Hozzászólok Aktív témák

 • đe$|re

  aktív tag

  Szerintem már szándékosan küzd a tiltásért. ;]

  (#22199) jeni: Fotózz, meg jelentgess. Generáld a flame wart, aztán mosdasd a kezeid. Ennyit tudsz.
  Ostoba voltál? Igen.
  Beismered? Nem.
  Ki a hibás ezért? Szerinted a PH. :C

  [ Szerkesztve ]

 • tailor74

  őstag

  És mit tennél a fotóiddal?
  Nagyon unalmas már, amit itt leművelsz..
  Átvertek, mert "óriási üzletet" akartal kötni, és nem voltál körültekintő, ezért palira vettek, pont. Mindenki sajnálja, feljelentést tettél, várd ki míg veget ér.
  Engem is vertek már át itt 7k-val, megfizettem a tanulópénzt, azóta körültekintőbb vagyok.

  Mindenkinek nekiugrottál már itt, csak az nem jutott még eszedbe, hogy norminak és magadnak köszönheted a kialalkult helyzetet.

  En azért olvasom a csalós rovatot, hogy tudjam kikkel ne foglalkozzak élből, de ezt olvasni 2-300hsz-on keresztül már tényleg unalmas. Csodálom, hogy nem kaptal mèg 1 hét pihenőt te is, amilyen stílusban itt beszélgetsz opyan emberekkel, akik többek között érted is próbálják jobba tenni az oldalt/lapcsaládot.

  tailor74

 • Butcher82

  senior tag

  LOGOUT blog

  Ott a pont...

  ***Go Ahead Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.

 • Bohus78

  kezdő

  esküszöm Neked meg kéne látogatni egy orvost.Itt mindenki hülye ,csak Te helikopter........
  Vagy a Nánási rokonod??

  [ Szerkesztve ]

 • Speed(R)

  HARDVERAPRÓD

  ..nem unod még? A fél fórum rajtad röhög. Ha nem fejezed be a fenyegető, hangulatkeltő jelenlétet, magam raklak ki, aztán fényképezgethetsz..

  Jóságok jóárasítva! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

 • koko52

  addikt

  Baszki, már rég elfelejtettük volna hogy hogy szopatott meg Bánáti, de te valami mazo vagy és erre élvezel, hogy folyamatosan égeted magad.

  [ Szerkesztve ]

  A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

 • FoLey-v

  őstag

  Engem is átvertek még 5 évvel ezelőtt és 23 éves fejemmel felfogtam,hogy legközelebb óvatosabban vásárlok. Azóta pár üzletet lebonyolítottam gondnélkül.

  • Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version • Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 Mineral Grey Global Version •

 • seniman

  addikt

  " érdemi újítás a csalók ellen nem hangzott el"

  Há dehogynem.Ne utalj előre,főleg nullás norminak. :K Te megértetted,én is,az apró értelmesebbik 90%-a is,ő meg sosem fogja.Eddig Norniról szólt a topik,most róla. :D

  PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

 • nyogo83

  senior tag

  Vigyázzatok, mert "lefotóz", aztán minimum bűnpártolásért be leszünk mószerolva mi is, mert nem azon vagyunk, hogy hogyan tudnánk egy ultimate megoldással a Bánáti féléktől a megóvni a "gyanútlan" embereket. ;]

 • lacus83

  senior tag

  Szia!

  Alapvetően az oldal,az üzemeltetők,a moderátorok,és mind azok akik a közösség szerves és szervetlen részét képezik mindent megtesznek érted,értünk!Az ellen hogy te h###e vagy az ellen csak a szüleid tehetek volna de ezek szerint nem sikerült!
  Persze mindenki sajnálja hogy így jártál,de pl pont ennyi Phs idő után neked kellett volna a legjobban tudni mire kell figyelned!Főleg úgy hogy jelenleg is a lehető legtöbb lehetőséget kihasználva az arcodba van tolva,hogy Figyelj!
  Szóval mit is vársz?Figyelmetlen voltál,meggondolatlan pl azért hogy meg spórold egy kifli árát!
  A pénzed itt senki se fogja vissza adni,de pl használt piacon,adok veszek piacon egyik oldal sem.
  Nyugodtan fotózd le ezt is,legalább kiröhögnek!Vagy talán a hivatalos szervek oldaláról is vége megmondja valaki,hogy Köszönjük Emese!
  "Alapvetően az oldal,az üzemeltetők,a moderátorok,és mind azok akik a közösség szerves és szervetlen részét képezik" nem garantálták neked sosem,hogy nem történhet veled hasonló!
  A legnagyobb ellensége pont te vagy magadnak,mert h###e vagy b###m##!
  Ne legyél ilyen!Legyél okos! :R

 • Bohus78

  kezdő

  "A pénzed itt senki se fogja vissza adni,de pl használt piacon,adok veszek piacon egyik oldal sem. "

  Ha ezt a "jelentsd a csalókat" topikot megszabadítaná ettől a lincshangulattól,
  én pl. szívesen áldoznék rá 500 ft-ot hogy szerencsétlen megnyugodjon.
  Kártalanítsuk ,aztán csak megnyugszik.Szerintem biztos hogy beteg,segítsünk neki.
  Szervezzünk gyűjtést .. ;)

  [ Szerkesztve ]

 • Mágus2

  Közösségépítő

  Beleállsz a PH teljes vezetőségébe, az oldalt hibáztatod és csodálkozol, hogy sokan nem bírják magukat visszafogni, és írnak ide? A PH csak a felületet adja, nem felelős, nincs hatásköre, nem rendőri szerv, amikor leírják az adminok, hogy sajnálják, az úgy is van, de sokkal többet nem is tehetnek, meg van kötve a kezük. Légyszíves fejezd be, várd a rendőrségi ügy kimenetelét, többet Te sem tehetsz.

  [ Szerkesztve ]

 • Williamgrant

  veterán

  Erre várunk többen. :K
  Tudtommal a privát üzenet kiteregetése komolyan volt régen szankcionálva. :F

  [ Szerkesztve ]

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • seniman

  addikt

  Gondolom csak olaj lenne a tűzre ezért nem lépi meg a staff.Nem lenne baj a sráccal csak naiv,meg szeret másra mutogatni.

  PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

 • Dan-szan

  aktív tag

  Szerintem történt ami történt, jó esetben mindenki levonta a konzekvenciát de lassan vissza kellene állni az eredeti célra vagyis a : Csak az írjon részre..... BUÉK mindenkinek !

  Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Redmi 5 Plus ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

 • Bluesummers

  senior tag

  Mi van, ha egy 15 éve itt levő, 1000 pozitívval rendelkező tag fog kijátszani / átverni?

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Így lesz rövidesen. Mindenkinek lehetősége van véleményt alkotni, a PH meg igyekezni fog tovább javítani a rendszerén.

  BÚÉK mindenkinek! :K

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

 • CartmanLand0

  aktív tag

  Boldog Uj Évet mindenkinek ( Még ennek a Bánáti gyereknek is :) ) !

  A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...

 • Kalandor

  HÁZIGAZDA

  Bánátimentes Új Évet Kívánunk!

  We depend on each other's dream coming true.

 • seniman

  addikt

  Csalásban szegény boldog új évet!

  PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77

 • Trailblazer

  addikt

  Így van, mindenkinek jó üzletekben gazdag boldog új évet!

  Tegyünk az indokolatlan különírás ellen! -> http://tiny.cc/rt6sjz

 • VinoRosso

  addikt

  Nekem ez kicsit ilyen áldozathibáztatásnak tűnik, amikor az szokott kiderülni, hogy az áldozat tehet mindenről. Minek ment oda ahol a tömegbe lőnek, minek vette fel a devizahitelt, minek öltözött ki úgy mint egy ribanc, stb...
  Minek utalt előre. Pedig alapvetően nem ez a normális. A normális az, ha valamiért fizetsz akkor azt kapod amit vettél. BÁRMI ami ettől eltér AZ a nem normális.
  Nem azt mondom, hogy a vevőnek nincs felelőssége, de azt nem lehet mondani, hogy minden az ő sara. Felelős a vevő, felelős az oldal üzemeltetője, és leginkább a csaló.
  Mert a vevő is az esetek 90-95%-ban normális üzletféllel találkozik, és azt mondja, hogy a maradék 5-10%-ra meg nem gondol, többnyire figyelmetlenségből.
  Ezzel szemben az oldal üzemeltetője meg tudatában van annak, hogy van 5-10% akit az általa szabott keretek közt átvernek, csak nem tesz ellene semmit, mert anyagilag az neki jobban megéri! Vagyis közvetetten mások kárából nyer hasznot. Ez a kurva nagy különbség, és ezért teljesen jogos a vevői felháborodás.
  A PH nyugodtan megtehetné azt, hogy holnaptól 0 azaz 0 darab regisztrációt engedélyez és egy zárt közösségként működik tovább, hiszen jelen formában nyereséges, ezzel védve a meglévő tagokat a selejt kizárásával, akik egy idő után kikopnak. Ha mindent lefagyasztanak akkor is működőképes az oldal, csak ezzel szemben nagyobb profitot jelent az, ha nyílt.Ráadásul nem hinném, hogy olyan hűde nagyon sokkal bővülnének az új regek miatt (mellesleg azt sem tartom kizártnak, hogy egy zárt fórumban felülértékelődne a tagság, és ezen keresztül az oldal is, ami lehet, hogy éppen nagyobb profitot hajtana mint a nyílt, de az üzleti modell taglalása már nagyon messze vezet a témától).
  Én elhiszem azt, hogy sokat megtesznek azért, hogy biztonságosabb legyen az oldal, csak az a baj, hogy fordítva ülnek a lovon. Mert első a profit, és minden más utána jön. Holott ennek nagyon nem így kéne lennie, mert vannak etikai alapelvek minden üzletben, mint amilyen ez is, hogy első az, hogy ne okozzak még közvetve se egészségügyi, anyagi vagy erkölcsi veszteséget az ügyfeleimnek még egy marginális részüknek se. Lehetett volna tenni ezek ellen? Lehetett volna, csak ma felsoroltam legalább 3 különböző szintű megoldást. Ehelyett az megy, hogy te meg te meg te meg a jövő hónapban felbukkanó 10 újabb a hibás csak én nem.
  El kéne már jutni oda, hogy ha az oldal nem változik, akkor csak rosszabb lesz a helyzet nem jobb, mert mindig lesz olyan vagy agyalágyult, vagy zöldfülű, vagy figyelmetlen, akit palira lehet venni, és erre még többen rá fognak ugrani, és ha ezzel nem foglalkoznak akkor annyira eszkalálódik a folyamat egy idő után amit képtelenek lesznek kezelni (részben ez zajlik most). Meg nem itt beirogatni, hogy a vevő milyen hülye volt, mert holnap jön 10 másik, aki még hülyébb lesz, hanem mindenkinek azon agyalni, hogyan lehet JOBBÁ tenni az oldalt.
  Én 12 éve üzletelek itt, mégis minden évben van 3-4 blamám, pedig ennyi idő után hidd el nagyon de nagyon megválogatom, hogy kivel bizniszelek. Ennyire tudtam leredukálni a számot, ezután már csak akkor léphetek előre, ha a felhasználói poolból szűrődnek ki a nemkivánatos elemek.
  Az a fajta idiotizmus, hogy 'ne utalj előre' inkább kontraproduktív, mert ha senki nem utal senkinek akkor az egész piac befagy. Mit csináljon egy eladó azzal, ha az oldal olyan vevőket termel, akiket egyszer átvernek, aztán onnantól kezdve nem hajlandóak előre utalni még annak se akinek 1000 100% pozitív értékelése van?
  Ezzel az egész HA be fog halni hosszú távon, bár előbb fog az agyára menni az üzemeltetőknek a sok sivalkodó károsult.

 • Silent77

  veterán

  Kérem kapcsolja ki az internetet!

  Atya ég.

  Gearbest-Banggood kuponok: https://www.kinabolrendelek.hu

 • Williamgrant

  veterán

  "Az a fajta idiotizmus, hogy 'ne utalj előre'"
  Wat? :Y

  Egész sokan szalajthatnak itt a fórumozók között ezek szerint...

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • PHM

  addikt

  "Én 12 éve üzletelek itt, mégis minden évben van 3-4 blamám, pedig ennyi idő után hidd el nagyon de nagyon megválogatom, hogy kivel bizniszelek."
  Attól tartok, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz...

  Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

 • nyogo83

  senior tag

  Szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy egy ekkora lapcsaládot hogyan lehet nyereségesen üzemeltetni, amikor zárttá szeretnéd tenni. Zárt PH->zárt Hardverapró. Szerinted mi lenne, ha pl egy eBay, Jófogás, Használtautó, Vatera, etc.. hirtelen zárt oldal lenne?
  Ez lehet megakadályozná a csalást, de a normális hardverapró mûködését is.
  Egy lehetôség lenne, függetleníteni a hardveraprót, de akkor meg pont hogy sok elônyét elveszítené.

  Vagy rajtam kívûl senki nem keres rá az adott eladóra a fórumon?

  A másik: persze divatos ilyenkor az áldozathibáztatásra hivatkozni, de sajnos igy van.
  Gondolod más oldalakon nincsenek csalók? Vagy úgy az interneten?

  A jelenlegi csalás sajnos demagóg módon hasonló: keresel lakást, meghírdeted. Felhiv telefonon egy vadidegen, hogy Ô tud egyet, elküldi a papírokat, meg minden, csak utald el neki a vételárat, de találkozni nem tudtok, viszont képrôl neked pont megfelel a lakás. Utalnál?
  Miért nem? Mert milliókról van szó? Mennyiben különbözik ez 30-50-100 ezertöl?
  Kisebb összegnél belefér, hogy félretedd a bizalmatlanságot és elôvigyázatosságot?

  Tudod mit csinálnék az oldal helyében? Kiszámolnám mekkora vesszteséggel jár a hardverapró rész kivonása a lapcsaládból és lekapcsolnám próba jelleggel 2-3 hónapra.
  Lehetne Vaterázni, Jófogás meg Marketplace-es üzleteket tolni és kiderülne mennyivel biztonságosabb az, illetve mennyivel jobban védik ott a usereket. Csak szólok, az említett uriember nem csak itt keresett áldozatokat, csak itt több a "keresek" típusu hírdetés.

 • emre

  veterán

  "Kiszámolnám mekkora veszteséggel jár a hardverapró rész kivonása a lapcsaládból "

  És / vagy ha a tagsági ranghoz lenne kötve a használata az mivel járna.
  Mivel a regisztrációt nem lehet teljes mértékig ellenőrizhetően megoldani én hagynám az egészet és elengedném a kontrollálhatóság látszatát.

  Dolgoznak a verőfényben a verőemberek A szivárvány minden színében játszik a testünk Mi gyönyörűek is lehettünk volna drágám De így is szép hogy áldozatul estünk

 • Ratchent

  csendes tag

  Úgy tudom a Vatera 100000ft-ig kártalanít ha csalás áldozata leszel [link],az azért nem rossz dolog és az ember tudatában ott van hogy ha mégis csalóval üzletel a pénzét talán vissza kapja....

 • Mercutio_

  nagyúr

  Hagyjuk már ezt a relativizáljuk a vevő felelősségét dumát.
  0 napos újoncnak utalni szerinted nem közel idiotizmus???

  Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, Orient Bambino Bigsize, G&T Bőr Sneakersek, JVC fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, több év garis M.Zuiko 30/3.5 macro (50k) Panasonic 25/1.7 (50k) m4/3 obik

 • x360elite

  senior tag

  Azért nem teljesen úgy van a vaterán, hogy átvertek és kapod a pénzt 100.000.-ig.

  Annyi mindent kell hozzá teljesíteni, hogy kb. 100.000.- alatt meg sem éri elkezdeni, mert többe van a leves, mint a hús. Ráadásul hosszú hónapokig húzódig (talán egy tejes évig is), és még akkor sem biztos, hogy kártalanítanak, csak akkor, ha "a vatera csapata mindent rendben talál a kérelemben". Szóval csak óvatosan.

  Eladó xbox one és xbox 360 játékok nagy választékban, gyűjtői kiadások, kontrollerek, tartozékok, valamint kézzel festett eredeti DC Comics ólom figurák bontatlan csomagolásban, 10db-os DC talapzat és comic book minden figurához. Lista kérhető privát üzenetben.

 • nyogo83

  senior tag

  A kulonbseg viszont az, hogy amig a Vatera a hirdeteseken felul az eladasokbol szarmazo jutalekbol tartja fent magat, megteheti ezt a kartalanitast. De gyanitom ott is azert nem eleg egyszeru azt lezongorazni.

  Viszont kivancsi lennek, ha akar otlet szinten egy hasonlo jutalekos modszert a hardverapro is beveztne, milyen flame menne :))

  Szerk: ahogy x360elite irta, sejtettem, hogy nem egyszeru. Aki pedig valamilyen problemas eBay vetelnel futott mar bele hibas teljesitesbe/csalasba es megszivta az eBay-Paypal visszaterites hercehurcat, az szinten nem fogja azt mondani, hogy az a tuti biztonsagos :U

  [ Szerkesztve ]

 • Mercutio_

  nagyúr

  És esetünkben ez nem is segítene a károsulton;]

  IV. A Biztonságos Vásárlás Program által nyújtottak nem vehetők igénybe (a
  Vevő nem kaphat kompenzációt), ha
  1. az adásvétel a Piactereken kívül jött létre, vagyis az nem szerepel tranzakcióként a Piacterek egyikén sem;

  Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr Streacom ST-F7C alapú mITX PC, Orient Bambino Bigsize, G&T Bőr Sneakersek, JVC fejhallgató, FD Node 202 ITX ház, több év garis M.Zuiko 30/3.5 macro (50k) Panasonic 25/1.7 (50k) m4/3 obik

 • VinoRosso

  addikt

  Már hogyne lennének csalók más oldalakon, de csak kishazánkban divat, hogy nem tesznek ellenük hatásos intézkedéseket. Ebay-en, alin mindenhol van buyer protection, azaz először letétbe helyezik a pénzed és az eladó csak azután kapja meg, miután megérkezett hozzád a termék. Ha frissen regisztrálsz nincs lehetőséged úgy eladni mint egy több éve sikeres eladónak, nem tudsz akkora értékben hirdetni és nem kapod meg olyan gyorsan a pénzt.

  Jófosás pedig messze elmarad a HA színvonalától mindenben.Eladni sokkal könnyebb ott, mert nincsenek beparáztatva a vevők, de venni nagyon nehéz, kvázi csak személyes átvétellel helyszíni próbával lehet, mert különben tuti, hogy aknára futsz. Ott olyan, hogy megbízhatónak tűnő eladó nincs. A HA-n viszont nehezebb eladni, még olyanoknak se mernek sokan előre küldeni pénzt/terméket akiknek kiváló pedigréje van. Mert figyelmeztetés van a veszélyre, de biztosíték alig, ami így kontraproduktív.

  Mi történne ha zárt lenne a PH? Elárulom neked: Semmi!

  Jelenleg hétszázvalahányezer tag van, 2-3 éve volt hatszázvalahányezer. Nem lehet azt mondani, hogy óriási mértékben bővülne az oldal, kb ez a peak, nagyon max 1 millió, de akkor már minden 10. ember PH-zik.

  Az Ncore-nak is kb 600k körüli a tagsága, zárt közösség és működik, pedig az idő töredékét töltik ott az emberek az ittenihez képest.
  A PH nagy valószínűséggel még akkor is működőképes lenne ha a teljes fórumrészleget kivennék alóla és csak hírportálként üzemelne tovább(lásd origo), hiszen így a működtetés költségei is jelentősen csökkennének. Más kérdés, hogy kevesebb lenne a profit, de én ezt a hattyú halálát nem hiszem el, hogyha odacsapnak a pallossal a csalóknak, akkor azután mindenki kenyéren és vízen fog élni és megszűnik az oldal.

  Tudod mit csinálnék az oldal helyében? Kiszámolnám mekkora vesszteséggel jár a hardverapró rész kivonása a lapcsaládból és lekapcsolnám próba jelleggel 2-3 hónapra.

  Csináld. Majd valaki meg gyorsan létrehozza a konkurrenciát copy-paste-tel, hozzáad egy egyszerű jogosultság kontroll funkciót a fórumhoz, aztán bukod a piaci részesedésed örökre. Meg is érdemelnéd, mert ahelyett, hogy magadban keresnéd a hibát a felhasználókon akarnál bosszút állni, akik a bevételed generálják.

  PHM:

  Friss regnek nem utalok, kevés pozitívval rendelkezőnek se, végignézem az eladó összes hirdetését, minden adatának utána járok, még a képein is megnézem az exif infot. Bármi gyanúsat érzékelek dobom a boltot. Mit csinálok rosszul?

  Williamgrant:

  Akkor szalajthatnának igazán, ha mindenki megfogadná a ne utalj előre senkinek tanácsot, és senki nem utalna senkinek. Közgazdaságtani alap, hogy minden üzlet alapja a bizalom, és a bizalmatlanság növelése az ami borítja a piacot. Ezért a ne utalj előre senkinek egyenértékű azzal, mintha azt mondanád, mindenkinek utalj előre bátran.
  Egy jó piactér nem úgy működik, hogy bizalmatlanságot vagy épp a felelőtlenséget gerjeszti, hanem úgy, hogy a feleket becsatornázza a megbízható üzletkötés irányába, a megbízhatatlant meg a bejárati ajtón kívülre rekeszti.

  Hogy van az, hogy például Ebay-en vagy Alin soha nem volt egyetlen egy buktám sem? Pedig volt ott is, hogy nem jött meg a termék, vagy nem működött, vagy nem azt küldték amit rendeltem. Minden esetben 100%-ban visszakaptam a pénzem 1 héten belül.

 • myckie2

  senior tag

  Értsd már meg, ha az üzletelést más oldalra terelik, nem tud senki semmit sem tenni. Bevezethetsz te akármilyem buyer protectiont, de bazhatod ha a tranzakció nem az oldalon belül történik. Ezenkívül felhozni az Ali-t példának elég hülyeség, mert ott cégek/boltok árulnak, nem magán emberek.

  "For every man there is a cause which he would gladly die for."

 • Williamgrant

  veterán

  Mi a franc köze van az üzletelési morálnak az egyik fizetési formához? SOSEM utalok előre 1-2e Ft felett, az a négy kávét buktam max kategória. Ha tiltott lenne az előreutalási forma, akkor is lenne aki így intézi, de ha megvezetik miért lenne az bárki más felelőssége mint azé aki utalt és azé aki nem teljesített.
  Komolyan kiégek azon, hogy hogyan nem értik meg ezt az egyszerű összefüggést páran... :O

  "ha mindenki megfogadná a ne utalj előre senkinek tanácsot, és senki nem utalna senkinek."
  Egy csomó felhasználó használja most is így az aprót. Vagy megpróbál a cuccért elmenni, vagy félúton találkozni, vagy ismerőst keríteni vagy ELENGEDI a dolgot és vesz máshol. Ezeket úgy hívják hogy óvatos, megfontolt és okos emberek.
  Akik pedig úgy utalnak előre nagyobb összegeket újoncoknak hogy le van írva piros betűkkel hogy ne utalj, na azok a hülye, buta, ostoba, lusta, amatőr emberek.

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • sepsi0

  őstag

  Sziasztok!

  Nem akartam ide írni, de minden hozzászólást elolvastam.
  A lefényképezett B.Norman papírokat megmutattam egy illetékesnek, szerinte valódi. De még utána is nézetek, hogy van e ilyen névvel eljárás. Csak magam miatt.

  De nem ezért írok, hanem a hozzászólásra válaszólva.
  Teljesen egyetértek minden betűvel, amit a kolléga leírt. Mintha én írtam volna.

  De nézzük meg fordítva is a dolgokat. Eladóként
  Jó ideje üzletelek itt, de nem mint nepper, hanem az itthon felszabadúlt hardvereket szoktam eladni.
  Mi védi meg az eladót azoktól az emberektől, vásárlóktól, akik csak utánvéttel hajlandók vásárólni?
  Saját tapasztalatból írok.
  Feladom a terméket a kedves vásárlónak, saját költségen. Ő úgy dönt nem veszi át, mert talált jobbat, olcsóbbat vagy esetleg gerinctelen.
  Bukom a feladás díjját és a visszapostát is, ez minimum 1 hét. Ha szerencsém van nem sérül meg a termék mire visszajut hozzám. Ez kb minimum 2700ft bukta. Sajnos már jártam így. Arról nem is beszélek, hogy lehet 1 hét mire megkapom a pénzem a sikeres üzlet után...

  Az utánvétet ezután úgy intézem, hogy OK legyen, de a feladás díjját utald át előre és mehet. De ne utaljon előre senki. Ez 22-es csapdája.

  Mi véd az utánvéttel? Semmi, futár nem engedi kibontani, csak ha kifizetted. És mi van ha nem az van a csomagban amiért fizettél, vagy nem olyan állapotban?
  Tök jól hangzik az utánvét, de nem véd semmitől.

  Hiába van az embernek csak pozitív értékelése, már mindenki utánvétet akar. Akkor minek az értékelés.

  Ja igen értékelés... Egy csomót nem kaptam meg, mert a vevő lusta...

  Aki utánvétet akar, vásároljon boltban. Kettős a bizalom és mindkét fél bukhat.

  Egyszer nálam is beprobálkozott a B. N., de gyanus lett hogy erőlteti az utalást és rákerestem az általa küldött képekre, ezen bukott meg.

  A lényeg, ne csak a vevőket védjétek, hanem a tisztességes eladókat is, ez szól a HA csapatnak is a jövőre nézve.

  A másik, nem lehetne a Vakera példájára csinálni egy Hardverapro.hu futárt? Leszerződni a szolgáltatókkal? Ebből is lehetne bevétele a lapcsaládnak.

  Köszönöm, hogy leírhattam a véleményem.

  [ Szerkesztve ]

 • nyogo83

  senior tag

  Igazabol felesleges valaszolni, mert nem erted meg, hogy meg az altalad felhozott Ali-Ebay buyer protection-os rendszerrel is kitorolheted, ha eleg hiszekeny ember van aki beugorjon a csalasnak.

  Keress ra google-n. Biztos kamuznak akiket lehuztak ott is. Pedig ezek az oldalak nem egy HA szintuek, de itt mindenki mar feltalalta az ultimate megoldast a HA csalomentesitesere, amire biztos nem gondolt senki a lapcsaladnal, mert inkompetensek dolgoznak ott :U

  Pl eBay: ismeros, hogy nullas ujonc befarmol egy csomo fake pozitiv eladast, aztan maris "megbizhato lesz"?
  Vagy amikor addig huzzak az idot (meg nem kaptad meg a vasarolt arut), ameddig kifutsz a protection time-bol?
  Aki elhiszi, hogy 20k-ert vadi uj PS4-et kap, az azt is elhiszi, hogy problema van a szallitassal, elakadt a csomag, esetleg egyenesen a Mikulas hozza, stb...

  "Eladni sokkal könnyebb ott, mert nincsenek beparáztatva a vevők, de venni nagyon nehéz, kvázi csak személyes átvétellel helyszíni próbával lehet, mert különben tuti, hogy aknára futsz. Ott olyan, hogy megbízhatónak tűnő eladó nincs. "
  Ne haragudj, visszaolvasod ezt a zagyvasagot, akkor pont ellent mond minden egymasnak amit irsz :U Eladni konnyu->venni nehez. Raadasul "vázi csak személyes átvétellel helyszíni próbával lehet, mert különben tuti, hogy aknára futsz",-> ez baj?

  "A HA-n viszont nehezebb eladni, még olyanoknak se mernek sokan előre küldeni pénzt/terméket akiknek kiváló pedigréje van. " Szerintem nagyon helyes ez igy, valoszinu kevesebb bejegyzes szuletne itt a topikban ha elterjedne.
  Latom nagyreszt te eladoi szemszogbol nezed, de van a masik oldalon is valaki. Ha valaki 0.-as ujonc tolem eloreutalast ker es szemelyesen nem lehet/nem akar uzletet kotni, akkor hajra, keresek mas eladot. Kihagytam az ev uzletet? Biztos :U

  Miert ilyen ordogtol valo dolog az, hogy hasznaljuk mar a jozan eszunket bssza meg? Helyette okoskodjunk es probaljunk meg otletelni, hogy masok hogyan tudnak valamennyire ezt a nehez feladatot es felelosseget levenni a valunkrol, hogy legyen kire majd mutogatni?

  Szerintem teljesen egyszeru a dolog. Akinek nem tetszik a jelenleg HA ebben a formaban, mehet mas "biztonsagosabb" helyre hirdetni es vasarolni.

 • zsozsóka

  csendes tag

  teljes mértékben egyetértek az általad írtakkal
  lehet,hogy hülye volt a vevő akit becsaptak,de nem szép dolog őt és csak őt hibáztatni ezért utólag.ő volt a jóhiszemű vásárló, jó napot kívánok.......
  ez majd olyan,mint a petárdás balesetek "jókívánságai" , 100ból talán ha 1-2 ember sajnálja,a többi meg jókat röhigcsél hülyézve,idiótázva.......
  a másik dolog,nem vagyok biztos benne,hogy nagyon nagy érvágás lenne a lapcsaládnak az a zárt rendszer,meg lehet lesni az éves árbevételét,nem kevés.főleg,hogy ha jól emlékszem nem üzletnek indult az adás vétel oldal,hanem a tagok egymás közötti segítésére volt alapozva,elég visszás ennek tükrében az anyagiakat számolgatni,hogy milyen rosszul jönne ki ebből az üzemeltető
  boldog új évet kívánok mindenkinek

  A válaszod köszönöm Zsolt

 • 4nt4ur1

  csendes tag

  Sziasztok,

  Köszönöm nektek, hogy ennyit írtatok ide, Norman barátunk engem is megtalált, de a gyanus levele és az egész szitu "bűzlése" miatt gyorsan rákerestem a dolgokra és jöttek is a találatok.

  Itt lehetne a történet vége. De mivel 2 ünnep között unatkoztam, ezért játszottunk kicsit. Kézzel írt adásvételi szerződést 3-4 alkalommal újrairattam vele formai dolgok miatt (megdolgozott keményen a pénzért :D ), a végén már fele előre fele utána megoldásba is belement, sőt a lakcímkártyát is elküldte ami szerint ő, vagy a lopott személyi tulajdonosa budakalászon lakik.

  Nah mindegy, ha esetleg valakit betalál még, akkor érdemes vele kicsit szórakozni :)

 • Killer01

  őstag

  Nem csak a lapcsalád árbevételéről van szó (főleg hogy gőzünk nincs miről is beszélünk ez alatt). Én mint vevő/eladó potenciális kínálatot/ügyfeleket veszítek mert aki ma itt van attól vásárolhatok/vásárolhat tőlem, aki holnap jönne az ebből ki van zárva. Biztos ez a tökéletes megoldás, ami mindenkinek jó és megvéd a csalóktól?? Ne viccelj....

 • VinoRosso

  addikt

  Alit eladóként nem ismerem mivel csak kínaiakat engednek eladni, de Ebay-en lehet magánszemélyként is eladni. Aki pedig az üzletelést az oldalon kívül végzi az onnantól kezdve mindent ott végez, mert kitiltják.Az eladó jogosultságainak ehhez semmi köze. Az, hogy nem elég egy regisztráció, hogy eladhass, hanem kérvényezni kell, és csak azután adhatsz el miután átnézték a profilod, vagy hogy limitált értékben adhatsz csak el és több hónap és sikeres üzlet után emelnek csak limitet független attól, hogy ez az oldal az Ebay vagy a PH vagy egy random phpbb fórum amit egy óra alatt kattintgatsz össze egy ingyenes webhosting oldalon.
  Ez pusztán annyi, hogy vannak userek akiknek különböző szintű jogosultságot adsz, meg rendelkezel egy faék egyszerűségű logikával, hogy aki friss regisztrált azt először beteszed egy sandboxba és csak fokozatosan engeded rá a többi userre.
  Még szerintem egy MTK szurkolói oldalon sem várják meg míg egy fradista beregisztrál heilhitler1488 felhasználónévvel és telespameli a fórumot mindenféle antiszemita szöveggel, hanem regisztráció után ellenőrzik a profilját és addig nem irogathat sehova, aztán ha meglátják, hogy milyen névvel akar regisztrálni röpül mielőtt bármit tehetne. Megelőzik a bajt, nem pedig kezelik.

  Williamgrant

  Az a baj, hogy nem érted, miért baj a bizalmatlanság az üzletben és hogy ez miért árt a HA-nak. Talán hiányoznak a közgáz alapok, vagy az üzletelési tapasztalat. Plusz még beleképzelni sem tudod magad abba a szituációba amit felvázoltam. Az, hogy neked egymagadban a jelen körülmények között megfelel az, hogy nem utalsz előre senkinek nem említhető egy lapon azzal, hogy MINDENKI így tesz. Ha így működne a gazdaság a jelen infrastruktúrával visszaesnénk az 90-es évek lengyelpiacos szintjére. Egy alföldi zsákfaluból nem fognak az emberek az végigbolyongani az országon 100k alatti tételekért, de még egy nagyobb városból se. Sokaknak autója sincs. Ezért bonyolítják a tranzakciókat online, és a többit a futárszolgálatra bízzák.
  Nem azért szaporodtak el a webshopok meg a futárszolgálatok gomba mód a 2000-es évek után mert az embereknek arra van igénye ami neked megfelel. Mindennek az alapja pedig a bizalom, amit azzal szolgálnak meg, hogy nem nyeli le a bolt a pénzedet, hogy a futár épségben kihozza, hogy van garancia a termékre amit tudsz érvényesíteni. Ezek az üzletek amik megszolgálják ezt azok sikeresek és az a gazdaság tud pörögni ami biztosítja az ennek megfelelő környezetet. Működik online tranzakció nélkül is, ahogy te írtad, csak sokkal alacsonyabb színvonalon. Ugyanúgy ahogy Kubában is, ahol ökrökkel szántanak, működni működik a mezőgazdaság, csak mondjuk tized akkora produktivitással mint Hollandiában ahol önvezető traktorok végzik ugyanezt. Ezért van az, hogy egy kubai egy évig dolgozik, mire tud venni egy PC-t, a holland megy egy hétig.

 • ontheground

  tag

  Maximálisan igazad van. Végre észérvekkel jön valaki, nem csak a kárörvendés megy.
  A minimális empátia az nagyon hiányzik az emberekből ebben az országban.

  Nekem nem sok üzletem volt a Hardveraprón, azok is kisebb értékek, nagyobbat amúgy sem bonyolítanék itt, de utánvét visszajövetelem már nekem is volt, ki is szoktam kötni, ha valaki így kérne valamit, hogy rendben, de akkor előreutalva kérném a postaköltséget, így legalább minimális annak esélye, hogy nem veszi át az illető a portékát, mert anyagilag így ő is érdekelt lesz valamennyire, nem is nagyon szokott ez tetszeni 1-2 embernek. Van amúgy erre is megoldás, egyik konkurens cég háztól-házigja elvileg, amit akár Hardverapro-s eladásra is igénybe lehet venni kis trükkel, de az is csak legenda, gyakorlati tapasztalata szerintem nem sok van benne senkinek.Illetve egyszer volt még egy olyan, hogy vettem itt egy kártyát, tartozékkal szerepelt képen, aztán anélkül jött. Nem ízlett, de betudtam a feledékenységnek.
  Az utalást meg sajnos lehetetlen kikerülni azoknak, akik nem Budapesten/megyeszékhelyen laknak, nincsenek oda mindig ráérő kontaktjaik, elég sok ilyen ember van, jómagam is.
  A Hardverapro most kvázi monopolhelyzetben van elég sokmindenben, megtehetik, hogy minden épeszű javaslatot tőből söpörnek le, de meddig? Mert semmi sem tart örökké, főleg a mai világban. A HWSW is hogy letűnt pl., a HUP meg rétegoldal, stb. Meg ott vannak a Facebook csoportok, de az meg ugye szintén nem életbiztosítás, a Retro-s csoportok azok elég jó megbízhatósággal működnek, köszönhetően a válogatásnak, illetve a modik és a közösség munkájának, de kb ennyi, az egész egy fertő. A Jófogás meg Vatera azok meg a női nick mögé bújó csávók "nem teszteltem, nem tudom működik-e" jeligéjű füllentős oldala.

  De mindez bármikor változhat, aztán a magas lóból póni lesz :)

 • myckie2

  senior tag

  Ebayen is lazán átverthetnek hiszen a buyers protection nem kötelező.

  "Aki pedig az üzletelést az oldalon kívül végzi az onnantól kezdve mindent ott végez, mert kitiltják."

  Mondhatni itt is. Akkor nem értem a problémádat. A nagy oldalakon kicsit sem jobb a helyzet. Csak ott nincs egy külön fórum ahol elsírhatod a gondjaidat...

  "For every man there is a cause which he would gladly die for."

Hozzászólok Aktív témák