Hozzászólok Aktív témák

 • zuuko

  csendes tag

  Sziasztok!

  Nem akarok senkit rágalmazni alaptalanul, de kísértetiesen hasonló hirdetés aktív most a HA-n: [link]

  Ha mégis igazi a hirdetés, akkor én kérek elnézést!

 • VinoRosso

  addikt

  Ez az ember mit keres még a hardveraprón? Egy embert már lerántott pénzzel és most másnál próbálkozik. Miért nem lett egyből kitiltva és meddig garázdálkodhat még?

 • Papooo

  senior tag

  Ha az akire gondolok (mert egyszer már rám is írt, és hasonló a levelezási stílusa), akkor aznap reggel regisztrált, amikor rájött, hogy délután ki fogják vágni, miután nem rendezte nálam a tartozását. Gondolom, akit lehúzott, nem ismeri ezt a topicot.

 • Kalandor

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog (1)

  Mert a rendezési időszak végén a kérésünk ellenére sem szólt a károsult nekünk, hogy tiltsuk ki. Mi nem follow upoljuk az egyes ügyeket, ez a károsultak dolga.

  We depend on each other's dream coming true.

 • Skeleton01

  aktív tag

  Én is találtam párat, nagyon valószínűnek tartom, hogy a fent nevezett hirdető áll a dolog mögött.
  Ha esetleg alaptalan, akkor bocsánat, de csak óvatosan! Személyes kipróbálási lehetőséget kérni!

  1
  2
  3

  [ Szerkesztve ]

 • lricsi420

  újonc

  Sziasztok!

  https://hardverapro.hu/tag/cikerszaki

  Egy törött kijelzőjü laptopot hirdettem, megkért, hogy postázzam neki utánvéttel(közel másfél héttel karácsony előtt) Másnap fel is adtam a csomagot egy szerdai napon. Csutortökön már átvehető volt a postájukon. Miután nem vette át irtam neki egy üzenetet, hogy megérkezett a csomag vegye át. Kamuzgatott, hogy vidéken dolgozik stb. át fogja venni. Azóta sem történt semmi a csomagot vissza fogják küldeni, természetesen az én terhemre. Nem az a pár ezer forint posta érdekel, hanem hogy ne üzleteljenek ilyen gerinctelen mocsok emberek az oldalon, akiben annyi sincs, hogy egy levelet küldene, hogy bocs te hülyegyerek inkább nem veszem át. Közben 6 embert mondtam le, mert ez a szerencsétlennek félre tettem. Jó tett helyébe jót várj:) KERÜLJÉTEK!!

  [ Módosította: philoxenia ]

 • Viktorbiker

  csendes tag

  https://hardverapro.hu/apro/evga_geforce_gtx_1080_ti_founders_edition_11gb_3db/?page=0#hsz_1-50.html#msg1

  Felettébb gyanús hirdetés és hirdető.

  Készséges volt, közölte hogy 2-öt már eladott előre utalással, kértem a személyes átvételt, azóta nem érkezik tőle válasz.

  [ Szerkesztve ]

 • Achill3uS

  veterán

  igen gyanusan olcsó de nekem válaszolt és miután megbeszéltük hogy nem utalok előre megegyeztünk a személyes találkozóban jan15 után. de érdekelne miért lett kitiltva hirtelen, volt sok hirdetése és néhány értékelése is. azért mert vannak akiknek nem válaszolt? vagy valaki utalt pénzt és nem kapott semmit még aznap? ez egy tiltáshoz kevés. szeretnék magyarázatot.

  [ Szerkesztve ]

  "De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

 • Kalandor

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog (1)

  Benne van a téma összefoglalóban: "más felhasználó kitiltásáról, felfüggesztéséről adatvédelmi okokból nem nyújtunk felvilágosítást sem itt, sem privát üzenetben, sem jelentésben"

  [ Szerkesztve ]

  We depend on each other's dream coming true.

 • Papooo

  senior tag

  Elég lenne annyi : "A HA Alapelveinek megsértése miatt" vagy a "PH Alapelveinek megsértése miatt" kitiltva.
  Ebből már le lehet vonni a következtetést, mert nem ugyanaz ha valakit csalás miatt vágnak ki mint pofázásért.

 • shteer

  félisten

  Adatlapon nem lehetne kiírni a kitiltás után, hogy “hulladék csaló geci”? Ha már csak egy offline nick marad utána

  15" gyári Ford 5x108 alufelni szett eladó Dunlop nyári abroncsokkal

 • Papooo

  senior tag

  Tudom, de ezzel még nem menne az adatvédelem rovására.
  Ha valaki akivel korábban üzleteltem felhív telefonon, de innen ki lett vágva, akkor valószínű nem fogom elhinni neki, hogy azért tettétek ki, mert epét hányt valamelyik topicban.
  Azzal az esetleg korrekt (több száz vagy esetleg ezer fölötti pirossal rendelkező) kereskedővel se tolnátok ki, aki esetleg fórumos bűnözés miatt repült, és most a régi üzletfelei csak annyit látnak, hogy ki van tiltva.

 • mghltm

  őstag

  still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

 • Üdvözlet mindenkinek. Keletkezett egy problémám egy vásárlóval. Hirdettem egy mobilt, ahol minden le volt írva.Jelentkezett rá a vásárló, jegeltem neki, alkudott belőle, engedtem közel 10%-ot.A hirdetésben 4/64gb. specifikációt írtam a legjobb tudomásom és emlékezetem szerint ez volt. A vásárló megnézte, megvette. Aznap este,hívott, hogy ez nem az, hanem a gyengébbik változat. Erre válaszoltam, elnézést érte, erre már azt mondta"-utaljak neki vissza még 20-%-ot (5000ft). Erre azt mondtam neki, küldje el képekben, lássam a telefont, dobozt.. Küldött egy nem értékelhető és bizonyítható elmosódott képet a dobozról és egy screen képet egy semmilyen bizonyító tartalmat a telefonról (nem volt rajta imei szám) De még a telefon beszélgetés során egyből mondtam, hogy elmegyek érte és vissza vásárolom, ettől teljesen elhatárolódott,arra utalt, hogy már belakta a telefont két napi inaktív kommunikációra (volt válaszom) arra következtetett, hogy én húzom az időt.Ez az ügylet közel 4-5 napja húzódik. Most a legutolsó (mai nap) azt írta privátban, hogy ha nem utalok fekete értékeléssel fogja jutalmazni az ügyletet. A hirdetés mai napig jegelve van. Kérdésem:Mit tehetek még ez ügyben, hogy jó és igazságosan záródjon le? Kérnék mielőbbi állásfoglalást az ügyenben. Ha kell az újonc kevés pozitív és negatív értékeléssel fűszerezett linkjét is megadhatóm..Köszönöm előre is a gyors reagálást.

  [ Szerkesztve ]

  Xiaomi mi3, mi4, mi5, mi6, mi8, mi9, mi9t

 • Fejlemény az ügyembem. Írtam neki, hogy addig nem utalok, míg nem lesz "határozat" az ügyemben, erre az volt a reakció, hogy akkor inkább most fog értékelni. Hozzá teszem, hogy nem archiváltam az üzletet, mert nincs mit takargatnom. Azért rossz, hogy nekem kell bizonyítom az ártatlanságomat.

  Xiaomi mi3, mi4, mi5, mi6, mi8, mi9, mi9t

 • ~}n|ce{~

  csendes tag

  Draven1989 azaz Tö*** At****, 063******54, szemrebbenés nélkül rántott le ötezerrel (GT 430), korábban Darren231 néven már kitiltották, de a fene még aznap visszaette a sumák tolvaj férgit. Én se tököltem sokat, nyomozati anyag kiegészítése/ összevonása privátban. BUÉK!

  Noise/Chill Engineering! Build, mod, optimize!

 • BlackPriest

  őstag

  slüci65. már-már gyanúsan olcsó cucc, érdeklődök, közli, hogy szerdától átvehető, majd még aznap gyorsan visszalép mondván, hogy eladta. nem érdemes megpróbálni üzletelni vele. kár nem ért

  Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

 • tatabike

  őstag

  Meghirdettem két felesleges laptop memóriát. Jelentkezett érte csicsa26 felhasználó. Postai lebonyolítást kért, megadta a címét, elkérte az utaláshoz szükséges adatokat.
  Ezután az Ő részéről nem történt semmi, viszont két másik érdeklődő is szerette volna megvásárolni a memóriákat, egyikük szintén postán, másikuk pedig személyesen eljött volna érte azonnal.
  Mindkét érdeklődőt elutasítottam abban a tudatban, hogy csicsa26 a vásárló, vele egyeztem meg, és így vagyok korrekt.
  Azóta próbáltam vele felvenni a kapcsolatot privátban, közösségi oldalon a neve és címe alapján, eredménytelenül. Később a Hardverapróra is belépett, de nem írt semmit.
  Konkrét anyagi kár nem ért, de közben két alkalommal is eladhattam volna a memóriákat, plusz a két másik érdeklődő is elesett a lehetőségtől, hogy megvehesse. Köszönöm az Ő nevükben is ezt a kis újévi meglepetést... :R

  [ Szerkesztve ]

  Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

 • Kalandor

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog (1)

  "Kérnék mielőbbi állásfoglalást az ügyenben."
  Ilyet nem tudunk adni, mert ilyet nem lehet adni, és ezt most szeretném is tisztába tenni a jövőre nézve, mert ez egy gyakori igény.

  Állásfoglalást ügyben adni úgy lehet, (vagy nevezzük másképp: elbírálni), ha minden információt minden féltől begyűjtöttünk. De még ez esetben is lehet, hogy nem fogjuk elbírálni az ügyet. Két fél valahol, valamikor tett valamit tőlünk távol - a hatóságok ezt talán ki tudják nyomozni, de a mi szerényebb eszközeink és felhatalmazottságunk nem feltétlen teszi lehetővé, hogy mindig döntést tudjunk hozni.

  Amit írsz, ez itt az ügy elbírálásához szükséges információk EGY RÉSZE, az egyik fél elmondása alapján, ami pedig a tapasztalatok alapján általában köszönőviszonyban sincs a másik fél által elmondottakkal.
  Én ha állást is foglalnék az ügyben, azt csak jelen pillanatban az egyik fél által itt leírtak alapján tudnám megtenni, amiben biztosan nincs benne minden információ, a másik fél ezt másképp látja, mást tart fontosnak, bizonyos részeket vitat, vagy esetleg (megtörtént eset) egyszerűen hazudik az állásfoglalást kérő.

  A kocka tehát bármikor fordulhat a másik fél által elmondottak miatt, így állást foglalni (elbírálni) sem most, sem máskor nem lehet egy ilyen hozzászólás alapján.

  Kvázi kikommentelni tudom az olvasottakat, ez azonban nem elbírálás, senkinek sem adok igazat, hanem elmondom, hogy mi lenne akkor, ha azt feltételezem, hogy az adott fél igazat mond.

  A vásárló megnézte, megvette.
  Alapvetően ha a vásárló személyesen megnézte és megvette, akkor azzal elismerte, hogy az neki és az előzetes leírásnak megfelel, onnantól a reklamációval mi nagyon nem tudunk mit kezdeni, de természetesen rendőrségi feljelentést tehet. Ez fontos, hogy ha mi nem tudunk valamivel mit kezdeni, az nem feltétlen azt jelenti, hogy azt pártoljuk, azzal egyetértünk, az úgy helyes vagy hogy nincs más eszköze a vevőnek az eladóval szemben. Ha nem tudunk vele mit kezdeni, az csak annyit jelent, hogy mi az esetben nem tudunk mit tenni.
  Viszont egyszer lehet tévedni, ha itt valaki azt hiszi, hogy ő mindig csak kitalálja a specifikációkat és majd jól elad mindent este 8-kor a Hold fényénél, az a második ilyen eset után ki lesz tiltva, de akár az első után is, ha bármi gyanús körülmény merül fel (ez egyedi elbírálás, nem akarok példákat hozni, hiszen az tippadás lenne, hogy mire kell vigyázni a sumákolás során).

  De még a telefon beszélgetés során egyből mondtam, hogy elmegyek érte és vissza vásárolom
  Ha az eladó rendezni akarja a helyzetet, az mindig pozitív hozzáállás, ha ilyenkor az eredeti állapotot visszaállítják, akkor minden rendben van.

  arra utalt, hogy már belakta a telefont két napi inaktív kommunikációra (volt válaszom) arra következtetett, hogy én húzom az időt.
  Ilyeneket szoktak a felek teljesen eltérően értelmezni például, hogy akkor kinek mi a szándéka és ki a csaló. Az eladó szerint "jajj, az csak két nap", a vevő számára pedig a legkisebb gyanús dolog is csalóvá teszi az eladót. Nagyon nem szerencsés ilyen esetben a 2 nap nem válaszolás.

  Most a legutolsó (mai nap) azt írta privátban, hogy ha nem utalok fekete értékeléssel fogja jutalmazni az ügyletet.
  Alapvetően minden lezajlott üzletet lehet értékelni. Ha az eladó a problémát azzal rendezi, hogy visszaadja a pénzt, akkor persze nem, de ha ezt a rendezési javaslatot (pénz/termék vissza) másik fél nem fogadja el, hanem a termék megtartásával még további vételár-visszatérítést akar, akkor a vevő panasza részünkről lezárva, az eladó akarata, hogy visszaállítsa az eredeti állapotot, mindig a legtisztább és legproblémamentesebb megoldás, ha a vevő nem fogadja el, az ő dolga, onnantól mi kiszálltunk. Bennünket nem érdekel, hogy "jajj de pont ilyen terméket akartam venni", sem az, hogy "de ajándékba vettem másnak, nem kérhetem vissza". Ez a vevő egyéni helyzete, nagyon sajnáljuk, de a probléma rendezése szempontjából nem tudunk vele mit kezdeni, egy korrekt rendezési szándék fel lett ajánlva.
  Viszont ebbe az egészbe a 2 nap nem válaszolás nem szépen mutat. Főleg ha közben az eladó mondjuk 10x bejelentkezett, csak sosem válaszolt a vevőnek, aki ezt biztosan fontosnak tartja, olyan felhanggal, hogy a másik el akarta hallgatni az esetet és csak akkor válaszolt neki, amikor mondjuk egy hirdetéséhez is hozzászólt... Az ilyesmik mindig más megvilágításba helyezik számunkra is az esetet.
  De persze itt meg megint az eladó szokta könnyes sztorikban elmesélni, hogy miért nem írt 2 napig. És így pattog a történet ide-oda. Általában nincs objektív igazság, vélemények vannak és eltérő fontosságúnak érzett események, amelyekből mi próbálunk rendet vágni. Nem egyszerű és nem is mindig lehet.

  [ Szerkesztve ]

  We depend on each other's dream coming true.

 • Üdvözlet. Persze nem azt akartam, hogy egyből egyoldalú és a másik féllel szemben jogosulatlan (direkt nem írtam igazságtalan) döntés szülessen. De mivel kőkemény 5 negatív pontott kaptam(erre még vissza térek később) majdnem egyből, azért ez is egyoldalú döntés és úgy veszem ki az Ön szavaiból, hogy ezek, úgy általában véglegessek. Itt azért fel tennék egy kérdést.-Miért lehet egyből egyoldalúan negatív pontott osztani? Ez nem elfogult döntés hozatal? Ha kizáróan hibásnak érezném magam, akkor a jelzése után archiválóm az üzletet (itt meg jegyezném, lehet azt kellett volna)?Mikor tájékoztatót felém, hogy rossz, akkor jeleztem, hogy küldjön képeket róla. Jött is, kettő, de azon nem volt az én eladót készülékem imei száma, jeleztem, akkor már kicsit változott a hangnem.. Írtam, hogy ki megyek érte és vissza veszem. Akkor még azt mondta, hogy Maglódról jött,mint"kiderült"nem. Teljes idő leosztásban meg van a privát beszélgetés és a f@cebook képek, beszélgetések, de mivel a "károkozott"fél úgysem engedélyezi, hogy nyilvános legyen, így ez" halott ". Persze volt két nap amit én írtam is ide, mikor nem válaszoltam neki(karácsony két napja), nem gondoltam, hogy ez a döntés, hogy pedig azonnal utaljak neki vissza még 5000ft-ot.Hozzá, végleges és punktum?!Hozzá tenném, hogy 35000—alkudott (ezt írta, hogy" - neki csak ennyit ér "32000-re,aztán még abból 5000ft.Az így azért tisztességes!? Az oldalamon, ahol ékeskedik az öt negatív értékelés, ott kommentelt is, érdemes elolvasni, ha még eddig nem tették meg. És itt térnék ki egy megint jogtalan tényre. 5 negatív értékelést lehet kapni. Ez tény. Mindegyik pontott kimeritettem?! Nem szeretném felsorolni az összeset, de olvassuk már el még egyszer! Nem csomagként küldtem, személyesen, időben meg kapta a csomagot? Igen, mert a címet ő nem tudta régi gps volt nála (meg jegyezném, hogy mindig készül a beszélgetéssemről felvétel, így nem kell jegyzetelnem az infókat (belső építész vagyok, ott elhangzik tőle, hogy ő nem találja a Thököly útat), de hát sajnos ezt sem lehet "felhasználni"). Megfelelő információt adott a termékről? Na ez az egy, ami talán (ha meg tudtam volna róla bizonyosodni személyesen) helytálló lenne. Egy azaz 1,nem öt.El kellett volna olvasni ki írt, és adott értékelést,akár "alvó" accountként van használva,akár van ott még egy ilyen készülék, mert van,akár kiderülne pár "átfedés" account között.Regényt nem akarok írni, de ez így nagyon nem ügyfél barát.Végezetül összehezném.-Egyoldalúan adható, azonnal negatív, akár öt is. - Egyoldalúan a másik fél van biztonságban mert semmi adat nem adható ki. Miért személyi jogsértés, ha olyan adat van benne, ami döntés hozatalra érretképes és nincs benne személyes adatok.Miért nem lehet házbeli határozatot hozni (mint ahogy számtalan face oldal hirdető is ezt tette), hogy csak bizonyos feltétellekkel lehet hirdetni. Miért nekem kell bizonyítanom, hogy ártatlan vagyok, miért nem neki, hogy tényleg hibáztam (Itt megjegyezmém, hogy nem azt mondom, hogy nem vagyok hibás, hanem nem tudtam róla meg győzzödni személyesen,hogy igenis hibáztam). Miért lehet értékelni egyből? Direkt fent hagytam a hirdetést..Nem akarok senkit, meg semmit kritizálni, de így én nem akarom, fogom folytatni az itteni további pályafutásomat. Ez nem tisztességes, senkivel szemben. A sok "Bánáti" embereknek van joguk, nekem meg kötelességem. A szöveg tartalmából, amiben válaszolt, az igenis állásfoglalás volt csak igazán.Kaptam pár privát üzenetet, hogy mit csináljak és mit nem,de miért nekem kellene bármit is csinálnom azért, hogy nem kapjak negatív értékelést. Egy újonc, negatív értékeléssel, mindent romba dönt. Ki fog velem innentől üzletelni?Még az sincs kint, hogy miért kaptam, csakk, hogy van negatív. Köszönöm szépen, elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen hosszúra nyúlt a válaszom.

  Xiaomi mi3, mi4, mi5, mi6, mi8, mi9, mi9t

 • redbiro

  senior tag

  sziasztok!
  egy tag átvert a hardveraprón, végül kb a 40%-át tudtam csak visszakönyörögni a pénznek, azt ígérte a többit később utalja. most rá akartam kérdezni, de az arc ki lett tiltva:

  honnan tudhatnám meg, hogy pontosan ki és miért tiltotta végül?
  a részletes keresőben nem találtam semmit ami a nickjére mutatna.

  én örülök hogy így történt, csak kíváncsi lennék.

  üdv,
  red

 • Kalandor

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog (1)

  Sajnáljuk, de más felhasználó kitiltásáról, felfüggesztéséről adatvédelmi okokból nem nyújtunk felvilágosítást. Ha nem kártalanít, feljelentést tehetsz ellene.

  We depend on each other's dream coming true.

 • Kalandor

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog (1)

  A másik fél elismerte, hogy ön visszavette volna, de ő nem adta vissza, így akkor mi kiszálltunk a dologból, az értékeléseket töröltük.

  We depend on each other's dream coming true.

Hozzászólok Aktív témák