Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 7

    addikt

    Egy athidalo megoldast javasolnek a szabadon lebego kodok gondjara, talan szimpatikus lesz, amennyiben azt tudjatok csekkoltatni, hogy egy bekezdesben megvan-e mindket vege a kodnak. Nem vagyok a topon (torokgyurka), ugyhogy sajnos most kicsit osszeszedetlenul, korulmenyesen fogok irni, ezert elore is elnezest kerek.

    Amennyiben talal a motor egy bekezdesben olyan kodot, amelyiknek az egyik vege hianyzik, akkor azt formazza meg kicsit, es esetleg irja is at valami masra, amit meghataroznak odafont, ha netan tetszene a dolog. Vegyuk peldanak a talan leggyakrabban elofordulo dolgot, az OFFot:

    Pelda:

    [OFF]Ez ez elso bekezdes. Itt nincs meg az OFF vege ugyebar.

    Ez meg a masodik. Nini, itt a vege, csak ez uj bekezdes.[/OFF]

    Javaslatom szerint mit is csinaljon:

    [offtopic]
    Ez ez elso bekezdes. Itt nincs meg az OFF vege ugyebar.

    Ez meg a masodik. Nini, itt a vege, csak ez uj bekezdes.
    [/offtopic vege]

    Tehat: A hianyos vegu kodok kulon sorba kerultek, es ugy irtuk at oket, hogy talan egy fokkal baratsagosabb lett, mint nehany nagybetu egy kapcsos zarojelbe zarva. Tovabba kaptak egy off taget, igy talan kevesbe zavarva bele az olvashatosagba.

    Nyilvan a dolgok atnevezese

    A dolog tobb sebbol verzik viszont, amire igy hirtelen nincs otletem:
    - Nem lehet megcsinalni ertelmesen mindegyik taggel (pl. olyan mafla embernel, aki tobb bekezdest akar megadni egy link cimekent). De talan ez nem is volna olyan sulyos.
    - Mi legyen azokkal a tagekkel, amik nem kozvetlenul a bekezdes elejen meg vegen allnak? Lehet ezt kulon ellenorizni? Ha igen, akkor jo volna, es igy bekezdes kozben esetleg nem nyitna uj sort. Ha nem, akkor itt egy masik javaslat, ami ezt a gondot kikuszobolne:

    [offtopic] Ez ez elso bekezdes. Itt nincs meg az OFF vege ugyebar.

    Ez meg a masodik. Nini, itt a vege, csak ez uj bekezdes. [/offtopic vege]

    Itt uj sor helyett csak egy-egy space-t kapott a kod maga kore. No, torjetek rajta a fejeteket.

Új hozzászólás Aktív témák