Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    Nem a konfliktust tovább szítva, hanem tényleg építő jellegű javaslattal élve, én azt javaslom, hogy érdemes lenne a HardverAprós hirdetési szisztémát kicsit átalakítani, bővíteni.

    A felvetett probléma szerintem alapvetően abból adódik, hogy a HardverAprón nincs lehetőség egy meghirdetett terméket kvázi azonnal leütni, megvenni, mert nem így épül fel a rendszer. Ez jelenleg igazából csak egy apróhirdetés, amire lehet írni, jelentkezni, de az eladó dönt a háttérben hogy igazából kinek reagál egyáltalán, kinek adja el, és így kialakulhat a felvetett probléma, hogy többen jelentkeznek egy termékre, akár többen el is utalják az árát, de csak egy valaki kaphatja meg. A többiek, akik hoppon maradnak ilyenkor jogosan hőbörögnek.

    Ennek megelőzésére, én bevezetném az azonnali fix áras hirdetéseket. Ez akár mennyiségi, több tételt is tartalmazó hirdetésekkel is működhet. Ezeket konkrétan le lehetne ütni, meg lehet venni egy adott felhasználónak, és akkor más már nem tud rárepülni feleslegesen. Lenne egy "Megveszem" gomb, és a beállított áron a rendszer rögzíti a vásárlást, és lezárja a hirdetést.

    Ez egyrészt védi az eladót is, mert ha valaki leüt egy ilyen tételt, akkor a megfelelő feltételek mellett köteles azt megvásárolni, kifizetni, ellenkező esetben kapja szépen a negatív értékelést. Másrészt a vásárlót is védi, mert ha leüti az adott tételt, akkor más már nem csaklizhatja el előle, és az eladó is neki köteles azt eladni.

    Ha már említve volt, akkor a Vaterán pont ez a része jól működik szerintem, és megbízhatóbbá teszi az adás-vételt, nem feltétlenül az értékelési oldala.

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák