- Akár 23 gomb is lehet a Razer új, madzag nélküli Naga egerén
- Befejezi a korábban leállított kínai gyárbővítését az SK Hynix
- A TSMC után a Samsung sem erőltetné a High-NA EUV berendezéseket
- A produktivitásunkat növelné a Corsair új, "ergonomikus" Nightsword egere
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Hővezető paszták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Akár 23 gomb is lehet a Razer új, madzag nélküli Naga egerén
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Autós kamerák
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SONY LCD és LED TV-k
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez a steam machine óriásit ment.
#2 ilyenen nem szabad gondolkodni. Kikötni az összes hőérzékelőt és pár évente venni újat.
Én amikor annakidején vettem a használt 8800GTS 320 megásomat, innen apróról okos áron , ( vagy 20 éve? ) nem értettem miért volt megolvadva rajta a speaker. Volt rajta egy nagy fekete speaker.
És a venti csati is porladt kicsit. Pár hónapig azért működöt.
jahogy sütő 200 fok 8 peeeercMár megy nv karival is. Én tegnap próbáltam, műxik, 6-7 játékkal volt időm tesztelni eddig.
https://github.com/28allday/steamos-nvidia-installer
https://www.reddit.com/r/SteamOS/comments/1v0d2bh/official_steamos_with_nvidia_drivers_experimental/
-
Reggie0
titán
-
beci014
csendes tag
-
Alaaf Pi
őstag
Ennyit találtam rá : ( aztán pár év múlva úgyis kiderül akinek még nem égett vagy olvadt le pl.: 5090 tápcsatija, hogy meddig bírja a 110 fokos a gpu-ja, max reball-ozás is lesz
) De szerintem nem lesz gond vele, mire kijön a hiba addigra elavult lesz a gpu.A GPU-n lévő forrasztás tartósan 110 Celsius-fokon nem marad stabil, és idővel tönkremegy. Bár a klasszikus ólmos forraszanyagok olvadáspontja 183 °C, a modern grafikus kártyákon a környezetvédelmi szabályozások (RoHS) miatt már kizárólag ólommentes (példaszerűen SAC305) forraszanyagot használnak, amelynek olvadáspontja még magasabb, nagyjából 217 °C. A probléma forrása a tartós hőterhelés alatt fellépő anyagszerkezeti fáradás és a mechanikai feszültség.
A stabil működés megbízhatósági okait és a folyamat hátterét az alábbi pontok részletezik:Hőtágulás és mechanikai feszültség
Eltérő együtthatók: A szilícium GPU lapka, a hordozó nyomtatott áramkör (PCB) és a hűtőborda hőtágulási együtthatója drasztikusan eltér egymástól.
Nyírófeszültség: Tartós 110 °C-os hőmérsékleten az alkatrészek eltérő mértékben tágulnak ki. Ez folyamatos, mikroszkopikus szintű nyírófeszültséget fejt ki a GPU alatti apró forraszanyag-golyókra (BGA).
Termikus ciklusok: Amikor a számítógép kikapcsol vagy alapjáratra vált, a kártya visszahűl. Ez az ismétlődő tágulás és összehúzódás mikrorepedéseket okoz a kötésekben.
Anyagszerkezeti bomlás (Kúszás)
Kúszás jelensége: A forraszanyagok már az olvadáspontjuk 50-60%-át elérő abszolút hőmérsékleten (Kelvinben mérve) hajlamosak a kúszásra (lassú, tartós terhelés alatti deformációra).
Kristályszerkezet: A 110 °C-os hőmérséklet felgyorsítja a forraszon belüli intermetallikus rétegek kóros növekedését, amitől a kötés rideggé, törékennyé válik.
Gyakorlati következmények a hardverre
Érintkezési hiba: A mikrorepedések miatt megszakad a kapcsolat a GPU és a nyomtatott áramkör között. Ez képhibákhoz (artifaktok), fagyáshoz, vagy a kártya teljes leállásához vezet.
Ha a grafikus kártyád tartósan vagy gyakran megközelíti a 110 °C-ot, javasolt azonnal elvégezni a hűtőbordák portalanítását, a ventilátorprofilok agresszívabbra állítását, valamint a kiszáradt hűtőpaszta és a hővezető párnák (thermal pad) cseréjét.
Intermetallikus rétegek, lyaly!
-
dongettó
tag
" mert a 100-110°C bár soknak hangzik, de alapvetően a mai szilíciumlapkáknak semmi baja nem lesz tőle."
Igy van az amd eleve 105 fokot határoz meg.
Egyébként hasonló a helyzet mint a steam gépeknél, ott is elkezdtek piros hibaledek világítani, erre a steam kitalálta, hogy a következő biossal majd 100 fokra emelik a hőmérsékleti határt a jelenlegi 90 fokról és 95 fokról (cpu, gpu) és akkor majd nem lesz piros hibaled
https://videocardz.com/newz/valve-to-raise-steam-machine-red-led-warning-to-100c-with-bios-update
Mondjuk nem is értem miért nem volt erről cikk....
Ez a steam machine óriásit ment.
#2 ilyenen nem szabad gondolkodni. Kikötni az összes hőérzékelőt és pár évente venni újat.
Én amikor annakidején vettem a használt 8800GTS 320 megásomat, innen apróról okos áron , ( vagy 20 éve? ) nem értettem miért volt megolvadva rajta a speaker. Volt rajta egy nagy fekete speaker.
És a venti csati is porladt kicsit. Pár hónapig azért működöt.
jahogy sütő 200 fok 8 peeeerc -
Timer
veterán
-
Reggie0
titán
Sajnos azt tapasztalom hogy a sok rosszul választott ház meg AIO nagy hatással van a GPU hőmérsékletre. Plusz a gyári pwm görbék meg feszültség értékek nem a legjobbak.
1. Air flow nagyon fontos a pozitív nyomás és sokat segít a VGA-n ha van in alul a házban
2. Sokan hibásan szerelik fel az AIO-t fronton egyáltalán nem javasolt sem in sem out legjobb fenn out ventikkel vagy másik kamrába a radiátor. A lenti radiátor elhelyezés meg szerintem a leggyilkosabb a GPUnak
3. UnderV GPU-nak. Sokszor a gyártó gyári feszültség értékei túl pazarlóak. Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni U×I=P GPU/CPU esetében ez hőmérséklet is sajnos tehát nem mindegy hogy 1,2V×200A=240W vagy 0,9V×200A=180W azt kell vizsgálni mi az a stabil min V amit a GPU még tolerál így nem csak hőmérsékletet nyerük hanem magasabb hatásfokot mert a számítási teljesítményt nem lesz kevesebb csak hő/fogyasztás. És érdekes párhuzam van kisebb fesz kevesebb hő ezáltal a félvezető jobban vezeti az áramot alacsonyabb hőmérsékleten szóval stabilabb lehet.
4. Egyedi pwm görbe itt is a gyártó sokszor túl engedékeny és alacsonyabb fordulatot ad a ventiknek hogy halkabb legyen.A szűkös zsúfolt házakban szinte lehetetlen normális Airflow kialakítás szerintem a Mesh kialakítás a legnyerőbb front in lent in fent out hátul out nekem ez bevált akvárium házak nem a legjobbak szerintem.
Saját konfigban egy RTX3060TI FE van ez full terhelésen 0,9 underV kicsit agresszívabb pwm olyan 65-70% így max 65C és 80C a hotspot ráadásul az FE kártyák hűtése nem a legjobb van 2 120mm venti alatta ín elhelyezéssel. És ezt egy 28C szobában mértem. Ha kikapcsolom a módosításokat és az alsó 2 ventit hamar 100C körül van a hotspot.
És igen a User sokat tehet a normál hőmérséklet értékekért.
Igazabol P=U*U*f*k a fogyasztas, igy a feszultseg csokkentese igencsak jelentos hatasu.
-
eldiablo
addikt
-
PuMbA
titán
-
Dragon3000
nagyúr
Attól még nem 30-50 fok lesz a normális működési hőmérséklet, azért a hülyeséget ne terjeszd már ennyire. Főleg ha szobahőmérséklet mellett van a folyadékhűtés, akkor nyáron azzal sem leszel 50 fok alatt egy 400W-ot fogyasztó vga-val, tudom, mert volt nekem is full folyadékhűtéses rendszerem.
-
KAMELOT
titán
Honnan vetted ezt a hülyeséget?
Akkor minek van a vízhűtés? Viccnek?!
Biztos, hogy nem forró levegő kavarót kell rátenni, ami féltégla méretű!
Lehet számodra hülyeség, másnak meg optimális működés! -
PuMbA
titán
-
Dragon3000
nagyúr
-
KAMELOT
titán
" mert a 100-110°C bár soknak hangzik, de alapvetően a mai szilíciumlapkáknak semmi baja nem lesz tőle."
Egyébként hasonló a helyzet mint a steam gépeknél, ott is elkezdtek piros hibaledek világítani, erre a steam kitalálta, hogy a következő biossal majd 100 fokra emelik a hőmérsékleti határt a jelenlegi 90 fokról és 95 fokról (cpu, gpu) és akkor majd nem lesz piros hibaled
https://videocardz.com/newz/valve-to-raise-steam-machine-red-led-warning-to-100c-with-bios-update
Csak éppen Throttlingol a kártya!
Normális működési tartomány 30-50C között van! -
Wilks
aktív tag
Ezt hol olvastad?Vagy ki mondta?Esetleg egy link,azt megkoszonom.
-
Delludus
újonc
Nem ertek egyet. A szilicium az szilicium. Nincs szuper szilicium, meg mega szilicium 85°C felett degradalodik. Ennyi. Soha nem engedem egyik chipet se 85 fole.
-
30z.Samu
titán
RTX4080 Noctua Edition, 2 éve Dr.VGA-val full lehőpadozva, még a GPUn is valami hasonló cucc van.
GPU 58-66 fok között, MEM 56-64 között, HotSpot max. 77, a felett nagyon nem is láttam soha! Jah és jelenleg akár 30 fok is van itt nálam, no klíma!
Aki parázik a magas hőmérsékletektől érdemes szakember segítségét kérni és máris "csoda" történik! (kár hogy a gyártók nem ilyen igényesek prémium kártya esetén sem)
"kár hogy a gyártók nem ilyen igényesek prémium kártya esetén sem"
Ha azok lennének, miből élnének meg a hűtő gyártók?
-
tibaimp
nagyúr
RTX4080 Noctua Edition, 2 éve Dr.VGA-val full lehőpadozva, még a GPUn is valami hasonló cucc van.
GPU 58-66 fok között, MEM 56-64 között, HotSpot max. 77, a felett nagyon nem is láttam soha! Jah és jelenleg akár 30 fok is van itt nálam, no klíma!
Aki parázik a magas hőmérsékletektől érdemes szakember segítségét kérni és máris "csoda" történik! (kár hogy a gyártók nem ilyen igényesek prémium kártya esetén sem)
Az se rossz.
Nekem a 4070TiS ezt tolja, miközben a háttérben fullon ment a CP2077. A ház szellőzés nagyon fontos! A Cooler Master HAF932-es első 20cm-es hűtője telibe keni a VGA-nak, oldalt fent is egy-egy 20 centis, hátul meg egy 14-es. Venti szabályzóval hangtalanok.
-
MaraTóni
tag
-
beci014
csendes tag
"Sokan hibásan szerelik fel az AIO-t fronton egyáltalán nem javasolt sem in sem out legjobb fenn out ventikkel".
Lol.
A lehető legelbaszottabb megoldás fentre tenni a radiátort, ahol a 3-600W-os gpu-k felforralják a hűtőfolyadékot.
Évek óta pofázom, de látom pl. Redditen, hogy már kezd változni a dolog, ahol van rá lehetőség, ott már oldalra rakják sokan a radiátort, intake-re nyilván.
Kb 5-6 éve így használom, kb mióta bejöttek azok a házak a piacra, ahol volt az alaplapi tálca mellett hely a radiátornak.
Sokadik AiO-t, sokadik gpu/cpu-t és sokadik házat használom így.
A gpu-m (most épp 5080) 50 fok körüli, a cpu (7800X3D) pedig 55-60 fok terhelés alatt, mindezt csendben.
Emlékszek régebben jöttek a teljesen röhejes kommentek, hogy "te a házba fújatod be a radiátor hőjét, megsül a gpu."
Az összes ventilátoromon van temperature sensor, a radiátorról leváló levegő kb. 30 fokos, szerintük ezzel fogom megsütni a gpu-t.
Az nem számít, hogy az 500W-os gpu hője próbál kimenni felül a radiátoron....
Nem rég platformot cseréltem és elég sokat gondolkodtam AIO VS Léghűtés I710700kf ről váltottam AIO val volt hűtve próbálgattam felül és fronton is és felül volt nyerő pici OC is befigyelt.
Én a pozitív nyomás híve vagyok több be mint ki jelenleg léghűtés van igaz ez a proci nem valami forró fejű R5 7500x3d tervben van a hátsó kamrában AIO kialakítás olyan80% átgondoltam már hogyan és mit. A GPU kivételével mindent cseréltem a horror RAM árak miatt a GPU-T elnapoltam + nagy dilemma van natív VS AI teljesítmény mellett.
Lényeg a lényeg sikerült egy nagyon jó AIR flow kialakítsak kicsi moddolással mert a ház eredetileg nem fogadott alsó ventiket. A ram is kapott extra hűtést volt itthon egy régi RAM hűtő és ez is -10C eredményezett meg -5C a VRM-nek (OCCT 1 óra 48-50C max 6000mts CL30). A GPU szemmel láthatóan nem szenved az AIO hátrányaitól 95-100% terhelés mellett 60-65C 3060TI FE ( Aki ismeri tudja mekkora érdem a gyári pocsék hűtő mellett ilyen eredmény úgy hogy a venti max 65%). Frontra nem maradt más csak szerver venti olyan max 1500ig megy fel 1 óra occt alatt. Igen én is használok FAN controlt és minden ventit szinte külön vezérlek mindegyik a megfelelő szenzorral dolgozik. Jelenleg 2k Gaming megy olyan 1-2 óra játék után CPU 50C GPU 62C Hotspot 78-80C RAM 40C és nem üvöltenek a ventik front 800-900RPM CPU 1200RPM VGA 1800-2100RPM OUT ventik meg szintén 800RPM körül úgy hogy a szobába 27-28C van [kép] A gépben jelenleg 14venti dolgozik ebben benne van a PSU meg a GPU venti is. Nekem ez jött be. -
Dragon3000
nagyúr
-
Franklin
addikt
Ezzel mit szerettél volna? Nekem is 9070xt van, és 80 fok felett még nem volt a hotspot igaz a ház is rendben van szellőzés téren.
Azt szerette volna, hogy ha egy Nvidiára negatív cikk van, azonnal linkelni kell egy hasonló AMD-s hírt is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pl. leégnek az 5090 tápcsatlakozók hír: "dE rAdEoN iS éGeTt MáR lE!!!"
-
Dragon3000
nagyúr
Sajnos azt tapasztalom hogy a sok rosszul választott ház meg AIO nagy hatással van a GPU hőmérsékletre. Plusz a gyári pwm görbék meg feszültség értékek nem a legjobbak.
1. Air flow nagyon fontos a pozitív nyomás és sokat segít a VGA-n ha van in alul a házban
2. Sokan hibásan szerelik fel az AIO-t fronton egyáltalán nem javasolt sem in sem out legjobb fenn out ventikkel vagy másik kamrába a radiátor. A lenti radiátor elhelyezés meg szerintem a leggyilkosabb a GPUnak
3. UnderV GPU-nak. Sokszor a gyártó gyári feszültség értékei túl pazarlóak. Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni U×I=P GPU/CPU esetében ez hőmérséklet is sajnos tehát nem mindegy hogy 1,2V×200A=240W vagy 0,9V×200A=180W azt kell vizsgálni mi az a stabil min V amit a GPU még tolerál így nem csak hőmérsékletet nyerük hanem magasabb hatásfokot mert a számítási teljesítményt nem lesz kevesebb csak hő/fogyasztás. És érdekes párhuzam van kisebb fesz kevesebb hő ezáltal a félvezető jobban vezeti az áramot alacsonyabb hőmérsékleten szóval stabilabb lehet.
4. Egyedi pwm görbe itt is a gyártó sokszor túl engedékeny és alacsonyabb fordulatot ad a ventiknek hogy halkabb legyen.A szűkös zsúfolt házakban szinte lehetetlen normális Airflow kialakítás szerintem a Mesh kialakítás a legnyerőbb front in lent in fent out hátul out nekem ez bevált akvárium házak nem a legjobbak szerintem.
Saját konfigban egy RTX3060TI FE van ez full terhelésen 0,9 underV kicsit agresszívabb pwm olyan 65-70% így max 65C és 80C a hotspot ráadásul az FE kártyák hűtése nem a legjobb van 2 120mm venti alatta ín elhelyezéssel. És ezt egy 28C szobában mértem. Ha kikapcsolom a módosításokat és az alsó 2 ventit hamar 100C körül van a hotspot.
Régen 280-as aio-val teszteltem ezt egy 2080 super vga mellett, ha elől volt a radiátor 1-2 fokkal volt melegebb a vga, ha felül, akkor 10 fokkal volt melegebb a cpu és ez még csak egy 250W tdp-s vga volt.
-
sixpak
nagyúr
"Sokan hibásan szerelik fel az AIO-t fronton egyáltalán nem javasolt sem in sem out legjobb fenn out ventikkel".
Lol.
A lehető legelbaszottabb megoldás fentre tenni a radiátort, ahol a 3-600W-os gpu-k felforralják a hűtőfolyadékot.
Évek óta pofázom, de látom pl. Redditen, hogy már kezd változni a dolog, ahol van rá lehetőség, ott már oldalra rakják sokan a radiátort, intake-re nyilván.
Kb 5-6 éve így használom, kb mióta bejöttek azok a házak a piacra, ahol volt az alaplapi tálca mellett hely a radiátornak.
Sokadik AiO-t, sokadik gpu/cpu-t és sokadik házat használom így.
A gpu-m (most épp 5080) 50 fok körüli, a cpu (7800X3D) pedig 55-60 fok terhelés alatt, mindezt csendben.
Emlékszek régebben jöttek a teljesen röhejes kommentek, hogy "te a házba fújatod be a radiátor hőjét, megsül a gpu."
Az összes ventilátoromon van temperature sensor, a radiátorról leváló levegő kb. 30 fokos, szerintük ezzel fogom megsütni a gpu-t.
Az nem számít, hogy az 500W-os gpu hője próbál kimenni felül a radiátoron....
-
Krugszvele
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Ez pontosan így van
!
Azóta, se magamnak, de mikor gépet raktam össze másnak se, nem vettem blower-es hűtésű VGA-t, sőt volt olyan, hogy a havernak egy ilyen VGA-ján cseréltem le azt a szart egy Artic Cooling 3 ventis állatra (valami hasonló volt)! -
beci014
csendes tag
-
Dragon3000
nagyúr
-
slmSIG
tag
"Emiatt sokkal hasznosabb volt átlagolni a kiolvasott adatokat, és 110°C helyett visszajelezni nagyjából 60-70°C-t."
Azért ekkora különbséget behazudni, nálam aljassági kategória!"A lavina azonban már elindult, így az NVIDIA kénytelen lesz az edukációra fordítani a figyelmét, mert a 100-110°C bár soknak hangzik, de alapvetően a mai szilíciumlapkáknak semmi baja nem lesz tőle."
Ezen meg már csak sírva-nevetni tudok itt a 35 - 40°C -os szobában! :'D
LoL
Oszt egyesek még mindig ott tartanak, hogy az 'ájemdéforró'...
-
Busterftw
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Van itthon egy 8800GTX a mai napig működik, csak kellett egy újra pasztázás és amikor használtam ha jól emlékszem 70 foknál megállt a gpu hőmérséklet. A 3080 oc kártyám esetében volt, hogy játékok közben is 100 fokos volt a vram, aztán ezek után az amd 9000-res szériája esetében ment a mantra, hogy sok a 80-90 fokos vram hőmérséklet, meg a 80 fokos hotspot....
Örülök neki, hogy Nálad a 8800GTX nem ölte meg magát. Annó sok elhullott sajnos ebből a szériából, az enyém is.
-
hokuszla
senior tag
Van itthon egy 8800GTX a mai napig működik, csak kellett egy újra pasztázás és amikor használtam ha jól emlékszem 70 foknál megállt a gpu hőmérséklet. A 3080 oc kártyám esetében volt, hogy játékok közben is 100 fokos volt a vram, aztán ezek után az amd 9000-res szériája esetében ment a mantra, hogy sok a 80-90 fokos vram hőmérséklet, meg a 80 fokos hotspot....

-
Dragon3000
nagyúr
-
Hegyirabló
veterán
-
putti
aktív tag
Ezt melyik AI írta?
Google-ben beírtam a kérdést és ott az ai ezt adta. Hogy mennyire igaz nem tudom. Annyira nem érint a dolog
Bár sajnálom, lehet most biztos sok vizet elpazaroltam (párologtattam ) a központban 
-
Hegyirabló
veterán
Ennyit találtam rá : ( aztán pár év múlva úgyis kiderül akinek még nem égett vagy olvadt le pl.: 5090 tápcsatija, hogy meddig bírja a 110 fokos a gpu-ja, max reball-ozás is lesz
) De szerintem nem lesz gond vele, mire kijön a hiba addigra elavult lesz a gpu.A GPU-n lévő forrasztás tartósan 110 Celsius-fokon nem marad stabil, és idővel tönkremegy. Bár a klasszikus ólmos forraszanyagok olvadáspontja 183 °C, a modern grafikus kártyákon a környezetvédelmi szabályozások (RoHS) miatt már kizárólag ólommentes (példaszerűen SAC305) forraszanyagot használnak, amelynek olvadáspontja még magasabb, nagyjából 217 °C. A probléma forrása a tartós hőterhelés alatt fellépő anyagszerkezeti fáradás és a mechanikai feszültség.
A stabil működés megbízhatósági okait és a folyamat hátterét az alábbi pontok részletezik:Hőtágulás és mechanikai feszültség
Eltérő együtthatók: A szilícium GPU lapka, a hordozó nyomtatott áramkör (PCB) és a hűtőborda hőtágulási együtthatója drasztikusan eltér egymástól.
Nyírófeszültség: Tartós 110 °C-os hőmérsékleten az alkatrészek eltérő mértékben tágulnak ki. Ez folyamatos, mikroszkopikus szintű nyírófeszültséget fejt ki a GPU alatti apró forraszanyag-golyókra (BGA).
Termikus ciklusok: Amikor a számítógép kikapcsol vagy alapjáratra vált, a kártya visszahűl. Ez az ismétlődő tágulás és összehúzódás mikrorepedéseket okoz a kötésekben.
Kúszás jelensége: A forraszanyagok már az olvadáspontjuk 50-60%-át elérő abszolút hőmérsékleten (Kelvinben mérve) hajlamosak a kúszásra (lassú, tartós terhelés alatti deformációra).
Kristályszerkezet: A 110 °C-os hőmérséklet felgyorsítja a forraszon belüli intermetallikus rétegek kóros növekedését, amitől a kötés rideggé, törékennyé válik.
Érintkezési hiba: A mikrorepedések miatt megszakad a kapcsolat a GPU és a nyomtatott áramkör között. Ez képhibákhoz (artifaktok), fagyáshoz, vagy a kártya teljes leállásához vezet.
Ha a grafikus kártyád tartósan vagy gyakran megközelíti a 110 °C-ot, javasolt azonnal elvégezni a hűtőbordák portalanítását, a ventilátorprofilok agresszívabbra állítását, valamint a kiszáradt hűtőpaszta és a hővezető párnák (thermal pad) cseréjét.
Ezt melyik AI írta?
-
tibaimp
nagyúr
Nem kicsit a 8800GTX-emre emlékeztet a sztori, az volt ilyen forrófejű, ami aztán 3 év 1 hónap után adta meg magát. Elküldtem reball-oztatni (vagy lehet csak betette a sütőbe), de kb. egy hónapig bírta...utána generációkon keresztül AMD-m volt
-
putti
aktív tag
-
hokuszla
senior tag
kár volt hozzáfűzni magyarázatokat
-
Busterftw
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
Aha, szóval a user a hülye. Persze, értjük.
-
tlac
nagyúr
100-110°C bár soknak hangzik, de alapvetően a mai szilíciumlapkáknak semmi baja nem lesz tőle
és mit szól hozzá az ólommentes forrasztás?
bírni fogja hosszú távon, hogy a chip egyik részen 110 fok van, a másik oldalon meg pl. 70? -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 7500X3D 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900 XT 16GB NZXT H510 TG be quiet! 1200W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 319 RX 6950 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 I I5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LENOVO TINY THINKCENTRE M700 és M710q FÉLKONFIG

Érdekli ez a gyártót?

!