Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Koban

  tag

  szerintem a rajzok mögött amerika álhat :(( nekik lehet érdekük h eltereljék magukról a figyelmet,igy most európa van a porondon :O

 • Thyb

  senior tag

  kicsit komolyabbra véve a figurát:
  Ime egy tanulmány amely a koránnal, a hitvallással, stb foglalkzik:
  [link]

  Általánosságokat hoz fel, és nem tul hosszu. Bárki akit érdekel a téma, annak ajánlom figyelmélbe

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • Thyb

  senior tag

  Egyébként, nekem nagyon visszás, hogy pont a Dánok ellen fordultak, már csak ezért is:

  Dániában, az århusi Nordgårdskolen lett az első olyan ''dánmentes'' iskola, amelynek diákjai csakis muzulmán bevándorlók, vagyis az ország leggyorsabban gyarapodó kisebbségéhez tartoznak. Dán gimnáziumokban időközben ajánlott irodalom lett a Korán, amelyet azonban - a politikai korrektség fennálló normái szerint - nem lehet kritikusan elemezni.

  Forrás:
  [link]  [Szerkesztve]

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • luciferc

  őstag

  az előző topikban zsiga #67-esére:

  Ha valaki úgy sértené meg a vilégnézetemet, vallásomat, mint ahogy a karikatúrák egyes iszlám országok egyes polgárait, lehet én is ki lennék akadva, és lehet még pofán is vágnám az illetőt ha elérhető közelségben lenne.

  Ezt komolyan gondolod? Basszus, mindig meglepődök embereken. Mégis mi alapján tennél te vagy bárki más ilyet? ezt soha nem bírtam felfogni, hogy valaki hogy képes tettlegességre akár csak gondolni is világnézeti viták kapcsán. most komolyan, ha mondjuk azt mondom, hogy az én világnézetemet úgy sértik a templomok freskói, mint az arabokat a karikatúrák, akkor elfogadhatónak tartanád, hogy törjek zúzzak???? mert ugye jogod nem lenne hozzá, hogy elbíráld, jogos-e a sértődésem...

  hogyha megjelentetek valami ilyesmit, és az lesz a következménye amit látunk, akkor nem a sajtószabadság álcája mögé bújva szarok a fejükre hanem elnézést kérek

  Egyrészt, ha utánaolvastál, akkor tudhatod, hogy a karikatúrák szeptemberben jelentek meg, most csak egy köcsög vallási vezető kapta elő őket, hogy feltüzelje az arabokat. másrészt meg miért is kellene elnézést kérni karikatúrák miatt??? akkor minden karikatúra mellé mehetne a bocsánatkérés. én nagyon úgy gondolom, hogy nem szabad engedni az erőszakkal fenyegő hulladékoknak (itt a vezetőkre gondolok).

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • Thyb

  senior tag

  Még egy diszertáció azok számára, akik annak ellenére nyilatkoznak ,hogy nem ismernék az ellenfelet:
  [link]

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • Thyb

  senior tag

  Az átlag muszlimokat nem is érdekli az, hogy mi történt dániában. Ezt csak a szegéányebb államokban lehet megtenni ahol nagy a nyomor. Mint már azt hangoztattam itt egyes fórumokon a terrorizmus elleni harcot nem lehet fegyverrel megnyerni, mint a Szovjet vagy Jugoszláv partizánok ellen sem tudtak a náci erők hatékony eszközöket bevetni a 2VH idején. Ha megöltek 1-et, kettő lépett a helyébe. A terrorizmussal is ez a helyzet.
  Az egyetlen megoldást a gazdasági, tudományi felvirágoztatásban látom. Ha felvilágositod őket, és kenyeret adsz nekik akkor sokkal hamarabb kulturáltá válnak. Nézd meg Dubai-t vagy más gazdag közelkeleti államokat/emirségeket. Ott nincs hőbörgés, robbangatás, lázongás. A legnagyobb gondot maga az arab nép temperamentuma jelenti. Ők nem szoktak hozzá a munkához, hisz harcos nemzet, és harcokból éltek. Mezőgadaságot a helyrajzi adottságok végett sem végezhettek. Max nomád álattenyésztéssel foglalkoztak.
  Ilyen történelmi multtal nem valószinű, hogy saját környezetükben hajlamosak lennének beállni a gyártószalag mellé operátornak. Ez padig nagyon megneheziti a gazdasági felzárkózást, ami a problémák megoldását továbbra is függőben hagyja.

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  ''... Az egyetlen megoldást a gazdasági, tudományi felvirágoztatásban látom. Ha felvilágositod őket, és kenyeret adsz nekik akkor sokkal hamarabb kulturáltá válnak. ...''

  Amerika itt rontja el, nem megfelelő eszközökkel ''harcol'' a terrorizmus ellen.

  Fekete Xiaomi Redmi Note 9S / 9 Pro / 9 Pro Max Nillkin Super Frosted Shield tok eladó - érd. privátban! :)

 • (ÉN)közPONT

  senior tag

  Nem békét ''visz'' a közelkeletre hanem fegyvert . Pffff

  jah és mindenkit terroristának fog nézni 10 év múlva aki nem USA állampolgár vagy usa szimpatizáns ország sarja :F

  Ptech : nem kell velem eggyetérteni ....öszintén S..ok rá arrafelé az van ...presze arról mindenki megfeletkezik,hogy egész falvakat írtanak ki helikopterekkel ! kishazánkba csak a buszrobbantásos propaganda jön el ! ajánlom kicsit dolgozz kuwaitban ott többet hallasz a másik oldal rémtetteiről is !

  Amúgy lenne erre megoldás de mivel már ennyi ideje mérgesedik a helyzet és csak a huza vona megy ezért az átlag ember szopja a f..t ott is mint mindehol ilyen helyzetben és jódarabig nem lessz másra kilátás mert a vezetés mind a 2 oldalon szarik a kisemberre ez az igazság ...az átlag ember élet ott is '' fogyó tétel ''

  Zárszó békében jobb élni mint háborúban csak mindig akad 1-1 hülye aki befolyásos és másképp gondolja ..........Sajnos.

  [Szerkesztve]

  Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

 • Ptech

  őstag

  presze arról mindenki megfeletkezik,hogy egész falvakat írtanak ki helikopterekkel ! kishazánkba csak a buszrobbantásos propaganda jön el !

  Ez valóban így is van, _de _nem_erre_ reagáltam, hanem az aláírással ellátott képek (nekem) 1általán nem viccesek. Ennyit mondtam. Nem értem, hogy jön ehhez, hogy ki bombáz kit.
  Az usa már most is terrorizál, azt akit csak jónak lát, a cm pontosságó rakétái lakóházakat rombolnak le, ugyanúgy, ahogy a zsidók terrorizálják a palesztinokat (&vice versa, azok meg ahogy tudnak, agresszívan válaszolnak...)

 • ladybug

  őstag

  Szomorúan olvasom a hszeket ebben a topikban. Sajnálom, hogy csak páran gondolkodnak komolyan erről a témáról, és a többiek poénnak, viccnek tekintik. :( Pedig egyáltalán nem az. Sajnos a mindennapjainkban történnek ezzel kapcsolatos események, és többnyire negatív kimeneteletűek. Kicsit gondolkozzatok el, mielőtt írnátok vmit.

  ...és leülök magamtól...

  Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

 • Thyb

  senior tag

  Stilust és hangnemet is váltottunk a kezdeti poénoktól legalább is én. Amit beirtam az előbb, az nem az arab brutalitásról szól, mind inkább arról az értékrendszerről, amelyel törvényeiket védik. Tudom sok esetben ez tulzott brutalitásba megy át, pl nyilvános kivégzés, megkövezés stb, de mint mondtam, ha valaki felvilágositaná őket, hogy milyen a demokrácián s nem a vallásoi dogmákon alapuló államforma, szerintem sokan átpártolnának. Ugyanakkor félő, hogy az eddig a Korán vasfegyelmével irányitott társadalom, egy vadnyugati jellegű államba csapna át, hisz ott a gyilkosság elfogadott tény, amennyiben azt a Korán törvényei is alátámasztják. Mi van akkor ha nem kell figyelembe venni már a Koránt sem. Akkor mindenki ülhet kénye kedve szerint.

  Ez egy veszélyes játék, hogy megpróbálunk ötvözni egy feudalista vallás rendszert a demokráciával. Nagyon érzékeny terület, de sajna a jelen helyzetben nem látok más kiutat arra, hogy merre is induljunk tovább. Bár 2-3 év mulva ha az iraki, vagy az Afgán demokratikus rend addig megmarad, akkor lesz képpünk, hogy ez merre is mozdul meg, de addig nagyon nehéz eldönteni, hogy jó-e ez, vagy sem. Jelen pillanatban azért nem felmérhető a demokratikus rendszer működőképessége, mert még zajlik a háboru, s lehet gyilkolni okkal ok nélkül. Amikor a harcok elcsendesednek /ha elcsendesednek/, akkor lesz majd igazán látható mire mennénk hosszu távon.

  Ennek viszont a legnagyobb ellenzői az imámok /vallási vezetők/ akiknek ez által a hatalmuk jelentőssen, vagy teljesen megszünne, ami egy feudális társadalomban a hierarchiai rang teljes háttérbeszorulásához vezetne. Ezért van az, hogy a napokban is Ők voltak azok akik a hátsó szálakat mozgatták, s még egy ideig fogják is a közelkeleten.

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  Sz.tem meg kellene próbálni a lehetséges veszélyek ellenére is...
  Elvégre legjobb tudásom szerint mi is egy barbár nemzet voltunk, és ahhoz képest most hol vagyunk?!

  Fekete Xiaomi Redmi Note 9S / 9 Pro / 9 Pro Max Nillkin Super Frosted Shield tok eladó - érd. privátban! :)

 • Atlantis

  veterán

  Kitakarítva.

  Nem szeretném, ha eldurvulna a topic, mindenki moderálja magát, ha kérhetem. Nem poénkodni, nem OFF-olni, nem flamelni.

  >>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

 • zsiga667

  addikt

  Igen, ezt teljesen komolyan gondolom. Mondok egy példát. Október hatodika van, te pedig mivel éppen arra jársz, viszel egy koszorút Aradra a vértanúk emlékművéhez. Amikor odaérsz, azt látod hogy valaki épp román nemzeti színűre készül átfesteni? Mit csinálsz? :F
  ''ha mondjuk azt mondom, hogy az én világnézetemet úgy sértik a templomok freskói, mint az arabokat a karikatúrák''
  És sértik? :U Vagy ha sértenék is, akkorse sérthetnék úgy mint az arabokat ezek a karikatúrák, ugyanis a katolikusok a templomok freskóin nem a te vallásodat gúnyolják ki, hanem a sajátjukat ábrázolják. Mellesleg, hittél te már valaha bármiben? Volt már valami az életben ami neked fontos volt? Ha igen, mit szólnál ha valaki gúnyt űzne belőle? Gondolom örülnél. :F

  Igen, tudom hogy nem most jelentek meg, de gondolom abban egyetértünk hogy nem sok közel-keleti muzulmán olvas dán újságokat, így előfordulhatott hogy csak hónapokkal később került a küztudatba.

 • Thyb

  senior tag

  ezzel teljes mértékben egyet értek.
  Ugyanakkor az amerikai politika nem véletlenül ebben a stilusban lépett fel iraq ellen. Aki látta Farenheit 9/11-et, az tudja, hogy a Bush családnak mind a Szaudi olajcégekben, mind pedig a fegyvergyártásban komoly érdekeltségeik vannak.
  Az Iraki lerohanás által többlet költséghez jutott az ami hadiipar is, de a lényegre kevesen figyeltek oda, mégpedig, hogy az addigi Iraki kőolaj export megszünt, az olaj ára megemelkedett, és mindenki rávetette magát a szaudi készletekre, vagyis egy csapással két legyet ütöttek agyon. Azzal GWB is tisztában volt, hogy ez az utsó kormányzeti ciklusa, s a mondvacsinált tömegpusztitó fegyverekre hivatkozva megoldotta a család anyagi jólétét jó pár évre.

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • Thyb

  senior tag

  Ha a nemzetközi sajtót megfigyelnéd kedves fórumtárs, akkor ezen egy kicsit eltöprengnél. A Dán ujság 8 karikaturát hozott le, ezzel szemben az Arab liga gyüllésére a Dán állampolgársággal rendelkező imám, aki mellesleg csak a segélyt járt el felvenni Dániába, a többi idejét Sziriában töltötte, 18 karikaturát mutatott be. Ebből 10 addig sehol sem jelent meg, vagyis valószinűsithető, hogy Ő maga volt az alkotó. Szir és Libanoni vallási vezetők egyébként már régóta támadják az arab ligát az egyiptomi vallásgyakorlás végett, ahol nagyon sokan a nők közül már fedetlen arccal közlekednek és sokkal nagyobb jogokkal rendelkeznek mint egyes férfiak stb. Ez bizonyos fanatikus vezetőknek nem tetszik, és le akarják váltani a vezetőséget. Nyugati, de egyiptomi lapok is erre következtetnek az események kapcsán.
  Nem tudom, ezek után is ugy véled-e, hogy az összes incidens okozásáért a Dán lapot kell okolni? A Dán lapban a karikaturák megjelenitése nem volt bölcs huzás, de azt a cirkuszt ami jelenleg a közelkeleten zajlik semmi sem indokolja.
  Te a DaVinchi Kód szerzőjének fejére tűztél ki vérdijjat azért mert azt állitotta szemben a Bibliai tanokkal, hogy Mária Magdolna nem Jézus anyja volt, hanem annak szerelme, s az utolsó vacsorán utbanlévő közös gyermekükre utalt azzal, hogy az én vérem? Ugy gondolom ez épp eléggé sérti a vallásosok hitét.

  [Szerkesztve]

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  Sz.twem pedig csak arról van szó, h. v.kinek jól jön, h. ott most balhéznak a karikatúrák miatt, ezért ''elevenítette fel'' azokat...
  Mondjuk, azt sem értem, miért kell egy olyan ország/nép(csoport) vallásával viccelődni, amelyről/akikről köztudott, h. a vallás -szinte- mindennél fontosabb?! :F

  Fekete Xiaomi Redmi Note 9S / 9 Pro / 9 Pro Max Nillkin Super Frosted Shield tok eladó - érd. privátban! :)

 • deniro2

  senior tag

  Ez mind szép és jó, de a te példádnál maradva: mikor odaérsz az aradi emlékműhöz, már nincs ott az aki csinálta, erre te hazajössz és felgyújtod a román konzulátust.Ez így frankó? :F
  Itt most ez a szitu, tehát ne csúsztassunk.

 • zsiga667

  addikt

  Nem mondtam hogy kizárólag az a bizonyos dán lap tehet mindenről, de ha nem adják ki azokat a képeket, vagy a botrány kirobbanása után elnézést kérnek értük akkor nem lenne probléma. Az meg szvsz. ''természetes'' hogy vannak akik megpróbálnak hasznot húzni a dologból.

  A DaVinci Kód nem tudom hogy jött ide, de javasolnám hogy olvass bele a Bibliába mielőtt olyanokat állítasz hogy Mária Magdolna Jézus anyja lett volna... ;)
  Mellesleg ki is volt akadva a keresztény világ rendesen attól a könyvtől.

 • zsiga667

  addikt

  Nem, nem gyújtanám fel, mint ahogy az átlag muzulmán sem gyújtja fel a dán követséget. Egy ember bűnéért nem kellene elítélni (száz)ezret. Mint ahogy azt már kitárgyaltuk hogy egy újság hülyeségéért nem túl civilizált dolog elítélni egy egész országot.

 • #65675776

  törölt tag

  ''...ahogy a zsidók terrorizálják a palesztinokat''...

  Ezzel van egy apró probléma. A palesztinok (akik gyakorlatilag nem is léteznek, de ez már egy másik érdekes sztori) hogyan is kerültek Izraelbe?

  1. Jordánia kiutasította az összes ''palesztint'', mivel át akarták venni a hatalmat. Pedig a népességhez viszonyítva nem voltak sokan.

  2. Ki fogadta be a legtöbb ''palesztint''? Izrael! A második legtöbbet: Libanon. Milyen érdekes: egy zsidó és egy maronita, azaz két keresztény ország. Az iszlám országok valahogy nem szívesen látták őket. Vajon miért? (Megmondom: teljes mértékben összeférhetetlenek mindenkivel.)

  3. Libanonban kezdték a ''palesztinok'' előlről azt amit Jordániában tettek. Csakhát a libanoniak nem voltak kellőképpen határozottak, így ebből polgárháború lett. A ''palesztinok'' behívták ügyük segítésére a szíreket. (Vajon milyen jogon ha az országban alapvetően semmiféle tisztséggel nem rendelkeztek?) A szírek kapva kaptak a lehetőségen, ezzel ugyanis jócskán megnyújtották az Izrael támadására alkalmas frontszakaszt. Illetve volt esélyük támadni, ugyanis a Golan-fennsík számukra áthatolhatatlan.

  4. Következmények: '82 V. arab-izraeli háború. A szírek bizony elég csúnyán kikaptak. Libanonba a viszonylagos békét az izraeliek hozták el újra.

  5. Az izraeliek kénytelenek voltak évekig Dél-Libanonban maradni a ''palesztin'' támadások miatt. Szíria erre hivatkozva maradt Libanonban.

  Nehogy már mártíroknak tekintsük a ''palesztinokat''! Eddig ahol nagyobb számban megjelentek mindig háború lett belőle.

 • zotyesz66

  senior tag

  Ezt most úgy írtad, mintha Izrael öröktől fogva ott létezett volna, ahol most van. Pedig az ENSZ csak 1948-ban (ha jól emlékszem) hoz(at)ta létre, igen, Palesztina területén. Úgyhogy nem Izrael fogadta be a palesztinokat, hanem Palesztinával fogadtatták el Izraelt, az pedig szépen bekebelezte az egészet. Azelőtt zsidók és arabok (palesztinok) viszonylag békében éltek azon a területen, de hála az ENSZ-nek és azon belül főleg Angliának ez megváltozott.

  Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

 • zsiga667

  addikt

  És a zsidók hogy kerültek Izraelbe? Először fegyverrel meghódították (a bibliai időkben), aztán megvették ( a 20. században). :U

  ''Milyen érdekes: egy zsidó és egy maronita, azaz két keresztény ország.''
  Ja, szóval Izrael keresztény ország. L:DL...

  Mindattól függetlenül amiket leírsz, kicsit több muzulmánt ölnek meg a Közel-Keleten mint zsidót...

 • #65675776

  törölt tag

  Izrael bizony keresztény: a Biblia nem az Újszövetséggel kezdődik. Márpedig a zsidók ezt nem ismerik el, az Ószövetséget igen. Nem véletlenül szokták a zsidókat őskeresztényeknek nevezni. Jézus is zsidó volt.


  Hogy miért ölnek meg több muzulmánt? Mert többen vannak, és többnyire ész nélkül harcolnak. Izraelben viszont minden nagykorú hadköteles, még a nők is. Tudják hogyan kell harcolni. És sokkal inkább motiváltak mint a muzulmánok (akik mellesleg még gyávák is).

  Részlet kérdés hogyan kerültek oda. Ennyi erővel mi viszont mennyünk vissza sz Ob torkolatához. Ezt a földet mi is csak meghódítottuk! Ezt nem kellene elfelejteni, mielőtt ilyen kijelentéseket tesztek. Mákunk van, hogy az avarok kihaltak és nem követelik vissza a földjüket. A Szvatoplukos téma meg semmit sem bizonyít, semmire sem jogosít fel minket!

 • zotyesz66

  senior tag

  Szvsz neked alapvető hiányosságaid vannak vallásismeretben. A keresztény és a zsidó vallás csak a lényegében különbözik, a keresztény vallás alapja az Újszövetség és Krisztus mint Megváltó, és ugyebár a zsidó vallás csak ezt nem ismeri el.
  Az egy másik dolog, hogy Jézus és első követői zsidók voltak
  Az meg kissé mássá teszi a dolgot, hogy az egyik dolog ezer, a másik pedig alig 60 éve történt. Felejtsük már el ezzel az erővel a holocaust-ot és Don-kanyart is nem?

  Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

 • zsiga667

  addikt

  Ne beszélj már zödségeket légyszíves. Hogy lennének már keresztények a zsidók? Két teljesen különálló vallásól van szó. Nem kívánok teológiai vitát nyitni, de ha ragaszkodsz hozzá...

  Tehát a bátor és jólképzett (nameg az amcsik által jól felszerelt) hős izraeli katonáknak szabad lemészárolni pár falu aljas, gyáva (sőt valójában nem is létező) palesztin civilt? :U
  Mert bizony ez megy. Nincs valódi értelemben vett háború, a zsidók irtják a palesztin civileket és mindenkit akit terroristának bélyegeznek, a palesztinok meg robbantgatják a zsidó civileket (akik valójában kiképzett katonák mind egy szálig). Pontosan ugyanolyan gusztustalan és elítélendő mindkettő. Csak az a nagy különbség, hogy Izrael a legfelsőbb szinten űzi a népirtást, hivatásos állami hadsereggel; míg a palesztinoknak csak egy nagyon kis számú, elszigetelt csoportja.

  Szerk.: Ha már a gyávaság szóbakerült, ki a gyáva, aki 5-10km-ről öl egy rakétával úgy hogy ő maga közben egy páncélozott járműben vagy egy bunkerben ül, vagy aki a saját életét is feláldozza hogy megölje az ellenségeit?

  Valóban részletkérdés, de te hoztad fel, én csak válaszoltam.

  [Szerkesztve]

  [Szerkesztve]

Hozzászólok Aktív témák