- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új helyreállítási funkció jöhet a Windows 11-hez
- Zuhannak a PC-s eladások, csak az Apple tapsolhat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dongettó
tag
https://www.youtube.com/watch?v=IXWtyLSEXcE
Na fentvan megint.
Ja hátha világtalan vagy arra nincs orvosság.Maradnak a 10mp-es tiktok videók, azt a kis agyad még fel tudja darálni. Folyamatos 15 mp után az emberek agya már kettétolja magát 2026 ban. Meg gyíkemberek tudod. azazazaza
Amikor kicsit gondolkozni kellene az már nem megy.
https://www.youtube.com/watch?v=eXXwN_TDdLU -
Ribi
nagyúr
Én is sima Sapphire Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Pure OC vettem pár napja. Megvolt az oka, hogy miért nem XT-t vásároltam. Az pedig az energiafogyasztás jelentős megugrása XT-nél +8-12 FPS-ért. 5600 CPU-val járatom, energia-hatékony módban (232 Watt 254 helyett), és 500 Wattos Seasonic tápegységgel 380 Wattos max. fogyasztást produkál...
Ilyen minőségi videokártyát ritkán látni...Általam kedvelt címek, mind teljesen max beállításon 1440p-n, viszont átlagos FPS
Cyberpunk esetén: 39.8
TDU:SC: 46
GTA V Enhanced: 86.8
természetesen kikapcsolt felskálázás mellett.Én azt mondom, hogy inkább legyen szebb a játék, mint, hogy sokkal több FPS legyen...
Ennek tudatában....
VAN-e értelme X3D-s processzort vásárolni? (És persze hozzá új tápegységet)
Vagy 5700X-et a plusz két mag miatt?Hát ha CP-t is minden RTPT-vel tolod akkor valszeg nem sok.
Persze lehetnek olyan beállítások, NPC sűrűség vagy hasonló ahol korlátozhat, de azt ki tudod tesztelni magadnak is. Lentebb veszel pár dolgot, esetleg felbontást és akkor kiderül hogy fentebb megy-e vagy sem. -
ricsip
addikt
Nem lufi, ha a datacentereken lesz mindened, minden rólad, , a PaIantir-os videót már harmadjára törölték, Datacenter = "állam", . Usában már tövényekkel védték be, mindent ami a centerek ellen megy, bármi megnyilvánulás stb. Net is valszeg a datacentereken keresztül lesz. Persze offline még lehet majd biztos gamelni.
In the Cyberpunk universe (specifically Cyberpunk 2077 and Cyberpunk RED), the world is defined by mega-corporations that hold more power than governments, alongside law enforcement agencies, shadow networks, and localized criminal gangs that control the streets of Night City.
Persze borsod vármegyét még bevédik az ispánok egy ideig.PaIantir-os videót már harmadjára törölték
techjézus-nak kijött megint valami oknyomozós dokuja a techbro-król?
-
Scarletiel
őstag
Akkor cakkra ugyan az a konfigunk
Annyi, hogy nálam 1440p-n mennek a dolgok. Ha nem szarik be semmi, remélem egy 3-5 év még benne van a gépben. Utána majd meglátjuk mit lesz érdemes venni.
-
totomusic
tag
Én is sima Sapphire Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Pure OC vettem pár napja. Megvolt az oka, hogy miért nem XT-t vásároltam. Az pedig az energiafogyasztás jelentős megugrása XT-nél +8-12 FPS-ért. 5600 CPU-val járatom, energia-hatékony módban (232 Watt 254 helyett), és 500 Wattos Seasonic tápegységgel 380 Wattos max. fogyasztást produkál...
Ilyen minőségi videokártyát ritkán látni...Általam kedvelt címek, mind teljesen max beállításon 1440p-n, viszont átlagos FPS
Cyberpunk esetén: 39.8
TDU:SC: 46
GTA V Enhanced: 86.8
természetesen kikapcsolt felskálázás mellett.Én azt mondom, hogy inkább legyen szebb a játék, mint, hogy sokkal több FPS legyen...
Ennek tudatában....
VAN-e értelme X3D-s processzort vásárolni? (És persze hozzá új tápegységet)
Vagy 5700X-et a plusz két mag miatt? -
PuMbA
titán
Így van. Nekem egy ideje sima 9070 van, abból is a Sapphire Pure. Nincs olyan játék 2K-ba ami szenvedne. FSR nélkül megvan mindenhol a 70+fps. Persze 1-1 címnél kikapcsolt ray tracing mellett. De nyers erőben simán hozza az 5070-et csak +4GB Vram-al. Hűtés szempontjából pedig zseniális. Vram / hotspot ilyen 65 fok körül van heavy játék alatt és a ventit nem lehet hallani. Procin gondolkodok, hogy az 5700X-et esetleg future proofing miatt le kéne-e cserélni egy X3D variánsra, de nem tudom mennyire érné meg nekem.
FSR Native AA-t érdemes kipróbálnod a jobb képminőség miatt

-
Yutani
nagyúr
Így van. Nekem egy ideje sima 9070 van, abból is a Sapphire Pure. Nincs olyan játék 2K-ba ami szenvedne. FSR nélkül megvan mindenhol a 70+fps. Persze 1-1 címnél kikapcsolt ray tracing mellett. De nyers erőben simán hozza az 5070-et csak +4GB Vram-al. Hűtés szempontjából pedig zseniális. Vram / hotspot ilyen 65 fok körül van heavy játék alatt és a ventit nem lehet hallani. Procin gondolkodok, hogy az 5700X-et esetleg future proofing miatt le kéne-e cserélni egy X3D variánsra, de nem tudom mennyire érné meg nekem.
Nálam 9070 Pulse és 5700X + 32GB RAM, ez egy ideig elég lesz. Főleg, mert fHD-n vagyok, de max 1440p-re váltok, ha úgy alakul.
-
Scarletiel
őstag
-
mazsiii92
senior tag
Én azt mondom, hogy aki kártyát akar venni, az most vegyen. A 9070 XT-ket kb utánatok dobják a boltokban, 240k-ért már beszerezhető, és ez 2K-ban de akár 4K-ban és évekig ki tud szolgálni.
-
KROK640
félisten
Mondjuk sok függ attól is, hogy milyen igények mellett akarunk folyamatosan játszani. Ha minden évben nonplus ultra settings mellett akarjuk az AAA címeket nyomni, ott a jelenlegi fejlesztői és kiadói hozzáállással valóban 2 évente upgradelheti az ember a félmilliós VGA-t. Én lehet öregszem, de már úgy vagyok vele, hogy ameddig szépen néz ki egy játék, meg nem kell a 60-100fps-hez skálázót meg kamu frame-eket használni addig elvagyok az adott konfiggal. Illetve amennyire lehet lejöttem a Windows rendszerről és Bazzite megy a gépen. Persze fent a Windows másik partíción ha valamire nagyon kéne. De szerintem akinek van most egy AM4-es vagy inteles megfelelőjű gépe, 32GB rammal 1 terra ssd-vel meg egy RX 9060XT 16GB vagy annak megfelelő nvidia gpu-ja, plusz egy 5600x vagy inteles társa annak sokáig elég lesz az a gép csak tudni kell azt mondani, hogy rendben leveszem ultráról ezt meg ezt meg ezt a beállítást és nyerek vele 20-30 fps-t. Sokszor amúgy akkor se mondom meg a különbséget ha side by side nézem. De szerintem még mai napig el lehet lenni fullhd-n egy rx6600 XT-vel vagy RTX 3060/3060ti-al is.
Persze, attól függ milyen minőségben akar játszani. Én pl tudok lejjebb venni, és a DLSS-t és társait kerülöm, na meg a ray tracing az első amit kikapcsolok, ha nem elég az FPS. I5 10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB-val vagyok most, és tanúsítom, hogyha az ember ultráról highra leveszi, alig lehet észrevenni látványban valamit, viszont sok extra sebesség jön. FHD-ban játszok, és elvagyok, bár 1-1 játéknál be tud esni a minimum FPS (Spiderman 2, Trail Out, Far Cry 6) de csak pillanatokig tart, és hozzátenném, hogy még van tartalék a rendszeremben : hogy ne legyen hangos a hűtés a turbo ki van kapcsolva, a RAM pedig csak 2133MHZ-en megy 3200 helyett. A BFB miatt ráadásul még tuningolni is tudom a CPU-t. De ott van a HT kikapcsolása, amivel ugyan eltűnik 6 szál, de a maradék 6 szál erősebb lesz, és hát legfeljebb akkor míg játszok bezárok mindent a háttérben. Ha pedig egyik sem segítene, akkor leveszek a polcról egy erősebb VGA-t

-
dongettó
tag
Az a minden egy nagy semmi. Teszek rá, hogy hányan tudják, hogy milyen színűt tojtam tegnap és ettől milyen tudatállapotban érzik magukat. Érezzék magukat nagynak, kit érdekel? Az online az nem létezik.
Élni csak offline lehet. Ha úszom egyet máshogy fogom érezni magam utána, mert élek közben.
Ha játszol egyet online és kilépsz, akkor a valójában csak helyben ültél végig és pihentél, nem éltél. A korral majd megérted, hogy minden online töltött idő csak pocsékolás, mert elveszed vele a lehetőséget önmagadtól, annak a lehetőségét, hogy élj.
Aktív pihenésnek jó az élet után, de aki önként lemond az életről és az élet helyett tölti az idejét online az szorong csak az olyanokon, mint a Palantir.
Számomra teljesen súlytalan, hogy ki milyen tudatállapotba kerül a nem létező online "hatalmától".
Ha minden húr szakad én nagyon szívesen csatlakozom egy olyan közösséghez bármikor, amiben senkinek sincs nete, ha az ölembe teszi benne egy csillogó szemű vidám nő a gömbölyű kis fenekét.
Ha kétezer évig boldog tudott így lenni az ember net nélkül nekem is menni fog.
Datacenter? Mindig lesz valami, amitől nagynak érzi magát valaki hatalommániás beteg kretén, aztán közben még egy védőoltást sem tudtak megszervezni ezek a szerencsétlenek. Hagyjuk már.
Napozz egyet! Ne szorongj hülyeségeken, mert semmi értelme. Most élj! Amíg még élhetsz.ekkor dongetto elinditotta a world of tanksot a ramhibás W5000 es fireproján.
De amúgy ja. -
Scarletiel
őstag
Nos igen, és elismerem, hogy nem gyakori, hogy az embereknek ilyen polca legyen mint nekem, csak annyira úgy éreztem, hogy konkrétan rám reflektálsz, hogy ezt nem tudtam kihagyni. Mondjuk épp két kártyát is árulok onnan

Majd meglátjuk, hogy 8 év múlva mire lesz elég egy 9800X3D, meg aztán az is lehet, hogy haver 3-4 év múlva azt mondja, hogy fejleszt megint. De ha valaki azt mondaná, hogy döntsem el a következő 8 évben milyen géppel akarok lenni, akkor valami olyasmit választanék, mint amit neki raktam össze.
Csak érdekességként jegyzem meg, hogy az I3 4330, 24GB RAM, GTX 950 2GB, 500GB SATA3 SSD, 2+1TB HDD, Corsair CX400 gépem kicsit több mint 7 éves volt (a táp 12 éves!) amikor lecseréltem. És ha nem akkor lett volna a cripto miatti VGA árrobbanás, akkor valószínűleg csere helyett egy GTX 1660S 6GB / RX580 8GB és egy I7 4770 landolt volna bele, és még tovább húzta volna 2-3 évig.Meg egy gépen lehet fejleszteni is, nem kell feltétlenül az egész platfromot váltani, na meg az AM5-be még bőven jönnek CPU-k, és annak a konkrét gépnek 4 memória slotja van a 2×32GB mellé be tud még pattintani két modult, de akár az RTX 5070 Ti is cserélhető később egy erősebb kártyára.
Mondjuk sok függ attól is, hogy milyen igények mellett akarunk folyamatosan játszani. Ha minden évben nonplus ultra settings mellett akarjuk az AAA címeket nyomni, ott a jelenlegi fejlesztői és kiadói hozzáállással valóban 2 évente upgradelheti az ember a félmilliós VGA-t. Én lehet öregszem, de már úgy vagyok vele, hogy ameddig szépen néz ki egy játék, meg nem kell a 60-100fps-hez skálázót meg kamu frame-eket használni addig elvagyok az adott konfiggal. Illetve amennyire lehet lejöttem a Windows rendszerről és Bazzite megy a gépen. Persze fent a Windows másik partíción ha valamire nagyon kéne. De szerintem akinek van most egy AM4-es vagy inteles megfelelőjű gépe, 32GB rammal 1 terra ssd-vel meg egy RX 9060XT 16GB vagy annak megfelelő nvidia gpu-ja, plusz egy 5600x vagy inteles társa annak sokáig elég lesz az a gép csak tudni kell azt mondani, hogy rendben leveszem ultráról ezt meg ezt meg ezt a beállítást és nyerek vele 20-30 fps-t. Sokszor amúgy akkor se mondom meg a különbséget ha side by side nézem. De szerintem még mai napig el lehet lenni fullhd-n egy rx6600 XT-vel vagy RTX 3060/3060ti-al is.
-
KROK640
félisten
No látod.
Ez onnantól érdekes mikor üres a polc)
Ennyi erővel én meg azt mondom lesz@rom, majd veszek fél milláért' másikat ( : - venne a fasssdom:d -.A használható, meg az érdemben használható közt meg ég és föld van.
8 év múlva az a cpu az akkori game igényekhez már sehol nem lesz, ahogy a vga sem.
Persze, használható, az nem kérdés. De az a vga most sem csúcs. Ma bika, "holnap" emlék)
Majd kiderül mennyire fékeznek be a gyártók új hw-ek terén, és a fejlesztők mennyire optimalizálnak a jövőben.
Meg ugye a gazdi akkori igényei mik lesznek, lehet már rég lesz@rja a gameket.
Akkor jó már ha valaki kinőtt a gameldéből meg bika hw sem kell munkához, mondjuk rám mindkettő igaz .
Tényleg lehet jön a kis steam gép mindenesnek, szerelgetésre meg szerzek retro vasakat amikkel el lehet szórakozni)
Pár tartalék business notebook fillérekért munkához, aztán elvagyok...
Ddr5 Ramot meg arany helyett befektetésnek veszek max
:dNos igen, és elismerem, hogy nem gyakori, hogy az embereknek ilyen polca legyen mint nekem, csak annyira úgy éreztem, hogy konkrétan rám reflektálsz, hogy ezt nem tudtam kihagyni. Mondjuk épp két kártyát is árulok onnan

Majd meglátjuk, hogy 8 év múlva mire lesz elég egy 9800X3D, meg aztán az is lehet, hogy haver 3-4 év múlva azt mondja, hogy fejleszt megint. De ha valaki azt mondaná, hogy döntsem el a következő 8 évben milyen géppel akarok lenni, akkor valami olyasmit választanék, mint amit neki raktam össze.
Csak érdekességként jegyzem meg, hogy az I3 4330, 24GB RAM, GTX 950 2GB, 500GB SATA3 SSD, 2+1TB HDD, Corsair CX400 gépem kicsit több mint 7 éves volt (a táp 12 éves!) amikor lecseréltem. És ha nem akkor lett volna a cripto miatti VGA árrobbanás, akkor valószínűleg csere helyett egy GTX 1660S 6GB / RX580 8GB és egy I7 4770 landolt volna bele, és még tovább húzta volna 2-3 évig.Meg egy gépen lehet fejleszteni is, nem kell feltétlenül az egész platfromot váltani, na meg az AM5-be még bőven jönnek CPU-k, és annak a konkrét gépnek 4 memória slotja van a 2×32GB mellé be tud még pattintani két modult, de akár az RTX 5070 Ti is cserélhető később egy erősebb kártyára.
-
KROK640
félisten
Ezt a legkönnyebb mondani. A Magyar valóság az, hogy az emberek 90%-ának ez jutott, mert szinte kizárólag mindenhol ilyen emberek vezetnek cégeket. A maradék 10% meg vagy alapból azt tanult ami hiány szakma, vagy éppen elkérhet érte millás-2 millás fizetést, vagy volt ideje, energiája, pénze átképezni magát munka mellett. Nem mindenki egyforma lapokkal indul az élet nevű játékban, csak ezt sokan elfelejtik. És akkor még az egyéni befogadó és képezhetőségi limiteket nem is említettem.
+1
Nagyon sokan bele se gondolnak mindabba amit leírtál.
Van egy ismerős pár, ott a csaj légkondis irodában dolgozott, saját bevallása szerint egész nap csak facebookozott, alig csinált valamit.
Mi meg barátnőmmel szombat-vasárnap is volt, hogy este 10-ig voltunk (vendéglátás)
Hatalmas volt a pofa, hogy lehet dolgozni, bárhol van jó munka csak körbe kell nézni. Aztán kirúgták az irodából, 2+ éve nem talál munkát, mert hát persze az előző melóhelye a mérce, és ami nem olyan kényelmes meg laza, az neki "nem játszik" (,a palija meg úgyis eltartja). Mindezt ő Budapesten, mi meg vidéki kisvárosban ... -
Chaser
legenda
No látod.
Ez onnantól érdekes mikor üres a polc)
Ennyi erővel én meg azt mondom lesz@rom, majd veszek fél milláért' másikat ( : - venne a fasssdom:d -.A használható, meg az érdemben használható közt meg ég és föld van.
8 év múlva az a cpu az akkori game igényekhez már sehol nem lesz, ahogy a vga sem.
Persze, használható, az nem kérdés. De az a vga most sem csúcs. Ma bika, "holnap" emlék)
Majd kiderül mennyire fékeznek be a gyártók új hw-ek terén, és a fejlesztők mennyire optimalizálnak a jövőben.
Meg ugye a gazdi akkori igényei mik lesznek, lehet már rég lesz@rja a gameket.
Akkor jó már ha valaki kinőtt a gameldéből meg bika hw sem kell munkához, mondjuk rám mindkettő igaz .
Tényleg lehet jön a kis steam gép mindenesnek, szerelgetésre meg szerzek retro vasakat amikkel el lehet szórakozni)
Pár tartalék business notebook fillérekért munkához, aztán elvagyok...
Ddr5 Ramot meg arany helyett befektetésnek veszek max
:d -
KROK640
félisten
Tényleg elmehet bármi 10-15 évig is...csak ugyanúgy meg is dögölhet bármikor:d
Haver fejét megnézném ha gar lejárta után pár hónappal elszáll a cpu vagy vga, amivel 6-8, de akár 10 évre is tervezhet ( :
Meg attól hogy ez bika gép, 8-10 év múlva már bölömbika az akkori játékokhoz max)
Bírom krokot, de néha akkorákat mond:dAzért ha most kivesszük a képletből, hogy a haver gépében megmurdel valami, akkor - a jelenlegi (vissza)fejlődési sebességet megnézve - szerintem 8-10 év múlva még használható lesz, maximum már low grafikán az akkori játékoknak

Ha belegondolsz egy I9-7900X még ma is igencsak használható, pedig 9 éves CPU (direkt a 8-10 év közepére írtam példát). -
KROK640
félisten
-
setup
aktív tag
Nem lufi, ha a datacentereken lesz mindened, minden rólad, , a PaIantir-os videót már harmadjára törölték, Datacenter = "állam", . Usában már tövényekkel védték be, mindent ami a centerek ellen megy, bármi megnyilvánulás stb. Net is valszeg a datacentereken keresztül lesz. Persze offline még lehet majd biztos gamelni.
In the Cyberpunk universe (specifically Cyberpunk 2077 and Cyberpunk RED), the world is defined by mega-corporations that hold more power than governments, alongside law enforcement agencies, shadow networks, and localized criminal gangs that control the streets of Night City.
Persze borsod vármegyét még bevédik az ispánok egy ideig.Az a minden egy nagy semmi. Teszek rá, hogy hányan tudják, hogy milyen színűt tojtam tegnap és ettől milyen tudatállapotban érzik magukat. Érezzék magukat nagynak, kit érdekel? Az online az nem létezik.
Élni csak offline lehet. Ha úszom egyet máshogy fogom érezni magam utána, mert élek közben.
Ha játszol egyet online és kilépsz, akkor a valójában csak helyben ültél végig és pihentél, nem éltél. A korral majd megérted, hogy minden online töltött idő csak pocsékolás, mert elveszed vele a lehetőséget önmagadtól, annak a lehetőségét, hogy élj.
Aktív pihenésnek jó az élet után, de aki önként lemond az életről és az élet helyett tölti az idejét online az szorong csak az olyanokon, mint a Palantir.
Számomra teljesen súlytalan, hogy ki milyen tudatállapotba kerül a nem létező online "hatalmától".
Ha minden húr szakad én nagyon szívesen csatlakozom egy olyan közösséghez bármikor, amiben senkinek sincs nete, ha az ölembe teszi benne egy csillogó szemű vidám nő a gömbölyű kis fenekét.
Ha kétezer évig boldog tudott így lenni az ember net nélkül nekem is menni fog.
Datacenter? Mindig lesz valami, amitől nagynak érzi magát valaki hatalommániás beteg kretén, aztán közben még egy védőoltást sem tudtak megszervezni ezek a szerencsétlenek. Hagyjuk már.
Napozz egyet! Ne szorongj hülyeségeken, mert semmi értelme. Most élj! Amíg még élhetsz. -
dongettó
tag
Az AMD BC250 jellegű termékek és a körülöttük zajló események azért mutatják közben, hogy az egész egy lufi. Ha tovább fújják, akkor Linux alapú gamer PC-vé lesznek moddolva a konzolok, mert a gyerekeknek lesz szabadidejük moddolni, a szülőknek meg nem lesz pénzük PC-re. A fiatalokat sosem lehet így megvezetni, mindig ők csinálják a forradalmat. Az 50 feletti kapzsi gennyzsákok elfelejtik, hogy mekkora erő van a 20 évesekben, szellemi és fizikai egyaránt.
Persze borsod vármegyét még bevédik az ispánok egy ideig. -
brabbitz
senior tag
Az AMD BC250 jellegű termékek és a körülöttük zajló események azért mutatják közben, hogy az egész egy lufi. Ha tovább fújják, akkor Linux alapú gamer PC-vé lesznek moddolva a konzolok, mert a gyerekeknek lesz szabadidejük moddolni, a szülőknek meg nem lesz pénzük PC-re. A fiatalokat sosem lehet így megvezetni, mindig ők csinálják a forradalmat. Az 50 feletti kapzsi gennyzsákok elfelejtik, hogy mekkora erő van a 20 évesekben, szellemi és fizikai egyaránt.
Ennyi.
Sokszor a kenyszer szuli a legszebb megoldasokat.
-
setup
aktív tag
40 év múlva már elég jó árra fel tudják vinni a pc ipart ezzel a lendüettel.
Szerintem az a lényege, hogy olyan drága lesz, h teljesen irreális, majd a kígyobörös benyög egy 20*15*3 cm es kis mini pc-t ami a datacenterekre kapcsolódik, ( világ 90% a könnyes szemmel örül ) menni fog az rtx, minden adatod ott lesz, havi előfizuval, 100% ban átszipkáznak oda mindent,
és az embereknek a netflix mellett taknyuk folyik a boldogságtól majd hogy a spotify mellett ezt is előfizethetik.
A you own nothing békaforraló lépései.
Csinálnak egy netes szűrő/azonosítást, hogy a csöves 270k plussal már netre sem fogsz tudni menni csak ezekkel a boxokkal.Az AMD BC250 jellegű termékek és a körülöttük zajló események azért mutatják közben, hogy az egész egy lufi. Ha tovább fújják, akkor Linux alapú gamer PC-vé lesznek moddolva a konzolok, mert a gyerekeknek lesz szabadidejük moddolni, a szülőknek meg nem lesz pénzük PC-re. A fiatalokat sosem lehet így megvezetni, mindig ők csinálják a forradalmat. Az 50 feletti kapzsi gennyzsákok elfelejtik, hogy mekkora erő van a 20 évesekben, szellemi és fizikai egyaránt.
-
dongettó
tag
40 év múlva már elég jó árra fel tudják vinni a pc ipart ezzel a lendüettel.
Szerintem az a lényege, hogy olyan drága lesz, h teljesen irreális, majd a kígyobörös benyög egy 20*15*3 cm es kis mini pc-t ami a datacenterekre kapcsolódik, ( világ 90% a könnyes szemmel örül ) menni fog az rtx, minden adatod ott lesz, havi előfizuval, 100% ban átszipkáznak oda mindent,
és az embereknek a netflix mellett taknyuk folyik a boldogságtól majd hogy a spotify mellett ezt is előfizethetik.
A you own nothing békaforraló lépései.
Csinálnak egy netes szűrő/azonosítást, hogy a csöves 270k plussal már netre sem fogsz tudni menni csak ezekkel a boxokkal. -
Dragon3000
nagyúr
-
jeni
félisten
Most már csak az kellene tudni, hogy milyen csomagárakról beszélünk? $200 lesz $220? $300 lesz $330? $400 lesz $440? Feljebb biztos nincs, mert gondolom a $550 és $600 MSRP-s kártyákon keresni is kell valamit az AIB-oknak.
Egyébként a nagy memóriaválság közepette a 10%-os emelés gyakorlatilag semmi.
Sok kicsi sokra megy AMD
-
Chaser
legenda
-
brabbitz
senior tag
-
Tch'oockah
csendes tag
Bocsi, de a szó, amit keres a cikkíró, az a "drágít", hosszú í-vel...
Nem az első cikk, aminek címében elírták ezt a szót... -
totomusic
tag
SAPPHIRE Radeon RX 9070 PURE egész jó áron van most az Alzánál. Persze van olcsóbban is külföldről, de lehet a futárokban bízni?

Energia hatékony gyári finomhangolással fogyaszt a teljes gép 350 Wattot, elviszi az 500 Wattos táp. Miközben a GTA5 Enhanced - Minden maxra feltolva már közelíti erősen a GTA6 minőségét, pontosabban a rokonság erősen megvan köztük, pláne... ha környezetbe még több növényzet van moddolva, és a DLC autók jelentős része is aktiválva van.
16 GB - 256 bites RAM-ról beszélünk. Szerintem elég jó ajánlat.
-
Yutani
nagyúr
-
F34R
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
-
brabbitz
senior tag
Ezt a legkönnyebb mondani. A Magyar valóság az, hogy az emberek 90%-ának ez jutott, mert szinte kizárólag mindenhol ilyen emberek vezetnek cégeket. A maradék 10% meg vagy alapból azt tanult ami hiány szakma, vagy éppen elkérhet érte millás-2 millás fizetést, vagy volt ideje, energiája, pénze átképezni magát munka mellett. Nem mindenki egyforma lapokkal indul az élet nevű játékban, csak ezt sokan elfelejtik. És akkor még az egyéni befogadó és képezhetőségi limiteket nem is említettem.
Yutani kolléga kommentje elég hűen ábrázolja a mostani magyar társadalmat és közhangulatot
-
Scarletiel
őstag
-
Yutani
nagyúr
Szar ha már eljutnak a sorozatos áremelésekkel oda, hogy a jobbágynak egy újabb 10%-os emelés nem fáj. Bezzeg a főnöke kidülledt nyaki erekkel hörög fél órás szentbeszédet, ha a szaros éves 3%-os emelés nem elég ugyanannak a jobbágynak.
Sajnálom, hogy így jártál. Válts munkahelyet, törj ki a jobbágy sorból!
-
Yutani
nagyúr
Azt kell végiggondolni, hogy jelen esetben a teljes csomagon emelnek 10%-ot, aminek csak egy része a RAM. A fenti példádban. ha mondjuk a 200 dolcsis csomagból 50 dolcsi a memória, akkor máris 40%-os RAM áremelésről beszélhetünk (értelemszerűen ha 100 USD, akkor 20% stb.).
Ez az, amit nem tudunk, csak csomagárat.
Ha például a $200 csomagban $40 a memória, és az megy fel 50%-kal, akkor ott a csomag szinten 10%-os emelés. De ugye részleteket nem tudunk.
-
F34R
nagyúr
Haver fejét megnézném ha gar lejárta után pár hónappal elszáll a cpu vagy vga, amivel 6-8, de akár 10 évre is tervezhet ( :
Meg attól hogy ez bika gép, 8-10 év múlva már bölömbika az akkori játékokhoz max)
Bírom krokot, de néha akkorákat mond:dAzt megkell tanulni hogy korhu pc-hez korhu jatekok dukalnak. ne akarjunk 10 eves geppel 2026 os cimeket tolni. Aminek meg steroidos bika kell azt ki kell engednj s mezore jatszani
-
Dragon3000
nagyúr
Azt kell végiggondolni, hogy jelen esetben a teljes csomagon emelnek 10%-ot, aminek csak egy része a RAM. A fenti példádban. ha mondjuk a 200 dolcsis csomagból 50 dolcsi a memória, akkor máris 40%-os RAM áremelésről beszélhetünk (értelemszerűen ha 100 USD, akkor 20% stb.).
Korábban is mintha 10% lett volna ez az emelés, erre vannak példányok msrp alatti áron...
-
Egon
nagyúr
Most már csak az kellene tudni, hogy milyen csomagárakról beszélünk? $200 lesz $220? $300 lesz $330? $400 lesz $440? Feljebb biztos nincs, mert gondolom a $550 és $600 MSRP-s kártyákon keresni is kell valamit az AIB-oknak.
-
Chaser
legenda
Lehet akármennyire minőségibb, ha manapság szinte mindent is kisajtolnak a cpu és a vga-ból is, nem úgy mint régen, amikor voltak olyan példányok, hogy +50-100% oc volt még bennük...
Irónia volt)
-
Dragon3000
nagyúr
Lehet akármennyire minőségibb, ha manapság szinte mindent is kisajtolnak a cpu és a vga-ból is, nem úgy mint régen, amikor voltak olyan példányok, hogy +50-100% oc volt még bennük...
-
Chaser
legenda
Bírom krokot, de néha akkorákat mond:d -
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
-
Chaser
legenda
Hát, nekem van olyan VGA-m (GeForce 3) ami 24 éves és mág működik (legalábbis 1-2 hete még működött). De megy a 2015-ös GTX950-em is...
És igen, jól mondod. A 2000-es években én is sűrűn cserélegttem a gépet, félévente "facelift" 1-1,5 évente komplett új platform stb. Aztán a 2010-es években ez lassult, részben az anyagi helyzetem miett, részben a fejlődés is lassult, pl Intel 4th genről először 10th genre éreztem azt, hogy megérné átlépni. Mostmeg az árak miatt tényleg az van amit írsz ...
De pl az, hogy havernak tavaly azt metem mondani az akkor épülő gépére, hogy ez 6-8 év minimum, de lehet h 10 évig is tervezhet vele (9800X3D, 64GB DDR5, RTX5070 Ti16GB, 4TB NVME, 8TB HDD) ez korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna ... A 2000-es évek elején/közepén még Dáriusz kincséből is csak 2-3 évet mertem volna garantálni

Az meg csak plusz keserű öntet a dologra, hogy a fentebb említett gép tavaly májusban 1,1Millió ft volt, most nemrég újra kiszámolva, hogy mennyi lenne, pedig 1,67Millió ft-ra jött ki. (ugyanonnan rendelve, ugyanazokkal az alkatrészekkel). Tehát 1+ év alatt még 570 ezerrel emelkedett is az ára, nemhogy csökkent volna. Ma jó eséllyel használtan is elmenne drágábban, mint amennyiért akkor újan vette.És az garantálja, hogy a mostani vga-d nem murdel meg egy héten belül?...lol:d
( : -
F34R
nagyúr
Csoda is lenne ha nem tennek. baszodj meg EAAAAAJ
-
KROK640
félisten
Csak bírja ki addig a VGA is. De amúgy igen, most azt a korszakot éljük, hogy nagyon becsüld meg amid van, vigyázz rá és ne évente cserélj komplett gépet, vga-t +10-20fps érdekében. Persze volt aki eddig is így volt vele, de most méginkább ezt látom.
Hát, nekem van olyan VGA-m (GeForce 3) ami 24 éves és mág működik (legalábbis 1-2 hete még működött). De megy a 2015-ös GTX950-em is...
És igen, jól mondod. A 2000-es években én is sűrűn cserélegttem a gépet, félévente "facelift" 1-1,5 évente komplett új platform stb. Aztán a 2010-es években ez lassult, részben az anyagi helyzetem miett, részben a fejlődés is lassult, pl Intel 4th genről először 10th genre éreztem azt, hogy megérné átlépni. Mostmeg az árak miatt tényleg az van amit írsz ...
De pl az, hogy havernak tavaly azt metem mondani az akkor épülő gépére, hogy ez 6-8 év minimum, de lehet h 10 évig is tervezhet vele (9800X3D, 64GB DDR5, RTX5070 Ti16GB, 4TB NVME, 8TB HDD) ez korábban teljesen elképzelhetetlen lett volna ... A 2000-es évek elején/közepén még Dáriusz kincséből is csak 2-3 évet mertem volna garantálni

Az meg csak plusz keserű öntet a dologra, hogy a fentebb említett gép tavaly májusban 1,1Millió ft volt, most nemrég újra kiszámolva, hogy mennyi lenne, pedig 1,67Millió ft-ra jött ki. (ugyanonnan rendelve, ugyanazokkal az alkatrészekkel). Tehát 1+ év alatt még 570 ezerrel emelkedett is az ára, nemhogy csökkent volna. Ma jó eséllyel használtan is elmenne drágábban, mint amennyiért akkor újan vette. -
Scarletiel
őstag
Csak bírja ki addig a VGA is. De amúgy igen, most azt a korszakot éljük, hogy nagyon becsüld meg amid van, vigyázz rá és ne évente cserélj komplett gépet, vga-t +10-20fps érdekében. Persze volt aki eddig is így volt vele, de most méginkább ezt látom.
-
Chaser
legenda
-
KROK640
félisten
Szar ha már eljutnak a sorozatos áremelésekkel oda, hogy a jobbágynak egy újabb 10%-os emelés nem fáj. Bezzeg a főnöke kidülledt nyaki erekkel hörög fél órás szentbeszédet, ha a szaros éves 3%-os emelés nem elég ugyanannak a jobbágynak.
Teljesen jogos, amit írsz, persze ebben sok esetben a főnök disznófüle is benne van.
Egy ideje észrevettem, hogy a fejlett nyugati világban az ember fizetése egyre kevesebbet ér (pláne, ha 40-60 évvel ezelőtti szinthez hasonlítjuk), pedig a produktivitás azóta jelentősden nőtt ... -
Busterftw
nagyúr
Mondjuk a 9700XT mar MSRP ala is becsuszott, van keszlet, lehet venni VGA-t.
-
KROK640
félisten
Helyes, emeljék csak, lassan senki sem tud már VGA-t venni, és akkor a fejlesztők is optimalizálhatnak majd az újragyártott RTX3060 12GB-ra ...
Mi meg elleszünk 10-20 évente egy VGA cserével ... ha ezt akarják, ígyis lehet. -
Chaser
legenda
Most jön elvileg +40-50 ősztől.
-
ricsip
addikt
-
Yutani
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 EAGLE OC SFF - Gari 2029.01.17. -ig - Eladó!
- ASUS RX 9070 XT 16GB GDDR6 PRIME OC - Új, Bontatlan, 3 év gari - Eladó!
- MSI RX 6700 XT 12GB GDDR6 MECH 2X OC Eladó!
- iSzaki Shop KERESI NVIDIA GeForce RTX 3090 Founders Edition Azonnali készpénzes vásárlás
- Nvidia RTX 3060Ti Founders Edition 8GB Garancia Számla Doboz iSzaki Shop
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5367
- Benq G922HDL monitor eladó táp és adatkábellel
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Szünetmentes táphoz való elosztó
Annyi, hogy nálam 1440p-n mennek a dolgok. Ha nem szarik be semmi, remélem egy 3-5 év még benne van a gépben. Utána majd meglátjuk mit lesz érdemes venni.

Napozz egyet! Ne szorongj hülyeségeken, mert semmi értelme. Most élj! Amíg még élhetsz.
:d