Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • harylmu

  őstag

  válasz bigdady #241244 üzenetére

  Leírtam az utolsó bekezdésben :D Itt is van róla egy kis szöveg, de röviden: minden iPhone folyamatosan "hallgatózik" BLE (Bluetooth low-energy) technológiával más Apple termékekre (igen, más ember cuccaira is). Hogyha elkap egy jelet, ahol "elveszettnek" van bejelölve az adott termék, akkor küldi is fel a GPS koordinátáit. Mi a jó benne? Az, hogyha elveszik a terméked, akkor is meg tudod találni ha épp ki van rajta kapcsolva az internet. Mondjuk kicsit ironikusan itt annyi trükk van benne, hogy csak akkor tudod elveszettnek jelölni, ha az internetre van csatlakozva :DDD "If the device isn’t connected to a Wi-Fi or cellular network when you mark it as lost, you see Pending until the device goes online again." [link] Ez kicsit necces azért.

  Elvileg nagyon komoly titkosítási eljárásokkal van megoldva a Find My network-je, emiatt kb. semmilyen mélyebb részletet nem is oszt meg az Apple a működési elvéről.

  A Tile is ilyen crowdsourcing elven működik, csak annyi a különbség, hogy a világon picit több Apple termék van mint Tile. :) "If your Tile is truly lost, tap Notify When Found. Then, every phone running the Tile app can anonymously help you find your lost Tile."

  Szóval a Chipolo-dat mostantól az Apple termékek hálózatának segítségével tudni fogod lokálni. Én most kaptam ez emailt, hogy feladták, kíváncsi leszek.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés