Hirdetés

2017. október 21., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-27 16:44:01

PROHARDVER!

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5351) bigdigit


bigdigit
(PH! addikt)

csak megoldódott nélkülem is. :C

(#5352) smog86 válasza bigdigit (#5351) üzenetére


smog86
(senior tag)

Összehoztuk. :DDD

(#5353) _Blank_


_Blank_
(senior tag)

hi,

az mitől lehet hogy inviteltől kapott mobilinternet nem működik egy laptopon (xp van rajta)? magát az usb sticket nem ismeri föl, nem tudja bemountolni, bedugom és nem történik semmi. próbáltam az automatikus lejátszást ki-be kapcsolni de az sem használt :F .
mi lehet a gond?

másik laptopban és asztali gépen működött.

(#5354) smog86 válasza _Blank_ (#5353) üzenetére


smog86
(senior tag)

Több USB porton is próbáltad? Más müxik azokon az USB portokon? Próbáld ki másik gépnél mit csinál.

(#5355) _Blank_ válasza smog86 (#5354) üzenetére


_Blank_
(senior tag)

tulaj elmondása szerint a sima usb-stickeket is bajosan olvassa be, ok.. de mind a 3 usb szar lenne? mindegyik aljban próbáltam de egyikben sem mountolta fel, nem értem mi a baj.
másik gépe(ken)n működött.

(#5356) smog86 válasza _Blank_ (#5355) üzenetére


smog86
(senior tag)

Ha másik gépen működött akkor egyértelműen az USB port a rossz.

(#5357) bigdigit válasza _Blank_ (#5353) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

én még a telefonomban is használom belőle a sim kártyát netezésre:)

(#5358) _Blank_ válasza smog86 (#5356) üzenetére


_Blank_
(senior tag)

naja, de mind a 3? mert ez így szopókanyalóka..

(#5359) n0se


n0se
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy rövid kis tapasztalat az Invitelről, a Párommal szeptember 27-e óta próbáljuk elérni a vonal áthelyezését, a mai napig nem sikerült az Invitelnek feldolgoznia és számunkra hasznos információt nyújtania, hogy milyen feltételekkel hajlandó ezt megtenni és mikor...több óra szenvedés után a helpdesk sem tudott segíteni, de hozzáteszem beszéltünk az összes ügyeletben lévő contact centeres kollégával, akik közül senki nem látta az emailben elküldött igényt (hova lett? mikor az automatikus mail visszajött a jegyszámmal??? megy az ügyfél levele a /dev/null-ba???), amire természetesen még jegyszámot is kaptunk...a mai napon ment a levél az mélyen Tisztelt Invitel Zrt.-nek, az Index.hu-nak, és az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek...tekintettel, hogy a pénteki telefonmaraton után hétfőre visszahívást ígértek, ami természetesen azóta sem történt meg...ennek a cégnek nulla az értékesítési készsége...

Gondoltam megosztom ezt a rövid kis történetet a nagyérdeművel...szomorú vagyok, hogy egy ilyen cég ami egykor jól működött, ide süllyedett és még így is meg tud élni...

Reményeim szerint ezt a fórumot az Invitel egy erre kiképzett kollégája is olvassa és leszűri, hogy akkor pontosan min is kéne javítani :W

Ezek után ne tartsuk vissza a számlabefizetést? Dehogynem! Majd ha dolgozni is óhajtanak, akkor fizetünk :C

Talán újra kéne gondolni az Zrt-ben kidolgozott folyamatokat, mert kicsit csetlik-botlik a történet...

Szép Napot.
Üdv.

n0se

(#5360) eduba válasza n0se (#5359) üzenetére


eduba
(fanatikus tag)

Nem szeretnélek überelni, de...

Korábban Panteles voltam, ami átszármazott az invitelhez. 5MB le és 512 KB feltöltéssel üzemelt a pantelem, a netes mérések általában 5,2 - 5,4 MB között hozták a letöltést és 520 -540 között a feltöltéseket 16-20 ms körüli ping értékekkel.

Szeptember 07-én a telefonos értékesítési vonalukon kezdeményeztem egy csomagváltást invitel 10MB-os csomagra. Ez a váltás az invitelnek 37 nap alatt sikerült, úgy, hogy a panteles netem kikapcsolták október 08-án és az invitelest hosszas telefonálgatás és rendszeres visszahívás igérgetés után (ami 10-ből csak egyszer történt meg) csak ma délelőtt kapcsolták be.
Csináltam melegében egy mérést rajta és 8,4MB le 402KB feltöltés lett 44ms-os pinggel a 10/500 helyett. Mit mondjak meglepődtem, mert a nagyon magas ping és az alacsony feltöltés miatt sokkal lasabbnak éreztem a netet, mint a kevesebb sávszélű pantelest.

Hívom a technikai ügyeletet, hibabejelentő stb. visszahívnak, hogy ez így tökéletes mert a vonal, meg a távolság meg stb. stb. Mondom neki ember, milyen vonal meg egyebek, a penteles nemhogy tudta a névleges sebességet, de felette is volt fele akkora pinggel! Mondom mi változott? Ez így akkor is jó mondja, mert az oldalukon is jelzik, hogy

"A mérés során a hasznos sávszélesség aktuális értéke ellenőrizhető, amely már nem tartalmazza az internetes adatforgalmat vezérlő információ által lefoglalt kapacitást."

illetve

"1) Az előfizető által igénybe vehető hasznos sávszélesség értéke a tényleges vonali sebesség alatt maradhat az Internet technológiákból eredő ún. „csomagolás” által lefoglalt sávszélesség (amely elérheti a vonali sebesség 15-20%-át is), és a tartalomszolgáltató vagy az előfizető által alkalmazott műszaki megoldás miatt."

Ezt nem akarom elhinni, hogy visszafelé fejlődik az internetes technológia, az internetes adatforgalmat vezérlő technológia lefoglal 1, vagy 1,5MB sávszélességet? A 10-ből igy lesz 8,5MB. Miért nem árulják akkor alapból 8,5 MB-os csomagnak?

Egyébként bemérettem a vonalamat a technikusokkal és elvileg 18MB-ra is képes lenne. Tehát ha átváltok most 15MB-os csomagra, amiben szerintük 12MB hasznos sávszél van akkor azt is tudják majd adni, persze magasabb áron.

Akkor miért nem tudják az egyébként 18MB-ra is alkalmas vonalon a 10MB-os internetet 10 megában adni? Miért nem hirdetik a csomagjaikat a hasznos sávszélességgel pl. 8,5 megás csomagnak?

Idáig akárhány szolgáltatónál voltam mindegyik tudta a névleges sávszélességet produkálni, csak az invitel nem!
Megnéztem más szolgáltatók holapját is de sehol sem említik a hasznos sávszélességet stb. természetesen ha vonali, technikai korlátok vannak azt megérti az ember, de ezt a lehúzást nem!

Bocs egy kicst hosszú voltam, meg talán érthetetlen is helyenként, de nagyon felb...szták az agyam!

Alcatel OT-1035D

(#5361) smog86 válasza eduba (#5360) üzenetére


smog86
(senior tag)

Sebesség: Ez csak egy tipp, de lehet hogy a Pantel még beszámolta ezt a vezérlőinformációt vagy mit és úgy állította be a központban hogy 5-nél többet adjon...Invitel meg már nem.
Ping: Szerintem minél nagyobb a csomagod annál nagyobb a pinged a jel/zaj állítgatása miatt, rézhálózat átka... De jövőre kezdik fektetni az optikát.

[ Szerkesztve ]

(#5362) SpeedR


SpeedR
(őstag)

Nálatok nem vacakol pár napja a net? Az 5Mbites netem szimmetrikussá vált és sajnos nem a feltöltés nőtt meg 5 megára, mint az bizonyára kitaláltátok. :((( Az előbb mértem a thome-os tesztszerveren, és a letöltés lassabb volt mint a feltöltés. (feltöltésben megvan a névleges sebesség) Szakadás egyáltalán nincs. Soha.

[ Szerkesztve ]

(#5363) benedekco válasza SpeedR (#5362) üzenetére


benedekco
(őstag)

4/256es net simán* megy
bár mostanában voltak furcsaságok... eléggé szaroskodik mostanság az invitel... remélem csak a rendszer fejlesztések bővítések miatt

*amolyan inviteles módra (3,5-3,8/190-220 körül)

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#5364) bigdigit válasza eduba (#5360) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

nincs mit meglepődni az invitel sosem számolta be az adatforgalom miatti veszteségeket.ez van...

(#5365) eduba válasza bigdigit (#5364) üzenetére


eduba
(fanatikus tag)

Ok, a sebességet még fel tudnám dolgozni, de mi van a magas pingekkel?

Esetenként böngészni is lehetetlen, mert másodpercekig nem történik semmi.
Mindenesetre az előző csomaghoz képest visszalépésnek érzem, és egy ideje azt is az invitel szolgáltatta.
Ott miért nem számolták be vagy le a "csomagolási díjat"? Miért is kellene, hogy ez érdekeljen engem, mint ügyfelet, hogy Ők milyen technológiát használnak? Talán próbáljanak fejleszteni, hogy kevesebb legyen a "csomagolási veszteség!

Vagy egyszerűen csak így hirdessék meg a csomagjaikat, ne 10M legyen a csomag neve, hanem 8,5M.
Szerintem ennyire egyszerű lenne!

Alcatel OT-1035D

(#5366) SpeedR válasza bigdigit (#5364) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Ezt hogy érted? Nálam most valamennyire helyreállt a net és megvan a névleges sebesség nettóban.

(#5367) bigdigit válasza SpeedR (#5366) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

fentebb a kolléga pont azt nem érti az invitel belövi csontra a hirdetett kapcsolódási sebességet aztán nekünk a nettó marad csak.nem ad annyi + kakaót a nettó legyen az előfizetett tényleges sebesség a kedves user otthonában.

(#5368) SpeedR válasza bigdigit (#5367) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Épp azért tettem be a képet az előző hozzászólásban, mert azt mutatja, hogy normál esetben ténylegesen meg kell lennie az "előfizetett" sebességnek. A modem 6144kbps / 640 kbps -es sebességen szinkronizál be nálam az "5000/500" netnél, így az overhead mellett is megvan a tényleges 5Mbit-es sebesség.

(#5369) eduba válasza SpeedR (#5368) üzenetére


eduba
(fanatikus tag)

Pontosan ezt kifogásoltam, hogy ez nálam nem így van!

A mért adat elmarad a meghírdetettől, és szerintük ez így jól van.

Egyébként ma elküldtem a felmondásomat, mert ezt a szolgáltatást nem tudom elfogadni szerződésszerű teljesítésnek.
Arról nem is beszélve, hogy se a webtárhelyem, se az email-em nem elérhető még mert nincs aktiválva már 38 nappal a szerződéskötés után!

Kiváncsian várom a magyarázatot :K

(Ja, és 20ms pingről meg csak álmodozhatok, általában 48 - 60 körüli)

[ Szerkesztve ]

Alcatel OT-1035D

(#5370) bigdigit válasza SpeedR (#5368) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

hát nálam a 15 megás net 15002-őn szinkronizál...sőt amikor volt a net szarakodás náluk és felhívtam őket ők is 15002-öt mondtak.az 5 év alatt sose volt a bruttó nettóban egyik csomagban sem.te biztos az ISP tetején laksz :D

speed

[ Szerkesztve ]

(#5371) eduba válasza bigdigit (#5370) üzenetére


eduba
(fanatikus tag)

Ez az amiről beszélek, szinte bitre pontosan hozza az oldalukon "hasznos sávszélesség"-nek nevezett értékeket!
De semmi többet!

Ha bemegyek a boltba és kifizetek 1 kg kenyeret, akkor 1 kg kenyeret szeretnék megenni és nem érdekel, hogy a pék azt mennyi tésztából állítja elő, mennyi a sütésközbeni súlyveszteség vagy bármi más kifogás.

Alcatel OT-1035D

(#5372) SpeedR válasza eduba (#5369) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Általában 15 körül szokott lenni a ping. :)

Ha megvan a garantált sebesség, akkor sajnos veszett fejsze nyele. Csak a kötbér kifizetésével tudod őket lerázni. A tárhelyet és az emailt reklamáld meg.

(#5370) bigdigit
A 15 megásnál akkor lehet, hogy tényleg másképp van. Ebben az esetben viszont nem korrekt 15mbit-esként reklámozni, hiszen soha, semmilyen esetben nem érheti el a hirdetett sebességet.
Áh, ha isp lenne alattam arról szerintem tudnék. :DDD

(#5373) bigdigit válasza SpeedR (#5372) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

a 8mb netem is ilyen volt mivel a max letöltési sebesség megállt 800kb-nál.

(#5374) smog86


smog86
(senior tag)

(#5375) eduba válasza smog86 (#5374) üzenetére


eduba
(fanatikus tag)

Photoshop!
:Y

ilyen nincs is :W

Alcatel OT-1035D

(#5376) SpeedR válasza smog86 (#5374) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Ajánlom figyelmedbe a topic nevéből az "ADSL" szó alaposabb tanulmányozását.

(#5377) riki válasza smog86 (#5374) üzenetére


riki
(senior tag)

És konkrétan ,hol mérted eme csodás érték ? :C

(#5378) Frenky89 válasza eduba (#5375) üzenetére


Frenky89
(PH! addikt)

Van ilyen, csak egy jól pufferelő tűzfal kell hozzá.

(#5379) smog86 válasza SpeedR (#5376) üzenetére


smog86
(senior tag)

Ez valóban nem ADSL. :B

(#5380) szacsee válasza kezdő (#5345) üzenetére


szacsee
(PH! nagyúr)

Oszlassunk el 1-2 téves infót.. ;)
Ismerősömnél invitel adsl van. 2 hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy kipróbálja az IPTV-t.
Épp lejárt a szerződése így upgradelt. Jómunkásemberek hamar ki is jöttek és összekötötték a rendszert. Minden szép is lett volna, de a tv műsor akadozott néha és többször is BL közben megszünt a szolgáltatás. Közben gőzerővel dolgoztunk, hogy az ADSL-nél mért pinget el tudjuk érni. A splitter után közvetlen Adsl modemet raktunk, hátha az eszköz nagyobb késleltetéssel dolgozik és így ha online fps-el szeretne játszani nagy ritkán, akkor csak egy adsl modemet köt a rendszerre és meg van oldva... de nem jött be, mert maradt a 40-50-es ping továbbra is azzal az ADSL modemmel, amivel előtte 20, vagy azalatti értékek voltak. A szolgáltatást lemondták, mivel sokszor volt TV adás kimaradás.
Közben a set-top boxokat kikötöttük, mert a diginél előfizettek műholdas szolgáltatásra és bekötésnél ne legyenek útban az invitel cucca. Azaz splitter-modem-pc felállás maradt és most jön a csavar, mivel maradt a 40-es ping. :((
A jómunkásemberek amikor kijöttek a set-top boxért, utána állt vissza a 20-as ping. A manusok sem a házba nem mentek be, sem a ház elötti póznára nem másztak fel. Ebből arra tudok következtetni, hogy vagy a hálózati elosztónál babráltak valamit, vagy a munka végeztével lejelentették, hogy nincs IPTV és központilag valamit átállítottak.
Tehát hiába trükközne valaki, hogy IPTV szolgáltatással és ADSL modemmel csökken a ping el kell keserítenem, mert nem fog... :(
Remélem segített ez az infó 1-2 embernek :)

XK X380-C táskával eladó

(#5381) powerup2


powerup2
(senior tag)

Olvastam hogy az invitel jövőre fekteti az optikai szálat nos ez mit takar pontosan lesz olyan net mint a t-homnál opticnet iletve lesz e olyan kedves a társaság értelmes feltöltési sebbeséget nyujtani mert mitne mondjak elég röhelyes a mostani helyzet az árakról meg már nem is beszélek.

(#5382) smog86 válasza powerup2 (#5381) üzenetére


smog86
(senior tag)

Valszeg lesz olyan net, de először úgyis csak oda fektetnek ahol sok előfizetőt érnek el egyből, vagy olyan cégek közelébe amelyek vennének nagy sebességű internetet.

(#5383) Cickánykoma


Cickánykoma
(tag)

2 hete váltottam Externet 5MB/0,5MB csomagról Invitel 15MBit / 0,9 Mbites csomag lenne....hát, nem igazán köteliti a 15 Megát, a legjobb értékem eddig 11 M volt. Legalább a feltöltés majdnem eléri a névlegest. Nem katasztrofális, de azért lehetne jobb is.

Egyébként ez router mögül mérten, gondolom az is lefog belőle valamennyit. Nőne a sebességem, ha a modemet lecserélném valami ADSL2+ -esre?

Modem: D-Link 360-R
Router: TP-Link WR841N

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#5384) bigdigit válasza Cickánykoma (#5383) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

a D-Link 360-R-em tudja a megfelelő sebességet.én megnézném router nélkül mit tud először.

(#5385) jozsi252


jozsi252
(PH! kedvence)

üdv.

Olvasgattam énis hogy jövőre építenek optikai kábelt. Namost invitel oldalán olvastam egy olyan bekezdést hogy: Az invitel számokban.

"Az Invitel Holdings A/S csoport összesen több mint 1 milliárd USA dollárt költött hazánkban hálózata kiépítésére. Magyarország legmodernebb saját tulajdonú gerinchálózatával rendelkezik, továbbá 8500 kilométernyi optikai hálózat van a birtokában."

8500 kilométernyi optika wtf??? :F :Y

Akkor miért csak sima "15" megás net van ami ugye 12-13 maximum. ha ennyire fejlett miért nincsen nagyobb sávszélleségű csomag hogyha ilyen sok kilométernyi száloptikája van? az egy dolog hogy vidéken nincs de hogy nagyobb városokba se ezt nem értem.

iPhone 8 Plus 64GB Silver - Watch Series 2 Space Gray 42mm

(#5386) Cickánykoma válasza bigdigit (#5384) üzenetére


Cickánykoma
(tag)

Néztem már natúrban is router nélkül. Nem sokat javított rajta, max 11,5-12 max hajnalban, amikor nincs akkora terhelés.
A router meg kell, mert azzal osztom wfivel a netet a laposnak.

Még némi infó: vidéki nagyközségről van szó, ahol nincs kábel, a központtól (Posta) a telefonos szakember szerint kb 1,2 km-re lakom.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#5387) Reag3nS válasza jozsi252 (#5385) üzenetére


Reag3nS
(senior tag)

Az a 8500 km nem mind userekhez van kihúzva. A nagyja hostok dslamok, multiplexek között van kihúzva.

CyberGames >>> http://cybergames.hu/

(#5388) bigdigit válasza Cickánykoma (#5386) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

pedig ha router nélkül több a sebesség akkor maga a router is gyenge darab már ide.
nálam teljesen független napszaktól mekkora a sebesség.

(#5389) Cickánykoma válasza bigdigit (#5388) üzenetére


Cickánykoma
(tag)

A sebesség egy dolog, engem most más is bosszant, ami kellemetlenebb. Naponta megszakad a net többször, és utána percekig tart mire a modem vissza tud kapcsolódni.
Tegnap már leszedtem a routerről, gondolván hogy a natúr ADSL modemes kapcsolatnál nem lesz ez a probléma. De megvan.

Napjában többször szakadok, a chatprogramok ennél sokkal sűrűbben offlineba dobják magukat, mintha nem lenne net. FTP-re nem tudok huzamosabban feltölteni, hogy ne szakadjon szét a kapcsolat. És ha feltöltök, addig nem tudok mást csinálni, amihez némi letöltési sávszél kell (böngészés, stb.) mert szétbont egyből és utána percekig próbálkozok, mire visszaenged (modem reset megvan, hiába).

Nem lehet, hogy a modemmel van eleve valami probléma ? Ha a router nélkül is produkálja ezeket, akkor a routerre nem kenhetjük, hogy hibás vagy gyenge darabom van :)

Ha nem akkor, az Invitel lehet még a ludas. Néztem ma is értéketket uaz a 10,5-11 Mbit a letöltésnél, viszont a ping az eddigi 20-30-ról felment 60-70-re.

A korábbi szolgáltatónál ilyen többször szakadok naponta valamiért csak nagyon ritkán volt modemről, ott viszont a feltöltéskori szakadás szintén jelentkezett.

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#5390) geprombolo


geprombolo
(senior tag)

Hali! Mivel fogalmam sincs, hol tegyem fel a kérdést, itt próbálkozom meg vele: adott egy Inviteles hálózat, a hozzá járó névvel és jelszóval. Eddig minden oké, megy a modemről a net, de a haver vett egy wifi routert, ezt rákötötte a modemre, az ugyancsak frissen vásárolt PS3 bekonfigurálása több, mint egyszerű volt, de a win7-el működő noti már keményebb dió. A wifi beállítása ment szépen, kapcsolódik is rá, de nem engedi ki a netre, mert ugye az Invitel kéri a saját jelszavát, amit képtelenek voltunk beállítani a win7-en belül. Tud valaki erre megoldást? Vagy hol tegyem fel ezt a kérdést, hogy megfelelő választ kapjak? Köszi :R

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! *bzssssssssssssüüüü* (lézerkard kivonva)/by Drakoo/. Lubuntu 12.10. cmd: Ping Win!

(#5391) Hix3r


Hix3r
(lelkes újonc)

Sziasztok

DSL-380T modemem van Invitel Zrt. a szolgáltató.
Mostanában trágya lassú a sebességünk, ahhoz képest amit fizetünk, felhívtam őket, megadtak egy oldalt, mérjem le.
Rendben, gondoltam csináljuk akkor jól.
Külön Cat6-os kábellel összekötöttem a gépet és a modemet, mivel alapból routeren keresztül megy.
Nincs net.
Mi a franc, megnéztem a hálózati kapcsolatot, hát nem kapok IP címet, kitölti valami alap 169.254.234.135 mittommivel.

Na mondom nézzük meg a modem beállításait. Átírom a kapcsolatban, IP 192.168.1.2, 255.255.255.0, 192.168.1.1 stb., beírom a böngészőbe, hogy 192.168.1.1 de egyszerűen nem tudok csatlakozni a modemhez.

Csak úgy érem el a modem kezelőfelületét, ha nyomok egy RESET-et a modem hátoldaláné s beírom, hogy 192.168.1.1. De akkor meg megint be kell állítani mindent. Jó, VPI 8, VCI 35, Bridge Mode, No DHCP, SAVE and Reboot.

A modemet megint nem tudom elérni, még ha beírok egy fix IP címet akkor se, IP-t nem kapok nincs.

Na mondom, ez érdekes. Visszadugom a modemet a routerre, bumm 2 mp alatt kapok IP címet, megy a net. De csak a routeren keresztül.
Hozzá kell tennem, hogy a routerben nincsen beállítva semmilyen felhasználó név vagy jelszó, semmi.
Miért kap a router IP-t és egy bármely másik számítógép miért nem? Eddig 2 különböző számítógépen próbáltam ki. És miért nem tudom elérni a modemet, mégha beállítok fixIPt, akkor sem? (Olyat is kiír a windows, de csak 1 gépen, amikor rádugom közvetlen a modemre, hogy IP conflict, 192.168.1.2 is already used. Nade mi van? én vagyok az egyetlen kliens, modem, gép között 1 kábel semmi más nincs hálóba kötve, hol az IP conflict...)

Kihagytam valami beállítást, vagy elromlott a modem? Routeren keresztül nem hivatalos a sebességmérés és mi már 2 hete 2,5 MBit-et kapunk a 8 helyett, reggel délben este. Amúgy meg még mindig 24 Mbit-es szerződésünk van velük, garantált 6 Mbit-el de én a 8 MBit-nek is örülnék már.

Legelőször azt szeretném megoldani, hogy menjen az internet úgy, hogy egy gép van rádugva közvetlen a modemre, semmi router és legyen net. Legalábbis a T-Com sebesség mérés menjen az adsl@test / test cuccal.

Előre is köszi az ötleteket.

"It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."

(#5392) Cickánykoma válasza bigdigit (#5388) üzenetére


Cickánykoma
(tag)

Update: most már több oldalt el sem tudok érni (oldal nem elérhető, alaphelyzetbe állt stb.) kilépegetnek random a chatprogramjaim, ledobál az FTP...függetlenül attól, hogy a W7 tálcán él az ADSL kapcsolat. Olyan mintha nem lenne netem. Biztos, hgoy nem a modemem haldoklik ?

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#5393) Alex91 válasza geprombolo (#5390) üzenetére


Alex91
(PH! nagyúr)

A modembol jovo kabelt a router melyik portjaba dugtatok?

hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban; belőled bűzlik, árad, magad is zsarnokság vagy;

(#5394) geprombolo válasza Alex91 (#5393) üzenetére


geprombolo
(senior tag)

Fogalmam sincs, de a PS3 a wifi routeren keresztül netezik, probléma nélkül. Gondolom a noti is így kéne tegyen, ha meg tudnám adni valahol neki az Inviteles nevet, meg jelszót. Mint említettem, a wifis dolog be van rajta állítva, kapcsolódik is rá, de a netre nem tud felmenni, mert az Invitel kéri a nevet, meg a jelszót. Úgyhogy azt kapjuk, hogy "csatlakozva", de "internet elérés nincs".

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! *bzssssssssssssüüüü* (lézerkard kivonva)/by Drakoo/. Lubuntu 12.10. cmd: Ping Win!

(#5395) Alex91 válasza geprombolo (#5394) üzenetére


Alex91
(PH! nagyúr)

Azert, mert rosszul van az a router osszedugva a modemmel... Mert a routerbe kell jelszot beallitani az invitel fele.

hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban; belőled bűzlik, árad, magad is zsarnokság vagy;

(#5396) smog86 válasza geprombolo (#5394) üzenetére


smog86
(senior tag)

Valamit nem jól csinálsz, mert a routerbe kell beállítani csak az Inviteles felhasználónevet és jelszót, a PS3-on meg a Laptopodon pedig a router jelszavát kell beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#5397) riki válasza Hix3r (#5391) üzenetére


riki
(senior tag)

Nálam is pont ez van. Már két napja görcsölök rajta,és nem jutok semmire. :F

(#5398) geprombolo válasza smog86 (#5396) üzenetére


geprombolo
(senior tag)

A routerben megadtuk a hálózat nevét is, meg a nevet-jelszót (valami Texas Instruments modell), de csak nem akarta a gép a dolgot. Volt a routerben valami olyan, hogy a kapcsolatot bridge-elje-e vagy sem, de ott nem engedett semmi beállítást.
De megoldódott a gond, a srác windózból bekapcsolta a routert is (mint eszközt), meg a modemet is (fogalmam sincs, hogy mit nyomkodott, nem voltam ott), de azóta megy neki. Én elvagyok a tréhómmal, oda nem kell jelszó, csak a modemet nem cserélhetem le, mert mac-cím alapján azonosít a hálózat. :DDD
Köszi mindenkinek a segítséget. :R

A Galaktikus Pingvinbirodalom Uralkodója és a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja. Játszani és játszani hagyni! *bzssssssssssssüüüü* (lézerkard kivonva)/by Drakoo/. Lubuntu 12.10. cmd: Ping Win!

(#5399) bigdigit válasza Cickánykoma (#5392) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

ezzel hívd az ügyfélszolgálatot bár ha ilyen szokott lenni mire hívom őket már mondja az automata központi hiba van..

(#5400) Doki16


Doki16
(őstag)

Van valaki aki ezt az Net&Go-t a mobiljában használja? Rá lehet bírni, hogy a telefonnal is lehessen netezni ne csak a számítógéppel?

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke. I'm M@Sh*

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.