Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
Busterftw #33 üzenetére
Én az a fajta ember vagyok, aki ha lát valami jót, tartósat, megbízhatót, nem sajnálja a pénzt
Olyan kütyüjeim vannak (adatlapom) amiknek igen körülményesen néztem utána
Annó ez a Syno NAS tűnt jónak, de ha van jobb ebben az ársávban, azt megnézem, utánanézekDe csak itthoni boltból (ez benne van az aláírásomban is, csak most valamiért nem látni)
-
Busterftw
nagyúr
Ez atszamolva kb 670 euro. (nas+HDD)
Egy ilyen SSD NAS 8GB rammal + 128 vagy 256GB SSD-vel 370 euro.
Maradekbol teszek bele 4 darab 1TB SSD-t.Plusz specben a Synologyban van 2 magos Ryzen proci, ebben egy 8 magos alderlake N305 (illetve 2GB RAM vs 8GB RAM)
De lehet 307 euroert rendelni barebone.Ha igy nezed akkor nem is olyan olcso a HDD-s verzio, persze nyilvan a HDD NAS-t is meg lehet olcsobban uszni gondolom.
-
makoss
veterán
válasz
Busterftw #28 üzenetére
Én ilyet néztem ki, 4 Terrás HDD WD vinyóval Synology DiskStation DS723+ de ebbe is lehet tenni SSD-t...
-
Busterftw
nagyúr
Nekem par TB boven eleg lenne, a 200GB Google Photost ketten most kezdtuk el szaturalni, az evente €29.99.
20ezert (50eur kornyeke kinn) vannak mar jobb 1TB nvme SSD-k, veszek parat, illetve regi rendszerekbol van amugy is 2 elfekvoben, beallitanam hogy 1 SSD meghalasat kibirjon az adat es kesz.
A sebesseg nem szamit erre a felhasznalasra, igy is gyorsabb mint barmelyik HDD, viszont kis helyen elfer, alig fogyaszt es kb hangtalan. -
Legjobb "home made" NAS egy Xpenology, sajna csak NVME SSD-kel nem fog menni...
Használt Intel NUC/Gigabyte BRIX-et használok erre 1db. 2.5" HFDD, 1 M2 SSD, ugyan így pici, csendes, nem fogyaszt sokat. Megy rajta 6 IP kamera, VM-ben Home Assistant, Plex szerver stb,
-
lócitrom
őstag
NAS-ként? hát ha csak office dokumentumokat meg régi macskás gif-feket akarunk rajta tárolni, akkor ja. még egy SATA SSD is minimum 3-4x áron van egy normális HDD-hez képest.
-
-
nevemfel
senior tag
Jó lenne ez, ha kisebb, olcsóbb és hangtalan lenne.
-
PTM
aktív tag
Ennél nem hiszem. Ha gyakran bővíti vagy cseréli az ember a meghajtókat, esetleg elromlanak, akkor jó a hotswap. Nekem otthon egyszer volt azt hiszem szükségem rá mert megkrepált egy HDD, de akkor is a hotswap volt legkisebb gondom.
Helyreállt a tömb, így nem kellett sokat szórakozni, és volt külön mentés is. Csak azért izgultam.
-
Alaaf Pi
senior tag
Egyébként nasként nem korlátozó tényezö a hotswap hiánya? Vagy legalább az, hogy csvarhúzóval kell nekiállni megbontani a cseréhez?
-
-
ilor14
tag
válasz
Busterftw #12 üzenetére
Ezek valid érvek, de itt nem csak arról van szó, hogy az SSD drága, hanem arról is, hogy ahhoz, hogy hatékonyan ki tudd használni az előnyöket az egész infrastruktúrádat le kell cserélned legalább 10 gigabitesre. Az eszközön lévő 2 db 2.5 gigabit-es port sem tudja teljes mértékben kihasználni azt a 4 darab M.2-es SSD-t. A PCIe x2 sebesség is korlátozó tényező már.
-
ilor14
tag
Szerintem még mindig niche piac az ahol az otthoni felhasználásra az emberek csak SSD-t szeretnének NAS-ba (vagy legalábbis én nem látom annyira értelmét).
RAID 6-ban is simán eléri a 400MB/s írás és olvasási sebességet egy átlagos HDD, ami jóval több, mint az átlagos otthoni gigabites hálózat, de még az elterjedésben lévő 2,5 gigabites hálózatoknál is.
Persze, ha van 10 gigabites hálózatod otthon, akkor van értelme, de ennek a felára a gigabithez vagy 2,5 gigabithez képest elég nagy. -
PTM
aktív tag
9 PCIe 3.0 sávot adnak ezek a processzorok, a 4 darab x4-es SSD-nek pedig 16 sáv kellene. Szerintem mondjuk PCIe x2 módban is mennek az SSD-k, bár nem tudom mennyit számít, hogy meghajtónként 1 vagy 2 GB/s áll rendelkezésre.
A 2,5 gigabites Ethernet is lassabb, a meghajtók közti másolást pedig a processzor foghatja meg, mert azért nem egy erőgépről van szó. Nem biztos, hogy lassú hozzá, csak felmerült bennem, hogy lassú lehet.
-
kpityu2
őstag
"A masina alaplapjáról négy M.2 2280 slot van kivezetve egy backplane-nel az SSD-k számára, azonban azt nem árt észben tartanunk, hogy a központi egységek csak kilenc PCI Express 3.0 sávot tudnak biztosítani, ezért ha mind a négy csatolót benépesítjük, x1-es PCI Express 3.0 sebességre leszünk korlátozva."
Tolmácsot kérek.
-
PTM
aktív tag
Én nagyon elégedett vagyok, hogy kb. két éve SSD-re váltottam a NAS-ban is, csak a DS920-nak azért jóval nagyobb hely kell. Az se nagy, de ebben tetszik, hogy ennyire apró, és szinte bárhol elfér. Lehet, fel is írnám a listámra, ha barkácsolós ember lennék, és akkor belevágnék valamikor.
-
-
Busterftw
nagyúr
Mostanában gondolkoztam ilyenen, összedobni pár TB szervert olcsó 1TB-os nvme SSD-kel, fotó/videó backupnak meg egy Valheim szerver.
Kis méret, keveset fogyaszt és kussban van mint a HDD variáns.
-
.mf
veterán
"NAS-ként bevethető" - az elméleti lehetőség megvan, csakhát az SSD-k és a HDD-k között még mindig többszörös árkülönbség / kapacitáskülönbség van. Inkább 2db 3.5"-es helyet tettek volna bele, annak NASként ár/érték arányban több értelme lenne.
-
Alaaf Pi
senior tag
Nagyobb ventit nem lehetne használni, ha már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A két színben készülő csöppség tulajdonképpen a vállalat X86-P5 típusjelű modelljének erősebb CPU-kkal érkező variánsa.
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen TV-t vegyek?
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 6.gen. i3-6100 CPU, SSD és RAM nélkül
- 6900 XT Nitro+ / 5800X3D / 64GB / 2x1TB SSD, 2TB HDD / 1000W / Lian Li O11 / Aorus Elite V2 / ARGB
- i7 9700/ RTX3060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen postapont
- Eladó Gamer PC i5-9400F GTX 1660 16GB RAM SSD + HDD RGB ház
- AKCIÓ! RTX 3060 AMD Ryzen 5800x 32GB DDR4 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest