Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Szia!
Az én P35-DS3-as Gigabyte lapom mennyire számít jónak tuning terén? Tudom, hogy régi, de mióta megvan hozzá ez a proci, azóta hajtom 3.0-án és sosem volt semmi baja, sosem fagy, és nem indul újra. Haverom vett egy Black Boxos AMD-t, aztán kb egy fingnyit nem tud rajta húzni, mert instabil lesz a rendszere. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Szép hsz
, nem akaortam szegényt sokkolni, de te megtetted helyettem, a lényeg, hogy a tuningolás az művészet, minden dolog számít, valami kevésbé valami pedig a soknál is többet, azt kell mondanom, hogy átlag tuningos akárki lehet, de hogy úgymond valaki profi legyen az rengeteg tapasztalat gyűjtést igényel(majdhogynem műszerésznek kell lenni hozzá), nem elég ha 5 évente vesz egy konfigot, mindent ki kell próbálni a legócskábbtól a legjobbig, a forrasztástól a pencil mód-ig, a víztől kezdve a peltieren keresztül a folyékony nitrogénig. 
Amúgy tényleg eléggé kevés a tapasztalat ezekkel a G31/G41-es lapokkal(főleg Quad procikkal), és a felépítésükből/árukból és a betöltött pozíciójukból ítélve nem arra lettek tervezve, hogy kentsfild-ek legyenek benne húzogatva.
(#24555)Crank467: Hát az kár, hogy nincsen 2,66-os leosztás, na mindegy, amúgy ez a visszaoszás úgy működik, hogy pl: te beállítasz 400-as fsb-t (a szorzó lényegtelen, hogy 6,7,8 vagy 9) és ha a leosztást 3A-ra állítanád akkor kijönne neked 1200mhz-es memória órajel, ami sok a 1066-os kingmax ramjaidnak, de ha 2,5-re állítod akkor 1000mhz jön ki amit vígan fognak vinni a ramjaid és nem lesz gond.
Próbálkoz nyugodtan, de egy lap csere és egy proci hűtő csere jót tenne a dolognak, már 5-7k között elég jó proci hűtőket lehet kapni itt a ph-n és 16k-ért van fenn X38-as lap és 22k-ért van fenn X48-as lap, esetleg P45-ös vagy egy jobb P35-ös lap amin van legalább 6 fázisú tápellátás.
Amúgy a procid milyen Steppinges B3 vagy G0, mert a Vid-ből ítélve inkább B3, ami azt jelenti, hogy még jobb lapokban is nehézkes a tuningolása(tisztelet a kivételnek) és elég sok megszokott állni 3ghz körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Óra topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- MCDODO T03 fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, nem akaortam szegényt sokkolni, de te megtetted helyettem, a lényeg, hogy a tuningolás az művészet, minden dolog számít, valami kevésbé valami pedig a soknál is többet, azt kell mondanom, hogy átlag tuningos akárki lehet, de hogy úgymond valaki profi legyen az rengeteg tapasztalat gyűjtést igényel(majdhogynem műszerésznek kell lenni hozzá), nem elég ha 5 évente vesz egy konfigot, mindent ki kell próbálni a legócskábbtól a legjobbig, a forrasztástól a pencil mód-ig, a víztől kezdve a peltieren keresztül a folyékony nitrogénig.