Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • agaron

  csendes tag

  Sziasztok! Nem találtam ilyen topicot, remélem, jó helyre nyitottam :) Lenne egy problémám, amiben a segítségeteket kérném.

  Megkaptam feladatnak a jelenlegi cégnél, ahol dolgozok, hogy költöztessek át weboldalakat a régi IIS szerverről az új IIS szerverre. (Körülmény: a cégnek új tulajdonosa lett, így domain váltás volt, illetve most cserélték le a régi 2003-as Windows szervert 2012-re) Az a probléma, hogy nem nagyon értek még az IIS-hez, de feladat, meg kell valahogy oldanom.
  A legégetőbb dolog, hogy Windows Autentikációval kellene működnie. Ezt sikerült is beállítanom a szerveren. A probléma ott kezdődik, hogy néha így is feldob 1 formot, ahogy kéri a Windows-os usernevet és felhasználónevet. Arra már rájöttem, hogy Firefoxban azért sem megy, mert a configban a "network.automatic-ntlm-auth.trusted-uris" részt kellene módosítani. Ezt nem lehet jelenleg, mivel pár hétig még a régi cég disztribúciós szoftverét használjuk (illetve annak a cégnek a frissítési csatornáját használja a Firefix még). Viszont ami érdekes, hogy pl. nálam IE-vel nem kér felhasználónevet/jelszót, de van olyan user, akinél igen. A kérdés az, hogy ez miért lehet? Sajnos nem nagyon tud itt belül senki segíteni, így valami támpont is jól jönne, ha esetleg valaki találkozott hasonlóval, az is sokat segítene. Mivel a régi, 6.5-ös IIS és a 8.5 eléggé sokban különbözik, így pontosan nem is tudom lemásolni a beállításokat.
  - PHP alkalmazásról van. A régi szerveren tökéletesen ment a dolog, bár az tény, hogy más domain alatt. Nem módosítottam semmit olyat az alkalmazásban, ami erre vonatkozó dolog lenne.
  - IE-ben be van kapcsolva a "security" résznél a Windows Autentikáció
  - Intranetes zónának érzékeli, de nem is tudom átállítani nagyon az erre vonatkozó szabályokat, de a beállítások is látszatra ugyan azok nálam, mint más usernél, akinél kér plusz hitelesítést
  - Akinél kér hitelesítést, és "Cancel"-t nyom 2 alkalommal, az IE beengedi, de sokszor újra kér jelszót. Firefoxnál rendesen dobja a hiba oldalt, hogy nem hitelesített felhasználó.
  - A userek active directoryban vannak ugye tárolva.

  Szerintem ennyi, ami fontos lehet. Köszönöm szépen előre is!

  “Any fool can write code that a computer can understand. Good programmers write code that humans can understand.”

 • agaron

  csendes tag

  Időközben megoldottam. De hátha valakinek lesz hasonló problémája. A szerveren a Web-alkalmazás mappáján legalább olvasási jogos be kell állítani minden usernek, aki ezt fogja használni. Így már sikeres a hitelesítés. :)

  “Any fool can write code that a computer can understand. Good programmers write code that humans can understand.”

 • TomyLeeBoy

  tag

  Üdv!

  Nekem is IIS-el lenne egy kis gondom. Server 2012, IIS 8.5. Default Web Site alá csináltam egy virtuális könyvtárat, ami mutat D meghajtó egy mappájára. Ha a default web site php-val hivatkozik erre a virtuális mappára, olyan mintha nem is létezne ez a mappa. Van valami speciális beállítás amitől működni fog a virtuális mappa php-ben?

  Az idő sebessége: 1s/s

 • agaron

  csendes tag

  Szia! Kicsit régen írtál, de hátha még aktuális. Szerintem ilyenkor az a lényeg, hogy az IIS_IUSRS lokális felhasználónak legyen jogosultsága. Azt beállítottad?

  “Any fool can write code that a computer can understand. Good programmers write code that humans can understand.”

Hozzászólok Aktív témák