- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egyszerű utat kínál az új GeForce-ok titkolt hődiódájához a HWMonitor
- Az NVIDIA vezére szerint a kódolás ma már csak pötyögés
- ASRock lapok általában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
őstag
-
Reggie0
titán
Beszélgettem egy etikus-hacker csapattal. Ők olyan munkákat végeztek mint pl. bankok rendszereit ellenőrizték, hogy biztonságos-e, mint pl. most az Anthropic csinálja.
És ezek az etikus hackerek a hackerség csúcsán voltak. Vannak hackerek akik igazából csak mások által készített programokat használnak. Igaz, az ő tudásuk is messze az átlag ember szintje felett van, de akkor is végsősoron ők mások termékeit használják. Ezek az etikus hackerek viszont a hackerség csúcsát képviselték, ők maguk akik írták a kódokat és ellenőrizték a kódokat, ha kaptak erre felkérést.
Na és a lényeg: Egyszer az egyik elmesélte, hogy hogyan megy az, hogyha például egy bank rendszerét ellenőrzik, és hogy igazából miről szólt az egész.
Szóval ez valahogy úgy nézett ki, hogy mondjuk kaptak egy napot, hogy ellenőrizzék a bank rendszereit. Amikor látták a bank által használt szoftverek kódjait... 6 másodpercenként találtak valamit amit potenciálisan ki lehetne használni támadásra.
Aztán letelt a nap és be kellett fejezni a munkát, pedig még rengeteg kód van amit nem ellenőriztek.
Kijavítottak pár dolgot. Adtak a banknak valami papírt, amit kiírhatnak a honlapjukra, hogy etikus hackerek által ellenőrizve volt. És eszerint az etikus hacker szerint ez volt a lényeg, csak akartak a bankok egy ilyen papírt maguknak. De attól még telistele van a rendszerük sebezhetőségekkel.Az Anthropic azért talál több sebezetőséget, mert valószínű gyorsabb, de az emberek is találnak bőven és tudnának még sokkal többet találni, ha rászánják az időt.
Az Anthropic nem csodaeszköz ami megtalálja az összes sebezhetőséget és lezárja mindet. A jelenlegi informatikai rendszerek mindig sebezetőek maradnak, mert az alapjai olyanok, hogy azok legyenek.Mondjuk azt is megtalalja ami nincs, sot megprobalja lezarni

-
gabor7th
addikt
a hibák zöméről kiderül közben hogy nem hiba, tudtak róla, vagy csak low. És ha ki is javítod, az AI nem ritkán talál abban is, amit ő javított. És azzal hogy talált valamit, de nem értesz hozzá hogy validáld is, nem tudhatod hogy tényleg bug-e. Ez főleg security téren igaz.
A bug bounty programok zömét is ezért szántották be, jön ezer bejelentés amit random laikusok gyártanak mert ráengedték a kódra a claude-ot hogy keressenek pénzt, aminek a validálása elviszi a hozzáértő programozók idejét, energiáját, és semmi relevánsat nem találnak a bejelentések közt.
Beszélgettem egy etikus-hacker csapattal. Ők olyan munkákat végeztek mint pl. bankok rendszereit ellenőrizték, hogy biztonságos-e, mint pl. most az Anthropic csinálja.
És ezek az etikus hackerek a hackerség csúcsán voltak. Vannak hackerek akik igazából csak mások által készített programokat használnak. Igaz, az ő tudásuk is messze az átlag ember szintje felett van, de akkor is végsősoron ők mások termékeit használják. Ezek az etikus hackerek viszont a hackerség csúcsát képviselték, ők maguk akik írták a kódokat és ellenőrizték a kódokat, ha kaptak erre felkérést.
Na és a lényeg: Egyszer az egyik elmesélte, hogy hogyan megy az, hogyha például egy bank rendszerét ellenőrzik, és hogy igazából miről szólt az egész.
Szóval ez valahogy úgy nézett ki, hogy mondjuk kaptak egy napot, hogy ellenőrizzék a bank rendszereit. Amikor látták a bank által használt szoftverek kódjait... 6 másodpercenként találtak valamit amit potenciálisan ki lehetne használni támadásra.
Aztán letelt a nap és be kellett fejezni a munkát, pedig még rengeteg kód van amit nem ellenőriztek.
Kijavítottak pár dolgot. Adtak a banknak valami papírt, amit kiírhatnak a honlapjukra, hogy etikus hackerek által ellenőrizve volt. És eszerint az etikus hacker szerint ez volt a lényeg, csak akartak a bankok egy ilyen papírt maguknak. De attól még telistele van a rendszerük sebezhetőségekkel.Az Anthropic azért talál több sebezetőséget, mert valószínű gyorsabb, de az emberek is találnak bőven és tudnának még sokkal többet találni, ha rászánják az időt.
Az Anthropic nem csodaeszköz ami megtalálja az összes sebezhetőséget és lezárja mindet. A jelenlegi informatikai rendszerek mindig sebezetőek maradnak, mert az alapjai olyanok, hogy azok legyenek. -
wasd.hu
senior tag
Én a Codex 9e Ft-os havi előfizetési díját a vicc kategóriába sorolom. Amennyi mindent megcsinál, amilyen minőségben, azt 2-3 junior/medior programozó hozná le szintén 1 hónap alatt. Az ő bérük lenne legalább 2M HUF (ha nem több), ahhoz képest ez a havidíj semmi. Nekem a tízszeresét is megéri majd, ha emelnek árat.
Most meg abszolút megéri olyant leprogramoztatni vele, amivel a jövőben pénzt tudok keresni.
Képzeld el úgy, mintha lenne egy IT cégem több munkatárssal, és nekem dolgoznak. Ugyanúgy nekik is meg kellene írnom mit csináljanak, ugyanúgy le kell ellenőrizni a munkájukat és ugyanúgy fizetni kell értük. Csak az LLM esetében ez sokkal olcsóbban kijön és sokkal gyorsabban megoldom.
Csak az ötletnek kell jónak lennie

+1 köszi!
elég jó így leírva. Érdemes egy projektet indítani pl más gemini / claude összegzéséből mielőtt belevágnék? Felkészültebben vágnék bele, hogy jobban illeszkedjen az elvárásokhoz.Ez korábban segített, amikor hasonló módon áttértem és hoztam ilyen összefoglalt backupokat más crm kész kapcsolókból
-
Reggie0
titán
a hibák zöméről kiderül közben hogy nem hiba, tudtak róla, vagy csak low. És ha ki is javítod, az AI nem ritkán talál abban is, amit ő javított. És azzal hogy talált valamit, de nem értesz hozzá hogy validáld is, nem tudhatod hogy tényleg bug-e. Ez főleg security téren igaz.
A bug bounty programok zömét is ezért szántották be, jön ezer bejelentés amit random laikusok gyártanak mert ráengedték a kódra a claude-ot hogy keressenek pénzt, aminek a validálása elviszi a hozzáértő programozók idejét, energiáját, és semmi relevánsat nem találnak a bejelentések közt.
Hat en ebben azert nem vagyok olyan biztos: [link]

-
Menthirist
veterán
-
Narxis
nagyúr
Jah, azt elneztem, hogy a szaki adozott fizeteseröl beszeltel, my bad, akkor tekintsd targytalannak a hozzaszolast.

Betegsegröl jut eszembe, hogy az ulomunka sem tul jo, egyik kollegam felesege könyvelö, sosem vegzett fizikai munkat es most operaljak porckorongservvel. Doki szerint az oka a 20+ ev ulomunka.
Azt elismerem, hogy a folyamatos ülőmunka is rossz de könnyebb kompenzálni, pl. óránként felállsz, állítható magasságú íróasztal stb. Nyilván nem mindenhol lehet, de legalább esély van rá főleg ha van lehetőség home office-ra, akár heti 1-2 napra.
-
Apollyon
Korrektor
Ha 20 ev alatt megkapta ulomunkatol, akkor fizikaibol valoszinu mar 10 ev utan kiesett volna. Hiaba mozgas a fizikai munka, csak eppen nem az elonyos vagy kimelo fajtabol, hanem a gyorsan koptato repetitivbol. Tornazasbol meg nem sokan tudnak jol megelni, abban nincs piaci ertek, hogy megorizted magad extra 10-20 evig, ha kozben nem csinalsz semmi hasznosat.
Így van.
Az ülőmunka az egyik legkényelmesebb dolog a világon, és a legegészségesebb is.
Mert marad fizikai energiája az embernek tornázni, reggel és este is, meg súlyzós edzést is végezni, egyebeket sportolni.
Meg azért néha nem árt munkaidőben is kicsit kinyújtózni, ilyesmi, meg rendesen enni, és nem lesz porckorongsérv sem. Nekem már volt, szóval voltam azon az oldalon is.
Nyilván nem zárhatjuk ki hogy valaki hajlamosabb a dologra, de túlnyomórészt életmódbeli oka van ha valaki lerobban az ülőmunkától. -
Reggie0
titán
Jah, azt elneztem, hogy a szaki adozott fizeteseröl beszeltel, my bad, akkor tekintsd targytalannak a hozzaszolast.

Betegsegröl jut eszembe, hogy az ulomunka sem tul jo, egyik kollegam felesege könyvelö, sosem vegzett fizikai munkat es most operaljak porckorongservvel. Doki szerint az oka a 20+ ev ulomunka.
Ha 20 ev alatt megkapta ulomunkatol, akkor fizikaibol valoszinu mar 10 ev utan kiesett volna. Hiaba mozgas a fizikai munka, csak eppen nem az elonyos vagy kimelo fajtabol, hanem a gyorsan koptato repetitivbol. Tornazasbol meg nem sokan tudnak jol megelni, abban nincs piaci ertek, hogy megorizted magad extra 10-20 evig, ha kozben nem csinalsz semmi hasznosat.
-
Sinesol
veterán

-
Sinesol
veterán
"asztalos ismerös direkt kiugroan magas mondott nem szimpi tagnak, hogy lekoptassa, de szemrebbenes nelkül elfogadta az ügyfel, csak menjen es csinalja."
Valószínűleg azért mert a nem szimpi tag fizetése 3-szor annyi mint amennyit az asztalos keres miután vállalkozóként befizette még az adókat.Igaz az, hogy nagy kereslet van a kétkezi szakemberekre de nem baj ha valaki látja a negatívumokat is és nem csak azt, hogy pörgeti a készpénzt a szaki a kezében. A szellemi munka mindig is vonzóbb volt, marad és lesz is. Emiatt van egy nagy kínálat a munkaerőpiacon, miközben a fizikai munka nem vonzó mert ott izzad, fázik, porban, koszban kúszik-mászik, létrázik, hajolgat az ember legalább napi 8 órában. Nagyon jó genetika kell, hogy 20 évnyi fizikai munka után ne legyen kisebb-nagyobb egészségügyi problémád.
6 millio körül mondta gepek nelkül, de ezek sima tarsashazi, nem annyira nagy konyhak, nem tudom mennyire realis hogy 18 millat keres a tag havonta.
-
Narxis
nagyúr
Én is azt látom, hogy a kétkezi szakemberekre óriási a kereslet és a bérek is igen magasak, egy jó asztalos, villanyász, böven million felül keres már, miközben a "kreativ" szellemi munkák nagy részét pillanatok alatt megoldja az AI. Konkretan asztalos ismerös direkt kiugroan magas mondott nem szimpi tagnak, hogy lekoptassa, de szemrebbenes nelkül elfogadta az ügyfel, csak menjen es csinalja. AA fent emlitett összeghez igy eg het kellett csak. De villanyasz is par kaplcsolot rakott at, meg uj konnektorok, csillarok bekötese mistt jött ki, 2-3 oras munkara fizettem 350k-t es igy is vadaszni kellett, hogy besziritsanak valahova.
Egy senior fejlesztő AI segitségével hamarabb lehozza ugyanazt, mint amit eddig fél tucat alárendelttel csinált meg.
"asztalos ismerös direkt kiugroan magas mondott nem szimpi tagnak, hogy lekoptassa, de szemrebbenes nelkül elfogadta az ügyfel, csak menjen es csinalja."
Valószínűleg azért mert a nem szimpi tag fizetése 3-szor annyi mint amennyit az asztalos keres miután vállalkozóként befizette még az adókat.Igaz az, hogy nagy kereslet van a kétkezi szakemberekre de nem baj ha valaki látja a negatívumokat is és nem csak azt, hogy pörgeti a készpénzt a szaki a kezében. A szellemi munka mindig is vonzóbb volt, marad és lesz is. Emiatt van egy nagy kínálat a munkaerőpiacon, miközben a fizikai munka nem vonzó mert ott izzad, fázik, porban, koszban kúszik-mászik, létrázik, hajolgat az ember legalább napi 8 órában. Nagyon jó genetika kell, hogy 20 évnyi fizikai munka után ne legyen kisebb-nagyobb egészségügyi problémád.
-
powerage76
tag
Az Oracle mostani bejelentése csak a legfrissebb példa erre a folyamatra, és tiszta figyelmeztetés hazánkban is: aki az IT- és tech szektorban dolgozik, annak érdemes minél előbb elsajátítania az AI-eszközök hatékony használatát, mert a jövőben az fog számítani, hogy ki mennyire képes együtt dolgozni a mesterséges intelligenciával.
Ezek az emberek nem azért lettek kirúgva, mert az AI eszközök el tudják végezni a munkájukat vagy ennyivel nőtt a megmaradtak hatékonysága miattuk, hanem azért, mert az Oracle-nek még több pénz kell az adatközpont építésre, ami aztán vagy bejön, vagy nem. Valószínűbb, hogy nem és pofára esnek, mint a vajas kenyér.
-
Sinesol
veterán
-
gabor7th
addikt
"míg Micron Tecnology és Samsung plusz több mint 5% és 12% pluszba van. Az Oracle viszon folyton csak lefele megy..."
Más térfelén vannak a pályának. Azoknak megy kimagaslóan akik a "lapátot és ásót" adják az aranylázhoz (éves szinten lassan ezermilliárd a beruházás, aminek a döntő része náluk landol, hatalmas profittal), míg akik a pénzt költik, ott már egy ideje a tőzsdei befektetőknél is megindult a gondolkodás hogy ezek a brutális beruházások egyelőre nem látszik hogy térülnek meg (mert még mindig nincs meg a nyerő üzleti modell hogy ezek a brutál befektetéseknek most már azért a folyamatos (és növekvő) bevételeket is hozniuk kellene. Főleg hogy a beruházások baromi tempóval avolnak (mintha kétszáz évvel ezelőtt a vasútberuházásokak még az is súlytotta volna hogy pár év alatt a lefektetett sínek elpárolognának)
Jól mondtad.
-
Reggie0
titán
-
Chaser
legenda
Akkor az adatbázis tanult
és ha nem része az adatbázis a teljes AI-nak nevezett motyónak, akkor ő tényleg nem tanult. De ha részének tekintjük, akkor ő tanult. 
@Fecogame ez most a legjobb ? Pl. szeretnék egy minimál SQL-es DB-vel + backend-el egy webes felületet, amiben track-elek bizonyos eseményeket, amolyan kis házi naplót fejlesztetni .. elszórakoznék vele.
Nem tanult. Ilyenekre akkor képes ha olyan ül előtte aki elég kreatív és választékosan beszél. Az llm téged majmol) Annyi iq-ja van, mint egy 3 éves gyereknek. Te vagy neki a boost.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
HThomas
őstag
Én a Codex 9e Ft-os havi előfizetési díját a vicc kategóriába sorolom. Amennyi mindent megcsinál, amilyen minőségben, azt 2-3 junior/medior programozó hozná le szintén 1 hónap alatt. Az ő bérük lenne legalább 2M HUF (ha nem több), ahhoz képest ez a havidíj semmi. Nekem a tízszeresét is megéri majd, ha emelnek árat.
Most meg abszolút megéri olyant leprogramoztatni vele, amivel a jövőben pénzt tudok keresni.
Képzeld el úgy, mintha lenne egy IT cégem több munkatárssal, és nekem dolgoznak. Ugyanúgy nekik is meg kellene írnom mit csináljanak, ugyanúgy le kell ellenőrizni a munkájukat és ugyanúgy fizetni kell értük. Csak az LLM esetében ez sokkal olcsóbban kijön és sokkal gyorsabban megoldom.

Pontosan, én is ezt látom magam körül. Hosszú távon valszeg beszűkül a szakma, az igazán jók maradnak és továbbra is jól meg lesznek fizetve, a többi munkáját meg részben kiváltja az AI. Az, hogy hol lesz a vágás, majd az AI árazásától függ.
-
Fecogame
veterán
és ha nem része az adatbázis a teljes AI-nak nevezett motyónak, akkor ő tényleg nem tanult. De ha részének tekintjük, akkor ő tanult. 
@Fecogame ez most a legjobb ? Pl. szeretnék egy minimál SQL-es DB-vel + backend-el egy webes felületet, amiben track-elek bizonyos eseményeket, amolyan kis házi naplót fejlesztetni .. elszórakoznék vele.
Sokat olvastam a témában és igen, jelenleg ezt tartják a legjobbnak. Régebben Claude-t használtam, de lassú és ugyanannyi pénzért kevesebbet lehet használni.
Codex-nél ráadásul ki lehet próbálni ingyen CLI-ben.
-
gbors
nagyúr
Miért, melyiknél nem?

Amúgy sztem el kell fogadni, hogy bizonyos munkaköröket, vagy legalábbis feladatokat tényleg hatékonyabban csinál a GenAI - én régóta nagy(obbacska) vállalatoknál dolgozom, és jópár olyan dolgot látok / láttam, amivel emberek órákat töltenek, közben meg totál mechanikus és jól algoritmizálható, csak eddig senki nem fizette ki érte a programozót.
Ill. meglévő minta alapján új tartalmat csinálni is elég jó sok esetben - nyilván itt kell ellenőrzés. Az meg, hogy mi mennyi tokent éget el, egy önszabályozó folyamat, nyilván most indul a nagy kilengések fázisa.Inkább azzal kellene foglalkozni szerintem (mind a politikusoknak, mind társadalmi szinten), hogy azoknak az embereknek hogyan biztosítunk élhető átmenetet, akiknek a munkaköre áldozatul esik ennek a fajta innovációnak.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Fecogame
veterán

-
Alaaf Pi
őstag
-
Chaser
legenda
-
b.vr
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
-
b.vr
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
"míg Micron Tecnology és Samsung plusz több mint 5% és 12% pluszba van. Az Oracle viszon folyton csak lefele megy..."
Más térfelén vannak a pályának. Azoknak megy kimagaslóan akik a "lapátot és ásót" adják az aranylázhoz (éves szinten lassan ezermilliárd a beruházás, aminek a döntő része náluk landol, hatalmas profittal), míg akik a pénzt költik, ott már egy ideje a tőzsdei befektetőknél is megindult a gondolkodás hogy ezek a brutális beruházások egyelőre nem látszik hogy térülnek meg (mert még mindig nincs meg a nyerő üzleti modell hogy ezek a brutál befektetéseknek most már azért a folyamatos (és növekvő) bevételeket is hozniuk kellene. Főleg hogy a beruházások baromi tempóval avolnak (mintha kétszáz évvel ezelőtt a vasútberuházásokak még az is súlytotta volna hogy pár év alatt a lefektetett sínek elpárolognának)
Nekem is a lapát és ásó hasonlatot hozta a GPT.
Tőlem tanult a Tied is.
-
Reggie0
titán
-
b.vr
őstag
"Ha kilövik az árakat az egekbe és a kutya nem fizet érte, akkor sem fog visszajönni a pénz."
Persze, ezért írtam hogy jelenleg nincs meg a nyerő üzleti modell. Jelenleg az látszik hogy annyi bevétel nem jön (mert annyit összességében nem hajlandó fizetni a piac) ami ilyen bődületes beruházásokhoz kellene.ilor14: "az összes AI cég aktuálisan a befektetők pénzét égeti" Amúgy itt is vannak fontos különbségek. Pl. a google eddig főleg a saját pénzét égette (voltak nagy tartalékok, meg neki máshonnan van folyamatos nagy bevétel. Microsoft ugyanígy, stb. Attól még az AI üzletág fent említett problémáját meg kell majd oldani, de olyan szempontól komly jelentősége van amikor majd az AI szolgáltatók között megindulnak az elhullások, hogy ki engedheti meg magának hogy kitartson és meddig.
-
HThomas
őstag
Na igen, kérdés, hogy hosszabb távon hova fut ki ez az egész. Ha kilövik az árakat az egekbe és a kutya nem fizet érte, akkor sem fog visszajönni a pénz.
-
ilor14
aktív tag
Én (sajnos?) azt látom magam körül, hogy sok esetben még jobb is, mint amit a kezdő kiszenved magából. És az AI egyszerűbb: kevesebb az adminisztráció, nem megy szabadságra, nem panaszkodik a konyhában a kávéra, nem csalja el a munkaóráit, stb... az, hogy a jelenlegi trend hosszabb távon hova vezet, az más kérdés, én nem számítok sok jóra.
Jelenleg még mindig abban a fázisban vagyunk, amikor mélyen áron alul adják a tokeneket, az összes AI cég aktuálisan a befektetők pénzét égeti, amit a bevételek jelenleg egyáltalán nem fedeznek, hosszabb távon ez teljesen fenntarthatatlan, már most árat kellett emelni.
-
b.vr
őstag
-
HThomas
őstag
Én (sajnos?) azt látom magam körül, hogy sok esetben még jobb is, mint amit a kezdő kiszenved magából. És az AI egyszerűbb: kevesebb az adminisztráció, nem megy szabadságra, nem panaszkodik a konyhában a kávéra, nem csalja el a munkaóráit, stb... az, hogy a jelenlegi trend hosszabb távon hova vezet, az más kérdés, én nem számítok sok jóra.
-
Dißnäëß
nagyúr
Én is azt látom, hogy a kétkezi szakemberekre óriási a kereslet és a bérek is igen magasak, egy jó asztalos, villanyász, böven million felül keres már, miközben a "kreativ" szellemi munkák nagy részét pillanatok alatt megoldja az AI. Konkretan asztalos ismerös direkt kiugroan magas mondott nem szimpi tagnak, hogy lekoptassa, de szemrebbenes nelkül elfogadta az ügyfel, csak menjen es csinalja. AA fent emlitett összeghez igy eg het kellett csak. De villanyasz is par kaplcsolot rakott at, meg uj konnektorok, csillarok bekötese mistt jött ki, 2-3 oras munkara fizettem 350k-t es igy is vadaszni kellett, hogy besziritsanak valahova.
Egy senior fejlesztő AI segitségével hamarabb lehozza ugyanazt, mint amit eddig fél tucat alárendelttel csinált meg.
Melyik régió ? (Pest megye, Bp, egyéb?)
-
Alaaf Pi
őstag
És milyen minőségben?
-
Sinesol
veterán
-
gabor7th
addikt
Igen esett több más techcégé is, de azok pár nap alatt visszaszezték ami elveszett. az Oracle nem. Mai nap is jelenleg, több mint három százalékot ment le, míg Micron Tecnology és Samsung plusz több mint 5% és 12% pluszba van. Az Oracle viszon folyton csak lefele megy...
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Fecogame
veterán
-
kromatika
veterán
Csodálkozom hogy még most is vannak akkik próbálják tagadni a magától érthetődő tényt. De hát ez is a mai világ része. És igen az is biztos hogy Más területeket is érint és fog érinteni.
-
muxi-muxi
senior tag
Csőszerelő és villanyász (Jensen Huang után szabadon), gyártósori munkatárs hűtéstechnikai/áramfejlesztő cégeknél. Nem győzik felvenni a kollegákat. Kb. az AI-boom végéig 2-4) év biztosított a túlórás meló, jöhetnek a kékgallárosok közé...
-
fukasza
junior tag
1 hete kb hogy már arról panaszkodtak, hogy ingük-gatyájuk rámegy a cégeknek az AI tokenekre, spórolni kell, nincs ész nélküli AI-zás. Pedig még szinte be se indult a biznisz. Nem biztos hogy kereslet is lesz az összeharácsolt hardvert felzabáló AI-ra, és akkor kipukkanhat a lufi.
-
Taranti
senior tag
Én már annyira szeretnék ilyen címeket látni: "Az AI bejelentette, hogy leváltotta a *Meta* teljes felső vezetését." (A ** közé tegyetek nektek megfelelő cégnevet.) Lehet hogy vége lesz az emberiségnek, de ha már így lesz, az utolsó percekben a megnyúlt arcú Zuckerberget még megnézném.
-
gabor7th
addikt
Az Oracle részvényeinek értéke a 2026. június 1-jén elért 250,25 dolláros idei csúcspontja óta 37,24%-ot esett, és a jelenlegi kereskedési árfolyama 157,06 dollár körül mozog.
A befektetőket nem győzték meg...
-
Alaaf Pi
őstag
Egyébként milyen új munkahelyeket teremnt?
Valamint ha a Google akkora faszságokkal promózza az ai-t, mint agent orange szintje, akkor tényleg jó arra fókuszálni, és tényleg a legjobb képességüek fognak maradni, ha az ai promtolás fogja jelenteni a kpit-t? -
Chaser
legenda
-
PSti
tag
De hát senkinek se fogja elvenni a munkáját az AI..........
https://pcforum.hu/hirek/31157/jezz-bezos-nem-fogja-elvenni-a-munkat-a-mesterseges-intelligencia
-
Mr K
őstag
"aki az IT- és tech szektorban dolgozik, annak érdemes minél előbb elsajátítania az AI-eszközök hatékony használatát, mert a jövőben az fog számítani, hogy ki mennyire képes együtt dolgozni a mesterséges intelligenciával"
Ha meg együtt dolgozik az ember az MI-vel, akkor meg az a baj:
Nemrég még noszogatni kellett a dolgozókat az MI-használatra, aztán rácsúsztak. A cégek most behúzzák a kéziféket, mielőtt a gatyájuk is rámegy
-
Chaser
legenda
Más vélemények szerint ez a korábbi, eltúlzott munkaerő felvétel által generált felesleg leépítése. Az MI-re hivatkozás csak az olcsó, pillanatnyilag divatos kifogás. (Afféle "AI-washing".)
Jó kifogás lenne, ha az ai-nek becézett balf@szok sok területen valóban nem váltanák ki emberek munkáját ha jól használják őket. De kiváltják.
-
ergoGnomik
aktív tag
Más vélemények szerint ez a korábbi, eltúlzott munkaerő felvétel által generált felesleg leépítése. Az MI-re hivatkozás csak az olcsó, pillanatnyilag divatos kifogás. (Afféle "AI-washing".)
-
Chaser
legenda
Ezvansajnos'. Más területeket is érint és fog érinteni.
Az Oracle, világ egyik vezető a szoftver
Rossz helyre került a névelő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Egyszerű utat kínál az új GeForce-ok titkolt hődiódájához a HWMonitor
- One mobilszolgáltatások
- Lenry: LibreELEC Raspberry Pi-n - SD kártya nélkül
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- MSI 16 Vector WUXGA 144Hz i9-12900HX 16mag 16GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Apple iPhone Air 256GB Cloud White Karcmentes - 100% Akkumulátor (76 ciklus)

De ja, a trend fordult most.