Hozzászólok Aktív témák

 • SaGa59

  őstag

  Azt hiszem, mégiscsak NYÁK-ba ültetem a cuccot. Még úgy jövök ki a legolcsóbban és a legmasszívabban. Bakelit lemezt csak négyzetméteres vagy nagyobb darabokban lehet kapni, nagyon drágán. Trükkös lesz, mer a nyákba igazából csak kapcsolók lesznek beforrasztva, meg a diódák egyik lába, az összeköttetést vezetékekkel oldom meg, csak 2-2 plusz forrszemet kap minden kapcsoló, egyet a diódának egyet a vezetéknek. A forrasztási oldalon lesznek a diódák meg a vezetékek, a túloldalon csak a kapcsolók. Nem "szabályos", de a célnak megfelel. Ez lenne a terv.

  Jelmagyarázat:
  Fekete karakterek az alap, alul a sima, felül a shiftelt.
  Kék karakterek: a váltó (altgr) megnyomásával együtt, alul a normál, felül a shiftelt
  Piros karakterek: a makró gomb (CapsLock) nyomva tartásával jönnek elő.
  Fehér karakterek: az angol eredeti karakterek az adott gombon.
  Szürke szöveg a gombok tetején: a szokásos scan kód ahhoz a billentyűhöz.
  A gombok színe azt jelzi, melyiket melyik ujjal kell(ene) kezelni A középső zöld blokk mindegy.
  Az eltolási méretek a kezemhez igazodnak.

  Kéretik megköpködni, jelezni, hogy miért nem jó, mit lehetne másképp. A betűk eloszlása nem véletlen, nekem kifejezetten 10 ujjas gépelésre és magyar irodalmi szövegekhez kell. Ez az eloszlás sokkal jobban illik ehhez, mint a qwerty és leszármazottai, ide értve a mostanában annyira dicsért colemak-ot is. Programot szinte sosem írok, fps-re van egy Belkin Nostromom. A kiosztást már tanulgatom a pkl-lel, de a hüvelykujjas gombok nélkül még nem az igazi.

  Illetve: hol találok pontos és minél teljesebb infót arról, hogy egy Teensy LC-hez mi kell még (ellenállások, egyéb IC-k, a diódákat tudom), illetve hogy kell rákötni a billentyűzet sorokat és oszlopokat? Melyik "lábára" mit? Írtam, hogy ezekhez a mikorvezérlőkhöz egyáltalán nem értek, kellene egy kis segítség. Pl kapcsolási rajz minták...

  [ Szerkesztve ]

  STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Hozzászólok Aktív témák