Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
-
-
kisspista
senior tag
válasz drotifuti #5591 üzenetére
Olvastam én is másik fórumon, hogy elég sok a hiba az interneten terjengő, "működő" verzióval. Íme!
A teljesség igénye nélkül:
- kilépésre kattintva háttérben tovább futtatja a szoftvert
- másodszori melegindítást követően, hibásan érzékeli a felbontást, és az érintett felület nem oda esik, ahol a szoftver érzékeli a "jelet"
- lassú (bár alap szoftver gyors)
- nincs magyar TTS Pro és nincs hozzá teljes nyelvezet
- skinek hiánya
...stb.Szerintem akkor a Primo 1.1 sokkal stabilabb és használhatóbb, mint a hírek szerint az új.
(#5598) Szanyo74: Köszi, már nagyon vártam
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5601 üzenetére
Igen profi lett a skin módosításod, köszi!
Van lehetőség arra, hogy ami nekem nem kell, azokat nem aktiválom? (időjárás, témacserélő, képernyőkímélő)
Illetve az érdekelne, hogy az audio mappát el lehet távolítani, vagy szükséges még a kanyarodási tilalmak és táblák miatt? -
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5611 üzenetére
Köszönöm!
Még annyit elárulsz melyik fájl lett pontosan "elírva", mert akkor csak ezt írom felül.(illetve a bejegyzést módosítanám.) Ez azért lenne fontos, mert a fav csúszást már korrigáltam mindegyikben, illetve a Honti féle TMC-t is beletettem (bejegyzés)...
Köszi![ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5611 üzenetére
Találtam még valamit, megemlíteném!
Képernyőkímélőt kikapcsoltam a menüben, az összes pipát kivettem (de persze a kikapcsoláskor ennek nincs már jelentősége), s mikor a vezető képernyőre bökök, akkor bejön újra a képernyőkímélő. Majd a beállításokra kattintok, és azt látom, hogy az általam "KI" állásra állított állapot megváltozott idő közben "BE" állapotra, és aktív lett a kímélő.
Mi kapcsolgatja be pl. szimuláció alatt, majd után a vezető képernyőn?
Esetleg nem lehet VÉGLEG "kiszerkeszteni" a menüből?(#5614) DirectorX: Nekem is elszállt az elején, de törölj egy teljes SAVE mappát, minden beállítást felejtsen el: megjavul!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz DirectorX #5617 üzenetére
Nem tapasztalatam eddig, hogy angolul olvasott volna.
Az "Üdvözlöm" és "Viszlát" szöveget akarom még megkeresni (vagy honnan olvassa), hogy át tudjam írni valami találóra Pl. "Üdvözlöm, Eszter vagyok, miben segíthetek?" vagy "Üdvözlöm, Eszter vagyok, merre lesz az út?"
Aki tudja ez hol van, segíthetne benne. Köszi!(#5618) DirectorX: Először a skin megjelölését vond vissza a Beállítások\Kijelző menüpont alatt. Újraindítod, ekkor alap primo lesz. Majd eltávolítod a skin mappából a korábbi GJA hasonló nevű skint, bemásolod az újat.SAVE mappa teljes törlés, majd elindítod Primot, behívod az új GJA skint, és megint újraindítod. Ekkor már jónak kel lenni-e!
[ Szerkesztve ]
-
-
kisspista
senior tag
Már sok helyen olvastam, hogy újratervezési információk, de sajnos nem igazán jutottam el oda, hogy tudjam is, hol és hogyan érhető el?!
Az újratervezés fogalmával tisztában vagyok, hogyha letérünk a tervezett útról, akkor azonnal újratervezi. De hogy ezt információval hogy lehet előhívni, illetve megtekinteni a "terv"-et, ezt nem tudom! Örülnék, ha valaki elmagyarázná. Köszi. -
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5749 üzenetére
Értem, köszönöm! És mikorra várható ezen újítás, ami a bemondást illeti?
Bocs, hogy ezt kérdezem állandóan, de izgatottan várom mindig az újításaid, folyamatosan nyomon követem munkásságod és weboldalad frissülő tartalmát!Még annyit lehet kérni, hogy a fav ikon javítás kerüljön bele a későbbiekben a GJA skinekbe, valamint a Honti féle TMC indikátor ezen bejegyzése?
<TEXT xxx class="txt_16bd bb_ww" x=700 y=154 w=99 z=1 color=#000000 glowtype=1 glowsize=2 color2=#FFFFFF align="CENTER"textmodel_wstr="tmc.state" padding=0 fontsize=16 visible=(%lua.tmcWasPresented && %traffic.settings.traffic_enabled && !%warning.driveralert.alerts.size > 0 && !%navigation.has_junctionview && !%navigation.is_in_simulation)>
<TEXT xxx class="txt_16bd bb_ww" x=700 y=175 w=99 z=1 color=#8B0000 glowtype=1 glowsize=2 color2=#FFFFFF align="CENTER" textmodel_wstr="tmc.current_station_name" padding=0 fontsize=16 visible=(%lua.tmcWasPresented && %traffic.settings.traffic_enabled && !%warning.driveralert.alerts.size > 0 && !%navigation.has_junctionview && !%navigation.is_in_simulation)>
<SPRITE xxx x=700 y=200 w=99 z=1 alpha=30 align="CENTER" bmp="tmc_signal_indicator.spr" phasemodel="tmc.signal_strength" visible=(%lua.tmcWasPresented && %traffic.settings.traffic_enabled && !%warning.driveralert.alerts.size > 0 && !%navigation.has_junctionview && !%navigation.is_in_simulation)>(Ezen bejegyzés nem teljesen az eredeti, a TMC állomás bordó színnel van feltűntetve, ami olvashatóbbá teszi a kijelzést!)
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Nekem csupán olyan problémám volna e kérdéskörrel, hogy a tálcára letett Primo, nagyon sok memóriát használ, s az újonnan indított folyamatokat ezáltal alacsonyabb prioritásban fogja kezelni, ami még több memóriát fog használni, ezáltal - többnyire - a Primo hibaüzenettel elszáll.
Én a HOME gomb megnyomásával behozom a Start menüt, majd elindítom amit akarok, s egy BACK gombbal visszatérek Primoba, ezáltal nem szükséges készenléti módba tenni. Talán az én megoldásom egy fokkal jobb... -
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5775 üzenetére
Feltettem a skined a készülékemre, s lenne pár kérdésem.
Az alábbi funkciók nem nagyon akarnak működni nálam, bár lehet én vagyok a béna... Segítenél benne?
- TTS útvonal összefoglaló felolvasása útvonal tervezéskor
- TTS újratervezési információk felolvasásaEz micsoda, s hogy lehet tesztelni?
- TTS vezetési képernyő gombokhoz hang hozzárendelése[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz snowdog #5824 üzenetére
Az a baj a naviextras által felajánlott ToolBox-al, hogy nagyon sok készüléket, többek között az újabbakat nem ismeri. SP3-mat sem tudja, így aki ilyen Service Pack-al rendelkezik WinXP oprendszerrel ellátott gépén, az megszívta sajnos. Eléggé elavult a ToolBox támogatott készüléklistája, nem ártana frissíteni!
Árváltozás: 85 - 95 - diesel - Lpg
[Holtankoljak_2011.03.03][ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
NEM LEHETSÉGES PDA-VAL VALÓ FRISSÍTÉS!
Erről beszélek már egy ideje, így a korábbi kártyaolvasós ötlet elbukva......Szerk:
(#5845) Luissimo: Szerintem hagyjuk! Én tudom, mi a helyzet, és amit mondasz, azt nem lehet megvalósítani. ToolBox és naviextras támogatottsága.... gyér![ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz Mawerik #5910 üzenetére
Annak idején, mikor a branding-et feltetted, akkor úgy alakítottad át a POI-kat, multi POI-kká, hogy a branding.zip\project_config mappát kitörölted, a benne lévő igo9.ini (30 kb) fájllal együtt.
Visszaállítani úgy kell, hogy ezen fájlt és mappát vissza kell tenni a branding-ba. Legegyszerűbb megoldás, hogy újra letöltöd a komplett branding.zip-et.(#5911) csonti70: Bár nem vagyok A701 CsL, de azt én is el tudom árulni neked, hogy a utility mappát a Primo gyökérkönyvtárába kell másolni. Módosítani szükséges a *.ini fájlokat, amiben a helyes elérési útvonalat kell megadnod, a készülékednek megfelelően (pl. mapchanger, backup ...stb.)
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5914 üzenetére
Köszönjük mester!
Szerk.:GJA_v2.26_800x480_zz
A skin CSAK 800×480-as felbontást tartalmaz!!!
- LeSScro Weather Mod 2011.
- TiTidom Weather v2.9 időjárás.
- FM-transmitter választhatóan Primo belső, vagy külső.
- Zenelejátszó választhatóan Primo belső, vagy külső.
- Képernyőkímélő
- TTS indítási és kilépési hangok
- TTS tápellátási hangok
- TTS 'Hol vagyok?' képernyő (elérhető a Gyorsmenü gomb hosszú megnyomásával, ha a Pánik mód nincs engedélyezve, vagy a Gyorsmenüből)
- Ország információk
- TTS kanyarodási korlátozások
- TTS figyelmeztető táblák (nincs szükség többé hangfájlokra)
- TTS úticél (vagy köztespont) távolsága és érkezési idő (elérhető a következő manőver hosszú megnyomásával)
- Rendszerüzenetek felolvasása
- TTS útvonal összefoglaló felolvasása útvonal tervezéskor
- TTS újratervezési információk felolvasása
- Honti TMC kijelzés (Skin/Rendszerbeállítások menünél választható)
- TTS vezetési képernyő gombokhoz hang hozzárendelése
- Új képernyőkímélő és betöltési kép - Köszönet érte DirectorX-nek!
- Utcanevek megjelenítése (2D/3D/Navigáció)(#5916) csonti70: Azt kell állítanod, hogy a memóriakártyát milyen néven használja a készüléked. Lehet pl. SDMMC, vagy akár ResidentFlash vagy Storage Card ...stb. Ezen neveket kell helyesen felírnod, hogy működjenek a utility beállítások.
Beállításod alapján elmondható, hogy a memóriakártyádon Primo könyvtáron belül található a szoftver, s nem a gyökérkönyvtárban.[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz amelie13 #5917 üzenetére
Először is üdv a fórumon!
Megfelelő felbontású branding-ot használod?Szerk.: Plajos már megelőzött
Neked plajos skinjei nem lesznek jók, mert ő csak 480x272-es felbontásra készít!
Ezt nézd meg: [GJA_v2.26_800x480], Szanyo74 kolléga készít 800x480-as felbontásban, nagyon szuper skineket!Szerk2.: Brandingből is 800x480-as felbontású kell neked, mint ahogy skinből és data.zip-ből is.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz csonti70 #5923 üzenetére
Ha simán csak gyökérkönyvtárba vannak másolna a fájlok, akkor a UTILITY mappát simán másold az SD kártya gyökérkönyvtárába.
A mapchanger.ini fájl a következőképpen fog kinézni:
swpoi=1
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0
DirContent=\SDMMC\content
DirSave=\SDMMC\save
ExeName=mobilenavigator.exe
Sound=set.wavDe nem csak a mapchangert, hanem a utility.ini-t és a backup.ini-t is hasonlóképpen kell konfigurálnod.
(#5925) amelie13: Szívesen! Ha elakadsz jelezz, segítünk. Elvégre ez a fórumozás lényege!
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz Szanyo74 #5914 üzenetére
Szintén nagyon elégedett vagyok a skineddel, teszteltem, nagyon jól működik! Köszi!
Egy kérdésem azért volna: Utcanevek megjelenítése (2D/3D/Navigáció), ez eddig is volt benne, ha jól emlékszem, vagy itt valami mást kéne látni, eltérve az eddig megszokottól?
(#5953) GrandeP: Plajos oldaláról lávő skineknek több jelölése van. Mivel te riks skint mondtál, ez iGO8-hoz készült, de ez a leírásban is benne van, illetve valahogy így néz ki: riks38_mod16_PL_da
A Primo-hoz való skinekben a PL monogram van, illetve GJA (Gurjon), erre figyelj oda! Ezek ilyenek pl. GJA_2.26_PL_mod3[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Egy régebbi témát feszegetnék, még mindig nem tudom tökéletesen használni, ezért inkább felteszem kérdésnek az alábbi témakört:
HISTSPEED (swhistspeed=1, folders hist_ta, hist_nt, hist_ot),
PHONEME (swphoneme=1, folders phon_ta, phon_nt, phon_ot).Mapchanger.ini bejegyzésem a következő:
[mapchanger]
swpoi=1
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0
DirContent=\Storage Card\Primo\content
DirSave=\Storage Card\Primo\save
ExeName=iGO.exe
Sound=set.wavA Primo\content mappában van egy phoneme, egy histspeed mappa, melyben csak a NQ fájljai vannak. NQ térképeket használok, így ezekhez szeretném használni a fonémákat és a histspeed-et.
(Nem hoztam létre phon_ta, phon_nt és phon_ot, valamint hist_ta, hist_nt és hist_ot mappákat külön!)
Ausztriát tesztelem, mert ott Eszter TTS mindig helytelenül ejti az utcaneveket, s a fonémával rá lehet venni a helyes kiejtésre. Viszont a konfigurációm valószínűleg nem helyes, mivel nekem magyar akcentussal mondja az osztrák utcaneveket. Tudnátok ebben segíteni, hogy a mapchanger.ini-ben ennek megfelelően hogy állítsam be?Valamint az érdekelne még, hogy Primo 1.1-ben hogy tudom a histspeed-et előhívni, s a térképeken ellenőrizni adott időben a haladási sebesség alakulását?
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
Kicsit hosszabban foglalkoztam a különböző térképek (Navteq, Topmap) útvonaltervezéseivel, ugyanazon úti cél esetén (HR-Crikvenica, Selce).
NAVTEQ térkép esetében, az alábbi alternatív útvonal kombinációk lettek:
(Croatia_NQ_2010.Q3_101214.fbl)
(Hungary_NQ_2010.Q3_101214.fbl)Gyors-mód:
TOPMAP térkép esetében, az alábbi alternatív útvonal kombinációk lettek:
(Croatia_Navigo_2010.10_101207.fbl)
(Hungary_83_TM_2010.10_110211.fbl)Gyors-mód:
Érdekesség a két térkép tervezése között: míg a Navteq gyors-zöld-egyszerű-rövid módban tud tervezni, addig a Topmap gyors-gyors2-zöld-zöld2-zöld3.
Navteq-nél, ha kizárom a matricás díjfizető útvonalat, akkor rávisz Letenyénél az M7-es autópálya, 1 km-es határkivezető szakaszára (természetesen D1 kategóriában díjmentes). Addig a Topmap az M70-es határ-menti, gyorsforgalmi úton vezet Letenyéig, majd a 7-es főúton visz ki az országból.Nagy vonalakban elmondható, hogy a két térképgyártó között elég nagy a különbség, s hogy miért, azt most nem feszegetném, hiszen mindannyian tudjuk. Hamarosan Topmap is egy újdonsággal fog betörni a piacra, ez maradjon egyelőre meglepetés!
-
kisspista
senior tag
Miért jó az, ha le van cserélve a global_cfg fájl egy újabbra?
Az én global_cfg fájlom 900 kb, viszont olvastam máshol, hogy töb embernek 5,4 MB-os van, csak nem derült ki, hogy ez Primo 1.1-hez vagy 1.2-höz jó. Valaki?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- PlayStation 4
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- nVidia tulajok OFF topikja
- Hardcore café
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Yettel topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest