- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- ZIDOO médialejátszók
- Akciókamerák
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
veterán
Csak jojjenek mar tobb markatol a 32" 144Hz+ monitorok.
-
Alvin_ti4200
félisten
Amíg nincs normális subpixel layout (RGB) valamelyik modellnél, számomra halott termék kategória sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez is olyan matematikai sikertörténet lesz mint az OLED TV-k, vagy az elektromos autók piaca. A nulláról indulva minden eladás nagyon dinamikusan emelkedik sok éven keresztül.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Alvin_ti4200 #2 üzenetére
Sajnos nálam ugyanez, pedig nagyon vártam őket.
Eladó új Puretrak Valor egér, USA vásárlás, csak kipróbálva volt 1 év jótállással.
-
blountex
senior tag
A normális alatt mit értesz?
-
addikt
Standard RGB
QD-OLED féle RGB (háromszög formában helyezkednek el a színek)
LG OLED - WOLED (minden pixel kap egy fehér subpixel-t)A Windows a standard változatra van felkészülve.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
goodboy007
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz goodboy007 #9 üzenetére
A 4k WOLED számomra nem zavaró (2017 óta használom őket PC monitornak 55"-ost).
A QD-OLED-et még nem néztem PC monitoként, de a viszonylag magas DPI-os telefonokon sem volt zavaró még az sem, mikor nem is volt valódi 4:4:4, hanem valamelyik színnek elspórolták a ?felét? vagy ?harmadát??, úgyhogy szerintem az ilyen 25" körüli 1440-es vagy 2160-as kijelzőkön se lesz feltűnő ez a háromszöges alpixel kiosztás.A JOLED akkor már hivatalosan és végleg halott? (Még van piacon készlet, de panelgyár már nincs?)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Chriss745
tag
Csodás kapitalizmus, a gyártók azért vannak rápörögve ezekre a monitorokra, mert pár év után vagy beég, vagy a fényereje csökken le nagyon, dobhatod ki, vehetsz másikat, míg egy miniled-es FALD monitor meg elvan egy jó évtizedig minőségromlás nélkül, és a fogyasztó még tapsikol is ehhez. A QD-OLED-ben bíztam, de ebből a szempontból szarabb lett mint a WOLED. Már alig várom a következő generációt, ami már csak hónapokig bírja majd, és ha van egy kis eszük még havi előfizetés is csinálnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Chriss745 #11 üzenetére
Nagyon sok LED-LCD is tönkremegy nemsokkal a garancia lejárta után.
Lehet, hogy bekapcsol, és van kép, de mondjuk annyira inhomogén, hogy egy vaksi üregember is látja szemüveg nélkül, hogy kirajzolódtak a LED karikák (FALD), vagy a képernyő egyik fele sötétebb (edge).
És az új korában sem igazán jó, ez legalább addig a pár évig tuti.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
csendes
őstag
És mi a helyzet az OLED kijelzős notebookokkal? Mennyit adnak el és érdemes-e venni?
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Low Noise
senior tag
Most vettem egy Samsung G8 at pár napja, érzetre ugyanaz, de inkább jobb mint a VA paneles Samsung G7 volt, semmi gond nincs vele, ezt néztem meg legelösször mert féltem tőle én is. Az, hogy mikroszkóp alatt máshogy néz ki, hát puff neki, nem szàmít.
[ Szerkesztve ]
-
csizo13
tag
üregember.
Ez nagyon tetszik!
Használni fogom, igaz más jelentéssel, mint itt a félregépelés miatt történt. -
Low Noise
senior tag
A második generációs QD-OLED nél más az anyag felhasználás, hosszabb élettertama lesz, nem rövidebb.
A felhasználas a döntő, irodába napi 8, 12 esetleg 24 óraban használva nem ajánlott az OLED, de heti max 10 óra használattal ami nálam van, nem hiszem, hogy bármi gond lenne vele.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Monitor topikba ne nezz be, hogy milyen gany IPS/VA panelekkel jonnek ki a monitorok.
Aztan az hany eve van a piacon?Az userek tapsolnak hozza, mert vegre erdemi minosegbeli elorelepes van, jo contrast, jo betekintesi szogek, jo input lag es HDR.
Ha ido elott beeg arra van garancia. -
blountex
senior tag
-
Low Noise
senior tag
Teljesen mindegy az OLED eknek más a pixel elrendezése mint az LCD-nek, ám ezt a gyakorlatban nem lehet észrevenni, nagyító alatt ugyanúgy ugyanott vannak a rózsaszín és zöld rojtok a Samsung G8 OLED-en, mint a korábbi VA paneles LCD-n, nagyító nélkül meg semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Low Noise #19 üzenetére
ám ezt avgyakorlatban nem lehet észrevenni
Észre lehet, maximum nem zavaró.
Ez olyan mintha azt mondanánk ,hogy nincs ips glow. Nincs a fenéket nincs. Csak valaki együtt tud vele élni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kikerestem ,hogy legyen egy részletesebb magyarázat.
The pixel arrangement is to blame: A pixel consists of three sub-pixels with the colors red, blue and green as usual, but these are arranged in a triangle instead of in a row. The red and blue sub-pixels are at the bottom, with only the green one in the middle at the top. The black gaps are quite large and every second sub-pixel row can therefore only display green, the other rows lack the green component.
In practice, this leads to the colorful edges: With light areas on a dark background, horizontal edges are green at the top and violet-red at the bottom, with dark areas on a light background, the QD-OLED panel of the AW3423DW behaves the other way around. Darker on dark areas and lighter on light areas produce less noticeable blue tones. In the case of vertical and sloping edges, the color fringes depend more on the contrasts – from bright red, green, violet and blue everything is included.
Ebben benne van mindkettőhttps://pcmonitors.info/articles/qd-oled-and-woled-fringing-issues/
[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
Olvastam ezeket aggódtam is, de semmi több zöld, piros nincs mint a Samsung G7 VA panelnél, azok a nagyítások túl erősek, ha közelre hajolsz 10 centire a monitorhoz akkor csak ugyanolyan mitha egy VA panelest néznél olyan közelről. Ezt előbb utóbb lefényképezem, mert biztos előkerül itt még ez a dolog, és akkor mindig befogom csatolni
[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
27" 4k 120 hz es oled monitorok lesznek valamikor?
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
addikt
-
L.Edit
tag
Nagyon szuper, a befolyt pénz min. 50%-át költsék K+F-re, és kápráztassanak el..
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Én TV esetén még mindig azt érzem, hogy a nagyobb méret felára sokkal jobban megéri mint ugyanannál a méretnél a jobb panel. Ott ahol a méret limitálva van, szobaméret, bútor, stb. által ott persze csak egy irány van, ha fejlesztene az ember. Most mondjuk felesleges árukeresővel bizonygatni hogy az OLED ára nem csökken, mert az infláció és árfolyam miatt itthon nem normálisak az árak eleve.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
pinnacle
nagyúr
Nekem monitorból az Eizo S2433 vált be legjobban. Vettem használtan még 3-at. Kipróbáltam pár más monitort, mindegyiktől fájt a szemem. Eizo-tól meg soha, bármeddig nézem.
-
janos666
nagyúr
Az még CCFL háttérvilágításos, nagyjából sRGB/Rec709 gamutos és gyárilag kalibrált.
Söokkal jobban hasonlít egy CRT-re, PDP-re, mint a LED-LCD, és anélkül "valódi" ~D65 a fehér és 2.2 a gamma rajta, hogy különösebben állítgatnod kéne, illetve az alap fényerő is valószínáleg ~120 cd/m^2 már az alapértelmezett módban is. Nagy valószínűséggel IPS panel, úgyhogy inkább csak a fekete fénylik fel rajto szörgből nézve (tehát akár a sarkokban is, mikor a közepét nézed), de másképp nem torzul a kép a szöggel.
A gyári alap képmód sokszor sokkal világosabb és hidegebb.A WLED előnye, hogy kevesebb áramot eszik és az idő múlásával nem veszít a fényerejéből, illetve kezd besárgulni a színe (részben ezért is túl kékes sok olcsó CCFL monitoron a gyári alap fehér, mert idővel valamennyire utóléri a 6500K környékét, ahogy öregszik, na és persze sokkal világosabbnak tűnik, mert a kékre érzékeny a szemünk és van aki úgy vesz kijelzőt, hogy melyik a legvilágosabb...).
Az RG-LED wide-gamut EIZO-kat viszont nem szeretem, szabvány D65-re állítva sokkal zöldebbnek látom rajtuk a fehéret, mint legtöbben (mások is valamenyest zöldesnek látják, de én aztán nagyon).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Astra kalandok @Bevezető rész
- OLED TV topic
- Battlefield 2042
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filléres Honor modellek érkeztek
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban