Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• scarbantia

aktív tag

válasz HSM #73729 üzenetére

Alapvetően asztali géppel dolgozok, asztali monitor mellett. De sajnos néha rászorulok, hogy út közben, helyszínen, stb. dolgozzak képekkel, vagy a feleségemnek kell grafikus munkát végezni a gépen. Na most erre a W510 kalibrált wide gamut AUO FHD panelje teljesen alkalmatlan. És az első számú probléma vele az, hogy TN panel. A kalibrációs eredmények meseszépek, minden deltaE érték nagyon frankó, semmi panasz nem lehetne. Viszont maga a panel képtelen tartani a betekintési szögeket, a legkisebb eltérésre elmásznak a színek. Feljebbről rózsaszín, egyébként meg zöldes, már tökéletesen szemből is annak látszik, mivel csak a kijelző közepén jó, a széleknél már mást látsz. Állandóan kihúzom magam/púposítok, döntögetem a kijelzőt, hogy hátha valahogy normális színeket látok. Amúgy messziről hunyorítva, még oldalról is mondhatnám, hogy akár IPS is lehetne(nem romlik nagyot az extrém szögeknél). De sajnos nagyon nem az, és ez szemből látszik a legjobban... A másik baj az a 6bit, nincs egy olyan átmenet, ami ne lenne sávos, ráadásul a szürke sávok hol rózsaszín, hol zöld színezetet kapnak, mert nem képes pontosan kezelni a szürkéket.
    No, de AdobeRGB az van! Hogy azt a színcsatornánkénti 64 színt jó szélesen szét lehessen teregetni. :U
    A HP és a DELL (ha nem is olcsón), de képes volt 10bit(!) IPS panelt tenni a laptopjába.
    Szóval az a minimum, hogy opcionálisan legyen egy jó panel, de a mai árakon egy üzleti kategóriás gépben elvárható lenne, hogy egy közepes IPS-t alapból mindegyik kapjon.

ui.: van a fórumon egy régi adósságom, igyekszem valamikor jelentkezni vele... :B

• FoxiestFox

félisten

Talán ha többen néztek egy doksit / kiadványt / kimutatást a notinál... nálunk elég gyakori volt, illetve a noti pont az az eszköz, amit jellemzően sokszor sokan állnak körül. Elég illúzióromboló ezekkel a fospüré tn-ekkel megjelenni akárhol is. Főleg ha grafikai munkát akarsz prezentálni kint terepen. Arra már az esetek többségében jobb egy nyomorult tablet is.
    8 éves 4:3-as céges tn monitorom nem invertálódott úgy, ahogy a W500-ban lévő Samsung.
    Amúgy is erőszakot kellett vennem magamon, mikor átszoktam CRT-ről notira, hisz ocsmány... de azóta eltelt jó pár év, valami változhatna.
    Ez a mobilos-tabos túlszaturáltság meg urban legend, mióta ezekre az eszközökre is állíthatsz be színprofilt, úgy lövöd be, ahogy neked tetszik, a kijelzők többsége pedig jobb képességű, mint amiket a notikba tesznek.

• Tikakukac

titán

Ezért mondom. Én végigtoltam az ultrasharpokat 2008-tól kb mindet. Az a fekete nem fekete. A VA paneles 2709W-m na az tudott feketét, ha azt látnád a tied mellett zokognál :B

Új hozzászólás Aktív témák