Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz lapa #35883 üzenetére

A probléma valószínűleg ott gyökerezik, hogy írtó gyorsan váltogatná az órajelet a rendszer. Hiába századmásodpercek alatt valósul meg a váltás, ezt még a rendszernek le kell reagálnia, de lehet addigra már más órajelet szeretne és így tovább és így tovább. Ez nagyon gyorsan megszűnik kikapcsolt "ugrálásnál", eredmény egy fürge rendszer. Idejét se tudom már mióta használom így a gépeimet.

buvartacsko: Nekem az érdekes a cpu-dban, hogy ULV és IDA-s..ezt azért intelék se gondolták át egészen. 1ébként rengeteg f.......ot elkövettek az évek során, jómagam is nem kevés mailt küldtem nekik adatlapok javítására. / volt hogy TDP osztályt rontottak, vagy feature listát tévesen adtak ki, stb/ Szóval én már nagyon régen feltételes módban kezelem ezeket, majd ha magam is meggyőződtem róla amit mondanak akkor elhiszem..:)

• brd

nagyúr

válasz lapa #35883 üzenetére

Ott van ennek jelentősége, ahol egy program egy nagyon rövid műveletet hajt végre, de ez olyan művelet, amelynél nagyon érezhető, ha lassabb órajelen működik a CPU. Hiába látod azt, hogy a CPU-használat a lekérdezési összesítőben (ami pl. 1 másodperces időtartamot összesít) alig van terhelve, ez az adott program szempontjából lehet kevés, mert az mondjuk 1 tized másodpercig terheli másodpercenként a CPU teljesen, a maradék időben pedig alig, vagy egyáltalán nem. Ha a CPU 1 tizedmásodperc után váltana feljebb (RMClockban pl. a Perf.on demandnál ez a minimum), akkor az adott program szempontjából ez úgy fog látszódni, mintha egy 800 MHz-en futó CPU-n futna.
    Persze ebben rengeteg egyszerűsítés van, de talán érthető az analógia.

Új hozzászólás Aktív témák