Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
J3LLyF!sH
tag
Sziasztok!
X230-ashoz töltőcsatlakozót honnan érdemes rendelni, hogy minél hamarabb itt legyen? Eddig csak az Aliexpress + Ebay combo jutott eszembe, utóbbin nincs is ilyen hirdetés. Nincs más hátra mint előre és go Aliexpress?
-
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó akku esetén is használható a 90 Wattos töltő, nem árt meg neki?
-
radamsky
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
kicsit sajnálnám ha kukába végezné, a előő T400-as közel 8 évet szolgált ki.. csak azért cseréltem gépet, mert hiába nyomtam a bekapcsologombot, nem igazán akart bekapcsolni már....meg azért az megjárta hadak utját , birta strapát...esett már le 1x 2x.. öntöttem már bele lötyit.. és jol birta a kiképzést.... oké itt ott már volt sérülés.. meg kicsit lassucska kezdett lenni
egyelőre kiküldtem a jelet külső monitorra..
ami érdekes hiba , ugye 3-4 honapig windows 7 volt rajta.. mondom, egy ujratelepités... na azota kezdte... majd mondom win10??? ott nem csinálta... mondom az egyik szerkesztő progim nem megy 10 alatt, vissza a windows 7.. és megint csinálja.. vicces.. paszta az nem árt neki.. mondjuk elöször szedtem szét et a gépet.. fura egy megoldás voltna most sztereoba van a kép laptopon és a külső monitoron... külső monitor perfekt, laptopon.. meg ugrál a kép.... lehet mégse nagy a baj..
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502
üzenetére
Jah, hát rám nem kell hallgatni, mert úgyis lesz aki megmondja, hogy MX518-at dobott ki az ablakon, mert annyira szuper egy T440 alatt is a touchpad, de azért elég látványos volt az a korszak mindhárom gyártónál. Ne kérdezd meg pontosan mi volt az oka, nekem is sejtéseim vannak, de olyan nincs, hogy egyszerre mindenki ekkora hulladékokat toljon ki.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502
üzenetére
Van pár ilyen, konzumer Lenovok is tudják ezt a feature-t. Írtak már ide mindent, hogy mit kell vele tenni. Szerény véleményem szerint az új gyári akku vásárlása 6 havonta nem megoldás.
Ez van, egymilliárdszor leírtam, írom megint: 40-es gépet Lenovoból és Dellből sem veszünk. Biztos vannak amik jók vagy kevésbé hulladékok, de annyi hibát tudok mind a két márknál, hogy ez így egyszerűbb.
Mondjuk nekem az is kérdés miért W541 a fentiekre.
-
vargas0502
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy W541-et.
A felhasználás napi szinten ezekből állna röviden.
Távoli asztal, spotify, teamviewer, vlc, deluge, putty.
A kérdésem azok felé irányul akik ezt a modellt használják.
Mik a tapasztalatok?
Illetve láttam itt aprón egy hirdetést,de most elbizonytalanodtam ezzel a géppel kapcsolatban is....már mint a W541-el, nem az aprón levő hirdetésben szereplővel kapcsolatban.
Ezt írja a hirdető. ("Akku 2-3 oras, tipushiba hogy merul az akku akkor villog a kijelzo, toltorol abszolut hibatlan a gep! ")Ez valóban létezik a W541-nél?
Köszönettel:
vargas0502 -
Tikakukac
titán
-
radamsky
senior tag
Hello
Van egy w520-as laptopom... Olyan hibát kezdett generálni, hogy kifehéredik a képernyő.. semmi baja nem volt.. egyszer csak kifehéredett.. illetve elotte elkezd tordelni a kép
Van amikor visszajön a kép es 1-2 oráig semmi baja, aztan ugy inverzszerüen kifehéredik
Nem csak winbe, hanem bekapcsoláskor isGondolom pasztázam át a videokártyát, söt ha már szétszedtem proccit is... Majd hétfőn veszek, nincs otthon
Néztem ne e szalagkábel gond, de nem..
Van mikor azonnal csinálja a hibát van mikor orakig elmegy utána...
Ugye ez a dupla videokártyásHa paszta nem segit, valami irányt tudtok adni?? Gondolom videokártya hiba, kérdes ki tudom iktatni nvidiát?? Vagy hagyjam , kuka, igy jártam..
KosziKicsit sajnalom, mert amire kell tokéletes..
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
[link] ezen a microsoft-os oldalon hátha vannak hasznos bejegyzések, amik megoldják.
-
Egy gondom van T61-en Win10 alatt.
A kétujjas görgetés nem megy touchpaddal a Windows saját menüelemein, tehát pl a start menüben, vagy a settingsben, weather appban, stb
Ha nyitok egy intézőt, abban megy. Nem tudom, mitől függ.
Minden másban, Operában, Spotify, Discord alatt is megy a kétujjas kinetikus scroll, és az edge scrolling is (ami addig görget ugyanazon sebességgel, míg ismét mozdulatot nem észlel). -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam!
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok! Nemrég került hozzám egy t410 i5 540m-el. Természetes, hogy 65w-os töltővel, akku nélkül nem emeli a procit 1200Mhz fölé? Most vettem csak észre mert akku nélkül nagyon döcögött..
-
-
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tudni tud, de szerintem táskában hordástól, "normál" használat mellett a kopás jön elő csak szerintem. A családban volt 2 (egyet elloptak, egy páromé). Egyiket én suliba hordtam, barátom pedig munkába dokkolóra téve. Plusz itthon pár óra használat, de nem volt komolyabb törés, repedés gond. Szerintem stramm kis gép összességében
(ips-sel, ssdvel, 16gb rammal olyan mint az álom
)Hátha: a 2éve lopott x230 serial: R9ZLWXD
-
-
arcsin
senior tag
válasz
krisz77
üzenetére
Nem igazán. Inkább csak csúnyácskán kopik a külseje. A billentyűzetnél a műanyag nem recsegős ropogós mint a T szériának.
-
krisz77
tag
sziasztok az x230 thinkpadnak menyire törik a burkolata ?
-
fungi
aktív tag
válasz
zsizsef
üzenetére
Egy dolog, -ha mondjuk tényleg működne az a kamera, -a Bios Security -> I/O access- ben rendesen legörgettél az aljára? Mert ott lehet a kamerát enable-re állítani. Most egy T400-ra dobtam fel egy Win10-et és ugyanaz a verziószámmal működik a kamera ugyanúgy ahogy a T500-on /amit írtam/ a Win10 felrakja. Ha Biosban engedve van, az Eszközkezelő meg nem látja akkor talán mégsem működik...?
-
CoolBoy323
nagyúr
sziasztok!
Friss egyetemistának keresek gépet. Építész. Szóval olyan gép kellene, ami gond nélkül megeszi a tervező programokat (archicad, autocad stb).
Használt is játszik, mert ez a kategória nem a 100-200k ha jól sejtem, inkább 300-350Mit javasoltok ilyen felhasználásra (lánynak lesz)? W széria esetleg?
Köszönöm

-
BIOS-ba belép, tapipad letilt, pöcök használ, örül. Évezredek óta bevált Thinkpad hagyomány.
-
törölt tag
Ha már a "precíziós érintő párna" került szóba az előző hozzászólásban, akkor megkérdezném az ellenkezőjét. T450s-nél lehet ezt engedélyezni?
-
bigrock
addikt
Arra van valami lehetőség, hogy a Windows "precíziós érintő párna" funkcióját kukázzam és helyette a jól bevált Synaptics menüből állítsam az egér funkciókat?
Hiányzik az egy ujjas scroll, amit rendkívül sérelmezek. -
válasz
Tim82
üzenetére
A win7-es aktiválás jó tipp, lehet addig be sem kapcsolja a kamerát, amíg nincs hozzá a kezelőprogram.
Már nem emlékszem melyik hardverelem (BT vagy 3g modem), de volt hogy csak azután tudtam működésre bírni, hogy a hotkey programmal bekapcsoltam.zsizsef: szóval adott esetben lehet megérne egy próbát a windows 7 telepítés.
-
zsizsef
senior tag
válasz
Tim82
üzenetére
Facebook, skype, https://hu.webcamtests.com/check. A kamera led nem világít, a kijelző világítás működik (Fn+PgUp). Bios:3.23 (6FET93WW) . Amit beraktam kamerát az is használt, de működőnek mondott. Kínából úton van egy új. Azt még megvárom, ha az se lesz jó akkor apró lesz a vége.
-
Tim82
félisten
válasz
zsizsef
üzenetére
Szerintem nincsen köze hozzá.
Mivel próbáltad tesztelni a kamera működését W10 alatt? Skype?
Csak tipp, de W7 alatt az Fn + F6 kombóval lehet ki/be kapcsolni, de ott kell hozzá a megfelelő Lenovo utility is (ThinkVantage Communications Utility + Hotkey Features Integration).
-
zsizsef
senior tag
Ismét T500 kamera. W10 x64 reinstall, kamera modul cserélve. Mégse működik. Mit nézzek még meg w7 telepítése előtt?
-
Stanlee
őstag
Sziasztok! Van egy E570-es gépünk és a hétvégén előjött egy olyan hibája, hogy néha a képernyőn elmegy a kép, vibrál, vagy össze vissza ugrál, esetleg egyik része szürke, másik meg színes. Ha a kép rossz, és enyhén megnyomjuk a kijelző alsó kávájának a közepét, akkor szinte mindig megjavul a kép.
Ez melyik alkatrész hibájából lehet?
Mivel 2017 márciusában vettük, így garancia már nincs rajta, de jó és nem akarunk tőle megválni.
-
Az egyik notimba tennék egy Broadcom dekódert filmezéshez, valakinél nem maradt ilyen szemét az elmúlt 10 évből?

-
-
jubilleum
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Egy telefont dobtam neki, hátha van neki érintős is...
Ha esetleg valaki hallott volna arról hogy valahol valaki ismer valakit aki thinkpad T560-at bont, akkor légyszi dobjon meg egy priváttal
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Kiiiirály!
Grat! -
Roncsvadász alert!
Kipenderítettem a Frankenpadomból az nVidiás drágán vett NOS lapot, miután tesztelgettem egy Inteles T61-et, és Win10 alatt ugyanazt tudta, csak majd egy órát adott az akkus üzemidőmhöz, csendes a gép, és alig langyos.

Tartottam tőle, hogy az X3100 Win10-es drivere nagyon pocsék lesz, arra számítottam, hogy már a böngészőben is szaggatni fog a görgetés, FHD Youtube pedig felejtős, ehhez képest semmivel sem rosszabb, mint az NVS, a Youtube pedig sima (persze hw gyorsítás nincs, de van CPU.
)
Játszani ezen úgysem játszom, tehát 3D nem kell, arra a T60-am van rendszeresítve.Úton van már egy másfél órás Ultrabay akku is.
A 9 cellás Greencell tud az Inteles lappal 3 óra 45 perc körül közepes feletti fényerőn e-mailekre válaszolva és PH-t csekkolgatva (alulfeszelve egyelőre nincs, wifi energiagazdálkodást sem lőttem még be), azzal reményeim szerint 5 óra felett leszek lightos használattal.
Nem rossz egy tizenéves géptől.
Az NMB billzetemnek olyan jót tett a szilikonzsír, hogy vajpuha, mégis taktilis maradt, és annyira csendes, hogy maximum sebességgel gépelhetek az éjszaka közepén, és még én is alig hallom.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ráadásul a kissé lefingott borítású T61, aminek a lapját kapta a Frankim, szintén egy pöpec állapotú (csak a szóköz fényes) NMB magyar billt rejtett, a tömör aljú fajtát.
Perfection!
-
Tikakukac
titán
válasz
jubilleum
üzenetére
Ja, hogy touch is. Akkor értem a dolgokat. Hát akkor ez erősen telibukta lesz.
Amúgy megoldható, mindig minden megoldható. Csak ugye nem ingyen dolgoznak az emberek sem. És itt bukott el ez a terv. Meg bukik el minden hasonló. Én mindig mindenkinek elmondom, hogy manapság tényleg szinte nincs lehetetlen. De olyan annál több, ami financiálisan agybaj.
-
jubilleum
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
hogy érted hogy kacifántosan?
Akkor valahogy megoldható?
Oké, értem én hogy gyári miért gyári meg miért annyi, de ilyen kijelző áron ez gazdasági totálkár.
reméltem hogy más forrásból tudok szerezni bontottat vagy ilyesmi.
@donjohnson:
nekem fullHD és érintős matt panel kellene.
-
omiki57
csendes tag
válasz
Buszos
üzenetére
Szia! Utánanéztem a neten és röviden ezt találtam: Valószínűleg kijelző hiba. Ha a háttérvilágítás egy része már nem a legjobb és aksiról már nem kapja meg a teljes feszültséget amire szüksége van, akkor villogni fog és vele együtt a többi háttérvilágítás is. Ha töltőről megy akkor nincs feszültség esés és minden O.K.
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
A T560-ban megadta magát a kijelző( [link] ).
Írtam egyik itthoni lenovo szervíznek és 96-ért akarták adni alkatrészt, ezért egy kicsit tovább kutakodtam.
Egyik forúmtársunknak volt egy hasonló panelja ideapadhoz (ez itt). Meg akartam tőle venni, de sajnos a T560 nem ismerte fel.
Lehetséges hogy szoftveresen tiltva lenne? Vagy nézzem meg egy másik szalagkábellel? Esetleg szerelés közben megint tönkre tettem valamit?
Köszönöm a tippeket.
-
smiti
veterán
válasz
Tim82
üzenetére
Köszönöm szépen, ez egy nagyon hasznos infó.
Ahogy rákerestem ez a panel ha jól látom 30k-n felül van. Ennyit nem biztos, hogy áldoznék már rá, annak fényében pláne, hogy a jelenlegi kijelző is hibátlan, csak az úri kedvemben akartam járni a cserével. Ha jól gondolom nem nagyon ajánljátok az ebay és hasonló társoldalain fellelhető kijelzőket amik majdnem fele ennyibe kerülnek?
+1 : Természetesen online rendelném, errefelé vidéken ahol élek semmi ilyesmit nem lehet kapni, beszerezni.
-
Tim82
félisten
válasz
smiti
üzenetére
Lehetséges, itt egy példa a sok közül egy sikeres cserére: [link]
Én AUO B140HAN01.3 paneleket szoktam venni, az L440-eddel egy generációs E440-ben próbálva működik velük a Windows alatti fényerőállítás is, így feltehetően a többi modellben is megfelelnek a Lenovo-s LCD whitelist-nek.
Nyilván komolyabb grafikai munkára stb. ezen panelek nem igazán alkalmasak, de felteszem, neked sem arra kell.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy L440-es kis gépem amit nagyon szeretek. Egyetlen problémám van vele, mégpedig a kijelzője.
Raknék bele egy Full HD IPS kijelzőt ha lehetséges. De ha már csak a második teljesül azt sem bánom.Lehet ebbevalót venni valahol, vagy másik gépével kellene helyettesíteni? Van ötletetek erre?
-
Babetta-X
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, így már érthető a különbség a szériák között. Sajnos közben elvitték a kiszemelt gépet, szóval most nagy T530 körüli kategória keresésben vagyok
-
-
Sziasztok!
Páromnak keresek Lenovo laptopot. Olvasgatom itt a forumot naponta,de én sem vagyok teljesen megelégedve a TP minőségével. Inkább kérdezek előtte,hogy ti mit javasolnátok. Én T460s-t használok napi szinten,de az nem fér bele a költségvetésbe,pedig szimpatikus lenne. Hasonlóan könnyű és kicsi gép kellene 100k körül tanuláshoz(8GB RAM,235 SSD az elvárás,i5 tökéletes lenne hozzá)
T440s-et használtam régebben,de a tapipad utálatos. A 460s után meg nehéz és nagy is.
T450-et néztem ki még,mert dupla akku és ha jól tudom cserélhető. Árban 100 körül találtam ismeretlen boltokban.
Az X szériát nem ismerem,de az talán túl kicsi lenne. 13-14" között kellene.
Tudtok valami jó boltot is ajánlani? Nézegettem boltokat,de van ahol 4Gb ram-al és HDD-vel árulják drágán.
Vagy esetleg nézzek más márkát? Mert a TP sem ugyanaz a minőség mint régen,csak ha már van pár eszközöm hozzá,akkor gondoltam maradjak ennél a vonalnál -
-
SNor
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én kivárásra játszom. Negyedévente ráguglizok a trackpoint + numpad kombóra.
Amúgy laikusként, mennyire bonyolult fogni egy gyári billentyűzetet és kivezetni USB-re?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ok, ezek már erősen egyéni preferencia kérdése, ahogy számomra egy numpad nélküli bill teljesen használhatatlan.

-
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"Nem hogy mechanikus, semmilyen."
Ez miért nem alternatíva? -
Én így is rendeltem, mert nincs trackpointos 7 soros alternatíva. Nem hogy mechanikus, semmilyen.
A 8835-öm meghalt, amúgy is szét volt már ütve, de már új korában sem egy nagy élmény használni, hajlékony, vékony, béna hangú, bár a gombok érzete nem rossz. Nekem a trackpoint és a numpad miatt kellett.A num és makrópadom pedig fölötte lesz.
Addig legyártatom a feliratokat, és a ház is befeketedik. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Lemaradt a smiley.

-
-
-
SNor
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Bárcsak lenne melette numpad. :(
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, láttam Én is.
Az utolsó mohikánok... -
btudos
nagyúr
válasz
Babetta-X
üzenetére
Más liga, újonnan volt egy minimum háromszoros szorzó árban. A T530 egy ízig-vérig üzleti gép, masszív magnézium vázzal, normális zsanérokkal, kiváló beviteli eszközökkel akár 1080p-s, egész élhető panellel, a G500 meg egy alsó-középkategóriás consumer gép volt, ennek megfelelő anyaghasználattal, fixen pocsék 768p-s kijelzővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

véleményem szerint is az x230
)

Grat!
)
Niiiice.