Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
üzenetére
Szia ha nekem érkezett a kérdés akkor sajnos nem tudom megmondani hogy egy Pavilion mennyire lesz képes 7-10 évet kihúzni.
Nem igazán erre készültek szerintem. Envy vagy a Spectre amik jobbak, vagy a ProBook esetleg EliteBook ez utóbbiakra azt hiszem lehet 5 év garanciát is kérni. Pavilionra max 3 év van. Ahonnan veszed ott lehet még 1-2 évet kötni.1, Gőzöm sincs mennyire gond ez, nekem működik. Rádiója a kisebb gépeknek gyengébb.
Nehezebben fogják a wifi jeleit. Nekem ez a tapasztalatom ezzel a pavilion aero 13,3 -al. sima vagy 360 verziókkal mi a helyzet nem tudom. 14" Probook is gyengébben fogta a wifi -t mint egy 15,6" os.2, Memória ügyében ha a gépben csak alaplapra forrasztott memória van akkor szerintem tilos 8GB -al venni. Nem a nagy fileok kezelése a gond. Mit jelent a nagy fileok kezelése pl office csomagokban nagy fileok. Nem igazán nagy gond. Jövő biztosságban fontosabb a 16GB. Elmegy 8 -al is volt is erről vitám, de én jó szívvel manapság sem tudom senkinek a 8GB -ot javasolni. Most jelenleg elmegy alap dolgokra. 16 -ot javaslom mindenképpen a jövőre nézve.
CPU tekintetében R5 5600 (nem keverendő az 5500 -al) vagy jobb cpuval nyugodtan vehető. Hogy 7 év múlva mi lesz? pf gőzöm sincs. R7 5800 tól felfelé megint csak lehet venni.
Ilyen kis méretben nem jelent nagy különbséget sebességben hanem hőtermelésben.
Maximalizálták 15W -ban a kicsi ház miatt a maximális teljesítményét a gépnek.
Alap dolgokra használom jelenleg és nem vettem észre semmi problémát. Soha nem volt olyan hogy kevés lett volna a CPU. 4K -t gond nélkül viszi. Az még az R3 5400 nak sem okoz gondot.3, Fentebb ahogy írtam ha nincs bővítési lehetőség akkor szerintem még gondolkodni sem szabad a 8GB os gépen csak 16GB. Csak jövőt állóság miatt. 7-10 év alatt bármi lehet. Nem lehet belecsattintani utólag egy új modult akkor megette a fene. Nem gondolnám hatalmas árkülönbségnek.
Amit a kis gépekben szeretek hogy könnyűek, és ha hozod viszed a lakásban, az nagyon kényelmes, a kanapén levelezni, megírni ezt azt. De asztalon is szuper. Ami a hátránya a kis méretben kevés csatlakozó tud lenni illetve a gyengébb cpu vagy a magasabb hőterhelés miatt egyébként is visszaveszik magukat. Viszont a kicsi 13 - 14 " körüli gépeknél jó ha 16:10 a képarány, ez nagyban megnöveli a használhatóságát egy kis gépnek is. Hiába 13,3" a kis gépem függőlegesen egy kicsivel nagyobb a kijelző mint egy sima 14" de 16:9 es gép esetében. Érdemesebb lehet 16:10 verziót keresni. Envy 14" sima nem 360 -as pl szuper kis gép Szerintem, ha még kapható, de drága. Pavilion ból USA -ban már kint van a 14 Plus ami negint csak nagyon jó, de még nem nagyon kapható, árától lehetnek kétségeim a mostani árfolyamok mellett, de szerintem 400 k alatt lesz, bár ki tudja.
Ami még odafigyelős a kijelzőn hogy a 360 gépek kijelzője fényes. Tükröződik. Bent használva hát elmegy, kültéren vagy világosabb helyeken jobb ha nem a sima 220-250nites kijelző van hanem egy legalább 300 de inkább 400 -as.
7-10 évre én csípőből üzleti gépet mondanék. ProBook vagy Elitebook ha HP.
-
válasz
üzenetére
Szia, ha nem is HP specifikusan de a Ryzen 5 és a 16 GB ram jól jön, ha ilyen hosszú távra tervesztek. De legalább 5 vagy 6 os szériás rizsa legyen benne. Szerintem. 8GB ram ilyen hosszú távon, sőt már most sem sok egyáltalán.
Ami fontosabb hogy 2x8GB legyen, főleg ha később nem akarjátok bővíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Villanyszerelés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- RENNSPORT
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L570, 15,6" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 4G/LTE, W11, Számla, 1 é
- HP EliteBook 840 G3, 14" FHD kijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP EliteBook 840 G3, 14" FHD kijelző, I7-6600U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Pavilion 15-bc512nh (Core i7-9750H / 24GB DDR4 / 512GB / GTX1650 4GB / Win11) ÁFA, Garancia
- X1 Carbon 10th 27% 14" FHD+ IPS i5-1240P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Pyttawrx