Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#1) simonzé


simonzé
(addikt)

Idén Horvátországban szeretnék nyaralni, azon belül is a ''szárazföldi tengerparton'', tehát nem akarok szigetelni. Valahol a Krk sziget felé eső tengerparti részre szeretnék menni. Arra kérek mindenkit, aki már járt ott, írja meg élményeit, tanácsait, ha valakinek van telefonszáma/címe valamilyen jó szálláshoz, azt is örömmel veszem. Hová érdemes menni, mit érdemes megnézni, mire vigyázzak, milyen költségeim lesznek (autópályadíj, idegenforgalmi adó, stb.) Előre is köszi!

I don't fit in. I fit out.

(#2) simonzé


simonzé
(addikt)

Hosszú napok PH-tlansága után újra felvetem a fenti kérdést. :)

I don't fit in. I fit out.

(#3) simonzé


simonzé
(addikt)

UP!

I don't fit in. I fit out.

(#4) rog válasza simonzé (#1) üzenetére


rog
(addikt)

(#5) simonzé válasza rog (#4) üzenetére


simonzé
(addikt)

Köszi a linket, de ott már jártam. Kimondottan személyes élmények, tanácsok, és ellenjavallatok érdekelnek.

Valaki?!?!?

I don't fit in. I fit out.

(#6) andorpapa válasza simonzé (#1) üzenetére


andorpapa
(őstag)

Mi a baj a szigetekkel? Mi a Krk szigeten már többször is voltunk, tudom ajánlani, híd vezet át, így a kompolási szarakodás is elkerülhető. Véleményem szerint tisztább a víz a sziget partjainál, persze a szárazföldi részen is van pár jó hely. Az ipari városokat érdemes elkerülni. Krk szigeten pedig Krk és Baška az, amit ki tudnék emelni.

Autópálya - nagyon király, gyors móka, de persze fizetni kell érte, tehát számolj vele. Meg azzal is, hogy a benzinkút-ellátottság még mindig nincs olyan szinten, mint nálunk, tehát nem találsz INA kutat minden bokorban.

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#7) zsiga667


zsiga667
(addikt)

Sokszor voltam már Horvátországban, jó hely.
Röviden összefoglalva: nagyon szép, és pofátlanul drága...
Évekig Horvátországba jártunk nyaralni (autóval), egészen addig, amíg egyik évben repülővel, 4* hotelben, svédasztalos félpanzióval olcsóbban jöttünk ki Tunéziában, mint Horvátországban autóval, 3* apartmanban, ellátás nélkül...

Ja, és szigetre semmiképp nem szabad menni, mert ott még drágább (a francia riviérát simán überelik az árak...).

Egyébként a legjobb helyek szvsz.: Isztriai-fsz. (Rovinj, Porec, Pula...), Zadar és környéke, Split és környéke (pl. Trogir talán a legszebb kis városka az egész országban), Dubrovnik és környéke.
Dubrovnik nagyon jó hely, csak k*rv@messze van, viszont van reptere, és közel van a Montenegrói határ, érdemes átmenni egy napra.

Ha valami érdekel még, szólj.

(#8) zsiga667 válasza andorpapa (#6) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Ment mail Swiftech-ügyben. ;)

(#9) simonzé válasza zsiga667 (#7) üzenetére


simonzé
(addikt)

Ezt én a szigetekről hallottam, hogy drágák. A szárazföldi árak is ilyen ijesztőek? Igazából egy nagybevásárlást terveztem valami helyi zuppermárketben, a további programunk csak kajázás, mászkálás, búvárkodás. Nem is hallottam még erről a Krk szigeti hídról. Most, hogy felhívtrad rá a figyelmemet, észrevettem a térképen.

Az autópályadíj hogy működik? Szakaszonként van, mint Olaszországban, vagy országos, mint pl. Ósztriában, vagy újabban Magyarsztánban is? Mekkora összegre készüljek? Milyenek ott a benzinárak a magyarhoz viszonyítva?
Zadarba szeretnék menni, július végén. Van esély arra, hogy foglalás nélkül beesve találok normális apartmant? Ez a tervem, mert így pont ott kereshetek szállást, ahol mondjuk tetszik a part.

I don't fit in. I fit out.

(#10) simonzé válasza andorpapa (#6) üzenetére


simonzé
(addikt)

A szigetekre az árszint miatt nem akarok menni. Viszont ez a híd esélyt ad a szigeteknek is, mert onnan könnyű kijutni a szárazföldre.
Az autópályadíj mértékéről tudnál nyilatkozni?

Közben megtaláltam az INA honlapján a beniznárat. Ma Autópáylán 7,1 HRK, máshol 7,03 HRK az ára (248-255 Ft/lityi). Akkor tulajdonképpen mindegy, hogy itthon tankolok, vagy kint. :(

I don't fit in. I fit out.

(#11) Skylark


Skylark
(tag)

Júl.28-tól megyek én is.
Benzin olcsóbb... Na de - mivel benzin-gázos a verda - autógáz van-e?
Páromnak és nekem is lejárt már az útlevelünk, valóban elég lesz új formátumú személyi? :F

(#12) süti5


süti5
(őstag)

Tavaly voltunk Rovinjban.
A kaját itthonról vidd, mert ott nagyon drága. Ha autóval mész, pakold meg a kocsit kajával, piával, de nézd át, miket lehet kivinni, aszem a vám honlapján fent van, mármint miből mennyit, állítólag néha nézik nyáron...
Mi lényegében egyszer-kétszer pizzáztunk meg ilyesmi, de valami iszonyat drága a kaja. Az autópálya télleg nagyon jó. Ha szállást keresel, menjetek apartmanba, nem drága és jó. Mi sátoroztunk tengerparton, és még drágábban jöttünk ki, mintha apartman játszott volna be.

(#13) Skylark


Skylark
(tag)

ehh, a jobboldali, hozzászólásaimra mutató gyorslinkek össze-vissza küldenek
Rog által mutatott oldalon találtam gáz töltőhelyeket.

(#14) simonzé válasza Skylark (#13) üzenetére


simonzé
(addikt)

Írták, hogy a szervercsere miatt DNS zűrök várhatóak. De így legalább olyan topicokba is eljuthatsz, ahová nem is tudtad, hogy szeretnél. :)

Nincs gáz az autómmal, ami nem gáz :) Ha a benzin árát nézzük,m az itthon is qrva drága, meg kint is, szóval teljesen mindegy, hol veszem (nem itthon fogom.) Különben megtaláltam az INA honlapját, ahol a teljes kúthálózat megtalálható. Érdekes, hogy az északi részen kb. minden 30 km-re jut egy kút, a tenger közelében minden 100 km-re. :(

I don't fit in. I fit out.

(#15) g@bo


g@bo
(veterán)

4 éve voltunk 1 hétig Zadar-ban. nekem teccet, de a tenger hideg és köves arra fele, viszont ha csavarogni túrárni akarsz akkor remek terep ( autóval érdemes akkor ugye menni ) az árak már akkor húzósabbak voltak mint nálunk, de mi vittünk sört meg mindent a csomitartóba ( apartmanba vót konyha/hűtő ) így csak gyümölcsöt, nassot/kenyeret vettünk. Ha tutira mész itt foglalsz szállást ( pl TERRA ), de ott is mászkálnak a horvátok, olcsóbban kinálják a kecót.

mindenképpen nézd meg a Plitvicei tavakat, Krka vízesés, és a többi útbaeső nemzeti parkot, belépő van, nem vészes, és nagyon szép látvány.

(#16) Skylark válasza simonzé (#14) üzenetére


Skylark
(tag)

:DD
Nem neked, hanem nekem. (benzin-gázos)

[Szerkesztve]

(#17) ISZOLE válasza simonzé (#10) üzenetére


ISZOLE
(senior tag)

Vigyázz mert a Krk-re vezető hídért is fizetni kell.
A híd lábánál levő öböl partján a szárazföldön viszont van egy Uvala Scott nevű szálloda ami úgy tudom nem túl drága és svédasztalos félpanzó van (tényleg annyit ehetsz reggelire meg vacsorára amennyit akarsz).

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#18) _az


_az
(senior tag)

Má netom hol vótam a familiával Horvátországban, de egy biztos: a vendéglátás nagyon vacak... Pláne ami az éttermeket érinti... átszámolva valami 3000 ftért ehettem natúr sült halat 1 kis tengeri gazzal... Ja és ez nem valami Hilton láncolatban volt, hanem tengerparti kisvendéglőben... szal akkor (2002) drága volt mint szemét. Cserébe a táj télleg nagyon szép és sztem a tenger is pöpec!

az

(#19) Skylark válasza ISZOLE (#17) üzenetére


Skylark
(tag)

Olaszban a magyarokat meg lehetett ismerni a svédasztalnál..:(( mint a disznók a vályúnál

(#20) simonzé válasza _az (#18) üzenetére


simonzé
(addikt)

Nem lehet, hogy valamiféle ''''Pesti taxis'' vagy ''pesti pincér'' jelenséggel futottál össze? Ha csávóember külföldiül rendel, akkor megkétháromnégyszerezik a végösszeget?
Ez a drágaság ennyire elterjedt lenne?

Zadar környékén hideg a víz? Nem hiszem, hogy pár tíz kilóméternyire onnan már melegebb lenne, emiatt nem fogok másfelé menni. Viszont az a hídlábánálkispanziósvédasztallaldisznómódravályuhoz szimpatikusnak tűnik. :)

I don't fit in. I fit out.

(#21) simonzé


simonzé
(addikt)

Nagyon valószínű, hogy feltankolunk kajával, viszünk vagy két hűtőtáskát, és majd kint kaját készítünk belőlük. Mármint nem a hűtőtskákból, hanem ami bennük van. :) Italt alig tudunk majd vinni, mert nagy a tömeg, de ennyit rá fogunk szánni, mégiscsak nyaralunk.

I don't fit in. I fit out.

(#22) rog válasza simonzé (#20) üzenetére


rog
(addikt)

attól függ kinek mi a hideg. (nekem a 20 fok az már a jeges halál)
különben mennyit szánsz rá? mert ha nem kifejezetten a hely a lényeg, hanem a nyaralás, akkor a vörös tengerhez 4csillag repülővel fejenként 100k ból meg tud állni. de ebből még le tudsz alkudni lastminuteban simán jó pár ezrest.

(#23) simonzé válasza rog (#22) üzenetére


simonzé
(addikt)

20 fok nem vészes. Akár 3 percig is kibírom. :D

Nem akarunk túl sokat tejelni az útért, kb 250e a költségvetés 4 fő részére autóval, apartmannal, kajával, mindennel együtt. AEbbe talán még az indulás előtti bevásárlás is belefér. semmi extrém igény, ha szép helyet látunk, megállunk, ha napozni van kedvünk, napozunk, egyébként meg úszunk a jeges vízban :)
Ja, vettem merülőbúvár felszerelést, hátha látunk pár érdekesebb dolgot. :)

I don't fit in. I fit out.

(#24) PumPi válasza simonzé (#23) üzenetére


PumPi
(őstag)

Az tutko hogy látni fogtok érdekes dolgokat a tenger amiatt hogy köves/sziklás kristály tiszta nincs az hogy a fürdőzők felkavarják a homokot és olyan a víz mint a Balaton!
Amint látom Apartmanba akartok menni akkor csak fontold meg amit itt írok! Van egy kemping az Isztria másik oldalán Umag mellett! Ha csak a búvákodás meg a fűrdőzés/lustálkodás a cél akkor a legjobb! Igaz hogy 1*os de nagyon szuper mert a kemping 95%a egy erdő közepén van és bolttól az étteremig az újságoson át a vizibringakölcsönzőig minden tartozik hozzá! A legjobb meg az hogy a part sziklás de ha úszol egy 50-60m akkor egy homokos platz van ahol derékig ér apálykor a víz és nagyon jókat lehet játszani! A beúszás közbe meg búvárkodni! Tehát én csak ajánlani tudom mindenkinek a megtalálom az oldalát akkor belinkelem! Ja és amiatt hogy 1*os 4ünknek asszem 35re jött ki a szállás de mindjárt megkeresem az oldalt!

(#25) PumPi


PumPi
(őstag)

Megtaláltam:
Bővebben: link
Bocs remélem nem off de lehet hogy másokat is érdekel ez!

(#26) kapcs-ford


kapcs-ford
(őstag)


Ha bármilyen utazással kapcsolatos történeted van akkor kérlek látogasd meg az alábbi portált és írd meg légyszi!


Aláírás

(#27) divot válasza simonzé (#1) üzenetére


divot
(veterán)

Két éve voltam körúton, és nekem Split jött be a leginkább. Gyönyörű az óváros, a császári palota, szóval ott nem csak a tengerben áztathatod magad.
Ha nyugi, akkor pedig Trogir.
De a plitvicei vízeséseket mindenképpen nézzétek meg.

(#28) PumPi válasza divot (#27) üzenetére


PumPi
(őstag)

Ott forgatták az Ezüst tó kincsét igaz?;]

(#29) Pet_i válasza simonzé (#1) üzenetére


Pet_i
(senior tag)

Néhány jó tanács:

1.: A horvátok kamikáze módjára vezetnek, nagyon vigyázz: nem ismerik az indexet és a legbeláthatatlanabb kanyarokban képesek előzni.

2.: Vigyél valamilyen gumiszandált vagy hasonlót, mert a tenger tele van tengeri sünökkel és ha a talpadba akad, igen fájdalmas kivenni >>> kórház... :(

Egyébként az ország gyönyörű, mi tavaly voltunk. Kaja (étterem) borzasztó drága, ásványvízet érdemes vinni otthonról. A kis eldugott öblökben a legtisztább a tenger, kb. 5-10 métert lelátni a mélyére! Egyszer-egyszer azért érdemes egy étteremben kipróbálni a tengeri herkentyűket, isteni dolgokat csinálnak!:)

(#30) csemberlen


csemberlen
(senior tag)

Az Indexen van egy nagyon jó fórum Utazás-horvátország néven, nagyon sok infóval.
Új utlevelet 18 éves kortól elfogadják a határnál nem nagyon cicóznak csak romlandó ételeleket nem szabad bevinni. 300 kuna/ fő értékben illik kaját bevinni. Autópálya árak abszolut nem vészesek csak vigyázni kell mert átverik a népet vagy többet kérnek, vagy nem adnak vissza, vagy más valutát adnak vissza ami nagyon hasonlít a kunára csak az értéke kb 1 Ft.

[Szerkesztve]

▲▼Hja kérem az élet nem egy habostorta.▲▼ ←←⌂⌂Ω Intelligens vezérlés. Ω⌂⌂ www.kerpen.hu←←

(#31) PumPi


PumPi
(őstag)

Igen és még valami vigyázz a fehér aszfeltal mert ha vizes akkor csúszik mint a rohadás!

(#32) simonzé válasza PumPi (#24) üzenetére


simonzé
(addikt)

Köszi a tippet. Nagyon jól hangzik, de nem nagyon vágyom sátorozásra. Lakókocsihoz hiányzik a vonóhorog, lakóautóhoz meg a lóvé. :) Talán jövőre majd Umag környékére megyek, majd meglátom, mennyire jön be a Horvát légkör.

I don't fit in. I fit out.

(#33) simonzé válasza divot (#27) üzenetére


simonzé
(addikt)

Ok, majd beszámolok, miket láttunk!

I don't fit in. I fit out.

(#34) simonzé válasza csemberlen (#30) üzenetére


simonzé
(addikt)

Nézegettem már azt az Indexes fórumot, valszleg onnan szedek majd további infót.
Romlandó kaját nem nagyon vinnénk, csak mondjuk pár csomagolt felvágottat, meg konzerveket.

Autópályán ennyire észnél kell lenni? Milyen zsiványok vannak... Zeszemmegáll

I don't fit in. I fit out.

(#35) divot válasza simonzé (#33) üzenetére


divot
(veterán)

Egy dolgot kihagytam, és már nagyon bánom, hogy rohantunk: nem álltunk meg a hegyek között valamelyik fogadóban, ahol kint, parázson szütötték a friss malacot, vagy bárányt. Olyat mindenképpen ennei kellett volna. :O
El is neveztem pörgős malacnak. :D

(#36) Sarp


Sarp
(csendes tag)

Csak egy apró tanács:
3 éve hazafelé Rab-ról az autópálya melletti benzinkútnál megállok tankolni, néhány öcsipók támasztja a falat, nem is ''figyelnek '' rám, mire kinyitom a sapkafedelet,az egyik fénysebességgel összemaszatolja az amúgy kristály tiszta szélvédőmet.
Szólok az asszonynak, hogy rendezze egy tizessel.
Csak húszkunás volt a legkisebb címlet, úgyhogy próbálunk kommunikálni, de a világ egyetlen nyelvén sem ''értenek'', mutatom, hogy fele vissza, ugyanaz.
Kutas dettó.
Így volt egy kisebb idegrohamom, meg könnyebb lettem egy huszassal.
(Faterom meg az elmúlt évben ''vásárolt'' be euróval fizetve, kunából visszakapva)
Idén megpróbáljuk Zadart, de az biztos, hogy előtte memorizálom a bankókat.

[Szerkesztve]

http://www.smoothjazz.com

(#37) andorpapa


andorpapa
(őstag)

No, elfelejtettem visszanézni a topicba.

Az árakról: tényleg nem olcsó hely, de azért az szerintem nem igaz, hogy k***a drága. Sok helyen az, de ha az ember ésszel nézi ki a szállást, és nem közvetlenül a tengerre néző közértben vásárol, akkor nem hagy vagyonokat a horvát barátainknál. Egyszerűen figyelni kell egy kicsit.

A foglalás nélküli érkezésről: még főszezonban is mindig van esély találni üres helyet. Tapasztalatból mondom, horvátországi nyaralásaink 1/4-ét így bonyolítottuk, ''lesz ami lesz'' alapon, és bejött. Lehet, hogy mázli, de én úgy vettem észre, hogy mindig akad hely, és nem azért üres, mert szar helyen van, vagy trükk van a háttérben, hanem mert éppen így jött ki a lépés a tulajnál. Szóval meg lehet próbálni, bár tisztább ügy, ha az ember előre intézkedik.

Benzinkút: tavaly óta változhatott a helyzet, de már akkor is kb. azonos szinten volt a magyar és a horvát ár. Ugyanazt tudom elmondani, mint az első bekezdésben: érdemes megválasztani, hogy hova megyünk tankolni. Két, egymáshoz közel lévő INA között is több kunás eltérés lehet, az pedig 40 liter esetén már viszonylag nagyobb összeg. Nagyon figyelni kell minden tankolásnál, mert ott csalnak, ahol csak tudnak. Ismerős nem teljesen üres 40 literes tankjába sikerült 50 litert tölteniük (a számláló szerint). Szóval szemmel kell őket tartani, az ablakmosókra meg figyelni kell, ahogy elindulnak, azonnal inteni kell nekik, meg hangosan No-no! felszólítással elhajtani őket a francba. A kutat kezelő fickónak azonnal szólni kell, ha már elég a nafta, mégpedig eréjesen, mert szeretnek ''bónuszt'' tölteni rá, hogy szinte kifolyik a tankból, na meg pár kunát pluszba kicsalnak a zsebedből ezzel.

Egyéb: a tengeri sün tényleg nagyon szar dolog, de szerencsére sok helyen nem találkozni vele. Én úgy vettem észre, hogy főleg délen vannak jelen, de ott sem mindenhol. A Krk szigeten (ami azért eléggé É) nem volt egy sem, de például Trogirban sem (ami pedig már rendesen D). Trogir amúgy jó hely, közelben sok látnivaló, viszont többé oda semmi pénzért nem mennék, mert tavaly árnyékban 36°C a legalacsonyabb hőmérséklet, szétfőtt a seggem is.
A kaja sok helyen necces, de úgy vettem észre, hogy a csapvíz egészen korrekt, főleg a magyar vízművek által szolgáltatott léhez képest.
További tanács, hogy mindig legyen némi apró, mert a rövidebb autópálya szakaszokat, meg az egyéb apró kiadásokat (pl. öntudatos ablakmosók) így a legegyszerűbb rendezni.

A Krk szigetre vezető hídért tényleg fizetni kell, de megéri, szerintem nagyon szép és viszonylag nyugis sziget, na meg nekünk sokáig azért volt az egyetlen lehetséges célpont (Wartburg Tourist-os korszakunk, megboldogult fiatalságunk idején), mert baromi gyorsan ott lehet lenni (főleg azért, mert pécsiek vagyunk).

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#38) andorpapa


andorpapa
(őstag)

Húúúú, tényleg, ha valaki a hegyeken keresztül megy délre, akkor mindenképpen nyissa ki jól a szemét, csodálatos a táj, meg nagyon frankók a hegyi fogadókban kapható sült bárányok és malacok! Megéri kipróbálni őket, na meg a sajtok is nagyon jók!

COOLNESS! - somebody ssssstop me!

(#39) lac019


lac019
(tag)

KrK szigeten a híd pénzbe kerül, és nem kevés ha jól emlékszem. Szerintem Görögország jobb, és olcsóbb, bár persze messzebb van. A hullámok is nagybbak görögországban :)))

(#40) lac019


lac019
(tag)

Amúgy ami kihagyhatatlan : Plitvicei-tavak, ragyogó !!!! Ezért mentem Horvátországba.

(#41) Tibisz válasza Pet_i (#29) üzenetére


Tibisz
(aktív tag)

A Magyarországi vezetési kultúra a horvátéhoz képest, maga a megtestesült udvariasság, és nyugalom! ;)
Kétszer voltam autóval Brac szigetén, hát finoman fogalmazva, is a 99%-tól el lehetne venn ia jogsit!

A legszebb az egészben az előzésük: ha belátható a szakasz, akkor tolják a segged 20 cm-re, de ha jön a kettős záróvonal, az előzni tilos tábla, és a beláthatattlan kanyar, akkor máris előznek! :(

(#42) Pet_i válasza lac019 (#40) üzenetére


Pet_i
(senior tag)

Az tényleg egy csoda, mi Krk-ről direkt arra mentünk visszafelé, 2 éjszakára meg is szálltunk ott, megérte!:)

(#43) Pet_i válasza Tibisz (#41) üzenetére


Pet_i
(senior tag)

Mi a hegyi szerpentineken voltunk a frászban tőlük. Hajtűkanyarban képesek megelőzni egy kamiont!:(

(#44) Cathfaern válasza andorpapa (#38) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Már megépítették az alagutat, ami gyakorlatilag egy az egyben átvágja a hegyeket. Szóval lehet választani, hogy szép látvány, de lassú ment, vagy semmit sem látsz, de az legalább gyorsan :D

(#45) scang válasza simonzé (#34) üzenetére


scang
(senior tag)

voltatok már?
élménybeszámolót:)

Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#46) aesir


aesir
(veterán)

20 éve járok nyaralni Horvátországba. Ha pihenésről van szó sem az Isztriát, sem a déli városokat, sem a szigeteket nem javaslom. Keress Rijeka és Senj között egy egyszerű tengerparti kis falut, itt az árak sincsenek az egekben (egyébként sem annyira drága), nyugalom van, szinte nincs tengeri sün, kevés a magyar (határozottan előnynek éreztem mindig), mindenhol beszélnek minimum németül, főszezonban is van szállás. Általában nincsenek disco-k, viszont vannak helyi mulatságok tengerparti halsütéssel ... miegyéb.

Van saját életem...

(#47) Tangerine


Tangerine
(senior tag)

Sziasztok. Elvileg csütörtökön mennénk H.O.-ba. Hogy hova, azt még nem tudjuk, valami kevésbé frekventált nyugis helyre. Sátorozni fogunk.

Ha valaki tud kemping árakat (kb.) lécci írja be!

Fő kérdésem, milyen pénzt érdemes vinni, és hol érdemes váltani itthon, vagy kint? Váltsak itthon egyből kunát, vagy eurót és kint érdemes kunára váltani? Vagy vigyek mindkettőt?

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#48) piqla


piqla
(őstag)

hali
szerintem legjobb, ha mindkettot viszel.. ki tudja, talan a ''teraszos'' boltokban az X kunat ero dologert tobbet kapsz ugyanannyiert, ha euroban fizetsz..
de kunat mindenkeppen valts itthon, tudod, sohasem lehet tudni..
en iden eloszor megyek horvatorszagba hotelbe, sok fasz nemet turistatol elore felek.
opatijaba megyek.
eddig novi vinodolski, mali losinj, gradacban voltam, kedvenc losinj volt, gyonyoru sziget..
horvatorszagot nagyon nagyon szeretem!es egy resze a partnak a mienk volt..

Szereted az állatokat?

(#49) --TIKI--


--TIKI--
(tag)

hát én nem megyek nyaralni mert nagyon hideg van horvátországban:O:O

(#50) NoLF válasza Tangerine (#47) üzenetére


NoLF
(addikt)

vigyél mindkettőt. talán kunát többet.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.