-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci10
őstag
Bár Chaser már válaszolt, de én is hozok pár idézetes gondolatot (a magyarországi Európai Fogyasztói Központ weboldalát használva alapnak).
Szóval, igen. A "fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó egyedi utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő" terméknél (pl. egyedi logós/neves bögre, toll, ...) tényleg megtagadhatja a bolt az elállást (hiszen nem tudná más felé ezt értékesíteni); ugyanakkor "nem minősül a fogyasztó személyéhez kötöttnek az egyedi konfigurációval összeállított számítógép, notebook sem, mivel e termék alkatrészei állagának sérelme nélkül szétszedhető és újra összeszerelhető, így az egy új vevő számára értékesíthető."
Illetve még egy gondolat (egy másik EFK-s weboldalról): nem mondhatja azt a bolt, hogy csak a hardverköltséget adja vissza, mert az összeszerelés díja az szolgáltatás - ha vettél X pénzért gépet (szerelési díjjal, oprendszer telepítési díjjal, ...., és szállítási/csomagolási költséggel), akkor azt az X összeget vissza kell adniuk egyben. Téged egyedül a visszaküldési díj (ha csomagküldéssel juttatnád vissza - ha visszaviszed, akkor a saját üzemanyagköltség) fog terhelni, semmi más. ("Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, kivéve, ha az eladó vállalta e költség viselését, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, visszatéríteni.")
-
cszolee79
tag
Az ND104 nagyon kellemes, amióta megvan nem vettem elő a Q6-omat.
-
Chaser
legenda
Jogilag vonatkozik rá. A komponensek felhasználhatóak ugyanúgy, mintha darabonként vásárolná valaki. Ez semmilyen bíróság előtt nem állna meg. Ez a kitétel a jogszabályban arra van, ha valaki pl bútort gyártat, nyilván ne legyen kibúvója - kivéve ha bizonyíthatóan minőségi gond van -, mert egyedi. Egy pc akár hűtővel, akár nélküle kerül eladásra, amíg bárki számára elérhető alkatrészekből épül, nem az. Mondjuk akkor sem, ha nem konzumer, hanem egy brand gép.
Bármilyen egyénileg összeállított konfigra mondhatod, köszcsi' nem kell. Egyedül az összeszerelés díját vonhatják le, az szolgáltatás és jogos. Egyéb felállásban jogellenesen jár el a bolt és golyón kell rúgni) -
zzolika
aktív tag
-
ZseboG.
csendes tag
Nekem pont a taktilitás tesztik. Manager játékkokkal játszok vagy szimulátorozok. Nagyon ritkán FPS, de csak casual módon és eddig nem volt semmi problémám.
A kék kapcsolókat nem engedték otthon.
-
Chaser
legenda
A fórumtárs hozzászólásánál a szövegkörnyezetben az egyszerű filléres, negatív jelentéssel bír. Arcátlan dolog százezrekkel dobálózni majd egyszerű fillérezni és általánosítani az övé jobb... mint írtam 'kinek a pap kinek a papné'
Mindenki használja örömmel azt ami számára megfelelő, beszéljen a saját nevében tiszteletben tartva mások véleményét
Lehet te úgy ítéled meg, objektíven nem az. Amit te vélsz abban látni, az egy szubjektív dolog, amire semmi alapot nem adott.
Ha már az intelligenciát említetted, esetleg neki kellene írni, hogy bocsó', túltoltam. -
koxx
MODERÁTOR
Nagyon szemezek egy Q6 Ultra 8K Brown billentyűzettel csak nem tetszik a tekerő helye. Sokkal jobb lenne, ha a J5-höz hasonlóan a jobb felső sarokban lenne.
A V6-al is ugyanez a bajom. A K10-ből meg még itthon nem kapható az Ultra 8k HU.Otthon most egy kent kapcsolós, tape és foam moddal ellátott CM CK350 v1 Brown, a munkhelyen egy ugyanígy moddolt Modecom Volcano Hammer Brown billentyűt koptatok.
Van most nálam egy Q1 HE és egy Q3 ultra 8K, de ezek a taktilis gombok kicsinálnak. Játékra sztem totál alkalmatlan. A HE-s billencsek viszont nagyon faszák.
-
ZseboG.
csendes tag
Nagyon szemezek egy Q6 Ultra 8K Brown billentyűzettel csak nem tetszik a tekerő helye. Sokkal jobb lenne, ha a J5-höz hasonlóan a jobb felső sarokban lenne.
A V6-al is ugyanez a bajom. A K10-ből meg még itthon nem kapható az Ultra 8k HU.Otthon most egy kent kapcsolós, tape és foam moddal ellátott CM CK350 v1 Brown, a munkhelyen egy ugyanígy moddolt Modecom Volcano Hammer Brown billentyűt koptatok.
-
NandoXXL
senior tag
A fórumtárs hozzászólásánál a szövegkörnyezetben az egyszerű filléres, negatív jelentéssel bír. Arcátlan dolog százezrekkel dobálózni majd egyszerű fillérezni és általánosítani az övé jobb... mint írtam 'kinek a pap kinek a papné'
Mindenki használja örömmel azt ami számára megfelelő, beszéljen a saját nevében tiszteletben tartva mások véleményét
-
wasd.hu
senior tag
103 ezer forint egy billentyűzetért....annyiért már akár 32 GB RAM-ot is kaphat az ember!
(Persze csak DDR4-est....)Jó az!
#26 Feco
Néztem, de végül egy logi mini lett helyette. Nem bántam meg. Plusz egy nehéz, örök darab RAZER betolva a bill tartóra.Kedvencek között irodai felhasználásban a ThinkPad klasszikus maradt, ha mecha akkor egy Keychron elég.
-
Fecogame
veterán
Ha már lapos billentyűzet, nálam az idei év felfedezettje ez az Eternico billnetyűzet. Masszív darab, minőségi összeszeerelés és öröm rajta gépelni.
Év elején sikerült kifognom 10k-ért

-
rxmiss
aktív tag
"aki egyszer rászokott egy ilyenre, nehezen szokik vissza valami egyszerű filléresre."
Ez teljesen ember és felhasználás függő dolog. Az itthoni drágább mechanikus billentyűzetem és a melóhelyi 'egyszerű és olcsó' között nem érzek olyan nagy különbséget. Nem érzem, hogy egy újabb mechanikus kellene mindenképp, ha ezzel valami gubanc lenne, mert amennyit (keveset) és ahogy használom, arra bőven jó a filléres megoldás is.(És szerintem valami ilyesmit akart leírni #21-ben Nando is, csak ő kicsit támadóra vette a figurát.)
en a cegben a filleres kapottat hasznaltam. aztan egyszer bevittem egy itthoni rendes mechanikusat (pedig sima red kapcsolos), azota nem vagyok hajlando mason dolgozni
perszehogy embere es munkaja valogatja. de most, hogy megyek uj munkahelyre, az elso napomon mar ott lesz a taskamban a mecha bill es a hanyatteger 
-
Joci10
őstag
"aki egyszer rászokott egy ilyenre, nehezen szokik vissza valami egyszerű filléresre."
Ez teljesen ember és felhasználás függő dolog. Az itthoni drágább mechanikus billentyűzetem és a melóhelyi 'egyszerű és olcsó' között nem érzek olyan nagy különbséget. Nem érzem, hogy egy újabb mechanikus kellene mindenképp, ha ezzel valami gubanc lenne, mert amennyit (keveset) és ahogy használom, arra bőven jó a filléres megoldás is.(És szerintem valami ilyesmit akart leírni #21-ben Nando is, csak ő kicsit támadóra vette a figurát.)
-
Joci10
őstag
-
Chaser
legenda
'aki egyszer rászokott egy ilyenre, nehezen szokik vissza valami egyszerű filléresre'
intelligánciát viszont pénzért nem vehetsz, ha már így leszólsz másokat.... másfajta billntyűzetet preferálok, azt ami kényelmes és produktív a számora, ahogy sokan mások is...
nehezen fogod fel, de hátha... számodra jó billentyűzetek.... 'kinek a pap kinek a papné'
Senkit nem szólt le.
-
NandoXXL
senior tag
'aki egyszer rászokott egy ilyenre, nehezen szokik vissza valami egyszerű filléresre'
intelligánciát viszont pénzért nem vehetsz, ha már így leszólsz másokat.... másfajta billntyűzetet preferálok, azt ami kényelmes és produktív a számora, ahogy sokan mások is...
nehezen fogod fel, de hátha... számodra jó billentyűzetek.... 'kinek a pap kinek a papné'
-
azbest
félisten
tényleg kicsit koncentrálni kell, mert sok a szám. A szöveges és szám szám vegyesen picit zavaró.
De amúgy nem ugyanazt jelenti, amir írtál. 2 vagy 3 db 2.5" -os, és 1 vagy 2 db 3.5" -es helyet, mivel egyikbe kétféle méret is passzol. -
Dester31
tag
103 ezer forint egy billentyűzetért....annyiért már akár 32 GB RAM-ot is kaphat az ember!
(Persze csak DDR4-est....)Vannak ennél drágábbak is.
Nekem két elég jó billentyűzetem van (Meletrix BOOG75 + Keypad TIGA és egy Chilkey ND104-es), és aki egyszer rászokott egy ilyenre, nehezen szokik vissza valami egyszerű filléresre. -
Brake
csendes tag
-
KAMELOT
titán
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Annak mi értelme van, vagy miért procihűtő nélkül árulják a konfigokat? -
KAMELOT
titán
(Persze csak DDR4-est....)Ennyi pénzért nem ilyen rondaságot rakok az asztalomra!
-
KAMELOT
titán
Akkor ide már kompresszor kell 12-13C vízzel!
-
koxx
MODERÁTOR
-
bobalazs
nagyúr
Arra a Ventusra lesz is hőriasztás mikor valaki megveszi.
-
rxmiss
aktív tag
-
freeapro
senior tag
Az a billentyűzet pont kéne. de 103k

-
Chaser
legenda
De lassan már egy rosszabb autót is.
Sőt, egy klímatelepítést is betakar) az igaz, hogy a klíma mellé még 3-4-500e ft ( :
5090 mellé bundleben adhatnának klímát is lassan
-
bollokcs80
Korrektor
-
boruzs
csendes tag
-
NandoXXL
senior tag
-
boruzs
csendes tag
két 2,5, egy 2,5 vagy 3,5, plusz egy 3,5 hüvelykes tárhely fér el. Elnézést de ezeket miért nem lehet rendesen kiírni, példáúl így: két 2,5 vagy két 3,5 hüvelykes stb, engem legalábbis nagyon zavar..
-
fukasza
junior tag
Aki ezeket a memória (és már szinte minden egyéb) árakat kitalálta, az már meg is kapta a hőgutát.
-
4nick8
őstag
(Persze csak DDR4-est....)Igen! És hány kiló krumplit!
-
bollokcs80
Korrektor
(Persze csak DDR4-est....)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bambu Lab X-Filter (HEPA 13 & Carbon Combo Filter) (ÚJ)
- Erős, !GARANCIÁLIS! MSI KATANA 17 HX gamer laptop! -i7 14650HX , RTX 5070 8gb MAX TGP, 16gb DDR5,1tb
- Szép állapotú Asus TUF F15 i7-10870H NVIDIA GTX1660Ti 6GB 16GB DDR4 512GB SSD 144Hz gamer laptop
- i3 7100 / 8gb ddr4 ram / kingston 240ssd
- LIAN LI Strimer Plus v2 12VHPWR 16pin - 3x8pin VGA Tápkábel 33.5cm 8LED aRGB
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ASUS TUF Gaming B850-PLUS WIFI Alaplap
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX ENCORE Alaplap
- Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC Bontatlan 27% áfás ár
- HP EliteBook 845 G9 14" touch Ryzen 5 pro 6650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Nekem két elég jó billentyűzetem van (Meletrix BOOG75 + Keypad TIGA és egy Chilkey ND104-es), és aki egyszer rászokott egy ilyenre, nehezen szokik vissza valami egyszerű filléresre.