Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sanki

  Topikgazda

  Csak saját felelősségre!

  Frissítés előtt fontos, hogy a készüléked modellszáma megegyezzen az FW nevében lévő modellszámmal. Amennyiben nem találsz erre vonatkozó információt, kérdezz a készülék fórumában. Szoftveres átjárás a különböző verziók között NEM ajánlott! Inkább kérdezz téglázás helyett.

  Előfordult már nagyobb kereskedőknél is, hogy az EU-ból, de más régióból pótolja a készletet. Ilyenkor eltérhet a build szám a hozzászólások között található verzióktól. Ez esetben érdeklődj a fórumtársaktól.

  Szoftverfrissítés menete:
  Nem kötelező, de ajánlott nem belakott készülékre frissíteni. Nem feltétlen okoz gondot a belakott rendszer, de sajnos többször is előfordult már, hogy a gyári visszaállítás sem segít egy frissítés után jelentkező problémán. Ez leginkább EMUI és/vagy android főverzió frissítés esetén lényeges.

  Így tehát (és más esetben is) frissítés előtt érdemes biztonsági mentéssel kezdeni. Elsősorban PC -re vagy SD kártyára!

  - OTA:
  Ilyenkor a telefonod jelez, hogy elérhető egy újabb frissítés. Letöltöd, és az utasításokat követve frissíted a telefont.

  OTA frissítés a legegyszerűbb, de miután jóval kevesebb fájlt tartalmaz a gyártói oldalról is letölthető ROM-mal ellentétben, így a hibalehetőség is nagyobb. Lehetőség van arra is, hogy a legfrissebb teljes csomagot töltsük le (tehát nem a kisméretű OTA frissítést, hanem abból is a teljes verziót). Ezt az alábbi módon érhetjük el:
  Beállítások - Frissítések - Menü (alul a 3 csík) - Legfrissebb teljes csomag letöltése.

  Egyes esetekben nem érdemes várni az OTA-ra, ha a gyártói weboldalon elérhető, letölthető. Ilyenkor "manuálisan" frissíthetsz.

  - 3 gombos módszer:
  Figyelem! 3 gombos módszerrel csak a FULL jelzésű romok telepíthetőek, OTA jelzésűek esetében hibaüzenet lép fel és nem települ a rom.
  Ez a művelet SD kártyáról és belső memóriából is elvégezhető. A letöltött, tömörített fájlban lévő dload mappát a benne lévő update.app-vel másold át az SD kártya gyökerébe:

  dload/update.app --> SD kártya/dload/update.app

  3 gombos módszerrel elindítod a telefont (volume +, volume -, power gomb, egyszerre nyomva, amíg elő nem jön a frissítő menü - nem a recovery menü). Innentől automatikusan elindul a frissítés. Installál, újraindítja a telefont, frissít és kész is van.

  - Szerviz menüs frissítés:
  Figyelem! szerviz menüs módszerrel csak a FULL jelzésű romok telepíthetőek, OTA jelzésűek esetében hibaüzenet lép fel és nem települ a rom.

  A folyamat itt is hasonlóan indul. A letöltött fájlból az update.app -t rámásolod az SD kártyára:

  dload/update.app --> SD kártya/dload/update.app

  Elindítod a tárcsázót és beütöd a következőt:
  *#*#2846579#*#*

  Utána a következők szerint bökdösd a képernyőt:
  ProjectMenu > Software Upgrade > SDCard Upgrade

  A telefon ebben az esetben is elkezdi a telepítést, illetve újraindul.

  - Mi a teendő, ha nem csak egy mappa van a letöltött ROM -ban?
  Előfordul, hogy a dload mappa mellett van még egy mappa, egy kisebb méretű update.app-vel. Többnyire a Vendor nevet szokta kapni a másik mappa.

  Ebben általában utólagos javítások, hálózati elemek, egyéb szoftveres kiegészítők lehetnek. Korábbi Huawei készüléknél az egyik esetben ebben volt a mozgásvezérlés javítással együtt.

  Amennyiben ilyet találsz a ROM -ban, azt is fontos telepíteni. Stabilitás, megfelelő működés szempontjából fontos lehet. Egyes esetekben kihathat a következő ROM sikeres telepítésére, illetve működésére.

  Telepítése a szerviz menüből gyorsan elvégezhető. Kis fájl, kevesebb idő.

  "Work smarter, not harder..." /// -

Hozzászólok Aktív témák