Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • cocka

  veterán

  válasz doc #3677 üzenetére

  Ahogy olvasom a csávókám ott baszta el, hogy az otpnél van külön kártyakontroll és számlakontroll. A számlakontroll a számlán valóban a már könyvelt tételekről küld smst. Magyarul bármilyen jóváírás, bármilyen terhelés. Kártyás vásárlásoknál ha mittomén fizetsz egy szimpla szupermarketes bevásárlást, akkor is van némi átfutási idő, ami nyilván a kártyatranzakció vége és a könyvelés eleje közti időtartam. Ergo a számlakontroll smst akkor kapja meg, amikor ténylegesen a zárolásból kiveszik a tételt és levonják a számlájáról, más kérdés, hogy a zárolás is azért kell, hogy azt a pénzt még egyszer ne tudja elkölteni.

  A kártyakontroll smsei szólnak arról, hogy a kártyás tranzakció pillanatában azonnal smst küld a bank vagy max. fél-1 perccel utána.

  Benéztem hát az OTP Direktbe, ahol szintén nem láttam semmit ezekről és még a szombati PayPal-os kártya-megerősítésről sem, pedig az 3 napja volt és a folyószámlán legalább látszania kellene.

  Persze hogy nem látott semmit, mivel az otpnél nincs kártyatörténet. Következésképp, a kódot kizárólag akkor lett volna esélye azonnal megtudni, ha a kártyakontroll smseket igényli.

  LOL, még az smsei is mutatják, hogy x.y. SZÁMLA, tehát egyértelműen a számlát terhelő tételekről szóló smseket kapott. Miután a kártyás vásárlás is számlát terhelő tranzakció, ezért azok is megjelennek ott.

  gyakorlatilag buktam 400 forintot (plusz 26-ot az értesítő miatt)

  Ez meg egy ökörség, látszik, hogy nem ismeri a paypalt. A paypal mindig lehetőséget ad a kód újraküldésére és ezesetben nyilvántartja a rossz próbálkozások számát is, ha az újraküldött kódot helyesen írod be, akkor a korábbi 400 Ft-ok is visszajárnak. Vagyis ha csak annyi problémája volt, hogy lejárt a "session", a kód újraküldésére mindig van lehetőség.

  [link]

Új hozzászólás Aktív témák