Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Krisztianby

  tag

  Üdv. Alábbi kérdéssel fordulok hozzátok még pedig, hogy kell kulturáltan veszekedni?

  Korom ellenére nem szoktam „posztolgatni,kommentelgetni” de mai nap egy eset nagyon felhúzott.
  Van egy barátom, aki szerette volna eladni a telefonját, ezt egy Facebook adok, veszem csoportba tette ezt meg. Összeszedetten és fontos információkat kiemelve feltette a telefonját majd egy „vásárló” érdeklődött mennyiért szeretné eladni a telefont iPhone5S (telefon esztétikailag kifogástalan első naptól kezdve tok+üveglap :D ) A telefon 40.000 Ft volt fent, amiből persze lehetett alkudni.

  Az ügyfél 25.000 Ft szerette volna megvenni a telefont természetesen nemet mondott a barátom. Erre elkezte hogy ezért a 4 magos szarért nem ad több pénzt inkább vesz egy Huwei telefont. Majd próbált egy odatévedő javaslatot tenni, hogy akkor inkább mit vásároljon, erre kiakadt, hogy újonnan az jobban megéri mintsem használtan ez a szar biztos nem ér ennyit. Nézegettem profilját láttam korábban is volt vitája hogy 4 magos Samsung szarabb mint 8 magos Huwei.

  Egyébként a „Narancssárga” táborát erősíti és et nyomatékosan jelezte is a profilján.

  Gondoltam, ha már technikailag kicsit el van, tévedve segítek neki.
  Alábbi üzenetet küldtem el számára(vagyis a poszt alá) (Kérlek, nézzétek el, hogy ha technikailag valami állitásom nem helyes, de úgy gondoltam ez még mindig közelebb van az igazsághoz, mint amit vásárló gondolt)
  Úgy látom szakmai hozzáértés itt is nagyon „kiemelkedő”. Ha egy mobilt szeretnél vásárolni légy szíves mielőtt téves információkat mondasz, nézz utána dolgoknak. Attól függetlenül én is Android tulaj vagyok, tisztába vagyok IPhone értékével és tulajdonságaival. Eleve nem „4 magos szar” hanem kettő és azzal a kettővel sok 8 magos belépőszintű Andoridos telefont veri (még 2018-ban is). Sajna marketinggel tök jól el lehet adni minél több mag annál jobb . Nyugodtan utána lehet nézni szintetikus teszteknek. Másrészt megnézel nagyobb online használt piacot Prohadver,Vatera esztétikai sérülésekkel is a pici ára telefonnak 30.000-40.000Ft között mozog .Eközben az itt árult telefon hibátlan. Ha legalább megvásárolni nem kívánod készüléket az ép aktuális piaci áráért akkor légy szíves ne iPhonet vegyél, hanem egy árnak megfelelő Andoridos telefont. Szívesen ajánlom Xiaomi termékcsaládott vagy Sony termékeket, amiket újonnan megkaphatsz.

  Természetesen nem vártam meg vállaszát nem szerettem volna vele komolyabb vitába keveredni tisztába voltam vele, biztos valamivel oda fog bökni nekem.Csak egyszerüen bántot hogy barátommal így beszélt.
  Rá 1 perc múlva kaptam valami választ, amit barátom elolvasott, majd közölte hogy igazam volt engem is csak le „oltot”.

  Csak megjegyezném, egy családapáról beszélünk.

  Szóval fő kérdésem
  Hogy lehet úgy kulturáltan veszekedni valakivel, hogy tényleg segíthessek neki? Sohase volt célom másik megsértése, hanem hibái kijavítása vagy egy jó eszmecsere amiben megbeszélhetjük miben téved a másik?De egyszerüen elmegy a kedvem az egésztől mikor a másik fél el kezd személyeskedni.

Hozzászólok Aktív témák