Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Jók az IDE/ATA kábelek is, lehasítani belőle szálat. A szalagkábel ránézésre merevnek tűnik, de egy ér önmagában nagyon hajlékony és akár körömmel is csupaszolható. Vannak persze nem lapos kábelek, az is bontható.
A rézfóliát le lehet kenni alkoholban vagy denszeszben oldott gyantával.
Régebben lefújtam a kész panelt színtelen Akrilán lakkal, de az nehezíti később a javítást, forrasztást, ezért finomabb rajzolatú, illetve SMD technikához nem ajánlott.
-
xxxjjjkkk
senior tag
3-5 ezerért csodát ne várj.
Nekem egy 220 as lidl pákám volt. Évi 5x elővenni ok, de precizebb forrasztásra alkalmatlan.
Kicsit most elmélyültem az elektronikában(nekem elmélyülés, másnak az alapokkal ismerkedés). Ugyan ezen gondolkodtam én is. Meg alartam úszni 5ből a pákát, végül egy weller tcp mellett döntöttem.
Miért? 25-30 éves konstrukció, a mai napig bevállt, jó, hogy 24+áfa, de örök élet. Rendkívül sok hegy való hozzá, az smd-t is meg tudod vele forrasztani, nagyobb melegebb heggyel meg bontani is lehet szépen.
Ami nem szól mellette az a 24V, ami előny is, meg hogy nem állítható a hőfok, bár erre sincs túl sűrűn szükség, csak tudni kell hegyeg választani. A hegy viszonylag drága 1400+áfa.
Ugyan fahrenheitet nem ismerem, de gagyi, meg pb gázos, meg pillanat pákával kellett már dolgoznom, hát ég és föld. Fájt kifizetni, de megérte.Mondjuk nekem a munkahelyem annyiból jó, hogy a kisebb paneljavítáokat kifizetik, tehát visszahozza az árát előbb utóbb. Egy-két relé greats dioda led ilyenek. -
dudika10
veterán
De nem kinszenvedes dolgozni vele, mint a 28020-assal (akarmilyen neven is aruljak). Ez minden igenyt kielegit, ami hobby veloknal elojohet. Szerintem.
Nincs szabaly, ugy kotod oket ossze, ahogy tudod. Barmelyik oldalon, kabellel, levagott labakkal (kerni kell a biltban a legolcsobb diodabol egy marokkal, azoknak vastagabb a laba, mint a sima ellenallasoknak, konnyebb dolgozni vele), vegyesen. Csak vigyazz, hogy ne csinalj rovidzarlatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filmvilág
- Fotók, videók mobillal
- Flint 2 OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- Krups EA81 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold