Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Gyors, éles, olcsó: Acer Predator XB273K V5 teszt
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Peter789
üzenetére
Sejtettem hogy ilyesmi a helyzet, de gondoltam mégis jelent valamit. Ezek szerint semmit...
De viszont ha több helyről rendelek külön, akkor van esélye hogy a 3-ból egy hamarabb megérkezik.
Mondjuk a legtöbb dolog egyáltalán nem sürgős, de van olyan amit 3-4 hét múlva már jó lenne ha tudnék használni (pl. ACS712-es áramszenzor modul - bár ha nagyon kell én is tudok építeni egyet, mert RET-ben van IC, kicsit drágábban mint kínából a teljes modul.)Még attól félek, hogy úgy tudom jan. végén van a kínai újév, és akkor nagy szabadságolások stb. vannak arrafelé. Ha ebbe belefutok hogy még kínában van a cucc, akkor ez megint plusz idő lehet.
Az eladószámot és az értékelést néztem azért, 98% alattit asszem egyáltalán nem választottam (vagy max. ha nem volt senki más, de asszem úgy sincs ilyenem). És a sok eladással is, persze.
Illetve van ahol azt választottam, aki az adott cuccból már többet adott el. Pl. van akinél "3 sold", másnál meg "210 sold", akkor általában utóbbit választottam. Vagy ez nem sokat számít ?Amúgy azt belekalkuláltam hogy 1-2 rendelés esetleg nem jön meg, vagy hibásat kapok.
Több 10 ezer forintnál ez belefér részemről a járulékos veszteségbe (úgyis olyan baromi olcsó, hogy ez már nem érdekel).
Az hogy nem kapom meg csak 2. rendelésre, és ez akkor min. 9-10 hét, az már nagyobb gond.Nem gondoltam hogy az iránytű dolog ennyire bonyolult dolog, akkor ezt lehet most halasztom.
Amihez nem kell ilyen komoly feldolgozás, abból amit már érdemes megvenni az mi lenne, és mennyibe kerülne ?Amúgy ha már I2C, akkor van más ami viszont sokkal jobban érdekel:
- I2C RTC. Van két féle is, egyik precízebb. Erről mi a véleményed ?
- I2C portbővítő. Az IC-t itthon valami 300Ft körül meg lehetne kapni (ChipCAD), ahhoz képest nem olcsó a modul. De eléggé tetszik !
- I2C 7seg kijelző meghajtó. Ilyet sajnos nem találtam, az IC valami 1000Ft körüli tétel ha jól rémlik (RET). Vagy rosszul kerestem ?Igen, 5V-ról járatott AVR-el (Atmega 88, illetve a panelmodulként a listában is megtalálható Mega 328, vagy Mega 32U4).
Ez így biztosan kell hogy működjön ?
És a másik irányban (AVR-tól a szenzor/I2C-s IC felé) ?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 9800x3d félkonfig
- Dell Latitude 7390 / i7 8650U / 16GB DDR4 / 256GB Nvme / Vill. Eu bill / Jó akku
- Dell Latitude 5440 / i5 1345U / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Excelent akku / Magyar bill
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold