Hirdetés
- Projektor topic
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Kompakt vízhűtés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Androidos fejegységek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Szerintem nem mindegy, hogy milyen hosszabbítóról is van szó.
A korábban beszúrt képen a piros kapcsoló esélyesen a fázist és a nullát is szakítja, míg mellette a vékony narancssárga csak egyet tud szakítani.
Vagyis az olyan hosszabbítókban, melyeknek csak egy nagy kapcsolójuk van, dupla lesz, míg azokban, melyek aljzatonként képesek kapcsolni, csak egyet tud szakítani. És a legtöbb ilyen olcsó hosszabbítóban ilyen van. Elvétve akad, amiben lehet aljzatonkénti dupla, de az ritka.
Van olyan hosszabbítóm, aminél kiesett a kapcsoló. Az is dupla volt. Beforrasztottam 1-1 rézdarabot, majd műanyagpisztollyal kitöltöttem a lyukat, ezzel is szigetelve a vezetőt. Teljesen jól működik, csak most nincs kapcsoló rajta.Nálam pont nemrég jelentkezett a Rigol oszcilloszkópnál ez a fényjelenség. Először csak olyan fél fényerőn pislákolt. Megfordítottam a dugót, akkor meg teljes fényerőre váltott. Úgyhogy amikor nem használom, inkább kihúzom. Mondjuk ennél talán pont nem számít annyira, mert rendes fizikális kapcsolója van.
Viszont van egy lidl-ös LED csíkom. Szereléshez nagyon jó, mert jó fényereje van. Ha ezt bedugva hagyom, akkor időnként felvillannak a LED-ek. Nagyon idegesítő, ha az ember a szobában van, de nem használja. És amúgy is kérdéses, hogy mennyire tesz ez jót neki. Inkább kihúzom.
Van egy ugyanilyen LED csík a konyhában. Először én csináltam neki egy dobozt, egy kapcsolóval. Majd lecseréltem egy SONOFF konnektorra, de azt is szétszedtem és egyedi dobozt kapott. Se így, se úgy nem hozza azt a jelenséget, amit a másik. Pedig itt is csak 1 van szakítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold