Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mikk2000
üzenetére
"... digitális bemenetről se képesek teljes feketét előállítani, nem értem akkor te mit szeretnél VGA bemenetről ..."
Szerintem nem érted a problémát. Nem az a gondom, hogy a fekete nem elég fekete.
Az a kiinduló helyzet, hogy például a 16:9 monitoron, 4:3 kép esetén jó esetben erősen sötétszürke érhető el, míg a 4:3 arányon kívüli területen (bal/jobb fekete oszlop) a monitor a tőle telhető feketével jelenik meg. Vagyis amikor egy fekete képet nézek a monitoron, akkor 4:3 területen világosabb az egész, mint a két oldalán maradó 16:9 területen.
De ugyanez megvan más képarányú monitoromnál is, ha a kép nem töti ki a display-t teljesen. És nem lehet gamma, fényerő, kontraszt megoldásokkal ugyanarra a szintre hozni.Ha ettől pontosabb választ tudsz adni, akkor legyen:
A monitorok:
- Dell U2412
- Benq G2222HDL
- Benq BL702AA gépek amelyeknek rendben van minden esetben a fekete :
- Videoton TVC
- Enterprise 128Ahol világosabb a fekete, mint a screen-en kívüli területek
- Amiga 500
- Amiga 600
- Amiga 1200
- Amiga 4000D"... tehát elképzelhető hogy egyszerűen masszív alapzajról van szó, talán épp a végső kimúlás előtti állapotban csönget egy picit mielőtt az utolsó agyonszárad kondi is a tetején szétnyílva kileheli a lelkét."
Nem, nem képzelhető el, hogy alapzaj vagy kimúlás előtti, kiszáradt kondik legyenek.
Mindegyik gépem felújított, folyamatosan karbantartott, aktív használatban lévő gép hibátlan működéssel."Mindazonáltal a titkos tipusú monitor ha a menüjében nem is, lehet egy hozzáadott szoftverrel szabályozható akár a színtér az rgb vga bemenetre."
Már egy előző hozzászólásban is említettem, hogy nem PC-ről van szó, de gondolom most akkor a lista alapján is világos. Ilyen módon semilyen szoftveres állítás nincs gépi oldalról.
Illetve azt sem értem miért számít a monitor típusa, de tessék, ott a lista.Több kábelem, adapterem van, köztük olyan amit magam csináltam. Szóval nincs kábel probléma sem.
Várom akkor a pontos diagnózist!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motoros topic
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- MSI H81M P33 LGA 1150 alaplap
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold