Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz xKacsax #21820 üzenetére

    Bocs, hogy beleszólok a használt pákákba, de muszáj. Mert ki ad el egy jó weller pákát? Szerintem senki, inkább csak a dögledezőtől akarnak megszabadulni. Mint írtam, a weller pákák örök életűek, ha normálisan vannak használva. A hőkapcsolójuk szokott "bedögleni", de ez így mégsem igaz, csak sokan nem tudják a módját a javításának.

    Azért szokott elromlani benne a hőkapcsoló, mert áramot kapcsol és ez szikrával jár, a szikra pedig előbb-utóbb oxidálja az érintkezőket. Az oxidos érintkező pedig rosszul vezeti az áramot, eleinte csak nem kapcsol, csak "rázogatásra", majd egyszer csak összeég, ami a fűtőbetét kiégéséhez vezet.

    Nos, ez a probléma egyszerűen orvosolható, egy kis finom smirglipapír segítségével. Szét kell szedni a pákát, le kell venni a kapcsolóról a védőburkolatot, és meg kell csiszolni az érintkezőket, összerakni és boldogan használni tovább.

    Az én wellerem már több mint 27 éves és a mai napig kifogástalanul működik, utoljára úgy 3 éve tisztítottam meg a kapcsolót. Átlagban napi 2-3 órát megy és semmi pénzért nem adnám el.

Új hozzászólás Aktív témák