Hirdetés
- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
őstag
Hmmmmmm valahol a szekrény alján van egy Atari 800XL-em. 8 bites Motorola 6502-es CPU, 64 KB RAM... 1,79 Mhz... 25 sor 40 karakter 320*200 pixel jó lesz az még...
Véges elem számítást fogok vele végezni....
-
Moonwolf
senior tag
-
Chaser
legenda
Szerintem is megérte a váltást, jól döntöttél. Sokan elfelejtik, hogy a fejlettebb/hatékonyabb architektúra és gyártástechnológia érték, akkor is, ha hasonló nagyságrendben maradsz teljesítménnyel. Egyébként sugárkövetésben, felskálázásban lényegesen erősebb az 5070 már, ezeknél 20% felett is lehet az előnye és megáll 220W körül a fogyasztása.
Én RTX 4070-ről váltottam RX 9070-re, az erősebb/hatékonyabb teljesítmény és több VRAM mellett a jobb Linux támogatás volt a fő szempontom. (Bazzite-on gamelek.)
Az FSR4 elég jó lett, lényegében behozta az elmaradását az AMD. Persze a DLSS még mindig jobb képminőséget tud, de már kellően kicsi az előnye, hogy ne vedd észre/ne érdekeljen. A támogatásról pedig: ha jól tudom minden olyan játék, ami támogatja az FSR 3.1-et, az driverből tudja a 4-et is, mára ez már olyan 2-300-as nagyságrendnél jár kb.Le lehet azt sztem szépen tolni érdemi teljesítményvesztés nélkül, nv-k ebben egyre jobbak, de amd sem rossz.
Főleg ezért vennék erősebb vga-t, beszabályozva igazán hatékonyak - nem mellesleg jó hűtéssel full qssss is lehet load/ha nincs cw:d, de fps limittel az is orvosolható legtöbbször/. -
Sidorovich
senior tag
Megèrte. Egyreszt mèg azert jol el tudtam adni az elödöt, masreszt 20%al erösebb, tamogat minden uj technologiat, kevesebbet is fogyaszt, ergo szintje semmi hangja nincs. Sokat jelent a legujabb kodekek tamogatasa is es a fejlettebb hardveres gyorsitas, gyorsabb lett altalanos hasznalat is.
Nalam a youtube megy mindig, tèvèt szerintem iden mèg nem is neztem, a meccseket leszamitva persze. A regi vga-n 2 vagy 4k videok eseten kicsit gondolkodott a gep, most minden azonnali mèg 8k stream esetèn beletekergetve is.A jatekoknal a DLSS4.5 mar jelentösen roszabbul fut a 3000es szerian, szoval ott mar nem csak 20% al jobb ez, plusz frame generation is van. 40k-val dragabban lett volna 9070 xt is, de inkabb nem keresem a bajt, emlekszemaz RX570-el is anno mindig volt valami gebasz es ahogy hallom az FSR meg mindig artifactos es a jatekok tamogatasa is ergya. Igazabol annyira nem is jatszom már sokat, pont megfelel nekem az 5070, árban mèg nincs elszállva ès böven jo, ha neha kedvem szottyan egy kis jatekra.
Szerintem is megérte a váltást, jól döntöttél. Sokan elfelejtik, hogy a fejlettebb/hatékonyabb architektúra és gyártástechnológia érték, akkor is, ha hasonló nagyságrendben maradsz teljesítménnyel. Egyébként sugárkövetésben, felskálázásban lényegesen erősebb az 5070 már, ezeknél 20% felett is lehet az előnye és megáll 220W körül a fogyasztása.
Én RTX 4070-ről váltottam RX 9070-re, az erősebb/hatékonyabb teljesítmény és több VRAM mellett a jobb Linux támogatás volt a fő szempontom. (Bazzite-on gamelek.)
Az FSR4 elég jó lett, lényegében behozta az elmaradását az AMD. Persze a DLSS még mindig jobb képminőséget tud, de már kellően kicsi az előnye, hogy ne vedd észre/ne érdekeljen. A támogatásról pedig: ha jól tudom minden olyan játék, ami támogatja az FSR 3.1-et, az driverből tudja a 4-et is, mára ez már olyan 2-300-as nagyságrendnél jár kb. -
kutga
félisten
-
Sinesol
veterán
Frame gen meg az nv ....jai különösebben sosem érdekeltek, fsr-ben nem láttam hibát, kodekek meg pl optix miatt persze hogy jó. Sztem Varázsló sem ironikusan irta, bár elsőnek azt hittem / pár mp-ig /, de összességében mindenben egyértelműen jobb.
5060 at is ........ mindenki , mégis jóval jobb mint a b580 , meg a 16 gigás 7600xt stb..
30 as szériának ilyen mítosza van, olyan mint a 1070, hogy mindenre is elég, de aztán van jobb.
"A többi dolgot miert felejted el? " - azokat eleve leirtad elsőnek is azért nem írtam mégegyszer.
-
dongettó
tag
A többi dolgot miert felejted el? Nem csak a fogyasztas es a gar van, erösebb alapjaraton 20% al, DLSS4.5 hasznalata eseten tippre 30-40% al is, tamogatja a legujabb videokodekeket es persze van frame generation is. A 3080 egyebkent 10 gb-os, nem 12, igaz rövid ideig volt olyan is belöle, az igaz. Na mindegy, nekem megèrte, nem fájt a váltás felára, az 5070 ti áráig viszont nem akartam elmenni.
Frame gen meg az nv ....jai különösebben sosem érdekeltek, fsr-ben nem láttam hibát, kodekek meg pl optix miatt persze hogy jó. Sztem Varázsló sem ironikusan irta, bár elsőnek azt hittem / pár mp-ig /, de összességében mindenben egyértelműen jobb.
5060 at is ........ mindenki , mégis jóval jobb mint a b580 , meg a 16 gigás 7600xt stb..
30 as szériának ilyen mítosza van, olyan mint a 1070, hogy mindenre is elég, de aztán van jobb.
"A többi dolgot miert felejted el? " - azokat eleve leirtad elsőnek is azért nem írtam mégegyszer. -
Sinesol
veterán
Vagy 2 éve 1 éven át a 12 gigás 3080 150 ért ment alzán, most nézem az 5070 meg 230 e, a 80k-s felárat a garancia és -100W miatt tuti megéri.
Meg emlékszek aprón valami istentelen elmebeteg áron mentek a 3080 ak, szal hiába volt alzán 130 újonnan a 10 gigás 3080, / 2 vagy 3 év garral számlásan / 12G meg mondom 150, ilyen 200 körül garnélkül jegelve voltak aprón a 3080as kártyák
felfoghatatlan.A többi dolgot miert felejted el? Nem csak a fogyasztas es a gar van, erösebb alapjaraton 20% al, DLSS4.5 hasznalata eseten tippre 30-40% al is, tamogatja a legujabb videokodekeket es persze van frame generation is. A 3080 egyebkent 10 gb-os, nem 12, igaz rövid ideig volt olyan is belöle, az igaz. Na mindegy, nekem megèrte, nem fájt a váltás felára, az 5070 ti áráig viszont nem akartam elmenni.
-
dongettó
tag
Megèrte. Egyreszt mèg azert jol el tudtam adni az elödöt, masreszt 20%al erösebb, tamogat minden uj technologiat, kevesebbet is fogyaszt, ergo szintje semmi hangja nincs. Sokat jelent a legujabb kodekek tamogatasa is es a fejlettebb hardveres gyorsitas, gyorsabb lett altalanos hasznalat is.
Nalam a youtube megy mindig, tèvèt szerintem iden mèg nem is neztem, a meccseket leszamitva persze. A regi vga-n 2 vagy 4k videok eseten kicsit gondolkodott a gep, most minden azonnali mèg 8k stream esetèn beletekergetve is.A jatekoknal a DLSS4.5 mar jelentösen roszabbul fut a 3000es szerian, szoval ott mar nem csak 20% al jobb ez, plusz frame generation is van. 40k-val dragabban lett volna 9070 xt is, de inkabb nem keresem a bajt, emlekszemaz RX570-el is anno mindig volt valami gebasz es ahogy hallom az FSR meg mindig artifactos es a jatekok tamogatasa is ergya. Igazabol annyira nem is jatszom már sokat, pont megfelel nekem az 5070, árban mèg nincs elszállva ès böven jo, ha neha kedvem szottyan egy kis jatekra.
Vagy 2 éve 1 éven át a 12 gigás 3080 150 ért ment alzán, most nézem az 5070 meg 230 e, a 80k-s felárat a garancia és -100W miatt tuti megéri.
Meg emlékszek aprón valami istentelen elmebeteg áron mentek a 3080 ak, szal hiába volt alzán 130 újonnan a 10 gigás 3080, / 2 vagy 3 év garral számlásan / 12G meg mondom 150, ilyen 200 körül garnélkül jegelve voltak aprón a 3080as kártyák
felfoghatatlan. -
Sinesol
veterán
-
ddekany
nagyúr
-
Varázslóó
őstag
-
Chaser
legenda
-
Sinesol
veterán
Vga : milyen kártyát mire cseréltél?
3080-at 5070-re.
-
dongettó
tag
AI agent meg kérdezi, miért vagytok csóróak? Nelegyetek csóróak.
-
nevemfel
senior tag
Tanulság: Most érdemes monitort venni.

-
GreasyDollar
kezdő
Addig gondolkodoma váltáson, hogy nagyon elszáll mindennek az ára, habár lehet inkább megérné várni következő generációra...csak kár, hogy az meg lehet éveket csuszik a memoria para miatt. F.sza helyzet.

De mindegy, pár évet kihuzok még ezzel bármi is legyen, a lényeg, hogy a vga csere legalább megvolt, szóval az már nem fog fájni, amikor még jobban elszáll az ár.
Btw a deszkákról hogy nincs hir, hogy mennyire elszálltak? Nézegettem pár napja, hát horror árak vannak. Az, ami az enyém utodja lehetne 110k, miközben a jelenlegi asszem 50-60k körül volt, a Z890i verzio meg 185k és hat inkabb az kellene, hogy a második nvme slot ne korlatozza le a vga slotot.
Vga : milyen kártyát mire cseréltél?
-
kutga
félisten
-
ddekany
nagyúr
-
kutga
félisten
Van ami nem drágul?
-
slmSIG
tag
Mások cigire meg kólára többet költenek el egy év alatt mint ez a kis plusz ár
Haver, eszel rendesen, minden ok?
- olyan hülyén nézel ki...
-
slmSIG
tag
Érthető a drágulás, hiszen olyan jól teljesítenek!
-
ddekany
nagyúr
Esik az áruk, mert a hirtelen DRAM világvége után nyakukon maradt a raktárkészlet (ami folyamatosan viszi a pénzt, mert a raktározásért is fizetni kell). Házaknál ugyan ez. Hosszú távon gondolom egy résztük bezár, a maradék meg egy most már még inkább szűk piaci szegmensben maradva elkezd árat emelni. Mondjuk ez főleg ház/hűtés/tápra lesz igaz, monitorra talán kevésbé.
-
Precorus
tag
-
Hunwar
tag
https://index.hu/tech/uzlet/2009/12/16/trosztellenes_szovetsegi_per_indul_az_intel_ellen/
[link]
https://24.hu/elet-stilus/2005/10/10/amd_intel_per_egyre_tobben/
[link]A perek nem csak arról szólnak hogy megnyerjék, hanem a piac torzító cselekedet megszűntétésére is irányulnak. Tudom tudom, alacsony iq-al nehéz megérteni, oda igaz Trumpli meg Vityák kellenek akik mellett nem kell gondolkodni, csak böfögni a hülyeséget, legendás titáni rangokat szerezve, meg a nemzet ilyen olyan kitüntettje lehet.... Pont ezt a tudatlanságot, hiszékenységet használják ki a gyártók, és a piaci szabályokat be nem tartva működnek, politikusokat lefizetve stb.
A politika mindig is beleszól mindenben,még abba is amibe nem kéne és függetlennek KÉNE lennie.
Ezért nem is foglalkozom politikával,az olyan mint az alkohol,öl,butít,és a nyomorba dönt.
A vallás dettó ugyan ez.Bárány bőrbe bújtatott farkasok,mézes-mázosan előadott Dajka Mesék tömkelege.
-
Sidorovich
senior tag
Tegnap egy Nintendo hírrel kapcsolatos topicba jött osztani, hogy mindenki egy csóró idióta, aki Nintendo-t vesz Windows-os handheld helyett. Ezt így szó szerint. Egy moderátor kitakarította a hülyeségeit, utána nekem és másnak is a topicból írt privát üzenetet, a felmenőink szexuális tevékenységeit illetően. Bedobhatnám a screenshotot, de nem akarok tovább OFF-olni.
Azt nem értem, az adminok miért nem törlik végleg a hasonló 2 hónapos troll profilokat kb. a 2. ilyen után?
-
mrzed
senior tag
Mások cigire meg kólára többet költenek el egy év alatt mint ez a kis plusz ár
A rám eső plusz részt neked adom ha szeretnéd.
-
Fiatmultipla
kezdő
-
erer1000
őstag
Ha nektek 7-14ezer ft + olyan nagy dolog, akkor nem vagytok normálisak! 35k+ is lehetne, az is semmi. megértem ha egy budget telefonnál számít minden cent, de drágább cuccoknál semmi a különbség.
Jó vergődést!Fuh a morális fennsík droppolt.
Tudod, nem mindenki szereti szórni a pénzt
-
Fiatmultipla
kezdő
Ha nektek 7-14ezer ft + olyan nagy dolog, akkor nem vagytok normálisak! 35k+ is lehetne, az is semmi. megértem ha egy budget telefonnál számít minden cent, de drágább cuccoknál semmi a különbség.
Jó vergődést! -
NandoXXL
őstag
-
NandoXXL
őstag
https://index.hu/tech/uzlet/2009/12/16/trosztellenes_szovetsegi_per_indul_az_intel_ellen/
[link]
https://24.hu/elet-stilus/2005/10/10/amd_intel_per_egyre_tobben/
[link]A perek nem csak arról szólnak hogy megnyerjék, hanem a piac torzító cselekedet megszűntétésére is irányulnak. Tudom tudom, alacsony iq-al nehéz megérteni, oda igaz Trumpli meg Vityák kellenek akik mellett nem kell gondolkodni, csak böfögni a hülyeséget, legendás titáni rangokat szerezve, meg a nemzet ilyen olyan kitüntettje lehet.... Pont ezt a tudatlanságot, hiszékenységet használják ki a gyártók, és a piaci szabályokat be nem tartva működnek, politikusokat lefizetve stb.
-
erer1000
őstag
-
Hunwar
tag
Házon belül csinálnak maguknak egy versenyt,az sima verziókat akkor akciózzák le,bár érthetetlen(vagy mégsem,de ezt hosszú lenne részletezni) hogy elsőre miért nem tudták kiadni a finomhangolt PLUS verziókat...
Összességében egy Univerzális CPU-t sikerült így faragni belőle,van előnye is,de hátránya is,mint ahogy mindennek.
-
Cassi
őstag
Azt csak az Intel tudja, hogy az eddigi áron nyereséges volt-e. Kellett a szép 199/299 dolláros árcímke, jó lett a fogadtatása, de most már kell a bevétel is.
-
hokuszla
senior tag
-
kromatika
veterán
-
Sinesol
veterán
Nem. A 9700x vagy 10%-al drágább, miközben munkában/általános felhasználásban szinte mindenhol kikap tőle, gyakran elég sokkal. Játékban meg kb ugyanaz a relativ performance, persze adott játékokban lehet ez vagy az jobb, de a nagy átlagot nézve hasonlóak.
-
Fecogame
veterán
-
hokuszla
senior tag
-
Sinesol
veterán
Addig gondolkodoma váltáson, hogy nagyon elszáll mindennek az ára, habár lehet inkább megérné várni következő generációra...csak kár, hogy az meg lehet éveket csuszik a memoria para miatt. F.sza helyzet.

De mindegy, pár évet kihuzok még ezzel bármi is legyen, a lényeg, hogy a vga csere legalább megvolt, szóval az már nem fog fájni, amikor még jobban elszáll az ár.
Btw a deszkákról hogy nincs hir, hogy mennyire elszálltak? Nézegettem pár napja, hát horror árak vannak. Az, ami az enyém utodja lehetne 110k, miközben a jelenlegi asszem 50-60k körül volt, a Z890i verzio meg 185k és hat inkabb az kellene, hogy a második nvme slot ne korlatozza le a vga slotot.
-
Chaser
legenda
-
csibe1
veterán
Lassan már az lesz a hír, ha valami nem drágul...
-
Chaser
legenda
Na, az intelt is perelhetik a ram-gyártó perlők
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- i5 14600KF Beszámitok! Garancia Ipon 2028.06.26 !
- BESZÁMÍTÁS - ÚJ AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 4.5GHz AM4 Box - Számla & Garancia - AKÁR 0% THM
- Intel Core i5-11400F Processzor (Tray/OEM) 6 mag / 12 szál, Hibátlan!
- 27% - Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 12900K 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GIGA-AKCIÓS! ÚJ -DOBOZOS! Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Lian Li Hydroshift LCD-s 360mm-es vízhűtések akciós áron!
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Újszerű, 12 Hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 I I5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Véges elem számítást fogok vele végezni....

felfoghatatlan.

CPU hűtők is jó árban vannak, hogy témánál maradjunk.