Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Szinte mindenki az iPhonet masolja. Most nem a narancssarga Pro szinre gondolok meg a kameraplatora, hanem a keretere. Miutan bevezette az iPhone az egy tombbol kifaragott femkeretet mindenfajta elso hatso lekerekites nelkul, azota atvette az osszes gyarto majdnem (Pixel, Samsung, Honor, Xiaomi, Vivo stb...)
Konkretan lassan a Motorola az egyeduli ami nem (igen Nothing is). Es nagyon erezni lehet az ergonomian. Kismeretben 6,2-6,3 colon meg jo, de a nagymeretu telefonokat is ugyanazzal a keretdesignnal adjak, annyira valo a kezbe, mint egy tegla.
Tanultam ergonomiat es tervezest, de ha nem tanultam volna is erezni. Csuklogyilkos hosszutavon, az inhuvelygyulladas kockazatat is erositi. De mindegy, erre allt at az ipar. Regen a designtervezes 50.szazalekat az ergonomia tette ki, ma mar felulirta az "aesthetic lifestyle", bullshit...Mindegy. Ha meg amugy tokba rakod a telefonokat, atlatszoba, akkor is semmilyenek a Samsungok. Ma jelenleg azoknak van a legpocsekabb designja, ures es semmitmondo. Tudom ez szubjektiv, de azok. Mig Motok, iPhonok, Pixel bekerulnek egy atlatszo tokba meg mindig van rajtuk 1-2 reszlet, ami szep a szemnek.
Nem vedem sem a Motot sem mas gyartot, nem vagyok fan, de a designt es ergonomiat eleg fontosnak tartom, tanultam "elvett" az eletembol 15 evet. Hidd el, ahol most a tervezes tart a telefonoknal, az pokolian rossz ut. Ha nem is a kulso miatt (amiatt is), mert ugye az szubjektiv habar az ltalanos kozizles mint fogalom letezo dolog es tanithato, a telefonkeret design nem valo emberi kezbe, ami most fut.
Az edge panelt szerintem nem véletlenül engdte el a Samsung. Nekem személy szerint nincs gondoom vele ( a jelenlegi S23 Ultrám is enyén ívelt) sokan szídták. Sérülékeny, törik rajta a fény, nehéz védelmet tenni rá stb.
Valóban lehetne kényelmesebb a telefonok fogása, de olyat nem tudnak kihozni ami mindenkinek bejön. A másolás ( elnézést, egymástól ihlet merítés) pediv oda vissza játék. -
mhydas99
addikt
Félreértettél. Azt mondom, hogy egyik gyártó sem változtat a kinézeten évek óta. Ebből indult a beszélgetés hogy"Micsoda innovatív, friss design-ok.". Mert évek óta ugyanolyan, nem változik. Nincs frissítés.
Erre írtam, hogy a többi gyártó is ezt csinálja.És igen. A Motorola telefonok is "ugyanúgy" néznek ki .
Az hogy ergonómiailag kinek mi jön be , és mit adnak az egyéni izlés kérdése..Ha a Samsung, Pixel telefonok is illatos hátlappal érkeznének idén azt sem tartanám forradalmi újításnak.
"Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni."
Az hogy egyes kínai gyártók másolják az nem azt jelenti hogy mindenki másol.
A pixeleknek megvan a saját karaktere, ahogy a Samsungoknak is. A Motorolának is megvan a saját karaktere, ahogy az (éppne vegetáló) Sony-nak is.
Mindegyik más, és jól látható, éppen melyik melyik. Nem egymásra hasonlítanak, hanem a saját elődeikre..
Amiről én beszélek, hogy ezen gyártók mindegyike "ugyanolyan" telefonokat ad ki évről évere.
Ránézésre nem mondja meg az ember, hogy Motorola G37, vagy edge 70 Pro+.
Na jó, másik optika helyén van a vaku
De a többségénél még ez sincs.
Simán keverhetőek a modellek.
Ugyanez a Samsung, az Iphone a Pixel,......stb
Mindegyik kialakított egy saját kinézetet, és nem változtatnak rajta.
A Samsung is max annyit hogy a háom külön lencsét körülvette egy szihógettel, de azon belül már megint nem mondod meg hirtelen melyik melyik.Szinte mindenki az iPhonet masolja. Most nem a narancssarga Pro szinre gondolok meg a kameraplatora, hanem a keretere. Miutan bevezette az iPhone az egy tombbol kifaragott femkeretet mindenfajta elso hatso lekerekites nelkul, azota atvette az osszes gyarto majdnem (Pixel, Samsung, Honor, Xiaomi, Vivo stb...)
Konkretan lassan a Motorola az egyeduli ami nem (igen Nothing is). Es nagyon erezni lehet az ergonomian. Kismeretben 6,2-6,3 colon meg jo, de a nagymeretu telefonokat is ugyanazzal a keretdesignnal adjak, annyira valo a kezbe, mint egy tegla.
Tanultam ergonomiat es tervezest, de ha nem tanultam volna is erezni. Csuklogyilkos hosszutavon, az inhuvelygyulladas kockazatat is erositi. De mindegy, erre allt at az ipar. Regen a designtervezes 50.szazalekat az ergonomia tette ki, ma mar felulirta az "aesthetic lifestyle", bullshit...Mindegy. Ha meg amugy tokba rakod a telefonokat, atlatszoba, akkor is semmilyenek a Samsungok. Ma jelenleg azoknak van a legpocsekabb designja, ures es semmitmondo. Tudom ez szubjektiv, de azok. Mig Motok, iPhonok, Pixel bekerulnek egy atlatszo tokba meg mindig van rajtuk 1-2 reszlet, ami szep a szemnek.
Nem vedem sem a Motot sem mas gyartot, nem vagyok fan, de a designt es ergonomiat eleg fontosnak tartom, tanultam "elvett" az eletembol 15 evet. Hidd el, ahol most a tervezes tart a telefonoknal, az pokolian rossz ut. Ha nem is a kulso miatt (amiatt is), mert ugye az szubjektiv habar az ltalanos kozizles mint fogalom letezo dolog es tanithato, a telefonkeret design nem valo emberi kezbe, ami most fut.
-
wasd.hu
senior tag
Félreértettél. Azt mondom, hogy egyik gyártó sem változtat a kinézeten évek óta. Ebből indult a beszélgetés hogy"Micsoda innovatív, friss design-ok.". Mert évek óta ugyanolyan, nem változik. Nincs frissítés.
Erre írtam, hogy a többi gyártó is ezt csinálja.És igen. A Motorola telefonok is "ugyanúgy" néznek ki .
Az hogy ergonómiailag kinek mi jön be , és mit adnak az egyéni izlés kérdése..Ha a Samsung, Pixel telefonok is illatos hátlappal érkeznének idén azt sem tartanám forradalmi újításnak.
"Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni."
A pixeleknek megvan a saját karaktere, ahogy a Samsungoknak is. A Motorolának is megvan a saját karaktere, ahogy az (éppne vegetáló) Sony-nak is.
Mindegyik más, és jól látható, éppen melyik melyik. Nem egymásra hasonlítanak, hanem a saját elődeikre..
Amiről én beszélek, hogy ezen gyártók mindegyike "ugyanolyan" telefonokat ad ki évről évere.
A Samsung is max annyit hogy a háom külön lencsét körülvette egy szihógettel, de azon belül már megint nem mondod meg hirtelen melyik melyik.Az elején, még a kezdeti htc-k idején láttam pár próbálkozást, aztán totál egykaptafa lett az egész
-
Ricardo
titán
Motorola
-íves es sik kijelzok,
-Szines es szagos hatlap,
-ives kijelzoknel az egyik legjobb ergonomiaval rendelkezo telefonok!
-meretukhoz kepest keves a sulyuk!
-Ives kijelzoknel vekony kava, keret, hatlap is lekerekitett,
-kamerasziget domborulata szepen ossze van dolgozva a hatlappal atmenetes es igen az ujabb tipusok szinkontraszttal es anyaghasznalattal is jatszanak
-egy tipuson belul szintol fuggoen lehet a hatlap uveg illetve mubor/muanyag, nemelyiknek kivetelesen jo a fogasa,
-adnak szinben passzolo tokot sokszor!!! (Aprosag de szamit, habar a minoseguk sajna nem tul jo)Tobbi gyarto:
Tipusonkent max a szin valtozik.
Ives kijelzokkel alig dolgoznak.
Mubor hatlap alig van, muanyag az olcsobb szegmensnel,
Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni.Félreértettél. Azt mondom, hogy egyik gyártó sem változtat a kinézeten évek óta. Ebből indult a beszélgetés hogy"Micsoda innovatív, friss design-ok.". Mert évek óta ugyanolyan, nem változik. Nincs frissítés.
A Samsung is max annyit hogy a háom külön lencsét körülvette egy szihógettel, de azon belül már megint nem mondod meg hirtelen melyik melyik. -
wasd.hu
senior tag
-
Lajmund
őstag
Hibátlan forma. Ami jó azon nem kell változtatni. Eddigi legjobb szögletes a fold 7 és sokkal szexibb mint bármi eddig. Nekem a lekerekitett nem jön be. A fold 8 ultra tulajok örülhetnek hogy nem rontották el nekik. Használni nagyon jó. Sima telefon már nem kéne mint ahogy nyomógombos sem kell senkinek.
-
mhydas99
addikt
Motorola? [link]
"Boven van mozgaster, "
Hagyományos telefonok esetépben, elől egy kijelző (lehetőleg minél kisebb kerettel) amit nehéz radikálisan új formatervel
A Nothing ok, de ilyen megosztó dizájnt egyik nagyobb gyártó sem vállalhat be.
Biztos lehetne finomítani, de radikális változást nem egyszerű, főleg hogy a funkcionalitása ne csökkenjen.
Hátul megy egy hátlap , rajta a kamerával. Aminek a kialakításával játszanak.
Van aki tesz mellé kijelzőt, de ennek értelmét is sokan vitatják.
Hogy változtatnál rajta, amire azt mndanák az emberek, hogy "Ez igen, végre valami új"?A foldable meg még kötöttebb. A zsanér stabilitása, a első kijelző gyűrődésmentestése (vagy gyűrődés csökkentése) mellett a vastagság, és a súly csökkentése az elsődleges szempontjuk.
"mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet "
Ez benne van a pakliban, de jelenleg én nem tudom az milyen lenne.
De talán egyszer valóban érkezik egy olyan formaterv, ami más lesz mint a mostani trend, és amtől az emberek leteszik a hajukat.Motorola
-íves es sik kijelzok,
-Szines es szagos hatlap,
-ives kijelzoknel az egyik legjobb ergonomiaval rendelkezo telefonok!
-meretukhoz kepest keves a sulyuk!
-Ives kijelzoknel vekony kava, keret, hatlap is lekerekitett,
-kamerasziget domborulata szepen ossze van dolgozva a hatlappal atmenetes es igen az ujabb tipusok szinkontraszttal es anyaghasznalattal is jatszanak
-egy tipuson belul szintol fuggoen lehet a hatlap uveg illetve mubor/muanyag, nemelyiknek kivetelesen jo a fogasa,
-adnak szinben passzolo tokot sokszor!!! (Aprosag de szamit, habar a minoseguk sajna nem tul jo)Tobbi gyarto:
Tipusonkent max a szin valtozik.
Ives kijelzokkel alig dolgoznak.
Mubor hatlap alig van, muanyag az olcsobb szegmensnel,
Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni. -
Ricardo
titán
Valahogy mindenki ezt szajkozza egeszen addig, mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet es lass csodat, a tobbi is elkezd abbol reszleteket lopkodni.
Boven van mozgaster, csak egyik gyarto sem akar kockaztatni, ezert konzervativ minimalista terveket keszittet.
Talan 2 van aki batrabb, a Motorola es a Nothing.
Ok legalabb mernek ujitani es habar szubjektiv, de eleg szep keszulekeik vannak. A tobbi meg klon, igy vagy ugy...Motorola? [link]
"Boven van mozgaster, "
Hagyományos telefonok esetépben, elől egy kijelző (lehetőleg minél kisebb kerettel) amit nehéz radikálisan új formatervel
A Nothing ok, de ilyen megosztó dizájnt egyik nagyobb gyártó sem vállalhat be.
Biztos lehetne finomítani, de radikális változást nem egyszerű, főleg hogy a funkcionalitása ne csökkenjen.
Hátul megy egy hátlap , rajta a kamerával. Aminek a kialakításával játszanak.
Van aki tesz mellé kijelzőt, de ennek értelmét is sokan vitatják.
Hogy változtatnál rajta, amire azt mndanák az emberek, hogy "Ez igen, végre valami új"?A foldable meg még kötöttebb. A zsanér stabilitása, a első kijelző gyűrődésmentestése (vagy gyűrődés csökkentése) mellett a vastagság, és a súly csökkentése az elsődleges szempontjuk.
"mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet "
Ez benne van a pakliban, de jelenleg én nem tudom az milyen lenne.
De talán egyszer valóban érkezik egy olyan formaterv, ami más lesz mint a mostani trend, és amtől az emberek leteszik a hajukat. -
adamklark
senior tag
Nem tudom mi a baj a design-al. Ez egy foldable, most mit várnak az emberek? Nekem személyesen tetszik. Legyen L alakú?
-
mhydas99
addikt
Nem védem őket, de azt azért tegyük hozzá, hogy nem sok mozgásterük van.
A hagyományos telefonok esetén is nagyjából a kameraszigetek kialakításával játszanak a gyártók, itt meg a kialakítás tovább szűkíti a lehetőségeket.
Ráadásul idén jön a "könyvszerű" készülék, amilyen eddig nem is volt.Nem véletlen, hogy szinte minden gyártónál "ugyanolyanok" a telefonok évek óta.
Valahogy mindenki ezt szajkozza egeszen addig, mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet es lass csodat, a tobbi is elkezd abbol reszleteket lopkodni.
Boven van mozgaster, csak egyik gyarto sem akar kockaztatni, ezert konzervativ minimalista terveket keszittet.
Talan 2 van aki batrabb, a Motorola es a Nothing.
Ok legalabb mernek ujitani es habar szubjektiv, de eleg szep keszulekeik vannak. A tobbi meg klon, igy vagy ugy... -
Ricardo
titán
Nem védem őket, de azt azért tegyük hozzá, hogy nem sok mozgásterük van.
A hagyományos telefonok esetén is nagyjából a kameraszigetek kialakításával játszanak a gyártók, itt meg a kialakítás tovább szűkíti a lehetőségeket.
Ráadásul idén jön a "könyvszerű" készülék, amilyen eddig nem is volt.Nem véletlen, hogy szinte minden gyártónál "ugyanolyanok" a telefonok évek óta.
-
Beaumont
aktív tag
-
mhydas99
addikt
Ez igazi designipari csoda...
Ennel a latvanytervnel barmelyik Kiszel Tundes oroknaptar elobb hozna lazba es igen, ebbol latszik hogy nagy a baj... -
Badboys
őstag
Tetszik ez az új designe. Eléggé jól sikerült az elődhöz képest. Számomra eddig is ocsmány volt az is maradt. Azt hiszem ideje mást keresni.
-
adamklark
senior tag
Magyar boltok: egy kicsit most trollkodunk
-
jack982
senior tag
euróban drágább lesz, de attól forintban olcsóbb lesz mint tavalyi kezdőár, igaz?
ugye??
-
Lajmund
őstag
Bíztam benne hogy az U2 lesz full fém színben hogy lehessen titán szíjjal használni. Így nagy dilemma hogy megint fekete órát vegyek vagy a világosabbat ami itt van a cikkben. Valószínűleg a világosat választom majd ha jól lehet kuponozni.
-
LosBlancosRM
őstag
Micsoda innovatív, friss design-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone SE 3 64GB ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming A16 Laptop! 7845HX / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G6 - 14" i5 8365u, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GIGABYTE 2TB NVMe M.2 SSD 2280 Gen3 SSD
- Apple iPhone 16e 128GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár