Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ricardo
    titán

Szinte mindenki az iPhonet masolja. Most nem a narancssarga Pro szinre gondolok meg a kameraplatora, hanem a keretere. Miutan bevezette az iPhone az egy tombbol kifaragott femkeretet mindenfajta elso hatso lekerekites nelkul, azota atvette az osszes gyarto majdnem (Pixel, Samsung, Honor, Xiaomi, Vivo stb...)
    Konkretan lassan a Motorola az egyeduli ami nem (igen Nothing is). Es nagyon erezni lehet az ergonomian. Kismeretben 6,2-6,3 colon meg jo, de a nagymeretu telefonokat is ugyanazzal a keretdesignnal adjak, annyira valo a kezbe, mint egy tegla.
    Tanultam ergonomiat es tervezest, de ha nem tanultam volna is erezni. Csuklogyilkos hosszutavon, az inhuvelygyulladas kockazatat is erositi. De mindegy, erre allt at az ipar. Regen a designtervezes 50.szazalekat az ergonomia tette ki, ma mar felulirta az "aesthetic lifestyle", bullshit...

Mindegy. Ha meg amugy tokba rakod a telefonokat, atlatszoba, akkor is semmilyenek a Samsungok. Ma jelenleg azoknak van a legpocsekabb designja, ures es semmitmondo. Tudom ez szubjektiv, de azok. Mig Motok, iPhonok, Pixel bekerulnek egy atlatszo tokba meg mindig van rajtuk 1-2 reszlet, ami szep a szemnek.

Nem vedem sem a Motot sem mas gyartot, nem vagyok fan, de a designt es ergonomiat eleg fontosnak tartom, tanultam "elvett" az eletembol 15 evet. Hidd el, ahol most a tervezes tart a telefonoknal, az pokolian rossz ut. Ha nem is a kulso miatt (amiatt is), mert ugye az szubjektiv habar az ltalanos kozizles mint fogalom letezo dolog es tanithato, a telefonkeret design nem valo emberi kezbe, ami most fut.

Az edge panelt szerintem nem véletlenül engdte el a Samsung. Nekem személy szerint nincs gondoom vele ( a jelenlegi S23 Ultrám is enyén ívelt) sokan szídták. Sérülékeny, törik rajta a fény, nehéz védelmet tenni rá stb.
    Valóban lehetne kényelmesebb a telefonok fogása, de olyat nem tudnak kihozni ami mindenkinek bejön. A másolás ( elnézést, egymástól ihlet merítés) pediv oda vissza játék.

• mhydas99
    addikt

Félreértettél. Azt mondom, hogy egyik gyártó sem változtat a kinézeten évek óta. Ebből indult a beszélgetés hogy"Micsoda innovatív, friss design-ok.". Mert évek óta ugyanolyan, nem változik. Nincs frissítés.
    Erre írtam, hogy a többi gyártó is ezt csinálja.

És igen. A Motorola telefonok is "ugyanúgy" néznek ki .
    Az hogy ergonómiailag kinek mi jön be , és mit adnak az egyéni izlés kérdése..

Ha a Samsung, Pixel telefonok is illatos hátlappal érkeznének idén azt sem tartanám forradalmi újításnak.

"Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni."

Az hogy egyes kínai gyártók másolják az nem azt jelenti hogy mindenki másol.
    A pixeleknek megvan a saját karaktere, ahogy a Samsungoknak is. A Motorolának is megvan a saját karaktere, ahogy az (éppne vegetáló) Sony-nak is.
    Mindegyik más, és jól látható, éppen melyik melyik. Nem egymásra hasonlítanak, hanem a saját elődeikre..
    Amiről én beszélek, hogy ezen gyártók mindegyike "ugyanolyan" telefonokat ad ki évről évere.
    Ránézésre nem mondja meg az ember, hogy Motorola G37, vagy edge 70 Pro+.
    Na jó, másik optika helyén van a vaku :D
    De a többségénél még ez sincs.
    Simán keverhetőek a modellek.
    Ugyanez a Samsung, az Iphone a Pixel,......stb
    Mindegyik kialakított egy saját kinézetet, és nem változtatnak rajta.
    A Samsung is max annyit hogy a háom külön lencsét körülvette egy szihógettel, de azon belül már megint nem mondod meg hirtelen melyik melyik.

Szinte mindenki az iPhonet masolja. Most nem a narancssarga Pro szinre gondolok meg a kameraplatora, hanem a keretere. Miutan bevezette az iPhone az egy tombbol kifaragott femkeretet mindenfajta elso hatso lekerekites nelkul, azota atvette az osszes gyarto majdnem (Pixel, Samsung, Honor, Xiaomi, Vivo stb...)
    Konkretan lassan a Motorola az egyeduli ami nem (igen Nothing is). Es nagyon erezni lehet az ergonomian. Kismeretben 6,2-6,3 colon meg jo, de a nagymeretu telefonokat is ugyanazzal a keretdesignnal adjak, annyira valo a kezbe, mint egy tegla.
    Tanultam ergonomiat es tervezest, de ha nem tanultam volna is erezni. Csuklogyilkos hosszutavon, az inhuvelygyulladas kockazatat is erositi. De mindegy, erre allt at az ipar. Regen a designtervezes 50.szazalekat az ergonomia tette ki, ma mar felulirta az "aesthetic lifestyle", bullshit...

Mindegy. Ha meg amugy tokba rakod a telefonokat, atlatszoba, akkor is semmilyenek a Samsungok. Ma jelenleg azoknak van a legpocsekabb designja, ures es semmitmondo. Tudom ez szubjektiv, de azok. Mig Motok, iPhonok, Pixel bekerulnek egy atlatszo tokba meg mindig van rajtuk 1-2 reszlet, ami szep a szemnek.

Nem vedem sem a Motot sem mas gyartot, nem vagyok fan, de a designt es ergonomiat eleg fontosnak tartom, tanultam "elvett" az eletembol 15 evet. Hidd el, ahol most a tervezes tart a telefonoknal, az pokolian rossz ut. Ha nem is a kulso miatt (amiatt is), mert ugye az szubjektiv habar az ltalanos kozizles mint fogalom letezo dolog es tanithato, a telefonkeret design nem valo emberi kezbe, ami most fut.

• wasd.hu
    senior tag

Félreértettél. Azt mondom, hogy egyik gyártó sem változtat a kinézeten évek óta. Ebből indult a beszélgetés hogy"Micsoda innovatív, friss design-ok.". Mert évek óta ugyanolyan, nem változik. Nincs frissítés.

Ha a Samsung, Pixel telefonok is illatos hátlappal érkeznének idén azt sem tartanám forradalmi újításnak.

"Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni."

A pixeleknek megvan a saját karaktere, ahogy a Samsungoknak is. A Motorolának is megvan a saját karaktere, ahogy az (éppne vegetáló) Sony-nak is.
    Mindegyik más, és jól látható, éppen melyik melyik. Nem egymásra hasonlítanak, hanem a saját elődeikre..
    Amiről én beszélek, hogy ezen gyártók mindegyike "ugyanolyan" telefonokat ad ki évről évere.
    A Samsung is max annyit hogy a háom külön lencsét körülvette egy szihógettel, de azon belül már megint nem mondod meg hirtelen melyik melyik.

Az elején, még a kezdeti htc-k idején láttam pár próbálkozást, aztán totál egykaptafa lett az egész

• Ricardo
    titán

Motorola

-íves es sik kijelzok,
    -Szines es szagos hatlap,
    -ives kijelzoknel az egyik legjobb ergonomiaval rendelkezo telefonok!
    -meretukhoz kepest keves a sulyuk!
    -Ives kijelzoknel vekony kava, keret, hatlap is lekerekitett,
    -kamerasziget domborulata szepen ossze van dolgozva a hatlappal atmenetes es igen az ujabb tipusok szinkontraszttal es anyaghasznalattal is jatszanak
    -egy tipuson belul szintol fuggoen lehet a hatlap uveg illetve mubor/muanyag, nemelyiknek kivetelesen jo a fogasa,
    -adnak szinben passzolo tokot sokszor!!! (Aprosag de szamit, habar a minoseguk sajna nem tul jo)

Tobbi gyarto:

Tipusonkent max a szin valtozik.
    Ives kijelzokkel alig dolgoznak.
    Mubor hatlap alig van, muanyag az olcsobb szegmensnel,
    Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni.

• wasd.hu
    senior tag

Ez igazi designipari csoda...
    Ennel a latvanytervnel barmelyik Kiszel Tundes oroknaptar elobb hozna lazba es igen, ebbol latszik hogy nagy a baj...

+1 adom a művésznőt

• Lajmund
    őstag

Hibátlan forma. Ami jó azon nem kell változtatni. Eddigi legjobb szögletes a fold 7 és sokkal szexibb mint bármi eddig. Nekem a lekerekitett nem jön be. A fold 8 ultra tulajok örülhetnek hogy nem rontották el nekik. Használni nagyon jó. Sima telefon már nem kéne mint ahogy nyomógombos sem kell senkinek.

• mhydas99
    addikt

Motorola? [link]

"Boven van mozgaster, "
    Hagyományos telefonok esetépben, elől egy kijelző (lehetőleg minél kisebb kerettel) amit nehéz radikálisan új formatervel
    A Nothing ok, de ilyen megosztó dizájnt egyik nagyobb gyártó sem vállalhat be.
    Biztos lehetne finomítani, de radikális változást nem egyszerű, főleg hogy a funkcionalitása ne csökkenjen.
    Hátul megy egy hátlap , rajta a kamerával. Aminek a kialakításával játszanak.
    Van aki tesz mellé kijelzőt, de ennek értelmét is sokan vitatják.
    Hogy változtatnál rajta, amire azt mndanák az emberek, hogy "Ez igen, végre valami új"?

A foldable meg még kötöttebb. A zsanér stabilitása, a első kijelző gyűrődésmentestése (vagy gyűrődés csökkentése) mellett a vastagság, és a súly csökkentése az elsődleges szempontjuk.

"mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet "
    Ez benne van a pakliban, de jelenleg én nem tudom az milyen lenne.
    De talán egyszer valóban érkezik egy olyan formaterv, ami más lesz mint a mostani trend, és amtől az emberek leteszik a hajukat.

Motorola

-íves es sik kijelzok,
    -Szines es szagos hatlap,
    -ives kijelzoknel az egyik legjobb ergonomiaval rendelkezo telefonok!
    -meretukhoz kepest keves a sulyuk!
    -Ives kijelzoknel vekony kava, keret, hatlap is lekerekitett,
    -kamerasziget domborulata szepen ossze van dolgozva a hatlappal atmenetes es igen az ujabb tipusok szinkontraszttal es anyaghasznalattal is jatszanak
    -egy tipuson belul szintol fuggoen lehet a hatlap uveg illetve mubor/muanyag, nemelyiknek kivetelesen jo a fogasa,
    -adnak szinben passzolo tokot sokszor!!! (Aprosag de szamit, habar a minoseguk sajna nem tul jo)

Tobbi gyarto:

Tipusonkent max a szin valtozik.
    Ives kijelzokkel alig dolgoznak.
    Mubor hatlap alig van, muanyag az olcsobb szegmensnel,
    Miutan kvazi az osszes az iPhonet masolja es a minimalista elhetetlen designjat, igy az ergonomia mint olyan megszunt letezni.

• Ricardo
    titán

Valahogy mindenki ezt szajkozza egeszen addig, mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet es lass csodat, a tobbi is elkezd abbol reszleteket lopkodni.
    Boven van mozgaster, csak egyik gyarto sem akar kockaztatni, ezert konzervativ minimalista terveket keszittet.
    Talan 2 van aki batrabb, a Motorola es a Nothing.
    Ok legalabb mernek ujitani es habar szubjektiv, de eleg szep keszulekeik vannak. A tobbi meg klon, igy vagy ugy...

Motorola? [link]

"Boven van mozgaster, "
    Hagyományos telefonok esetépben, elől egy kijelző (lehetőleg minél kisebb kerettel) amit nehéz radikálisan új formatervel
    A Nothing ok, de ilyen megosztó dizájnt egyik nagyobb gyártó sem vállalhat be.
    Biztos lehetne finomítani, de radikális változást nem egyszerű, főleg hogy a funkcionalitása ne csökkenjen.
    Hátul megy egy hátlap , rajta a kamerával. Aminek a kialakításával játszanak.
    Van aki tesz mellé kijelzőt, de ennek értelmét is sokan vitatják.
    Hogy változtatnál rajta, amire azt mndanák az emberek, hogy "Ez igen, végre valami új"?

A foldable meg még kötöttebb. A zsanér stabilitása, a első kijelző gyűrődésmentestése (vagy gyűrődés csökkentése) mellett a vastagság, és a súly csökkentése az elsődleges szempontjuk.

"mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet "
    Ez benne van a pakliban, de jelenleg én nem tudom az milyen lenne.
    De talán egyszer valóban érkezik egy olyan formaterv, ami más lesz mint a mostani trend, és amtől az emberek leteszik a hajukat.

• adamklark
    senior tag

Nem tudom mi a baj a design-al. Ez egy foldable, most mit várnak az emberek? Nekem személyesen tetszik. Legyen L alakú?

• mhydas99
    addikt

Nem védem őket, de azt azért tegyük hozzá, hogy nem sok mozgásterük van.
    A hagyományos telefonok esetén is nagyjából a kameraszigetek kialakításával játszanak a gyártók, itt meg a kialakítás tovább szűkíti a lehetőségeket.
    Ráadásul idén jön a "könyvszerű" készülék, amilyen eddig nem is volt.

Nem véletlen, hogy szinte minden gyártónál "ugyanolyanok" a telefonok évek óta.

Valahogy mindenki ezt szajkozza egeszen addig, mig az egyik gyarto rajzoltat egy gyonyoru formatervet es lass csodat, a tobbi is elkezd abbol reszleteket lopkodni.
    Boven van mozgaster, csak egyik gyarto sem akar kockaztatni, ezert konzervativ minimalista terveket keszittet.
    Talan 2 van aki batrabb, a Motorola es a Nothing.
    Ok legalabb mernek ujitani es habar szubjektiv, de eleg szep keszulekeik vannak. A tobbi meg klon, igy vagy ugy...

• Ricardo
    titán

Ennel a latvanytervnel barmelyik Kiszel Tundes oroknaptar elobb hozna lazba es igen, ebbol latszik hogy nagy a baj...

Nem védem őket, de azt azért tegyük hozzá, hogy nem sok mozgásterük van.
    A hagyományos telefonok esetén is nagyjából a kameraszigetek kialakításával játszanak a gyártók, itt meg a kialakítás tovább szűkíti a lehetőségeket.
    Ráadásul idén jön a "könyvszerű" készülék, amilyen eddig nem is volt.

Nem véletlen, hogy szinte minden gyártónál "ugyanolyanok" a telefonok évek óta.

• Beaumont
    aktív tag

Csatlakozok. Az elso ev, amikor bottal se piszkalnam meg oket. ugyanaz mint mult evben.

• mhydas99
    addikt

• Badboys
    őstag

Tetszik ez az új designe. Eléggé jól sikerült az elődhöz képest. Számomra eddig is ocsmány volt az is maradt. Azt hiszem ideje mást keresni.

• jack982
    senior tag

euróban drágább lesz, de attól forintban olcsóbb lesz mint tavalyi kezdőár, igaz?
    ugye?? :N

• Lajmund
    őstag

Bíztam benne hogy az U2 lesz full fém színben hogy lehessen titán szíjjal használni. Így nagy dilemma hogy megint fekete órát vegyek vagy a világosabbat ami itt van a cikkben. Valószínűleg a világosat választom majd ha jól lehet kuponozni.

Új hozzászólás Aktív témák