- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hővezető paszták
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- Hisense LCD és LED TV-k
- A komponensek drágulása mellett a Microsoft sem kíméli a PC-gyártókat
- Végleg vége a lemezes PS5 játékoknak!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
-
joey04
titán
Jó döntés. Realme sem kéne. Elég az oppo. Ezzel nem lesz/lenne kevesebb gyártó a piacon, hiszen egy cég, csak más néven.
-
Timer
veterán
Én is késői OnePlus adopter voltam. Nekem pont a kezdeti flagship killer irány nem jött be, mert pont ott vágták meg az éleket, ahol nekem számított: design, anyaghasználat (plastic hátlap), kijelző (sokáig erőltették az LCD-t, bár bevallom nekem is ettől függetlenül az első OLED telefonom az első OLED-es iPhone az iPhone X volt...), plusz ez a félévente ráncfelvarott modell se tetszett, mert egy olyan márkánál, ami amúgy se tartotta jól az értékét (értsd: csak nagy veszteséggel tudtad használtan eladni), még jobban felgyorsították vele az "elavulási folyamatot"...
A 7 Pro volt az első OnePlus amire azt mondtam, hogy na igen, ezt elfogadnám és végül a 11-es lett az első, amire be is ruháztam. Végül 13-as lett az utolsó OnePlus-om (bár soha se mondd, hogy soha, lehet egyszer még visszatérnek, hiszen pont valahol a 9-10-es széria környékén egyszer már valami Nokia jog-vita miatt már félig-meddig kivonultak Európából - a szolgáltatói értékesítés akkor állt le és sokáig csak Kínából szállítottak EU-ba, úgyhogy a garanciáltatás is hosszadalmasabb és fájdalmasabb process volt - aztán csak visszatértek).
Családban még volt Nord 2 és Nord 3 is, mind a kettő a mai napig használatban van (akár csak a 11 és 13 lepasszolva szülőknek). Nekem a megbízható szilikon, a jó akku kapacitások és az egyik legjobb gyotstöltési standard a piacon szólt mellettük (abszolút nem degradálta az akkut ez a bontott, 2 vonalon egyszerre történő lasabb töltés megoldás) és nem is annyira melegedtek a készülékek.
Magam részéről nem vagyok kétségbe esve, igazából rengeteg készülékkel szemezek , nagyon tetszenek az új Motorolák (a razr flip és foldos vonala is eléggé erős lett az idei nemzedékre, de a Signature is egy alúlbecsült modell a felsőkategória alján, illetve középkategóriában az Edge 70 Pro is elég erős ajánlat - plus zserintem mind a piros, mind a fa hátlapi változatban a piac jelenlegi legszebb készülékei), illetva a QWERTY vonal reneszánsza kapcsán én az Unihertz Titan 2 Elite és a Clicks Communicator készülékeket is előrendeltem, kíváncsi vagyok sikerül-e meggyőzniük, hogy megtartsam őket vagy ideje korán tovább fogom adni őket...
Szülőknél nehezebb lesz pótolni, ők imádják, főleg a gyorstöltés és a jó kijelzők miatt. Van egy 80W-os SuperVOOC charger, ami fixen be van dugva az egyik konnektorba, akármelyikőjük telefonját vagy tabletét kell tölteni (szintén OP), csak odadugják pár perc és kész...oh és igen, tablet fronton is nagy veszteség a márka kivonulása, talán még nagyobb, mint telefonos fronton!
Kábé mintha én írtam volna. Egy ütőkéeps QWERTY slidert csinálhatna már a Moto, náluk bele is férne a palettába szvsz.
-
sohajda90
aktív tag
Én is késői OnePlus adopter voltam. Nekem pont a kezdeti flagship killer irány nem jött be, mert pont ott vágták meg az éleket, ahol nekem számított: design, anyaghasználat (plastic hátlap), kijelző (sokáig erőltették az LCD-t, bár bevallom nekem is ettől függetlenül az első OLED telefonom az első OLED-es iPhone az iPhone X volt...), plusz ez a félévente ráncfelvarott modell se tetszett, mert egy olyan márkánál, ami amúgy se tartotta jól az értékét (értsd: csak nagy veszteséggel tudtad használtan eladni), még jobban felgyorsították vele az "elavulási folyamatot"...
A 7 Pro volt az első OnePlus amire azt mondtam, hogy na igen, ezt elfogadnám és végül a 11-es lett az első, amire be is ruháztam. Végül 13-as lett az utolsó OnePlus-om (bár soha se mondd, hogy soha, lehet egyszer még visszatérnek, hiszen pont valahol a 9-10-es széria környékén egyszer már valami Nokia jog-vita miatt már félig-meddig kivonultak Európából - a szolgáltatói értékesítés akkor állt le és sokáig csak Kínából szállítottak EU-ba, úgyhogy a garanciáltatás is hosszadalmasabb és fájdalmasabb process volt - aztán csak visszatértek).
Családban még volt Nord 2 és Nord 3 is, mind a kettő a mai napig használatban van (akár csak a 11 és 13 lepasszolva szülőknek). Nekem a megbízható szilikon, a jó akku kapacitások és az egyik legjobb gyotstöltési standard a piacon szólt mellettük (abszolút nem degradálta az akkut ez a bontott, 2 vonalon egyszerre történő lasabb töltés megoldás) és nem is annyira melegedtek a készülékek.
Magam részéről nem vagyok kétségbe esve, igazából rengeteg készülékkel szemezek , nagyon tetszenek az új Motorolák (a razr flip és foldos vonala is eléggé erős lett az idei nemzedékre, de a Signature is egy alúlbecsült modell a felsőkategória alján, illetve középkategóriában az Edge 70 Pro is elég erős ajánlat - plus zserintem mind a piros, mind a fa hátlapi változatban a piac jelenlegi legszebb készülékei), illetva a QWERTY vonal reneszánsza kapcsán én az Unihertz Titan 2 Elite és a Clicks Communicator készülékeket is előrendeltem, kíváncsi vagyok sikerül-e meggyőzniük, hogy megtartsam őket vagy ideje korán tovább fogom adni őket...
Szülőknél nehezebb lesz pótolni, ők imádják, főleg a gyorstöltés és a jó kijelzők miatt. Van egy 80W-os SuperVOOC charger, ami fixen be van dugva az egyik konnektorba, akármelyikőjük telefonját vagy tabletét kell tölteni (szintén OP), csak odadugják pár perc és kész...oh és igen, tablet fronton is nagy veszteség a márka kivonulása, talán még nagyobb, mint telefonos fronton!
-
Cifu
félisten
Nézegettem. Sajnos az a probléma, hogy láthatóan kicsi a fejlesztő - tervező csapatuk.
Mindep érdemi FP tapasztalat valahova oda fut ki, hogy tök jó, hogy egy cirka 200 eurós "fair tax"-ot fizetsz azért, hogy etikailag jól érezd magad, de azért elvárná az ember, hogy azokat az ergonómiai - felhasználói előnyöket, amiket megszokott egy 300 eurós telefontól, megkapja itt is. A legszebb az volt, amikor megjegyezte az egyik tulaj, hogy tök jó, hogy magad megszerelheted a telefonod, csak éppen ha egy hetes küzdés a supporttal, hogy a cserealkatrészt egyáltalán lebeszéld, és kiderüljön, hogy most pont nincs raktáron, akkor sok előnyöd nem származik belőle...De még ezen is túllendülnék, csak valahogy nekem sem tűnik vonzónak, hogy a "tartósra" tervezett, 2025-ben megjelent FP6 is csak USB 2.0-ás kábeles sebességet és WiFi6E-t támogat. Ami egy 300 eurós + 200-250 eurós "fair tax" árért még érthető lenne, de egy olyan telefontól, amit 5-7 évre szánnak, már kevésbé...
-
Graphics
Jómunkásember
-
Narxis
nagyúr
Igazán sajnálom, 3T-t használtam 5 évig és most egy Nord 5G-t immár hatodik éve. A 3T-vel volt képernyő probléma, de a garanciális ügyintézés példás volt, pár nap alatt futár hozta-vitte. A Nord-dal semmi probléma, ha lenne szoftver frissítés hozzá, nem is tervezném a lecserélését.
Eddig a OnePlus 13-at nézegettem, de elkéstem sajnos...
Viszont így ezek után az Oppo-t messzire elkerülöm... Ez ugyanis nagyon nem korrekt kivonulás...Fairphone, európai és pont az a lényege, hogy alkatrészileg és szoftveresen is hosszú távon támogatott.
-
kbyte1024
veterán
Igazán sajnálom, 3T-t használtam 5 évig és most egy Nord 5G-t immár hatodik éve. A 3T-vel volt képernyő probléma, de a garanciális ügyintézés példás volt, pár nap alatt futár hozta-vitte. A Nord-dal semmi probléma, ha lenne szoftver frissítés hozzá, nem is tervezném a lecserélését.
Viszont így ezek után az Oppo-t messzire elkerülöm... Ez ugyanis nagyon nem korrekt kivonulás...Hát igen...de eről nem a Oneplus tehet. Gondolom mivel az Oppo fujja a passat szelet megmondták hogy ennyi és kész. Valóban nem bizalomkeltő. Na meg ugye ahogy lekommunikálták. Megyunk,maradunk,megyunk ,maradunk....
-
Cifu
félisten
Viszont így ezek után az Oppo-t messzire elkerülöm... Ez ugyanis nagyon nem korrekt kivonulás... -
janeszgol
félisten
Én kicsit későn szálltam fel a OnePlus vonatra.
8 pro-val kezdtem. Ultramarine Blue színben valami elképesztő gyönyörű volt. Bántam is miután eladtam. Kijelzője köztudottan nem volt a legjobb, de ennek ellenére teljesen elégedett voltam vele. Bírta a vizet is.10 pro követte Emerald Forest színben. Ennek a színét a mai napig nem szoktam meg.
Se rendes IP védettség, kamerában se volt a legjobb, mégis kibírt velem 3 évet.
Sokszor le akartam cserélni márkán belül. 11 szóba sem jöhetett a vezeték nélküli töltés hiánya miatt és mivel az ívelt kijelzőkből már elegem volt, így nem lett se 12, se 13. (Pedig de sokat szemeztem a 13-al Midnight Ocean színben.)
Végül jött a 15. Sík kijelző, brutál akksi, brutál hardver, nem túl jó kamera. Rengeteg videót megnéztem, de semmi kivetnivalót nem találtam az árán kívül. Nekem a kamera is pont megfelel arra, amire éppen kell. Volt nálam Sand Storm és Infinite Black színben is. A homok szín nem győzött meg, illetve én is tapasztaltam, hogy a hátlap anyaga miatt jobban csavarodik a teló, mint az üveg hátlapos fekete (volt róla valahol video is youtubeon). Pár hónap használat után is azt mondom, hogy a legjobb vétel volt. Ha már nem lenne kapható, akkor most az OPPO Find X9 Pro-t venném.
Amiben számomra verhetetlenek ezek a készülékek, az a térerő. Munkahelyen kollégák mindig szenvedtek, ha kértem, hogy mondjuk egy fotót email-ben küldjenek át. OP-on meg ment, mint a villám.
Szóval részemről kár, hogy így döntöttek a "nagyok" a márkával kapcsolatban.
Én is sajnálom, hogy kiment a márka. Az OP15 nagyon kéne szolgáltatói kínálatba is.
Most jutott eszembe, hogy az Oppo Reno pár darabja is volt szolgáltatonál is. Reno5, Reno7. Ezek megfelelők voltak, van is nekem. Az Oppo A szériája gagyi csak. -
2o1i
senior tag
Én kicsit későn szálltam fel a OnePlus vonatra.
8 pro-val kezdtem. Ultramarine Blue színben valami elképesztő gyönyörű volt. Bántam is miután eladtam. Kijelzője köztudottan nem volt a legjobb, de ennek ellenére teljesen elégedett voltam vele. Bírta a vizet is.10 pro követte Emerald Forest színben. Ennek a színét a mai napig nem szoktam meg.
Sokszor le akartam cserélni márkán belül. 11 szóba sem jöhetett a vezeték nélküli töltés hiánya miatt és mivel az ívelt kijelzőkből már elegem volt, így nem lett se 12, se 13. (Pedig de sokat szemeztem a 13-al Midnight Ocean színben.)
Végül jött a 15. Sík kijelző, brutál akksi, brutál hardver, nem túl jó kamera. Rengeteg videót megnéztem, de semmi kivetnivalót nem találtam az árán kívül. Nekem a kamera is pont megfelel arra, amire éppen kell. Volt nálam Sand Storm és Infinite Black színben is. A homok szín nem győzött meg, illetve én is tapasztaltam, hogy a hátlap anyaga miatt jobban csavarodik a teló, mint az üveg hátlapos fekete (volt róla valahol video is youtubeon). Pár hónap használat után is azt mondom, hogy a legjobb vétel volt. Ha már nem lenne kapható, akkor most az OPPO Find X9 Pro-t venném.
Amiben számomra verhetetlenek ezek a készülékek, az a térerő. Munkahelyen kollégák mindig szenvedtek, ha kértem, hogy mondjuk egy fotót email-ben küldjenek át. OP-on meg ment, mint a villám.
Szóval részemről kár, hogy így döntöttek a "nagyok" a márkával kapcsolatban.
-
Terentius
őstag
A OnePlus mindenkori legjobb telefonja a 12 és a 13 volt. A 15 - nél kijelző felbontásban, és kamera hardverben visszaléptek. A nagyobb akku nálam tényező.
Nekem volt 12 és annyira nem jött be amennyibe került. Valahogy a kamera képek nagyon sötétek is voltak. A 15-ben úgy érzem hogy mindent úgy csináltak ahogy kell. A kijelző felbontás nem veszem észre a kamera pedig simán pariban van az iphone-okkal is. Munkahelyemen is mindig néznek hogy mivel csináltam ilyen jó fotókat. Az akku ideje nagyon jó a forma is tetszik végre nem ez a kerek hülye kamera. Nekem kínai verzió van global rommal. 7 hónapja használom teljes megelégedéssel. 220 ezer volt ha jól emlékszem. Ennyiért több mint korrekt. Nyilván az itthoni áron véve megfontolnám. Mert sose fogom tudni eladni nagy bukás nélkül. Két éve vettem a 12-t. Akkor 360000 volt. Egy évre rá adtam el 190-ért. Emagos hazai garanciával.
-
Timer
veterán
A OnePlus mindenkori legjobb telefonja a 12 és a 13 volt. A 15 - nél kijelző felbontásban, és kamera hardverben visszaléptek. A nagyobb akku nálam tényező.
Szerintem a 7 Pro volt az. Az egyetlen olyan telefonom, amit 5 éven át használtam, ebből 4 éven át teljes megelégedettséggel. Imádtam a hármast is, de eladtam, ahogyan az ötöst, az öttét, illetve a hatost is. A 7 pro olyan jól tartotta magát, hogy csak a 12R-re váltottam le, és igazából még ma is a legszebb oneplusnak tartom, nem is váltam meg tőle. Hétfő óta van nálam a 15, egyelőre nincs vele bajom, bitang fürge. Kamera nekem nem szempont, ha az lenne, iPhonet vennék, point&shoot üzemben verhetetlen szerintem. OP szerintem mindig gyenge volt a kamerában a csúcshoz képest.
-
csataribence
újonc
-
Graphics
Jómunkásember
Nem te, hanem én.

Én voltam az egyetlen a teszt utáni pár napban, míg a tulajok nem jöttek."Ennyire nem szereted a Oneplust, és így akarod jobban kifejezni
Ne akarjuk már ezért torzítani a dolgokat. Ez annyira nem korrekt és nem szakmai
"Ezt miből szűrted le? Több OP telóm is van, igaz régebbiek. Sosem volt a kedvencem az tény, de nem utálom a márkát. Lásd OP15, amit egyedül én dicsértem.
Senki más? És ők például? [link]
Ez megint felületes állítás... És nem valid.Ne írj olyat, ami cáfolható....Jaa hogy a pár napban...
De kipróbáltad és úgy? Mi a jelentősége, hogy a teszt utáni pár napban dicsérted. Nem értem.
Szerintem elég sok elégedett user volt.

Terentius is használja és elégedett. Nem lehet, hogy aki elégedett az nem kürtölte tele a netet és fórumokat?
Na én rajtad nem tudok mostanában kiigazodni..
Egyik állítas üti a másikat. Befejeztem egy időre, elpazaroltam ezt az időt.

A OnePlus kivonul, neked nem okoz több fejtörést, hisz sosem kedvelted. Igazából nem is tudom, volt-e BBK-s telefonod.
-
janeszgol
félisten
Na ki volt az? Remélem én
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk sok jelentősége nincs. Max ha cseszegetni akarná az ember azt a valakit.
De majdcsak nem ez a cél.
995 hozzászolasbol mindenki szidja? Azért ezt kétlem...Na akkor olvasgassuk. De akkor ha nem szereted, miért követed a topicját?
Ha valaki szeret egy márkát, akkor az baj?
Fogadjuk el a másik véleményét, és az ne legyen támadási felület se.Ennyire nem szereted a Oneplust, és így akarod jobban kifejezni
Ne akarjuk már ezért torzítani a dolgokat. Ez annyira nem korrekt és nem szakmai 
Nem ellened szól, de olyan fura ez az érvelés....
( Én rohadtul kedvelem a OnePlust, ma néztem hogy egy 15öst veszek, sajnálom, vállalom a véleményem, mert a 13R is bitang jó volt, és nem érdekelt hogy hol vannak jelen... Anno az első Xiaomikat úgy vettem, hogy nem is voltak itthon jelen...mert a telefont veszem.)
De a Te szemedben most ez a gyártó egy szálka, sokáig fogjuk ezt olvasni.
Nem te, hanem én.

Én voltam az egyetlen a teszt utáni pár napban, míg a tulajok nem jöttek."Ennyire nem szereted a Oneplust, és így akarod jobban kifejezni
"Ezt miből szűrted le? Több OP telóm is van, igaz régebbiek. Sosem volt a kedvencem az tény, de nem utálom a márkát. Lásd OP15, amit egyedül én dicsértem.
-
Terentius
őstag
Nekem is az van és nem veszem észre, hogy szidják. Eddig talán a legjobb telóm. Még a Oneplus 12-nél is jobban bejön
-
Graphics
Jómunkásember
Na ki volt az? Remélem én
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk sok jelentősége nincs. Max ha cseszegetni akarná az ember azt a valakit.
De majdcsak nem ez a cél.
995 hozzászolasbol mindenki szidja? Azért ezt kétlem...Na akkor olvasgassuk. De akkor ha nem szereted, miért követed a topicját?
Ha valaki szeret egy márkát, akkor az baj?
Fogadjuk el a másik véleményét, és az ne legyen támadási felület se.Ennyire nem szereted a Oneplust, és így akarod jobban kifejezni
Nem ellened szól, de olyan fura ez az érvelés....
( Én rohadtul kedvelem a OnePlust, ma néztem hogy egy 15öst veszek, sajnálom, vállalom a véleményem, mert a 13R is bitang jó volt, és nem érdekelt hogy hol vannak jelen... Anno az első Xiaomikat úgy vettem, hogy nem is voltak itthon jelen...mert a telefont veszem.)
De a Te szemedben most ez a gyártó egy szálka, sokáig fogjuk ezt olvasni.
-
janeszgol
félisten
Régebben LG telefonokat használtam, megszűntek.
Most évek óta OnePlus készülékeket, ezek meg lelépnek. Pedig úgy örültem, hogy a OP 10 pro készülékem meglepetésként megkapta az Android 16-ot, meg még azóta biztonsági frissítést is.
Remélem megtartják ezen szokásaikat a OnePlus 15 esetén is! Nincs kedvem ez utóbbit lecserélni, nagyon jó teló!
Érdekes mennyien szeretik az OP15 telót. A tesztje negatív hangvételű volt és a teszt fórumában is csak egy ember mondta, hogy ajánlott vétel, egy védte meg a telót. Ki is volt az...
-
KISDUCK
addikt
Jó hír hogy lesz lehetőség rollback-re ha a coloros nem jön be, nekem mindegy hogy hívják csak reklámok ne legyenek.
-
Narxis
nagyúr
-
2o1i
senior tag
-
Terentius
őstag
Arra leszek kíváncsi, hogy kínából rendelt, de global Rom-os Oneplus 15 és működni fog Color Os váltás esetén vagy kuka.
-
CarryPotter
tag
-
papp54
aktív tag
Na pont a BBK ilyen húzásai miatt lesz nehéz dolguk a Vivo telefonoknak megvetni a lábukat a csúcskategóriás telefonok mezőnyében. Aki kiad 1000-1500 dollárt egy telefonért, az biztos akar lenni abban, hogy a gyártó később nem vonul ki az adott ország piacáról holmi "piaci fókuszváltásra" hivatkozva. A vásárlónak bíznia kell a gyártó hosszútávú jelenlétében, és az ilyen kivonulásokkal pont azt a bizalmat rombolja le már többedszerre a BBK.
Hiába jó a Vivo műszakilag és szoftveresen is, ha például egy Pixel, Honor, Samsung, Xiaomi, meg persze Iphone is jó, de azok évtizedes stabil piaci jelenlétet is fel tudnak sorakoztatni a telefonjaik pozitívumai mellett.Nekem is ugyanez a meglátásom.
-
kbyte1024
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Most évek óta OnePlus készülékeket, ezek meg lelépnek. Pedig úgy örültem, hogy a OP 10 pro készülékem meglepetésként megkapta az Android 16-ot, meg még azóta biztonsági frissítést is.
Remélem megtartják ezen szokásaikat a OnePlus 15 esetén is! Nincs kedvem ez utóbbit lecserélni, nagyon jó teló!
Majd mondd meg mit fogsz használni, akkor olyat nem veszünk.
-
kbyte1024
veterán
Amugy már rég lekommunikálták,hogy a kivonulás ellenére a beígért update-ek érkezni fognak. Ezen nem kell aggodni.
-
2o1i
senior tag
-
Alogonomus
őstag
Pedig már idehaza is elég erős tábora van a Vivo usereknek.
Amúgy ők eléggé külön úton mozognak. Még szoftveresen is.
Itt a Vivo amúgy nem is volt említve a hírben. Nincs köze ehhez, hogy jött most ide?
Nincs már BBK.
2-3 éve.A BBK Electronics konglomerátum 2023-ban oszlott fel, utódjaként megmaradt a gyerek-okosórákra szakosodott Imoo, a Vivo és alatta az iQOO, az Oppo és alatta a OnePlus, illetve immáron visszakerült az Oppo alá a Realme.
Persze és a különböző márkák hivatalos nyilatkozatok szerint már külön néven is futó OxygenOS, ColorOS, OriginOS, és akár még egyéb nevű "OS" rendszert is használnak a telefonjaikban, de a kínai konglomerátumok szétválása jellemzően ugyanúgy csak cégbírósági jelentőségű, ahogy a 2020-as Huawei-Honor szétválást követően is még több Honor telefon is csak "átmatricázott" Huawei telefon volt.
Az ilyen kínai konglomerátumok felbomlásakor csak a névjegykártyák változnak, de a munkavállalók fizikailag maradnak a helyükön, ahogy a gyártás és a logisztikai csatornák is maradnak közösek.
A BBK általános megítélése és a bírósági ügyei már túl nagy terhet jelentettek az eredeti almárkáknak, ezért a BBK-t "eltüntették" a az almárkák fölül, de attól még nem széledtek szét az almárkák, a közös alapok is megmaradtak.
-
marcee
addikt
Sajnálom! Mióta bemutatkozott az első Oneplus, a negyedik telefonomat használom, ebből három is O+ volt/van. De már a 13-at is azért vettem, mert az Oppo Find X8/9 Pro nem volt elérhető, vagy túl drága volt.
-
Graphics
Jómunkásember
Na pont a BBK ilyen húzásai miatt lesz nehéz dolguk a Vivo telefonoknak megvetni a lábukat a csúcskategóriás telefonok mezőnyében. Aki kiad 1000-1500 dollárt egy telefonért, az biztos akar lenni abban, hogy a gyártó később nem vonul ki az adott ország piacáról holmi "piaci fókuszváltásra" hivatkozva. A vásárlónak bíznia kell a gyártó hosszútávú jelenlétében, és az ilyen kivonulásokkal pont azt a bizalmat rombolja le már többedszerre a BBK.
Hiába jó a Vivo műszakilag és szoftveresen is, ha például egy Pixel, Honor, Samsung, Xiaomi, meg persze Iphone is jó, de azok évtizedes stabil piaci jelenlétet is fel tudnak sorakoztatni a telefonjaik pozitívumai mellett.Pedig már idehaza is elég erős tábora van a Vivo usereknek.
Amúgy ők eléggé külön úton mozognak. Még szoftveresen is.
Itt a Vivo amúgy nem is volt említve a hírben. Nincs köze ehhez, hogy jött most ide?
Nincs már BBK.
2-3 éve.A BBK Electronics konglomerátum 2023-ban oszlott fel, utódjaként megmaradt a gyerek-okosórákra szakosodott Imoo, a Vivo és alatta az iQOO, az Oppo és alatta a OnePlus, illetve immáron visszakerült az Oppo alá a Realme.
-
Alogonomus
őstag
Hiába jó a Vivo műszakilag és szoftveresen is, ha például egy Pixel, Honor, Samsung, Xiaomi, meg persze Iphone is jó, de azok évtizedes stabil piaci jelenlétet is fel tudnak sorakoztatni a telefonjaik pozitívumai mellett. -
Timer
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Már a táblagép is out of stock.

-
janeszgol
félisten
Nézd, nem olyan bonyolult ez. OnePlus volt európai ízlésnek szabva, és amíg relatíve függetlenül alkothattak, pláne szoftverben, ez a gyakorlatban is így volt. Hardverben nyilván mindig úgy legózták össze azt, amit tudtak, az utóbbi két évben már meg sem erőltették magukat. Amióta visszakerültek teljes egészében az OPPO-hoz, már látszik, hogy nem erőlködnek annyira a hazai piaccal, nem küldenek teszt telót a nagy neveknek sem, például. De jól mutatja ezt az is, amit írtál, alig van OPPO itthon, de miért is lenne? OnePlus-ból sem tudtak eladni eleget, pedig szolgáltatói kínálatban is elérhető volt, meg európai szájízre is volt hangolva. Egyszerűen elengedték, de ezzel nem is lenne gond, ha lenne egy normális globális oldal, mint régen. Az első 5 vagy 6 oneplusom kintről rendeltem, az utóbbi kettő van csak itthonról. De ha már így alakult, akkor se kellene feltétlenül magyar webshop, vagy szolgáltatói kínálat, csak lenne egy normális oppo.com vagy realme.com, ami kevező feltételekkel szállít és szervizel itthon is, ahogyan azt az OP-tól megszoktuk anno.
+1
Világos.
-
Timer
veterán
Nézd, nem olyan bonyolult ez. OnePlus volt európai ízlésnek szabva, és amíg relatíve függetlenül alkothattak, pláne szoftverben, ez a gyakorlatban is így volt. Hardverben nyilván mindig úgy legózták össze azt, amit tudtak, az utóbbi két évben már meg sem erőltették magukat. Amióta visszakerültek teljes egészében az OPPO-hoz, már látszik, hogy nem erőlködnek annyira a hazai piaccal, nem küldenek teszt telót a nagy neveknek sem, például. De jól mutatja ezt az is, amit írtál, alig van OPPO itthon, de miért is lenne? OnePlus-ból sem tudtak eladni eleget, pedig szolgáltatói kínálatban is elérhető volt, meg európai szájízre is volt hangolva. Egyszerűen elengedték, de ezzel nem is lenne gond, ha lenne egy normális globális oldal, mint régen. Az első 5 vagy 6 oneplusom kintről rendeltem, az utóbbi kettő van csak itthonról. De ha már így alakult, akkor se kellene feltétlenül magyar webshop, vagy szolgáltatói kínálat, csak lenne egy normális oppo.com vagy realme.com, ami kevező feltételekkel szállít és szervizel itthon is, ahogyan azt az OP-tól megszoktuk anno.
-
Dolphine
addikt
-
bollokcs80
Korrektor
Én 6 hónapja vettem. 265- ért az Alzában. A legszebb kék szînben.
Az jó, webshopban még 8-900€ körül szórták ki nemrég.
-
janeszgol
félisten
Beszelgetünk, ez nem arról szól, hogy ki a "győztes".
Nem vagyok egy versengő típus , ha neked ez a véleményed, amiket leírtál , rendben.
El tudom fogadni.
amit meg én gondoltam, azt is leírtam. Ha tudod elfogadod, ha nem, akkor sem tudok mit tenni. Őszintén írhatok bármit, ha van egy elképzelésed, azt az én mondandóm nem fogja megváltoztatni. Nem is cél.
Nincs győztes, felnőttek vagyunk. De akkor miért dicsérjem a céget, ha az itthoni kínálata ennyire vékony? Oké az Alzán minden is van. Oké.
-
Graphics
Jómunkásember
Beszelgetünk, ez nem arról szól, hogy ki a "győztes".
Nem vagyok egy versengő típus , ha neked ez a véleményed, amiket leírtál , rendben.
El tudom fogadni.
amit meg én gondoltam, azt is leírtam. Ha tudod elfogadod, ha nem, akkor sem tudok mit tenni. Őszintén írhatok bármit, ha van egy elképzelésed, azt az én mondandóm nem fogja megváltoztatni. Nem is cél.
-
janeszgol
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
-
janeszgol
félisten
Azt a hozzászólást direkt úgy írtam meg. Mert utána kellett néznem. Látod nincs szerkesztve.
-
csataribence
újonc
Több mint egy éve volt már, Alza+ tagsággal 380 ezer körül. Akkor még gyári oldalon, hivatalos helyeken 450 ezer körül ment.
Én 6 hónapja vettem. 265- ért az Alzában. A legszebb kék szînben.
-
Graphics
Jómunkásember

Nekem mára ebben a témában ennyi volt, nem akarom a folyamatos korrekciókat olvasni. Időt vesz el.
Talán megérted, hogy itt a Vivo volt az utóbbi időben erősen tolva, Szolgáltatói és openmarket piacon is.
A kassza meg ugyanaz...

-
janeszgol
félisten
-
tomp
félisten
Akkor az Oppo jöhetne hozzánk is rendesen mert a magyar oldal az kész vicc.
Még a román Oppo is fényévekkel előrébb van... -
bollokcs80
Korrektor
-
Graphics
Jómunkásember
Igaz kicsit pontatlanul írok. Melóhelyen vagyok még.
De ott a Honor, aki szintén jelen van több árkategóriában még a szolgáltatóknál is. Egyszerűen nem értem, hogy egy Reno15 miért nem éri meg itt? Oppo A16s, asszem ez a fosadék volt szolgáltatóiban.A Vodafone hozze el Európába az Oppo mobilokat [link]
Hangzatos cím, nagy partnerség. Emlékszik még valaki erre? Oppo A16s, meg Oppo Afaszomtudjamégmi. Volt legalább közepes Oppo? Ki emlékszik erre? 6 éves hír, nem régi. Most valóban jobb (jó) az Oppo kínálata, most egy sincs. Persze Alzán van, értem én.Akkor majd folytatjuk, ha pontos lesz.
-
janeszgol
félisten
Sose volt külön cég a Realme meg az OP.
A Xiaominak ezekhez semmi köze.Itt a Xiaomi, Realme, OP, amik régen külön álltak.
És ezt nem tudom értelmezni. Hogy mi.?
A BBK csoport termékeit ismered, de valahogy nem ugyanarról beszélünk.
A Realme, a Vivo , Oppo, Oneplus, IQOO egy anyacég termékei, ez mindig is így volt.
Az hogy ezt papíron pár éve szétszedték, érdemi változást nem hozott.
Igaz kicsit pontatlanul írok. Melóhelyen vagyok még.
De ott a Honor, aki szintén jelen van több árkategóriában még a szolgáltatóknál is. Egyszerűen nem értem, hogy egy Reno15 miért nem éri meg itt? Oppo A16s, asszem ez a fosadék volt szolgáltatóiban.A Vodafone hozze el Európába az Oppo mobilokat [link]
Hangzatos cím, nagy partnerség. Emlékszik még valaki erre? Oppo A16s, meg Oppo Afaszomtudjamégmi. Volt legalább közepes Oppo? Ki emlékszik erre? 6 éves hír, nem régi. Most valóban jobb (jó) az Oppo kínálata, most egy sincs. Persze Alzán van, értem én. -
Graphics
Jómunkásember
Sose volt külön cég a Realme meg az OP.
A Xiaominak ezekhez semmi köze.Itt a Xiaomi, Realme, OP, amik régen külön álltak.
És ezt nem tudom értelmezni. Hogy mi.?
A BBK csoport termékeit ismered, de valahogy nem ugyanarról beszélünk.
A Realme, a Vivo , Oppo, Oneplus, IQOO egy anyacég termékei, ez mindig is így volt.
Az hogy ezt papíron pár éve szétszedték, érdemi változást nem hozott.
-
aprokaroka87
nagyúr
Xiaomi márka esetén a poco és Redmi vonal ami reklámos, de ott viszont egyre nagyobb a pofátlanság, teljes képernyős reklámok.
Oké nekem is Poco az egyik telefonom, én megtudom oldalni. -
janeszgol
félisten
Ez oké, de az Opporól beszélünk. Azaz a volt BBK-ról. Pénz nem számít, mert kínai állam. Itt a Xiaomi, Realme, OP, amik régen külön álltak. Akarni kell itt lenni.
Ha a Sam,sungnak, Apple-nek, Xiaominak, Motorolának megéri ez a piac... -
Donki Hóte
veterán
Tragédia ez az egész
Jönnek, mennek, visszajönnek, megint eltűnnek, a vásárlók meg csak néznek.
-
Graphics
Jómunkásember
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Én inkább úgy mondanám hogy a két rendszer másképp old meg bizonyos dolgokat...
Pl a Realme rendszerén nincs reklám...Na pont ezért kéne a Realme vissza. Nem volt rajta reklám. Xiaomi reklámos, Motorola reklámos, Samsung hát, erről vitáztunk már.
-
Graphics
Jómunkásember
-
janeszgol
félisten
Tavaly a OP13 volt szerintem az egyik legjobb telefon, sikerült jó áron beszereznem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Remélem a szoftverrel nem szívatnak meg és fogom tudni 3-4 évig használni, ahogy terveztem.
Alzás vásárlás esetén gondolom nem kell aggódnom a szervízháttér miatt....Szuper. Megírod kérlek hol vetted szuper áron?
-
janeszgol
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
Szolgáltatónál van Oppo? Most nincs. Régen volt, de akkor is melyik kategória képviseltette magát? Oppo A16s ha jól rémlik. A szolgáltatóknál kel el a telefonok majdnem 80%-a idehaza. Az Oppo A szériája sokáig elég gyenge minőségű volt.
Térjünk át open marketre. Igen az Alzán széles Oppo termékkínálat van. Az izgalmasabb darabok is ott vannak, nem csak az alsópolcos.
Euronics: semmi.
MM: semmi.Oké dobjuk be a hálót. Árukereső, Oppora leszűrve. 30 ajánlat. [link]
Ebből több csak az Alzában kapható, és a 2 ajánlat igazából egy, egy bolt. Find X9 Ultra/Pro, Reno 16 Pro. Reno 15 Pro már három boltban kapható. Nem rossz telefonok. Amikor kapható 240 ezerért a Vivo X200 FE, akkor azt jobb ajánlatnak tartom, de ez a két Reno is nagyon jó.
Tovább görgetve 200k felett, de 250k alatt: 2 ajánlat, 2 ajánlat (Reno 13 Pro, Reno 16).
A Reno 13 és 14 200k alatt 1-1 boltban. Pultos gari.
Reno15. SD7 gen4 jó, de az előzőktől leugrottunk teljesítményben és kamerában.130 ezer ft a Reno15, ez jó ajánlat. Na ez szolgáltatónál is aratna. Olcsó, jó teljesítményt hoz és közepes, néha annál picit jobb kamerát, jó kijelzőt.
De miért szar? Mármint részemről nem erről szólt a kérdés.
Vagy mi a szar?
Miért a HMD volt a hasonlítasi alap?
-
janeszgol
félisten
Az Oppo mióta gyárt szart?
És hogy jön hasonlat szintjén a HMD, az egyik gyártó a másik egy gyenge márka..
Nem is tudnám egy lapon említeni a két márkát...Szerintem annyira nem ismered a termékkínálatukat. Én ebből ezt szűrtem le.

Milyen szarral dobálózik az Oppo?
Azért vagyok kicsit megrökönyödve, mert úgy gondolom széles ismeretekkel rendelkezel, de egy ilyen hmds összeeresztés még Tőled is fura.Az OPPO eléggé felsőpolcos votl mindig is a BBK csoport idejében is. Vannak olcsóbb termékeik valóban, azokból felénk nem látni semmit viszont.
Szolgáltatónál van Oppo? Most nincs. Régen volt, de akkor is melyik kategória képviseltette magát? Oppo A16s ha jól rémlik. A szolgáltatóknál kel el a telefonok majdnem 80%-a idehaza. Az Oppo A szériája sokáig elég gyenge minőségű volt.
Térjünk át open marketre. Igen az Alzán széles Oppo termékkínálat van. Az izgalmasabb darabok is ott vannak, nem csak az alsópolcos.
Euronics: semmi.
MM: semmi.Oké dobjuk be a hálót. Árukereső, Oppora leszűrve. 30 ajánlat. [link]
Ebből több csak az Alzában kapható, és a 2 ajánlat igazából egy, egy bolt. Find X9 Ultra/Pro, Reno 16 Pro. Reno 15 Pro már három boltban kapható. Nem rossz telefonok. Amikor kapható 240 ezerért a Vivo X200 FE, akkor azt jobb ajánlatnak tartom, de ez a két Reno is nagyon jó.
Tovább görgetve 200k felett, de 250k alatt: 2 ajánlat, 2 ajánlat (Reno 13 Pro, Reno 16).
A Reno 13 és 14 200k alatt 1-1 boltban. Pultos gari.
Reno15. SD7 gen4 jó, de az előzőktől leugrottunk teljesítményben és kamerában.130 ezer ft a Reno15, ez jó ajánlat. Na ez szolgáltatónál is aratna. Olcsó, jó teljesítményt hoz és közepes, néha annál picit jobb kamerát, jó kijelzőt.
-
Graphics
Jómunkásember
Pl a Realme rendszerén nincs reklám...Nekem szoftveresen lassú volt a Hyper, erős hardveren is.
A Realmen nincs reklám, mindössze az olcsóbb modellek ( értsd nem GT szeria alatt) sok előtelepített appot tartalmaznak, de reklámot nem.
Összehasonlítási alapom van, X7 Pro, F6, X8 Pro Max, Realme 14, GT7 , OnePlus 13R hosszutávon
-
aprokaroka87
nagyúr
Pl a Realme rendszerén nincs reklám... -
Graphics
Jómunkásember
Ki célközönség, mert ha megnézed a Xiaomi ezt jobban csinálja, Tulajdonképpen ott is 3 " márka " van piacon, de ott szerintem azért van valamilyen tudatosság is.
A Xiaomit szokás szidni, hogy nem jól csinálja és sok a termék, illetve nagyok az átfedések.
Szerintem egyik se jobb. Valamiben az egyik erős, másban a másik.
Szoftveresen szerintem az exBBK fényévekkel jobb, mint a nehézkes HyperOS.
Volt mindkettő és emiatt látom érzem.
-
KISDUCK
addikt
Hát ez sajnálatos hír.
Remélem a szoftver marad reklámmentes, ennél jobban ne szo#assanak már le.
-
csataribence
újonc
Tavaly a OP13 volt szerintem az egyik legjobb telefon, sikerült jó áron beszereznem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Remélem a szoftverrel nem szívatnak meg és fogom tudni 3-4 évig használni, ahogy terveztem.
Alzás vásárlás esetén gondolom nem kell aggódnom a szervízháttér miatt....Egész biztosan nem. Valóban egy hihetetlenül jó telefon. Az Alzas garancia előny, az tuti. Ott vettem én is. Annyi telóm lett hirtelen, hogy valszeg felmegy az apróra, de még hezitalok. Az biztos, hogy az utódja, a 15 a nyomába nem ér
-
aprokaroka87
nagyúr
Milyen koncepcióra gondolsz?
Vivo: prémium kamerás irány
Oppo: kb hasonló
Realme: közép és felső közép hardveresen, de vannak jó olcsó vonalas cuccaik is, először inkább India volt a prioritás.OnePlusnak ebben már nem votl hely, pár éve egyértelműen felfelé akarták tolni jobban árban, de nem jött be , ezért berakták az Oppo alá egyértelműen.
( A túl későn : pár éve már így van amúgy a rendszerük. )
Ki célközönség, mert ha megnézed a Xiaomi ezt jobban csinálja, Tulajdonképpen ott is 3 " márka " van piacon, de ott szerintem azért van valamilyen tudatosság is.
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem túl későn kezdték el egységesíteni a telefonok firmware rendszerét, plusz volt bármi koncepció az Oppo, Realme, Oneplus termékek mögött?
Milyen koncepcióra gondolsz?
Vivo: prémium kamerás irány
Oppo: kb hasonló
Realme: közép és felső közép hardveresen, de vannak jó olcsó vonalas cuccaik is, először inkább India volt a prioritás.OnePlusnak ebben már nem votl hely, pár éve egyértelműen felfelé akarták tolni jobban árban, de nem jött be , ezért berakták az Oppo alá egyértelműen.
( A túl későn : pár éve már így van amúgy a rendszerük. )
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem túl későn kezdték el egységesíteni a telefonok firmware rendszerét, plusz volt bármi koncepció az Oppo, Realme, Oneplus termékek mögött?
-
Graphics
Jómunkásember
-
paatrick
őstag
Na mibe fogadunk hogy a OP 16 valami überba*ó telefon lesz most hogy nem jön sehova
-
bollokcs80
Korrektor
Alzás vásárlás esetén gondolom nem kell aggódnom a szervízháttér miatt.... -
Graphics
Jómunkásember
Az Oppo mióta gyárt szart?
És hogy jön hasonlat szintjén a HMD, az egyik gyártó a másik egy gyenge márka..
Nem is tudnám egy lapon említeni a két márkát...Szerintem annyira nem ismered a termékkínálatukat. Én ebből ezt szűrtem le.

Milyen szarral dobálózik az Oppo?
Azért vagyok kicsit megrökönyödve, mert úgy gondolom széles ismeretekkel rendelkezel, de egy ilyen hmds összeeresztés még Tőled is fura.Az OPPO eléggé felsőpolcos votl mindig is a BBK csoport idejében is. Vannak olcsóbb termékeik valóban, azokból felénk nem látni semmit viszont.
-
Timer
veterán
-
robogár
tag
-
kbyte1024
veterán
Nem baj az ha a Realmi inkább a globálba gondolkodik. Így maradnék én is a BBK vonalon.
-
Timer
veterán
RIP. Remélem, a 15 vásárlóit azért nem sz@rják le majd.
-
robogár
tag
-
janeszgol
félisten
Jó lenne akkor nagyobb, jobb kínálat Oppoból. Ne álljanak be a szarba. Nem megyünk semmire egy újabb HMD-szökevénnyel, aki csak a szarral dobálózik.
-
Yeffy
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem nagyon sehogy. Ugyanaz a szoftver mint eddig.
Mármint ha a kínai piacon cuccok kapnak Updatet, meg épp az indiai piacosok, akkor azt megkapják szerintem a többi régióban is.
-
Yeffy
veterán
Akkor ennyi volt. 🫤 Kivancsian varom, hogy fogja ez erinteni a frissiteseket a jelenlegi OP telómon.
-
robogár
tag
Kár érte. Bár a Oneplus tökéletesen bemutatja hogy a 'flagship killer' niche kockafejeknek készülő telefonok miért is nem fognak tudni soha több generáción keresztül túlélni. A techie vásárló nem hűséges, a hűséges vásárló nem techie. Ezt az ellentmondást a OnePlus se tudta érdemben feloldani, el is ment commerce irányba.
Kivalo ugynok volt
-
Aweriot
senior tag
Kár érte. Bár a Oneplus tökéletesen bemutatja hogy a 'flagship killer' niche kockafejeknek készülő telefonok miért is nem fognak tudni soha több generáción keresztül túlélni. A techie vásárló nem hűséges, a hűséges vásárló nem techie. Ezt az ellentmondást a OnePlus se tudta érdemben feloldani, el is ment commerce irányba.
-
Graphics
Jómunkásember
Egyszerű tili-toli.
A Realme-t áttolják ide, a OP megy haza... Kérdés mi kerül a paletta aljára.
Kicsit Lenovo-Motorola utánérzésem van.
Kár amúgy, így szépen droppol majd a OnePLus cuccok ára ... Pedig amúgy szoftveresen én kiforrottnak éreztem, de az is tény, hogy már nem volt különbség jó ideje a Realme-Oppo-Oneplus szoftverek között.
Mindegy, megvárom mit hoz ki a Realme vagy épp az Oppo a következő időszakban, én maradok ezen a "BBK-s" vonalon egyelőre.
Majd jönnek az Oppo Reno modellek a OnePlus Nord modellek helyett, igazából ez csak nevezéktan kérdése.
Az ok egyszerű, a prémium Oppo-Vivo vonal kerülne előtérbe.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Asztalos klub
- Hővezető paszták
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Újszerű Honor 200 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Újszerű, hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB, 12 hónap garancia!
- Újszerű Xiaomi Redmi 15C 4.128GB, 2027.04.29-ig Auchan garancia!
- Használt Samsung Galaxy S23 Plus 8/256GB, 12 hónap garanciával!
- Megkímélt Samsung Galaxy S22 Plus 8/128GB, 12 hónap garanciával!
"
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Realme -t nehogy vegyen