- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Egér probléma
- RAM topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Van képe hozzá: LG UltraGear 52G930B monitor tesztje
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Kocsis88
csendes tag
Nincs olyan négyes kit, hogy 2x16 meg 2x8, de itt a fórumon is van olyan, aki először 2x8-cal indult, majd mellé rakott 2x16-ot... Ahogy régen is sok olyan felhasználó volt, hogy 2x4 + 2x8GB volt a gépében...
-
JulianSinulf
őstag
Na akkor fárassz olyat aki kíváncsi rá.
Szó sincs ddr4-ről, de te számon kéred. A #16-odat elemezd már ki.
Én elhiszem nehéz felfognod, amit saját magad írtál, nincs azzal gond.
Én bizonygassak neked? lol :d2x16 és 2x8-as kitet nem fogsz venni egyben. Külön-külön meg minek.
Meg mi az, hogy nem lehet 2x(2x8)/(2x16) kit, mert az emberek jellemzően nem azt veszik?Ha nem iszol sört szokj rá, hátha segít ( :
Csak nekem ne írj lécci', elismerem hatalmas tudásod
( :Inkább neked kell a sör.
-
Chaser
legenda
Na akkor mutass nekem egy olyan négy darabos kitet, amiben "2x8 és 2x16" a felállás.
Valahogy sejtettem, hogy az az "és" ki fog maradni valakinek.
Az emberek jellemzően nem két kitet vesznek egyszerre.A #21-esben meg írtam, hogy csak DDR5-ben létezik más méret és kit. Követni kellene a fórumot.
Nem sörözöm, mert nem szeretem.
Na akkor fárassz olyat aki kíváncsi rá.
Szó sincs ddr4-ről, de te számon kéred. A #16-odat elemezd már ki.
Én elhiszem nehéz felfognod, amit saját magad írtál, nincs azzal gond.
Én bizonygassak neked? lol :d2x16 és 2x8-as kitet nem fogsz venni egyben. Külön-külön meg minek.
Meg mi az, hogy nem lehet 2x(2x8)/(2x16) kit, mert az emberek jellemzően nem azt veszik?Ha nem iszol sört szokj rá, hátha segít ( :
Csak nekem ne írj lécci', elismerem hatalmas tudásod
( : -
JulianSinulf
őstag
Nincs olyan négyes kit, hogy 2x16 meg 2x8, de itt a fórumon is van olyan, aki először 2x8-cal indult, majd mellé rakott 2x16-ot... Ahogy régen is sok olyan felhasználó volt, hogy 2x4 + 2x8GB volt a gépében...
Én tudom, hogy nincs ilyen kit.
Nekem is volt 2x8+2x16 kit a gépben. Nem egyszerre vettem őket.
Aztán a 2x8GB átkerült egy másik gépbe.
Sőt, régebbiben volt 2x2GB és 2x4GB-os felállásom is.
Ezért is szeretem elsősorban a 4 slot-os alaplapokat. -
Dragon3000
nagyúr
Na akkor mutass nekem egy olyan négy darabos kitet, amiben "2x8 és 2x16" a felállás.
Az emberek jellemzően nem két kitet vesznek egyszerre.A #21-esben meg írtam, hogy csak DDR5-ben létezik más méret és kit. Követni kellene a fórumot.
-
JulianSinulf
őstag
Olvasd már el mit írtál a #16-ban, segítek, ne legyen az, hogy nem találtad meg.
Nincs ebben semmi érdekes.
A VRAM igényt megnövelték 8GB-ról 12GB-ra.
Nekem úgy tűnik, hogy a 64GB csak azért volt, mert a 4060-nal kevés lett volna a 32GB.
Viszont lépcsőben a 32GB után a 64GB jön. Mert ugye 2x32 vagy 4x16. Ilyen kiteket lehet kapni. 2x16 és 2x8-as kitet nem fogsz venni egyben. Külön-külön meg minek.
Az más kérdés, hogy akinek eleve van 2x16 és, ha 48 GB is elég, akkor elég lenne neki 2x8. Vagy akár 2x4, ha már a 40 GB is elég. De szerintem ennyire nem gondolták túl és egyszerűbb volt beírniuk egy szép nagy értéket. Ezzel is támogatva a kiskereskedős memóriapiacot.
Csak a közönség nem úgy reagált, ahogy szerették volna.
Hol van itt ddr4? Meg mi az, hogy nincs 2x8 és 2x16-os kit? ddr4-ből és 5-ből is van mindkettő.
Én azt várom, hogy egy sörrel kevesebbet igyál ( :Na akkor mutass nekem egy olyan négy darabos kitet, amiben "2x8 és 2x16" a felállás.
-
Chaser
legenda
Semmi gond. Akkor jöhetnek a linkek a #19-es hsz-ben felsoroltakhoz ddr4 modullal.
Ha alá tudod támasztani, akkor hiszek neked és én tanultam valami újat. Ha nem, akkor azt sem hiszem el, hogy picit értesz hozzá
Csak úgy halkan megjegyzem, hogy sosem találkoztam az említett kit-ekkel kereséseim során. Igaz, hogy általában nem is kerestem direkt ilyen kitet, de a keresők szeretnek mindenfélét is bedobni. Jár egy-két reklámlevél is eladóktól és ott sem találkoztam vele.
Arról olvastam, hogy ddr5-ben vannak már nem standard méretek is.De, hogy lásd, hogy nem vagyok lusta, rákerestem a 2x12GB ddr4-re és az első termék 32 GB-os kit volt, a többi meg 2x16GB vagy 32GB/16GB 2 darabos kit.
12GB-os kitet nem dobott be egyet sem.
Még csak ddr5-re sem tért ki, ami azért furi, mert nem szokott ennyire ragaszkodni minden paraméterhez.
Mondjuk ddr5-re keresve is csak a 3. találat stimmelt, a többi 32GB-os és 16GB-os kit volt.Várom a linkeket.
Olvasd már el mit írtál a #16-ban, segítek, ne legyen az, hogy nem találtad meg.
Nekem úgy tűnik, hogy a 64GB csak azért volt, mert a 4060-nal kevés lett volna a 32GB.
Viszont lépcsőben a 32GB után a 64GB jön. Mert ugye 2x32 vagy 4x16. Ilyen kiteket lehet kapni. 2x16 és 2x8-as kitet nem fogsz venni egyben. Külön-külön meg minek.
Az más kérdés, hogy akinek eleve van 2x16 és, ha 48 GB is elég, akkor elég lenne neki 2x8. Vagy akár 2x4, ha már a 40 GB is elég. De szerintem ennyire nem gondolták túl és egyszerűbb volt beírniuk egy szép nagy értéket. Ezzel is támogatva a kiskereskedős memóriapiacot.
Csak a közönség nem úgy reagált, ahogy szerették volna.
Hol van itt ddr4? Meg mi az, hogy nincs 2x8 és 2x16-os kit? ddr4-ből és 5-ből is van mindkettő.
Én azt várom, hogy egy sörrel kevesebbet igyál ( : -
JulianSinulf
őstag
Semmi gond. Akkor jöhetnek a linkek a #19-es hsz-ben felsoroltakhoz ddr4 modullal.
Ha alá tudod támasztani, akkor hiszek neked és én tanultam valami újat. Ha nem, akkor azt sem hiszem el, hogy picit értesz hozzá
Csak úgy halkan megjegyzem, hogy sosem találkoztam az említett kit-ekkel kereséseim során. Igaz, hogy általában nem is kerestem direkt ilyen kitet, de a keresők szeretnek mindenfélét is bedobni. Jár egy-két reklámlevél is eladóktól és ott sem találkoztam vele.
Arról olvastam, hogy ddr5-ben vannak már nem standard méretek is.De, hogy lásd, hogy nem vagyok lusta, rákerestem a 2x12GB ddr4-re és az első termék 32 GB-os kit volt, a többi meg 2x16GB vagy 32GB/16GB 2 darabos kit.
12GB-os kitet nem dobott be egyet sem.
Még csak ddr5-re sem tért ki, ami azért furi, mert nem szokott ennyire ragaszkodni minden paraméterhez.
Mondjuk ddr5-re keresve is csak a 3. találat stimmelt, a többi 32GB-os és 16GB-os kit volt.Várom a linkeket.
-
Dragon3000
nagyúr
Csak DDR5-ben létezik.
Ha a teljes piacot akarják megfogni, akkor a jól bevált értékekkel számolnak. Úgy legalább a DDR4-el rendelkezők sem kezdenek el keresgélni nem létező mérertű modulokat.Még ddr5 se volt, de már volt olyan játék, ahol 12GB volt az ajánlott...
-
Chaser
legenda
Csak a közönség nem úgy reagált, ahogy szerették volna.Köszi, mindig tanulok itt valamit.
Mondjuk lehet annyi pc-m/alkatrészem volt, hogy picit értek hozzá
Van 48gb-os kit. Írj a gyártóknak, szüntessék már be, mert szted nem úgy van
Dragon3000
Egy irányszám, írhatnak oda bármit. A hw igény nem attól függ, ahogy neked is feltűnt) -
JulianSinulf
őstag
Van 2x12, 2x24 és 2x48-as kit is, így akár 48GB is lehetne.
Csak DDR5-ben létezik.
Ha a teljes piacot akarják megfogni, akkor a jól bevált értékekkel számolnak. Úgy legalább a DDR4-el rendelkezők sem kezdenek el keresgélni nem létező mérertű modulokat. -
Dragon3000
nagyúr
Nem nézem meg, mert nem érdekel mit hantáznak)
Benne van a nevében:
minimum
ajánlott
Az úgy qrva érdekes, ha ez a két érték egyforma.nanocry
Ezt mondom. Neked az megfelel, de nem mindenkinek.
30-60 ingával micro lag, stutter, tearing, minden sz@r.
Nekem élvezhetetlen.Qhd
60/tükör sima alatt engem nem érdekel game.
De kinek mik az igényei. Sokan az én szerény igényeimen is mosolyognak)
Szerintem elmúlt már rég a középkor, hogy 8gb rammal szenvedjen valaki, mikor 16-tal is sokszor nyiknyik' van.Mint írtam, ha a min esetében kevés a 8GB, ott a következő értelmes lépcső a 16 lesz, nagyon ritkán adnak meg 12GB-os értéket, inkább egyből mennek a 16-ra, viszont ha az ajánlotthoz is elég 16, akkor mindkettőnél ez fog szerepelni, de ahogy írtam játszottam már olyan játékkal, ahol az ajánlott 32 volt és gond nélkül ment 16-tal is, soha nem volt vele gondom, pedig nem low beállításokkal játszottam, persze mellette volt pár olyan játék is, ahol 16GB volt megadva, de követelte a 32-t a játék.
-
Dragon3000
nagyúr
Csak a közönség nem úgy reagált, ahogy szerették volna.Van 2x12, 2x24 és 2x48-as kit is, így akár 48GB is lehetne.
-
fukasza
junior tag
Nincs ram, megtanultak programozni.

-
tibaimp
nagyúr
Attól félnek, hogy nem lesz vevő, mondjuk megértem. Az is lehet, hogy direkt volt, mert azt viszont elértek vele, hogy mindenki erről a játékról beszél. Jó kis ingyen reklám.
-
JulianSinulf
őstag
Benne van a nevében:
minimum
ajánlott
Nekem élvezhetetlen.Qhd
Szerintem elmúlt már rég a középkor, hogy 8gb rammal szenvedjen valaki, mikor 16-tal is sokszor nyiknyik' van.Nincs ebben semmi érdekes.
Csak a közönség nem úgy reagált, ahogy szerették volna. -
Chaser
legenda
Ha megnézed a játékok nagy részénél a minimum 16GB és az ajánlott is ennyi. Gondolom minimum esetében kevesebb is elég, de 8GB-nál több kell, így ugyanazt írják oda is. Illetve szokott az is lenni, hogy a minimum 16GB, az ajánlott a 32, de 16 mellett is ugyanolyan jól fut...
Benne van a nevében:
minimum
ajánlott
Nekem élvezhetetlen.Qhd
Szerintem elmúlt már rég a középkor, hogy 8gb rammal szenvedjen valaki, mikor 16-tal is sokszor nyiknyik' van. -
AD4MINATOR
nagyúr
nahát, úgy látszik itt mindent lehet csak győzni nem
-
nanocry
tag
30-60 fps közt ingázva vitte a nagy címeket is, a kisebbek ettől is jobban forogtak...
-
JulianSinulf
őstag
-
Throme
veterán
... aztán érdemes egyáltalán erre a játékra összekaparni azt a xaros 64, vagy 32 GB RAM-ot, vagy megvenni se kéne?
-
Dragon3000
nagyúr
Ha megnézed a játékok nagy részénél a minimum 16GB és az ajánlott is ennyi. Gondolom minimum esetében kevesebb is elég, de 8GB-nál több kell, így ugyanazt írják oda is. Illetve szokott az is lenni, hogy a minimum 16GB, az ajánlott a 32, de 16 mellett is ugyanolyan jól fut...
-
sh4d0w
félisten
Na, most már mindenkinek sokkal könnyebb, hogy csak 32 giga...
-
Chaser
legenda
Mondjuk kinek mi a játszható. Elvagyok 60 fps-en is, de ott micro lag és semmi egyéb sz@r ne legyen.
Másnak meg a 30 fps is jó, megint másnak a 120 is kevés)szerk:
Ha vennék pc-t 64gb, köpnék mellé egyet de megvenném. -
nanocry
tag
-
Chaser
legenda
Az elindul/korrektül fut között elég nagy a szakadék.
Az ezer éves forza 4 is elindult 8-cal. 16-tal még micro lagok hada, 32-vel jó volt) -
nanocry
tag
-
Chaser
legenda
Ha megnézed a játékok nagy részénél ugyanannyi a ram igény mindkét esetben. Inkább az a faszság, hogy hibás volt az adat, inkább csak visszatáncoltak

Azé' álljunk má' meg)
Minden sw-nél van egy minimum, amin elindul és valamennyire használható.
Az ajánlottal sokkal gördülékenyebb.
Aztán lehet ezt még fokozni.
Ez egy fasság', bárki írja bármilyen sw-ére, ellentmondás.
Meg nyilván ha átírom a 64gb-ot felére, kisebb lesz a gépigény...lol ( : -
Ribi
nagyúr
Ha megnézed a játékok nagy részénél ugyanannyi a ram igény mindkét esetben. Inkább az a faszság, hogy hibás volt az adat, inkább csak visszatáncoltak

Szerintem 16-al is el fog indulni.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Chaser
legenda
a rendszermemória minimum és ajánlott kapacitása is 32 GB
ekkora fassságot')
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- Új Samsung Galaxy telefonok és órák érkeztek, itt vannak a magyar áraik
- Gyúrósok ide!
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Filmvilág
- További aktív témák...
- MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI eladó! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)! Friss BIOS!
- 27% - MSI B760 GAMING PLUS WIFI DDR4 Alaplap
- Crucial Ballistix Sport 8 GB (2x4 GB) DDR3-1600 MHz CL9 Memória
- G.Skill Ares F3-1600C9D-8GAB 8 GB (2x4 GB) DDR3-1600 MHz KIT memória
- GIGABYTE Z690 GAMING X garanciával, számlával (a Te nevedre)! Akár 32GB 6400-7600MHz RAM-mal is!
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB Natúr Titán Karcmentes Felújított - 100% Akkumulátor
- Legújabb típusú PlayStation okosító lemezek - PS4 GoldHEN Loader 13.00-ig és PS5 Autoloader 12.00-ig
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Töltő Bazár! kb. 1000-1500Ft/10W, Rengeteg féle, SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL