Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jcvd

    tag

    Köszi a választ!

    Újabb tanács kellene!

    Most vettem fasza 100 Hz-es Samsung TV-t, hozzá meg egy régebbi, de minőségi Onkyo házi-mozi szettet. Van ehhez egy Asus O! Play médialejátszóm is. Gondoltam ha ezt így összekötöm, akkor kész a szórakozás... egészen máig, mire megvalósult az álom.

    A médielejátszót és a TV-t HDMI kábel köti össze, míg az Onkyo házi-mozi erősítőjét és a médialejátszót egy 10 méteres optikai kábel. Tesztfilm nézésekor arra lettem figyelmes, hogy a hang egy ici-picit csúszik. Ezt szájmozgásoknál lehet észre venni. Továbbá gyakran csinál olyat is a hang, hogy kattog, mintha váltana, pedig a hangsávnak semmi baja. Érthetetlen. Kipróbáltam a TV-n is a hangot, amit ugye HDMI-vel kötöttem össze, és ott nem csúszik a hang.

    Na most kajak az lenne a helyzet, hogy médialejátszóról küldve a jelet az erősítőre hangcsúszás keletkezik? Gondolom az optikai kábel hosszúsága nem mérvadó, csak gondolom az erősítőnek fel kell dolgoznia a jelet... ez viszont úgy tűnik csúszást eredményez.

    Kérlek adjatok megoldást, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni, mert nagyon bánt a dolog... sok pénzt kiadtam érte... szeretném ha jól működne.

    Várom tanácsaitokat!

Új hozzászólás Aktív témák