Új hozzászólás Aktív témák

• proci985
    MODERÁTOR

Lézerpontos.

Annyi, hogy fusson még a legkésőbbi ÉRTELMES Windows-on.

Ami mondanám, hogy a 7, de a 10 sem lett rossz egynek. De ott már illik debloat-olni.

11 persze most a legújabb, ez gyárilag egy kész horror, debloat-olva, telemetria és minden egyéb hazajelentő hülyesége, AI akármijei teljesen off-ba téve + benyugtatózva ugyanúgy jó kezesbárány, csak annyira átvariálták, hogy én még itthon W10-et tartok :D (Amúgy Linux a napi használatos OS-em, Debian, laptopon pedig herélt W11 + Mint, W11 is csak azért, mert a Dell Update cuccokat néha ott vagyok muszáj lefuttatni).

Foobar2000 zseniálisan jó, imádtam, imádom. Mostanában a nappaliban a laptopról pötyögök, nem az asztali előtt görnyedek és vettem az UMIK-os mérésekhez 2db 3m-es minőségi USB kábelt (egyik az umik-nak, másik a laptoptól a DAC-ig). Szóval azon kapom magam az elmúlt napokban, hogy a laptop a nappali asztalon, a DAC-ot ez hajtja, Spoti vagy a dolgozóban lévő NAS funkciós Linux és végeredményben a laptopról játszok le zenét, ha kell, a kanapén eldőlve ölembe veszem, kényelmes nagyon. :D

Eretnek dolognak tartottam eleinte, de valójában rohadt jó. Igaz átjön a szobán egy 3m tyúkbél ilyenkor, de vállat vonok. Pi4 is be van lőve Moode-al, Spotit át tudom oda is kergetni, NAS-t annak még nem konfigoltam be... majd elbíbelődök vele.

Most hogy itt a laptopom kényelme (eddig nem volt laptop), esett rendesen az esélye annak, hogy vegyek egy Wiim Ultra-t. Nem nullára, mert vitathatatlanul klassz kütyü, de egyelőre most nem kapar a bogár.

USB kábel majdnem mindegy.

Azért majdnem, mert gyenge kábellel nem fog felépülni a jel, pl a Pioneer DDJ-SB3 a nyomtató USB-B kábelét nem szerette. FocusRite Scarlet szintén iszonyatosan háklis.

5 méteres USB toldók hosszától szintén különbség van, de ha olyan a felhasználási területed, akkor úgyis tudod, hogy miért kell méregdrágán aktív erősítéses kábelt venni. De erre tényleg pár dolog extrém érzékeny csak, pl Oculus CV1 szenzorok amiknek legendásan magas volt a sávszéligénye. Mármint konkrétan én három USB vezérlővel hajtottam anno a setupot, mert kettő nem bírta el a fejes + három szenzort.

Külső USB3as discek kb sustained 350MB/s tempót tudnak tartani [link] pl Samsung T7, ami kb egy modern RAID0 HDD szintje, meg technikailag flacban is egy albumnyi anyagot két sec átvinni. Nálam hasonló tempót hoz egy T7 egy telefonos, 3méteres USB-C kábellel.

USB jitter nem probléma. Legalábbis nem neked, azt azért fizeted a mérnököt, hogy megoldja. Amit jitterről írnak az audio fórumokon, az a digitális adattárolás totális félreértése, avagy a korai audio CD lejátszók működési elvéből adódó problémáit generalizálják a digitális adattárolásra, teljesen félreértve a szituációt.

Anno itt a topikban ha visszakeresel, egy ponton specifikáció szintig lementünk megnézni a Windows Driver Model(WDM)n, hogy mégis mi meg hogyan elérhető. Természetesen továbbra is fenntartom, hogy tévedhetek, viszont ahhoz konkrét dokumentációt (preferáltan vonatkozó repoval együtt) fogadok el.

Új hozzászólás Aktív témák