- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Idén engedi el a Windows 10-et az NVIDIA
- Egy szuperautó árát el lehet majd költeni az AMD csúcs-PC-jére
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mekiúr
tag
Duma. Konkrét linkeket kérek.
Milyen linket? linkeljem be ki mire használja a gépét vagy hogy milyen modelleket futtat?
-
4nick8
őstag
Tengernyi terelés után végre sikerült egy desktop szinten a kutyát nem érdeklő előnyt találnod a segítségemmel. Szerintem legyél büszke magadra. Ez is teljesítmény valahol.

Összefüggéstelenül zagyválsz de már megszoktuk.
-
hibavissza
veterán
-
4nick8
őstag
Na most már számít a teljesítmény?
Eddig nem volt releváns csak annyi, hogy office...
Tegyünk bele a DIY gépbe egy 5600G-t és még mindig olcsóbbak vagyunk.DE! Végre egy valid érv! Consumer piacon nem annyira nyilvánvaló mobil procikkal szerelik a gépeiket amelyek így kevesebbet fogyasztanak.
Thank You!
Szoval rajöttél hogy összefüggéstelenül vagdalózol.
Gratulálok
-
hibavissza
veterán
Ryzen 3 3200G Ryzen 5 7640HS
---------------------------------------------------
Mag / szál 4 / 4 6 / 12
Max. órajel 4,0 GHz 5,0 GHz
L3 cache 4 MB 16 MB
Memória DDR4-2933 DDR5-5600
IGP Vega 8 Radeon 760M
PassMark single ~2180 ~3630 (+66%)
PassMark CPU ~7000 ~22600 (+223%)
Gép ára 88 000 Ft 114 000 Ft (+30%)Na most már számít a teljesítmény?
Tegyünk bele a DIY gépbe egy 5600G-t és még mindig olcsóbbak vagyunk.DE! Végre egy valid érv! Consumer piacon nem annyira nyilvánvaló mobil procikkal szerelik a gépeiket amelyek így kevesebbet fogyasztanak.
Thank You!
-
hibavissza
veterán
Homeszervernek 128 GB RAM...hahahah.
gitlab 10gb repok/pipelinok nélkül, grafana pár pluginnal 10+ gb, és még csak git/monitoring van. ha nagyobb alkalmazást saját db-jével 3 mas clusterben akarok futtatni, már el is fogyott az a 128 GB.
Amúgy fHD-ig tényleg jó, de 4K editáláshoz halott
Nem tudom, ez hogy jött ide, ki beszélt kép/videó szerkesztésről?
Próbálj több ezer 40 MB-os RAW képből 4K HDR Timelaps videót készíteni vele, próbálj 4K videót zajszűrni, effektezni.....100 ezres Mac Mini M1-nek megy.
Egyrészt nem tudom miért akadt be ez a mantra nálad, másrészt akkor kérlek hozzad a linket a garis, új, áfás bolti mac miniről 110 ért. Megvárom.
(az meg nonszenszSzerintem a Raspberry Pi sokkal jobb home servernek mint a minisforum....
Remekül leírtad, hogy nem értesz hozzá - anélkül hogy leírtad volna, hogy nem értesz hozzá
Nem baj, én befejeztem, ilyen összeszedetlen vagdalkozásra nem válaszolok többet. További szép napot
Hülyeségeket akarsz csinálni zsinórban persze, hogy elfogy a 120 GB. De én nem értek hozzá
Quick Sync-->h 265
Drága, szar. De okoskodj tovább. -
Precorus
tag
Homeszervernek 128 GB RAM...hahahah. Ezt nem gondoltad komolyan.
Quicksync, nos arra elég a legalapabb Intel proci. Amúgy fHD-ig tényleg jó, de 4K editáláshoz halott. FHD-re meg egy 50 ezres kínai telefon is overkill....ARM ügye.
Irodai pécének minek Alma? Szántani nem Ferrarival gazdaságos. Ez hogy jön ide? 7730U 16 GB RAM-mal. Próbálj több ezer 40 MB-os RAW képből 4K HDR Timelaps videót készíteni vele, próbálj 4K videót zajszűrni, effektezni.....100 ezres Mac Mini M1-nek megy.Költséghatékonyságot előrángatni konkrét feladat nélkül? OK. Szerintem a Raspberry Pi sokkal jobb home servernek mint a minisforum....desktop irodai gépnek meg mindegy a méret.
Ok, egy cash-ben úszó dizájner irodába, mini dizájner asztalra, windows officera biztos remek lesz.
Homeszervernek 128 GB RAM...hahahah.
gitlab 10gb repok/pipelinok nélkül, grafana pár pluginnal 10+ gb, és még csak git/monitoring van. ha nagyobb alkalmazást saját db-jével 3 mas clusterben akarok futtatni, már el is fogyott az a 128 GB.
Amúgy fHD-ig tényleg jó, de 4K editáláshoz halott
Nem tudom, ez hogy jött ide, ki beszélt kép/videó szerkesztésről?
Próbálj több ezer 40 MB-os RAW képből 4K HDR Timelaps videót készíteni vele, próbálj 4K videót zajszűrni, effektezni.....100 ezres Mac Mini M1-nek megy.
Egyrészt nem tudom miért akadt be ez a mantra nálad, másrészt akkor kérlek hozzad a linket a garis, új, áfás bolti mac miniről 110 ért. Megvárom.
(az meg nonszenszSzerintem a Raspberry Pi sokkal jobb home servernek mint a minisforum....
Remekül leírtad, hogy nem értesz hozzá - anélkül hogy leírtad volna, hogy nem értesz hozzá
Nem baj, én befejeztem, ilyen összeszedetlen vagdalkozásra nem válaszolok többet. További szép napot
-
peet05
senior tag
"Szántani nem Ferrarival gazdaságos" - Az biztos, de azért megvan a maga bája, még ha nem is Ferrari:
-
4nick8
őstag
Kíváncsiságból megnéztem és Iponon egy CHIEFTEC IX-06B-OP házba 88 ezerért összeraktam egy 3200 G alapú barbone-t.
114 ezer a legolcsóbb minisforum barbone. Szóval ez a Mini Windows irodai asztali gép sem akkora deal. Nem nagy a különbség, de ha több száz darabot kell megvenned egy cégnek vagy csak egyet a nagyinak akkor számít ez a különbség is.Még mindig várom mire jó ez a Minisforum.
Ryzen 3 3200G Ryzen 5 7640HS
---------------------------------------------------
Mag / szál 4 / 4 6 / 12
Max. órajel 4,0 GHz 5,0 GHz
L3 cache 4 MB 16 MB
Memória DDR4-2933 DDR5-5600
IGP Vega 8 Radeon 760M
PassMark single ~2180 ~3630 (+66%)
PassMark CPU ~7000 ~22600 (+223%)
Gép ára 88 000 Ft 114 000 Ft (+30%) -
4nick8
őstag
Kíváncsiságból megnéztem és Iponon egy CHIEFTEC IX-06B-OP házba 88 ezerért összeraktam egy 3200 G alapú barbone-t.
114 ezer a legolcsóbb minisforum barbone. Szóval ez a Mini Windows irodai asztali gép sem akkora deal. Nem nagy a különbség, de ha több száz darabot kell megvenned egy cégnek vagy csak egyet a nagyinak akkor számít ez a különbség is.Még mindig várom mire jó ez a Minisforum.
Almát a körtével
-
hibavissza
veterán
Homelabnak pl: kb. végtelen mennyiségű containert tud futtatni, lásd r/selfhosted, r/homelab és társai. Inteles verziókat quicksync miatt transcodeolni plexhez / jellifynhez.
Mi irodai meetes PC-nek vettünk egyet. 7730U + 16GB ram egy ubuntuval bőven elég lesz a kövi pár évre - 190 ezerért iponról. Mutass ilyen áron almát - boltból, újonnan, 3 év garival.
Elképesztő
enrossz ár-teljesítménnyel rendelkeznek. Nekem kicsit olyan ez mint a gyémánt orrpiercing.
De fele-harmad annyi mint az apple, simán megy rá Ubuntu / HomeOS / Proxmox, és ötöd annyit fogyaszt mint egy desktop. Ha pedig használtról szeretnél beszélni, nézz rá az említett fórumokra, sok ilyen miniPC-ben van pcie x4, amire x6 sata nashoz, vagy 2x 2,5gb nic van kötve egyéb hálózati mókákhoz.Kíváncsiságból megnéztem és Iponon egy CHIEFTEC IX-06B-OP házba 88 ezerért összeraktam egy 3200 G alapú barbone-t.
-
hibavissza
veterán
Homelabnak pl: kb. végtelen mennyiségű containert tud futtatni, lásd r/selfhosted, r/homelab és társai. Inteles verziókat quicksync miatt transcodeolni plexhez / jellifynhez.
Mi irodai meetes PC-nek vettünk egyet. 7730U + 16GB ram egy ubuntuval bőven elég lesz a kövi pár évre - 190 ezerért iponról. Mutass ilyen áron almát - boltból, újonnan, 3 év garival.
Elképesztő
enrossz ár-teljesítménnyel rendelkeznek. Nekem kicsit olyan ez mint a gyémánt orrpiercing.
De fele-harmad annyi mint az apple, simán megy rá Ubuntu / HomeOS / Proxmox, és ötöd annyit fogyaszt mint egy desktop. Ha pedig használtról szeretnél beszélni, nézz rá az említett fórumokra, sok ilyen miniPC-ben van pcie x4, amire x6 sata nashoz, vagy 2x 2,5gb nic van kötve egyéb hálózati mókákhoz.Homeszervernek 128 GB RAM...hahahah. Ezt nem gondoltad komolyan.
Quicksync, nos arra elég a legalapabb Intel proci. Amúgy fHD-ig tényleg jó, de 4K editáláshoz halott. FHD-re meg egy 50 ezres kínai telefon is overkill....ARM ügye.
Irodai pécének minek Alma? Szántani nem Ferrarival gazdaságos. Ez hogy jön ide? 7730U 16 GB RAM-mal. Próbálj több ezer 40 MB-os RAW képből 4K HDR Timelaps videót készíteni vele, próbálj 4K videót zajszűrni, effektezni.....100 ezres Mac Mini M1-nek megy.Költséghatékonyságot előrángatni konkrét feladat nélkül? OK. Szerintem a Raspberry Pi sokkal jobb home servernek mint a minisforum....desktop irodai gépnek meg mindegy a méret.
Ok, egy cash-ben úszó dizájner irodába, mini dizájner asztalra, windows officera biztos remek lesz.
-
hibavissza
veterán
És meg is van a hiba: "Én még nem hallottam olyan projektről ahova egy fostos APU + 128 GB RAM kell"
Nagyon nem vagy otthon a témában, csak ismételgeted a hibás elképzelésed. Jó a Mac, azzal nincs probléma, de 64 vagy 128GB alatt nem tudsz normális kiszolgálót futtatni. Otthonra, vagy egy embernek alap szintre még elmegy de de ha dolgozni akarsz vele akkor zsákutca. A tuti megoldás a 128GB-os M3-tól mac mini lenne, de az ugye jelenleg nincs.
Duma. Konkrét linkeket kérek.
-
hibavissza
veterán
-
Joci10
őstag
Mondja ma a kollégám, hogy besz.rás, de a gyereke gépében volt 64gb ddr5 ram, 2x32 és valaki kiszedte okosban az egyiket
. Üvegfalú látvány ház, ahogy elmondta, 4 tekerős csavar, kb az egész megvolt 2 perc alatt, ha tudta valaki, mit csinál.Születésnap is volt augusztus elején, meg több iskolatársa is jött később, mert kaptak nyári házit és megcsinálták együtt. Több kölök is unta magát és játszott a gépén, bent a szobában, amíg a csipet csapat a nappaliban volt főleg, de nem tudják ki volt, tipp sincs és még azt se tudja pontosan, hogy mikor történt. Korábban a születésnapnál vagy most amikor a házit csinálták. ok, tehet rendőrségi feljelentést, de basszus ha még tippje sincs, hogy mikor történt és akkor vegzáljanak mindenkit? Mondjuk a kár jelentős, mondhatni.
Valaki felkészült az iskolai időre
okosban bevásárolt , bár a dual channelt a tolvaj is bukja szerintem, még ha van is neki egy saját 32gb modulja.Elméletben a bios szól szerintem, hogy változott, bár ha az elkövető újra indította, akkor másodjára már nem. Nyilván látni a feladatkezelőben, de aztán arra gondoltam, hogy én se nyitom meg minden nap, van hogy 1 hétig se. Nagyjából simán kikaphatna az én gépemből is valaki 1db 16gb modult és lehet észre se venném sokáig, mert jellemzően elég volt korábban a 16gb, csak olcsó (volt) a ram, kibővítettem tavaly.
Még a csavar sincs berakva nekem a hp pavilon gépbe, igaz ez nem üvegfalú, nem látják, de lekapni és a modult kipattintani, ha valaki tudja, mit csinál 1-2 perc, inkább 1. Viszont már nálam is volt olyan, hogy vendég kölköket beküldtük játszanak valamivel A nyáron volt gamepass előfizetésem. Több sz.rt is törölnöm kellett, amikkel én soha nem játszom, de ezek után lehet teszek én is valami óvintézkedést. Nekem xbox kontrollert loptak el a vendégek és szinte biztosan tudom, hogy ki, mert ott 2 kölök van és kb egy időben, ahogy nálam eltűnt, náluk megjelent egy új kontroller, ugyanolyan, fekete. Persze az apja leugatott, hogy vették. Meg a gyerekeimtől lopták rendszeresen a vendégek a kisautókat. Sajnos a nejem barátnője, mert amúgy én amúgy kibasztam volna az egész simlis hordát a családfővel együtt, ide ne jöjjenek.
Érdemes erre is figyelni mostanában, ha félig idegenek használják valakinek a játék gépét.
"bár a dual channelt a tolvaj is bukja szerintem, még ha van is neki egy saját 32gb modulja."
Szerintem itt a legkevésbé a memória használata vezérelt bárkit is - én sokkal inkább egy eladást valószínűsítenék a pénzért, nem egy új gép összerakását. -
Baltazár123
őstag
Mondja ma a kollégám, hogy besz.rás, de a gyereke gépében volt 64gb ddr5 ram, 2x32 és valaki kiszedte okosban az egyiket
. Üvegfalú látvány ház, ahogy elmondta, 4 tekerős csavar, kb az egész megvolt 2 perc alatt, ha tudta valaki, mit csinál.Születésnap is volt augusztus elején, meg több iskolatársa is jött később, mert kaptak nyári házit és megcsinálták együtt. Több kölök is unta magát és játszott a gépén, bent a szobában, amíg a csipet csapat a nappaliban volt főleg, de nem tudják ki volt, tipp sincs és még azt se tudja pontosan, hogy mikor történt. Korábban a születésnapnál vagy most amikor a házit csinálták. ok, tehet rendőrségi feljelentést, de basszus ha még tippje sincs, hogy mikor történt és akkor vegzáljanak mindenkit? Mondjuk a kár jelentős, mondhatni.
Valaki felkészült az iskolai időre
okosban bevásárolt , bár a dual channelt a tolvaj is bukja szerintem, még ha van is neki egy saját 32gb modulja.Elméletben a bios szól szerintem, hogy változott, bár ha az elkövető újra indította, akkor másodjára már nem. Nyilván látni a feladatkezelőben, de aztán arra gondoltam, hogy én se nyitom meg minden nap, van hogy 1 hétig se. Nagyjából simán kikaphatna az én gépemből is valaki 1db 16gb modult és lehet észre se venném sokáig, mert jellemzően elég volt korábban a 16gb, csak olcsó (volt) a ram, kibővítettem tavaly.
Még a csavar sincs berakva nekem a hp pavilon gépbe, igaz ez nem üvegfalú, nem látják, de lekapni és a modult kipattintani, ha valaki tudja, mit csinál 1-2 perc, inkább 1. Viszont már nálam is volt olyan, hogy vendég kölköket beküldtük játszanak valamivel A nyáron volt gamepass előfizetésem. Több sz.rt is törölnöm kellett, amikkel én soha nem játszom, de ezek után lehet teszek én is valami óvintézkedést. Nekem xbox kontrollert loptak el a vendégek és szinte biztosan tudom, hogy ki, mert ott 2 kölök van és kb egy időben, ahogy nálam eltűnt, náluk megjelent egy új kontroller, ugyanolyan, fekete. Persze az apja leugatott, hogy vették. Meg a gyerekeimtől lopták rendszeresen a vendégek a kisautókat. Sajnos a nejem barátnője, mert amúgy én amúgy kibasztam volna az egész simlis hordát a családfővel együtt, ide ne jöjjenek.
Érdemes erre is figyelni mostanában, ha félig idegenek használják valakinek a játék gépét.
-
Robitrix
őstag
teljesen egyértelmű, ha jön a suli rögtön 661 ezres gépet akarnék venni a gyereknek a sulihoz AI-val. Mi mást......
Persze ha én lennék a Mészáros Lőrinc....
Magamnak se vennék ilyet nem hogy a sulihoz a gyereknek...
-
Mik^
tag
Az M4 megeszi reggelire ezeket az AMD-ket, nemhogy az M6...
És az Apple gépekben az a jó, hogy kibontod, áramot adsz neki, és megy is. Ha volt elötte Mac-ed, akkor még állítgatni se kell semmit, mert minden ugyanolyan lesz, mint az előzön.Mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai, de a Winhez képest több előnye van a Macnek (és a rendszernek).
Szintetikus tesztekben van kozottuk 0-50% kulonbseg (M4 vs. 7735HS) ha a cpu-monkey-nak lehet hinni. Árban meg 200-250%.
Nekem többet nyom a latban, hogy olcsóbb gépnél a tárhelyre többet tudok költeni.
A MacOS előnyeit sem látom azon kívül amit már leírtam. Win-en is meg Linuxon is az OS egy csomó frissítésen van túl és fut már a sokadik vason. -
kakuk.tamas
addikt
Apple vs nem Apple
Mac mini M6 16/256 400K HUF link
Mac mini M4 16/512 446K HUF link
Nipogi 7730U 16/512 379 EUR kb. 138K HUF link
Nipogi 7735HS 24/512 469 EUR kb. 172K HUF linkOké, hogy az Apple M4/M6 gyorsabb, de azért nem annyival mint amennyivel drágább.
Írom mindezt egy M1 MAX 24/1T Macbook pro alól, ami tényleg egy nagyon jó és gyors gép, de van egy Intel 13. gen Lenovo laptop is itt. Átlagos mindennapi használatra nem vennék Almát, pedig tényleg nagyon szeretem használni.
Egyetlen egy dolog ami miatt elgondolkodtam rajta, az az, hogy a MacOS mostanában egyszerűbben karban tartható mint a Windows, de még Linux helyett is megfontolnám...AI-ra meg lehet legozni, mini gépet is össze lehet rakni alkatrészekből. De ezekenek nem az AI a célközönsége. Szerintem.
Az M4 megeszi reggelire ezeket az AMD-ket, nemhogy az M6...
És az Apple gépekben az a jó, hogy kibontod, áramot adsz neki, és megy is. Ha volt elötte Mac-ed, akkor még állítgatni se kell semmit, mert minden ugyanolyan lesz, mint az előzön.Mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai, de a Winhez képest több előnye van a Macnek (és a rendszernek).
-
Mik^
tag
Apple vs nem Apple
Mac mini M6 16/256 400K HUF link
Mac mini M4 16/512 446K HUF link
Nipogi 7730U 16/512 379 EUR kb. 138K HUF link
Nipogi 7735HS 24/512 469 EUR kb. 172K HUF linkOké, hogy az Apple M4/M6 gyorsabb, de azért nem annyival mint amennyivel drágább.
Írom mindezt egy M1 MAX 24/1T Macbook pro alól, ami tényleg egy nagyon jó és gyors gép, de van egy Intel 13. gen Lenovo laptop is itt. Átlagos mindennapi használatra nem vennék Almát, pedig tényleg nagyon szeretem használni.
Egyetlen egy dolog ami miatt elgondolkodtam rajta, az az, hogy a MacOS mostanában egyszerűbben karban tartható mint a Windows, de még Linux helyett is megfontolnám...AI-ra meg lehet legozni, mini gépet is össze lehet rakni alkatrészekből. De ezekenek nem az AI a célközönsége. Szerintem.
-
NandoXXL
őstag
-
Precorus
tag
Csak netező Apple haterek és USB-A mazopisták ekkora piac? Tényleg érdekel, hogy miért vesz valaki egy ilyen izét. Elképesztő rossz ár-teljesítménnyel rendelkeznek. Nekem kicsit olyan ez mint a gyémánt orrpiercing.
Elképesztő
De fele-harmad annyi mint az apple, simán megy rá Ubuntu / HomeOS / Proxmox, és ötöd annyit fogyaszt mint egy desktop. Ha pedig használtról szeretnél beszélni, nézz rá az említett fórumokra, sok ilyen miniPC-ben van pcie x4, amire x6 sata nashoz, vagy 2x 2,5gb nic van kötve egyéb hálózati mókákhoz. -
Mekiúr
tag
Ha rávilágítanak a tévedésre az miért sértegetés? Most megint megsértelek akkor. Pont ott van a 32 GB Mac ahol a 128 GB ramod a barbone nyomorhoz. Én még nem hallottam olyan projektről ahova egy fostos APU + 128 GB RAM kell. Ám legyen. Oda a 32GB-os Mac bőven elég lesz. Tudod a Mac OS jobb ebben.
És meg is van a hiba: "Én még nem hallottam olyan projektről ahova egy fostos APU + 128 GB RAM kell"
Nagyon nem vagy otthon a témában, csak ismételgeted a hibás elképzelésed. Jó a Mac, azzal nincs probléma, de 64 vagy 128GB alatt nem tudsz normális kiszolgálót futtatni. Otthonra, vagy egy embernek alap szintre még elmegy de de ha dolgozni akarsz vele akkor zsákutca. A tuti megoldás a 128GB-os M3-tól mac mini lenne, de az ugye jelenleg nincs.
-
4nick8
őstag
Ha rávilágítanak a tévedésre az miért sértegetés? Most megint megsértelek akkor. Pont ott van a 32 GB Mac ahol a 128 GB ramod a barbone nyomorhoz. Én még nem hallottam olyan projektről ahova egy fostos APU + 128 GB RAM kell. Ám legyen. Oda a 32GB-os Mac bőven elég lesz. Tudod a Mac OS jobb ebben.
Ez a stílus nem érdemel választ. Maga a stílus teszi zárójelbe az egész mondanivalódat.
-
hibavissza
veterán
-
wasd.hu
senior tag
marketing lvl 100
nagy úr a muszáj, de mégnagyobb nincs -
NandoXXL
őstag
Nos, a hardverek nyáron a legolcsóbbak, év vége felé csak az üres polc van arany áron, a kínai új évről nem beszélve. A céges beszerzések is ősszel kezdődnek mert nyáron a fű se nő. Nem árt igyekezned, a szokásos trendek alapján.
-
4nick8
őstag
-
NandoXXL
őstag
-
4nick8
őstag
Egy 70b-s modell, FP16-on, 262k KV cache, +Kontextus overhead + CUDA 128-on sem fog elférni neked, max Q8-on. De teljesen mindegy, mert ezek a minisforum gépek ezzel a hw-vel egy kalap szart sem érnek, annyira lassú lesz. Ezért írtam, hogy 1.1 millárt még nem is működik, de ha működne sem érne szart sem. Ráadásul ennyiért (~3.000 USD) már Ryzen AI Max+ 395 /128GB+2TB-os gépet kapsz, kompletten, ami ezeknél a foshalmazoknál jobb, de még mindig kurva lassú..nekem. de másnak is az lesz az 1-1.6 t/s..mondjuk egy Qwen3.8 27B FP16-on..ezeken a minisfórum gépeken. A 395-ön legalább elvánszorognak. 15-30 t/s-en.
Szerinted a trágárság érv? Max téged minősít.
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
A két első mini pc ennyiért vicc. 16GB ddr5 100k. 300 ezer ft-ért beleférhetett volna ennyi és jó vétel lenne. Így kuka.
-
janeszgol
félisten
Az a baj, hogy ezt így nem eszi meg senki (se a békéltető testület, se a bíróság). Ha egy bolt csak úgy árul 'összeszerelt' gépet, hogy a CPU hűtő választható (vagyis nincs semmi fix alternatíva), akkor nem élhet azzal a jogával, hogy rámondja 'ez csak egyedi megrendeléses' vásárlás (így az esetleges visszavételt elutasítva), hiszen ők adják így a gépet, nem a vásárló akarja így 'speciális igénnyel' összerakatni.
Vagyis ennek inkább olyan hatása van, hogy a választható CPU hűtő nélkül írják ki az árat, amivel olcsóbbnak tűnik elsőre, mint a konkurencia.Dehogy ember. Amit Baltazár123 írt az valós. Most nem kezdenek árversenyt egy 6-12 ezer ft-os hűtő miatt. És sok bolt csinálja ezt, hogy a cpu hűtő választható.
-
kromatika
veterán
Abba a mini desktop konfigba 380000 ft-os áron nem fért bele a processzorhűtő.
A pofám le szakad.Amúgy is nevetségesen drága,de hogy egy kb 7-8000FT hűtő nem fért bele ez nagyon simlis hozzálás. -
Geller72
nagyúr
Egy 70b-s modell, FP16-on, 262k KV cache, +Kontextus overhead + CUDA 128-on sem fog elférni neked, max Q8-on. De teljesen mindegy, mert ezek a minisforum gépek ezzel a hw-vel egy kalap szart sem érnek, annyira lassú lesz. Ezért írtam, hogy 1.1 millárt még nem is működik, de ha működne sem érne szart sem. Ráadásul ennyiért (~3.000 USD) már Ryzen AI Max+ 395 /128GB+2TB-os gépet kapsz, kompletten, ami ezeknél a foshalmazoknál jobb, de még mindig kurva lassú..nekem. de másnak is az lesz az 1-1.6 t/s..mondjuk egy Qwen3.8 27B FP16-on..ezeken a minisfórum gépeken. A 395-ön legalább elvánszorognak. 15-30 t/s-en.
-
T J
tag
Ugylatom mar mindenbe beleteszik az AI nevezektant. Kb mint amikor mar egy parizeres szendvicsre is rasutik h kezmuves..
A kézműves péktermékek nem tartalmazhatnak adalékanyagot és enzimeket.
-
4nick8
őstag
Miért nem elég neked a Mac Mini 64 GB Rammal?
A Minisfórumos gépbe is hiába lehet 128-at belerakni, ha egyrészt egy sincs benne, másrészt a 128 GB RAM önmagában majd 800k lenne bele..pluszban. És ahhoz még kell pár forintocska, hogy el is induljon..és 1.1 millánál járunk, de a gép még nem is használható..Ezt fordítsd le nekem nem értem
70b és 80b modellek nem férnek el 64gb-n. -
Joci10
őstag
Nem árban akarnak olcsóbbnak mutatkozni, nem olyan nagy összeg az, bár lehet ez is kellemes mellékhatás kis mértékben, csak utána meg egyből látja a vevő, hogy cpu hűtőt még választani kell hozzá. Hanem konfigurált HW-nek számít ilyenkor. Hiszen te választod ki a komponenst.
A békéltető testület, nem tudom mit csinál ezzel, de bármi is történik, nem történik gyorsan. Apám volt náluk és nem megy az olyan könnyen. Eleve nála volt egy olyan is, hogy minden héten megígérte a bolt, hogy küldi a pénzt. Mindig más volt az indok, hogy miért nem és hónapokig ezt csinálták, a békéltető vagy mi is a pontos neve meg lepattintotta addig, mondván, hogy a bolt jelezte a fizetési hajlandóságot és meg kell várni. Aztán még utána is több, mint egy hónap volt, mire döntöttek. Nem akartak foglalkozni vele, mindent kitaláltak, hogy lepattintsák. Egy olcsó mobilt vett, ami sz.r volt és nagyon úgy tünk, hogy már ő volt a sokadik balek, akivel ezt eljátsszák. Erről a szervezetről, ha ugyanaz, én nehezen tudom elképzelni, hogy nem lepattintja az ügyet azzal, hogy te konfiguráltad és nem kell vele foglalkozniuk, minthogy tényleg alaposan és gyorsan dönt, de még akkor se biztos, hogy azt mondják, hogy ez márpedig nem konfigurált HW. Én nem hallottam még ilyen döntésről, nem olvastam sehol.
Meg aki trükközni szokott, az szeretné a pénzét minél hamarabb visszakapni nem egy hosszadalmas tortúrán átmenni. Inkább másik boltot választ, hiszen neki a végén úgyis csak a szállítás díja lesz a költsége.
4nick8: tavaly vettem a K11 minipc-t, akkor még jóval olcsóbb is volt, de teljesen jól használható. A gyerekem robloxozik, minecraft, ezeket egészen simán viszi full hd-ban a 780m még a középső, ballansz módban is. Annyit bánok, hogy nem 64gb rammal rendeltem, de a 32-t se használjuk ki igazság szerint. Nagyon jó cuccok, kis helyet foglalnak és ennek jó a hűtése is. A processzor meg jelenleg a legerősebb ami a családban van, úgyhogy nem is gyengék, egyáltalán nem azok. 150e volt akcióban, amit kerestem az nvidia részvényen, beleforgattam.
Ismét mondom: nem számít egyedi megrendelésnek, ha a bolt ajánl kötelezően választható opciókat. Ha te választasz azon kívüli megoldásokat, akkor hivatkozhat erre, de ha ő direkt így írja ki a helyzetet, akkor semmi joga nincs erre hivatkozni. ("Ha a terméket kifejezetten a te kérésedre, a te utasításaid alapján vagy egyértelműen a te személyedre szabva gyártották" - ezt jelenti az egyedi megrendelés. Ebbe nem fér bele a kötelezően válaszható CPU-hűtő, pláne, hogy nélküle egy működésképtelen terméket adnak el, amitől meg akkor is elállhat a vásárló, ha azt tényleg a saját igényei szerint rakatta volna össze - hiszen nem működik.)
Az meg, hogy egy eset egy békéltető testületnél (hiszen nem csak 1 van) hogy ért véget, nem jelenti, hogy minden ugyanúgy fog mindegyiknél, minden esetben. Egyébként meg pár hétig (speciális esetben 2-3 hónapig) lehet húzni egy ügyet, utána a testület fog dönteni (amit bíróságra is lehet vinni utána).
-
Geller72
nagyúr
Miért nem elég neked a Mac Mini 64 GB Rammal?
A Minisfórumos gépbe is hiába lehet 128-at belerakni, ha egyrészt egy sincs benne, másrészt a 128 GB RAM önmagában majd 800k lenne bele..pluszban. És ahhoz még kell pár forintocska, hogy el is induljon..és 1.1 millánál járunk, de a gép még nem is használható.. -
4nick8
őstag
A linkelt u890m próbán 780m van. 350 ezerért 16/512. Ugyan az mint a Mac. Már megint nem vagy képben, de vitatkozol.
Sértegess csak. Lepereg. De csak nincs válasz hol 128gb-s Mac mini és a többi.
Ezért vesznek a népek mást is.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
-
csako
veterán
Ezeket a Minisfórumos izéket ki veszi Mac Mini helyett?
Aki nem akar MacOS-t, mert pl. Windows fan vagy Apple hater vagy csak nem megy valami app, amit gyakran használ, esetleg nem akar új rendszert megtanulni/szokni.
Itt nem igazán a hardver különbség a fontos, hanem hogy más az operációs rendszer. Telefonoknál ellenkező irányba, iPhone helyett bármelyik jobb ár-érték arányú, de Androidos telefon sem mindenkinek valós alternatíva
-
Geller72
nagyúr
Én nem is próbálkozom vele, anyámnak 10+ éve ugyanazokat a Xiaomi telefonokat veszem, mert "azt szokta meg". Ha egy ikon nem ott van, nem "úgy néz ki", ahol ő megszokta, már baj van. Igaz, ő azért már 75 éves lesz.
. -
DEJVID
őstag
Szerintem ez csak megszokás (szoktatás?) kérdése. Ismerősi körömben van olyan család, ahol a szülők, nagyszülők eleve a fiatalabb generáció cuccait örökölték meg első körben, mostanra meg már eleve csak iPhone-okat, iPad-et használnak. Mac minivel, Apple TV-vel..stb.. A lányom is "írtózott" (nem igazán tudta megindokolni sem akkor, most meg már pláne nem) az iPhone telefonoktól, aztán egyszer úgy hozta a "sors", hogy lett egy iPhone-ja, azóta meg már nem akar mást. Ha valaki Windows-on "nőtt fel", és kb. soha nem látott Linuxot - vagy bármi mást - az zsigerből skippeli, de főleg azért, mert tart az ismeretlentől. De ha valami folytán mégis ki tudja próbálni és ad időt - főleg magának - a megismerésre, akkor azért nem ritka a váltás még idősebb korban sem. Persze, ott azért annyira mégsem jellemző...
Persze, megszokás kérdése, de én ha fejre állok sem tudom ezt bennük megváltoztatni.
-
Geller72
nagyúr
Szerintem ez csak megszokás (szoktatás?) kérdése. Ismerősi körömben van olyan család, ahol a szülők, nagyszülők eleve a fiatalabb generáció cuccait örökölték meg első körben, mostanra meg már eleve csak iPhone-okat, iPad-et használnak. Mac minivel, Apple TV-vel..stb.. A lányom is "írtózott" (nem igazán tudta megindokolni sem akkor, most meg már pláne nem) az iPhone telefonoktól, aztán egyszer úgy hozta a "sors", hogy lett egy iPhone-ja, azóta meg már nem akar mást. Ha valaki Windows-on "nőtt fel", és kb. soha nem látott Linuxot - vagy bármi mást - az zsigerből skippeli, de főleg azért, mert tart az ismeretlentől. De ha valami folytán mégis ki tudja próbálni és ad időt - főleg magának - a megismerésre, akkor azért nem ritka a váltás még idősebb korban sem. Persze, ott azért annyira mégsem jellemző...
-
DEJVID
őstag
Az én 60+-os szüleim hallani sem akarnak apple számítógépről vagy telefonról. Valamit túlmisztifikálnak rajta, meg azt mondják, az Androidot/Windowst ismerik, azt tudják használni (nem).
-
4nick8
őstag
4nick8:
Összevetettem az M4 Minit és a minisforum UM890 Pro 16/512 gépét.
Bár szintetikus tesztekben nincs nagy különbség. [link] [link]
Valós felhasználásnál a Minisfórum az értelmezhetetlenül használhatatlan szar kategória: [link]És akkor arról ne is beszéljünk, hogy az M6 legalább 30%-kal gyorsabb mint az M4 a koribbak alapján.
Ezek után a hozzászólásodat a hülyeség és kretén trollkodás síkon kéne valahová elhelyezni. Miért nem próbálsz inkább értelmes módon alátámasztott infókat tartalmazó hozzászólásokkal operálni. Ez egy tech fórum. Hamar kiderül, hogy lövésed sincs. Próbáld linkelt infókkal előadni mi az előnye a Minisfórum gépeknek. Nyilván van valami, hiszen megveszik.
Azt nem értem hogy ha elfogynak az érvek akkor miért kezdesz el személyeskedni és sértegerőzni?
-
Baltazár123
őstag
Az a baj, hogy ezt így nem eszi meg senki (se a békéltető testület, se a bíróság). Ha egy bolt csak úgy árul 'összeszerelt' gépet, hogy a CPU hűtő választható (vagyis nincs semmi fix alternatíva), akkor nem élhet azzal a jogával, hogy rámondja 'ez csak egyedi megrendeléses' vásárlás (így az esetleges visszavételt elutasítva), hiszen ők adják így a gépet, nem a vásárló akarja így 'speciális igénnyel' összerakatni.
Vagyis ennek inkább olyan hatása van, hogy a választható CPU hűtő nélkül írják ki az árat, amivel olcsóbbnak tűnik elsőre, mint a konkurencia.Nem árban akarnak olcsóbbnak mutatkozni, nem olyan nagy összeg az, bár lehet ez is kellemes mellékhatás kis mértékben, csak utána meg egyből látja a vevő, hogy cpu hűtőt még választani kell hozzá. Hanem konfigurált HW-nek számít ilyenkor. Hiszen te választod ki a komponenst.
A békéltető testület, nem tudom mit csinál ezzel, de bármi is történik, nem történik gyorsan. Apám volt náluk és nem megy az olyan könnyen. Eleve nála volt egy olyan is, hogy minden héten megígérte a bolt, hogy küldi a pénzt. Mindig más volt az indok, hogy miért nem és hónapokig ezt csinálták, a békéltető vagy mi is a pontos neve meg lepattintotta addig, mondván, hogy a bolt jelezte a fizetési hajlandóságot és meg kell várni. Aztán még utána is több, mint egy hónap volt, mire döntöttek. Nem akartak foglalkozni vele, mindent kitaláltak, hogy lepattintsák. Egy olcsó mobilt vett, ami sz.r volt és nagyon úgy tünk, hogy már ő volt a sokadik balek, akivel ezt eljátsszák. Erről a szervezetről, ha ugyanaz, én nehezen tudom elképzelni, hogy nem lepattintja az ügyet azzal, hogy te konfiguráltad és nem kell vele foglalkozniuk, minthogy tényleg alaposan és gyorsan dönt, de még akkor se biztos, hogy azt mondják, hogy ez márpedig nem konfigurált HW. Én nem hallottam még ilyen döntésről, nem olvastam sehol.
Meg aki trükközni szokott, az szeretné a pénzét minél hamarabb visszakapni nem egy hosszadalmas tortúrán átmenni. Inkább másik boltot választ, hiszen neki a végén úgyis csak a szállítás díja lesz a költsége.
4nick8: tavaly vettem a K11 minipc-t, akkor még jóval olcsóbb is volt, de teljesen jól használható. A gyerekem robloxozik, minecraft, ezeket egészen simán viszi full hd-ban a 780m még a középső, ballansz módban is. Annyit bánok, hogy nem 64gb rammal rendeltem, de a 32-t se használjuk ki igazság szerint. Nagyon jó cuccok, kis helyet foglalnak és ennek jó a hűtése is. A processzor meg jelenleg a legerősebb ami a családban van, úgyhogy nem is gyengék, egyáltalán nem azok. 150e volt akcióban, amit kerestem az nvidia részvényen, beleforgattam.
-
4nick8
őstag
De, megeszi. x86/64 már elavult. Az a 610 M meg társai IGP pedig viccnek is rossz és akkor nem beszéltünk az OS-ről. Aki teheti ARM irányba mozdul.....M4 kapható.
Nyilván van pár szoftver aminek még nincs natív ARM variánsa. Ez a folyamatosan szűkülő piac meg a már említett laposföld hívők szerintem nem elég. Lennie kell valami más oknak is, hogy megélnek. Van valami extra garancia vagy szoftveres support a gépeikre?A Minisforumokban Radeon 780M meg 890M ketyeg. De emlekeztess kérlek melyik Mac miniben van 128gb ram,.4x nvme ssd és dual 10Gbps SFP+ fiber port?
-
hibavissza
veterán
De, megeszi. x86/64 már elavult. Az a 610 M meg társai IGP pedig viccnek is rossz és akkor nem beszéltünk az OS-ről. Aki teheti ARM irányba mozdul.....M4 kapható.
Nyilván van pár szoftver aminek még nincs natív ARM variánsa. Ez a folyamatosan szűkülő piac meg a már említett laposföld hívők szerintem nem elég. Lennie kell valami más oknak is, hogy megélnek. Van valami extra garancia vagy szoftveres support a gépeikre?4nick8:
Összevetettem az M4 Minit és a minisforum UM890 Pro 16/512 gépét.
Bár szintetikus tesztekben nincs nagy különbség. [link] [link]
Valós felhasználásnál a Minisfórum az értelmezhetetlenül használhatatlan szar kategória: [link]És akkor arról ne is beszéljünk, hogy az M6 legalább 30%-kal gyorsabb mint az M4 a koribbak alapján.
Ezek után a hozzászólásodat a hülyeség és kretén trollkodás síkon kéne valahová elhelyezni. Miért nem próbálsz inkább értelmes módon alátámasztott infókat tartalmazó hozzászólásokkal operálni. Ez egy tech fórum. Hamar kiderül, hogy lövésed sincs. Próbáld linkelt infókkal előadni mi az előnye a Minisfórum gépeknek. Nyilván van valami, hiszen megveszik.
-
hibavissza
veterán
Nyilván van pár szoftver aminek még nincs natív ARM variánsa. Ez a folyamatosan szűkülő piac meg a már említett laposföld hívők szerintem nem elég. Lennie kell valami más oknak is, hogy megélnek. Van valami extra garancia vagy szoftveres support a gépeikre? -
Joci10
őstag
Azért nincs benne hűtő, mert ha te választod ki, akkor konfigurált gépnek minősül és nem lehet visszaküldeni azzal, hogy bocs nem tetszik

Hogy miért csinálják, gondolom kitalálható. Pistike berendel 5 gépet és amelyiken nem röccen meg a CoD játék közben, azt megtartja, a többit visszaviszi, hogy mégse kell. Akár az is lehet, hogy mégse fér be neki a szgép helyre, mert lusta volt lemérni vagy csak benézett valamit és inkább visszaadja. Volt ismerősöm, aki tavaly nyáron egyben kivett 2 hét szabit, gamepass-ra előfizetett és berendelt egy gémer gépet, aztán a végén visszaadta, hogy mégsem tetszik
Tesztelők is vannak, akik berendelik, megnyúzzák a gépet vagy jellemzően specifikus procit és gpu-t, aztán visszaküldik, hogy mégsem tetszik
Ez az okosság, mert így már nem lehet visszaküldeni működő gépet, csak azért meg mégsem kell. Nem minősítem, meg engem nem is érint, mindig magam rakom össze a pécéimet, de van egy ilyen okosság a boltok részéről.
Vagyis ennek inkább olyan hatása van, hogy a választható CPU hűtő nélkül írják ki az árat, amivel olcsóbbnak tűnik elsőre, mint a konkurencia. -
4nick8
őstag
M4 mini plusz egy külső SSD megvan 450-500-ból. Áfával, 3 év garival. M1 mini használtan egy százas. Bármelyik Minisforum gépet megeszik reggelire. Keress másik érvet.
Használt piacról nem beszéltünk. Már csak m6 és m5 pro van.
Ja és nem eszik meg.
-
hibavissza
veterán
M4 mini plusz egy külső SSD megvan 450-500-ból. Áfával, 3 év garival. M1 mini használtan egy százas. Bármelyik Minisforum gépet megeszik reggelire. Keress másik érvet.
-
hibavissza
veterán
Csak netező Apple haterek és USB-A mazopisták ekkora piac? Tényleg érdekel, hogy miért vesz valaki egy ilyen izét. Elképesztő rossz ár-teljesítménnyel rendelkeznek. Nekem kicsit olyan ez mint a gyémánt orrpiercing.
-
4nick8
őstag
Laposföld hívők mindig voltak. Most a valódi értelmét kérdezem.
Rengeteg változó van
De ha a legegyszerübbnél maradunk. Az vesz ilyet aki nem akar 650 000ft-ot kiadni egy 16gb/1TB-s gépért. -
TomMusic
őstag
Én se vennék ilyet (na mondjuk apple terméket se), de ez a kérdés almát a körtével. Egyszerűen más a célközönség, szkaroly írt egy igencsak releváns okot. Meg eddig gondolom az ár is tényező volt. Sajnos az AI boom óta már a sima PC is túlárazott termék lett.
-
szkaroly
őstag
Laposföld hívők mindig voltak. Most a valódi értelmét kérdezem.
Tudom hogy ez neked furcsa, de vannak ilyenek.
-
hibavissza
veterán
-
szkaroly
őstag
Gondolom akik nem akarnak MacOS-t használni vagy más Apple terméket. Esetleg azok akiknek még szükségük van USB-A csatlakozókra.
-
hibavissza
veterán
-
Baltazár123
őstag
Azért nincs benne hűtő, mert ha te választod ki, akkor konfigurált gépnek minősül és nem lehet visszaküldeni azzal, hogy bocs nem tetszik

Hogy miért csinálják, gondolom kitalálható. Pistike berendel 5 gépet és amelyiken nem röccen meg a CoD játék közben, azt megtartja, a többit visszaviszi, hogy mégse kell. Akár az is lehet, hogy mégse fér be neki a szgép helyre, mert lusta volt lemérni vagy csak benézett valamit és inkább visszaadja. Volt ismerősöm, aki tavaly nyáron egyben kivett 2 hét szabit, gamepass-ra előfizetett és berendelt egy gémer gépet, aztán a végén visszaadta, hogy mégsem tetszik
Tesztelők is vannak, akik berendelik, megnyúzzák a gépet vagy jellemzően specifikus procit és gpu-t, aztán visszaküldik, hogy mégsem tetszik
Ez az okosság, mert így már nem lehet visszaküldeni működő gépet, csak azért meg mégsem kell. Nem minősítem, meg engem nem is érint, mindig magam rakom össze a pécéimet, de van egy ilyen okosság a boltok részéről.
-
TIT
veterán
A minigépek röhejesen drágák. Nem is működnek, csak ha még rájuk költesz egy vagyont. Vicc kategória. Azt pedig pofátlanságnak tartom, hogy a desktop konfigba 380000 ft-os áron nem fért bele a processzorhűtő. Valami alapot azért rakniuk kellett volna bele ennyiért. És akkor aki akarja, kérheti feláron izmosabbal. És hogy egyáltalán így árusítanak egy számítógépet.. Miért nem hagyják ki a tápot, vagy a bekapcsológombot? Úgy még viccesebb lenne. De ha ki akarnak engesztelni, ajándékba elfogadom (de csak hűtüvel!), és akkor írok egy új hszt- tróla.
Észrevettem az elütést a hűtőnél, de így hagyom, mert így viccesebb!#1 ggbuffon1897: Vagy amikor jött a 2000-es év, és hirtelen minden Y2K kompatibilis lett. Komolyan, még nyomtatópapíron is volt ilyen felirat!
Utána meg minden "okos" lett, még a wc is.. És amikor minden RGB-s lett, a hűtő, a ventik, a ram, alaplap, sőt, még a videókártya is, egyszer viccből felvetettem, hogy már nagyon várom az RGB-s tápot.
És megcsinálták.Hűtő nélkül el se indul a gép,de az,hogy mindenhez a belépőszintű allaplapot adják az is gáz,aztán csodálkoznak ha throttingol a gép.
-
szkaroly
őstag
RAM/SSD nélkül ez egy vicc..tekintve, hogy ha "megpakolod" ezekkel, akkor olyan ára lesz, hogy nem kívánnád.
. 1 milláért lenne valamid, ami nem jó arra, amire kellene.
. Majdnem ennyiért már ki lehet fogni olyat, ami működik is, bár a sebessége nem igazán komoly. De használható és kész gép.Aki bealudt és tavaly nem vette meg az így járt. Egy régebbi Ryzen-es konfigot vettem (32/512) 74 ezerért. Otthoni netes és média PC-nek ideális. Kicsi, hangtalan, összes csatlakozó könnyen elérhető. Wifi és BT integrálva.
-
ha3flt
tag
Nem ismerjük egymás igényeit, de ezek mindenképpen hatalmas túlzások. És olcsóbb gépek is léteznek még mindig. Amúgy én is röhejesnek tartom a lehűthetetlen aprólékokat, az egész kategóriát, de hogy mégis hasonlót vettem, az racionális döntés volt műszaki és anyagi szempontokat is beleértve. Nem kiemelkedően jó, csak elfogadható, mivel tetszett az ötlet, hogy egyszer ilyen is legyen.
A nagyon kis fogyasztás gyakorlatilag egész napos működés mellett, mert sosincs kikapcsolva, keveset is alszik, a masszív hűtőbordás házzal már elég hűvös és versenyképes CPU, a sok RAM a virtuális gépek miatt (még időben vettem), a hasonló teljesítményű notebookoknál lényegen kisebb ár (pedig márkás), játék ezen a gépen egyáltalán nem érdekel, az LLM-ek is csak próbaként stb.
Igazán sok mindenre használom programozást is beleértve és sok minden van csatlakoztatva hozzá. Bár ezen a területen történnek mostanában a legnagyobb változások, az biztos, de azokra meg nem lehet előre készülni, ill. nem itthoni munkából élek, amit csinálok, csak hobbi. Így semmivel sem jártam még úgy, hogy malmozni kellett volna mellette, mert lassú. De ebben a topicban nem részletezem jobban.
-
Geller72
nagyúr
De akkor tudnám, hogy van. : -) Talán még ki is lehetne próbálni. Mindegy, ez a "szeretném, ha lenne", nem volt egy erős kijelentés, csak az érdeklődést jelezte. Van másik gépem, amin egyelőre elfutnak a modellek egy 3060-as kártyával meg a saját DDR4 memóriájával ismeretszerzésként, csak régebbi. Voltam már ChatGPT-előfizető is pár évig még korábban. Próbálkozom. De kit érdekel. : -)
RAM/SSD nélkül ez egy vicc..tekintve, hogy ha "megpakolod" ezekkel, akkor olyan ára lesz, hogy nem kívánnád.
. 1 milláért lenne valamid, ami nem jó arra, amire kellene.
. Majdnem ennyiért már ki lehet fogni olyat, ami működik is, bár a sebessége nem igazán komoly. De használható és kész gép. -
ceia
őstag
A minigépek röhejesen drágák. Nem is működnek, csak ha még rájuk költesz egy vagyont. Vicc kategória. Azt pedig pofátlanságnak tartom, hogy a desktop konfigba 380000 ft-os áron nem fért bele a processzorhűtő. Valami alapot azért rakniuk kellett volna bele ennyiért. És akkor aki akarja, kérheti feláron izmosabbal. És hogy egyáltalán így árusítanak egy számítógépet.. Miért nem hagyják ki a tápot, vagy a bekapcsológombot? Úgy még viccesebb lenne. De ha ki akarnak engesztelni, ajándékba elfogadom (de csak hűtüvel!), és akkor írok egy új hszt- tróla.
Észrevettem az elütést a hűtőnél, de így hagyom, mert így viccesebb!#1 ggbuffon1897: Vagy amikor jött a 2000-es év, és hirtelen minden Y2K kompatibilis lett. Komolyan, még nyomtatópapíron is volt ilyen felirat!
Utána meg minden "okos" lett, még a wc is.. És amikor minden RGB-s lett, a hűtő, a ventik, a ram, alaplap, sőt, még a videókártya is, egyszer viccből felvetettem, hogy már nagyon várom az RGB-s tápot.
És megcsinálták. -
ha3flt
tag
De akkor tudnám, hogy van. : -) Talán még ki is lehetne próbálni. Mindegy, ez a "szeretném, ha lenne", nem volt egy erős kijelentés, csak az érdeklődést jelezte. Van másik gépem, amin egyelőre elfutnak a modellek egy 3060-as kártyával meg a saját DDR4 memóriájával ismeretszerzésként, csak régebbi. Voltam már ChatGPT-előfizető is pár évig még korábban. Próbálkozom. De kit érdekel. : -)
-
Geller72
nagyúr
-
ha3flt
tag
-
Geller72
nagyúr
-
ha3flt
tag
Ugylatom mar mindenbe beleteszik az AI nevezektant. Kb mint amikor mar egy parizeres szendvicsre is rasutik h kezmuves..
Konkrét funkciókról van szó. Hogy tetszik-e, az más kérdés. Én pl. örülnék, ha lenne OCulinkem, de a legutolsó vásárlásnál még nem tudtam róla (hogy örülnék neki).
-
ggbuffon1897
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox Series X|S
- Idén engedi el a Windows 10-et az NVIDIA
- Egy szuperautó árát el lehet majd költeni az AMD csúcs-PC-jére
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor 600 Pro - 苹果
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Retro 386SX-40 számítógép működő állapotban, Conner HDD, Trident VGA (Gyűjtői darab!)
- Apple MacBook Air 13" M4 (16GB / 256GB SSD) Karcmentes, 100% Akku, Asztroszürke
- Apple Watch Series 11 46mm Cellular Jet Black 100% akku Gyári Garancia 2027.01.10+ Extra szíjak
- FortiGate FG-500D Túzfal - több db
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 3 i5-1245U / 16 GB RAM / 256 GB SSD
- Acer Predator Helios 18 (PH18-73-97RM) Intel Core U9 275HX, 192GB, 2TB SSD, RTX 5080
- 290 - Lenovo Legion 9 (18IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- ASUS Vivobook S 16 OLED Ryzen AI 7 24 GB RAM 1 TB SSD 2.8K OLED 120 Hz
- ÚJ iPhone 17 256 GB Mist Blue - www.stylebolt.hu - Apple Eszközök és Tartozékok - ÁFÁ-s számla
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H81M-DGS R2.0 alaplap garanciával hibátlan működéssel

Pedig tényleg nyitott vagyok rá, hogy konkrét példák mentén felnyisd a szemem, mire jók ezek a minisforum gépek. Kár.