Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Veriakilis

őstag

válasz AmPeX #397 üzenetére

A conrad oldalán van alumínium tömb, amiben zsákfuratok vannak, de az szerintem nem éri meg,- 4000 Ft...

Ennyiért már kapsz ekkora vörösréz tömböt is, csak egy új fúróval ki kell fúrni (a zsákfuratokat).
    A csövet pedig hőpasztával beleilleszteni.
    Én próbáltam olyat is, hogy mozgatható satuba befogtam 2 db lapos vörösréz tömböt, egymásnak szorítva, és az érintkező felöleteknél kifúrtam.
    Így a két tömb közé illeszthető a heatpipe, a tömböket meg össze lehet csavarozni.
    A conrad német oldalán kaphatóak a heatrpipe-ra fűzhető alu lemezek is...

Ha jól tudom egyébként a grafit jobban vazeti a hőt, mint a vörösréz, bár ebben nem vagyok biztos.

Mindenesetre ha így van, akkor esetleg meg lehet próbálni a lapos 4.5 V-os elemből kiszegett grafit ruddal is a hűtést.

• ngabor2

nagyúr

válasz AmPeX #397 üzenetére

én úgy vagyok vele, hogy a zsákfuratnak nem kell feltétlen egy darabból állni. ha meg nem egy darabból áll, akkor egy kis szorítással igen könnyen javítható a kontaktus, esetleg egy kis hővez. paszta, vagy fémragasztó (a hp miatt a forrsztás kicsit nehéz lenne).

Veriakilis: ha ez házi módszer volt, amit linkeltél, akkor így érthetőbb. vette az ammóniaoldatot (ht szalmiákszesz), meg ezt az aldehyde ch7 fantázianevű antioxidánst. belelapátolta a csőbe, elkezdte forralni, majd lezárta. a nitrogén a maradék levegő miatt maradhatott benne, az oxigént az aldehid megfogta, az ammónia meg ekkora koncentrációban maradt.

Új hozzászólás Aktív témák