Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Veriakilis

őstag

válasz AmPeX #367 üzenetére

'Probalgatjuk, aztan meglatjuk mi sül ki belöle...'

Egyébként ezzel a próbálgatós módszerrel sikerült egyáltalán eljutni a működő házi heatpipe-ig. :D

• Veriakilis

őstag

válasz AmPeX #367 üzenetére

'Es ha csak siman teletöltöm es kiszedem a megfelelö mennyiseget, az nem jo? ugy sem maradna bent levegő...'

Ezt már próbáltam, de az a helyzet, hogy az aceton annyira párolog, hogy nem szivattyúzható...
    Ez csak a vízzel működik.
    Ahelyett, hogy folyadékot szívna ki a fecskendő, inkább csak aceton gőz jön ki a csőből.
    Lehet, hogy ha nem lenne leszűkitve a keresztmetszet (mármint a fecskendő vége), akkor működne a folyadék (aceton) eltávolításos módszer, de így a fecskendővel nem megy.

Viszont óvatosan forrald az acetont, mert tűzveszélyes.
    Nekem már egyszer kigyulladt a kezemben a heatpipe a gáz felett, szerencsére nem történt baj.

Szerintem egy nagy fazék felforralt víz,- nem az égő gázon, hanem levéve, és félretéve - jó arra, hogy aránylag biztonságos módon kiforrald belőle az acetont.
    A kiforró acetont kell csak mérni, hogy tudd mennyi marad bent.
    Ha elegendő mennyiség kiforrt, akkor valahogy azonnal le kell allítani az aceton kiforrását, és le kell zárni a csövet.

Én eddig autó-gumi szeleppel oldottam meg a lezárást (igy könnyen újra tölthető a heatpipe), de acetonnal mindig elszáll a heatpipe alacsony nyomása egy két nap múlva.
    A szelep nem bírja valószínűleg az acetont.
    Klíma-gáz szerelvény boltban lehet kapni olyan szelepet, ami belemegy az autós szelepházba, de bírja a különféle vegyszereket, és erősebb a rugója is.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák