Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #3526 üzenetére

  Hali,
  Elösször is köszi a videót, tanulságos volt. Elég sok hasznos linket ossztottatok meg itt a kezdőknek, ezért szeretném én is viszonozni valamilyen formában ezt a közösségnek.
  Éppen tegnap beszélt Hafu Krippel, hogy mennyire eltérő játék stílusuk van, és mégis mennyi jó megoldás vezethet a győzelemhez.
  Félre értés ne essék nem sorolnám magamat az ő szintjükre (nem is tolom annyit), hibázok én is rendesen, igyekszek tanulni ezekből, mint a mondás is tartja ugye. Volt szerencsém Hafut a kezdeti időszakoktól nézni ő is rengeteget hibázot még most is előfordul, de egyre ritkábban.

  A fentiek fényében, a következő agymenésemet, segítségnek szánom és nem támadó kritikának.
  Akit nem érdekel az kérem Ne olvassa tovább!

  Igen a draft az valóban átlagon aluli (nincs benne 6 win), mint azt te is említed. Ehhez többet nem igen lehet hozzáfűzni, mint amiket te is elmondtál.
  A meccsről.
  1. Worgen 2. támadását hősbe golemet kirakni mana kihasználtság szempontjából. Ha ki is játsza a truesilvert akkor is -4hp (rákényszerítetted a cserére meg leverte a golemet). 2 addra valszeg csak akkor tol conce-t ha legalább 3 van neki.Mindenképpen nálad az előny.
  2. 4 attack az éppen határesett nálam. Valszeg elösször én is a humanityt raktam volna sárkányra, majd ha netán köv körben megpakolja blessingel akkor wisdomot. Wisdom nagyon jó blokkolni is, ha nem tudja 1-1 ben cserélni az addját vagy tauntot rakni rá, h neked kelljen támadnod. Gyengébb ellenfelek simán támadnak vele te pedig kapod a lapokat sorban.
  3. Recruit elött raktam volna sea giantet nagy mák volt (20%), h nem valamelyik 1hpsat lőtte ki a jugler.
  4. Törpével boar master-t támadni, juggler pedig a hőst. Igaz h érzékeny marad a boardod mind control techre, vagy equality conce kombóra, de ezekre az előző körökben is az volt.
  5. Az oozet itt simán tudod hozni törpével ha a 4.-ben leírtakat játszod meg. Mindenesetre mindenképpen inkább a boar masterrel és malacával ütném le és a bubit fenntartani a commanderen. Igaz hogy még mindig a 4.-ben leírtakra gyenge a boardod valamint belépett még az equality+avenging wrath kombó is.
  6. Itt ugye minden gond nélkül tudnád támadni a commanderrel a guardiant. Viszont én recruit helyett harvest golmet raknék ki ha letakarítja a boardot akkor is marad egy 2/1es-ed.
  7. (Csak zárójelesen, mivel ez volt amivel nyerted a meccset gyönyörű volt ez a cult masteres megmozdulás)
  8. Fencreep helyett, tigrist. Felesleges 2 taunter 1 mob ellen pláne ha bubizva is van, +2 dmg és stealth, igez h a fentebb részletezett kombók ellen ez se védi meg, de ez a creepre is igaz.

  Remélem sikerült elérni a célomat és hasznos építő kritikának találjátok a fentebbieket.
  Arénára költöm el a goldomat, ezért itt tudok segíteni, ha igény van rá és időm is engedi. Várom észrevételeiteket (tudom a helyesírásom pocsék :) a leírtakkal kapcsolatban gondoltam). Valamint szívesen meghallgatnék mást is, aki tapasztalt arénázó a videóval és a felsoroltakkal kapcsolatban.
  Üdv.: Chronos

 • Chronos85

  tag

  válasz DjDanee87 #3813 üzenetére

  Egész biztos, hogy hasonlókat sorsol össze. Nekem a 10. meccsem volt ugyan azzal a mage-el akivel mer 6. vagy 7. meccsen összefutottam persze korábban elvert. Komolyan mint ha vmi raid boss let volna 3 flame strike, 2 fireball, 1 pyro, 1 frost bolt, 1 counter spell, 1 iceblock, mellé elég jó minoinok két water elem. meg még amire már nem emlékszek vagy nem játszott ki. Viszont 2x-ra sikerült elverni, utánna simán meg volt a first kill érzés, (Ami azért rég volt, mivel több mint 8 éve nem raidelek).
  Viszont azt nem gondolom, hogy a lose-okat is figyelembe veszi 4-2nél simán kaphatsz egy 4-0ás ellent, vagy csak nekem nincs szerencsém. Mondjuk nálam az első 3 meccsben is sűrűn előfordulnak jó draftos ellenek.

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #4810 üzenetére

  Nálam ugyan ez, talán hétvégére majd előmerészkednek. Kár hogy nem lesz időm tolni.
  A másik meg ha nagy ritkán ráveszem magam, hogy priesttel toljam arénát, valahogy az én szerencsétlenemnek már nemjut a holy nova, shadow wordökből. Lehet reggel kellene draftolni, hátha akkor még van raktáron :)
  Nincs okom panaszra a héten sikerült tolni egy 12-2 warival és egy 9-3at palával. A wari eddig nagy mumus volt, nem igazán találtam a balanceot fegyver, mob, spellek között. Visszanézve a decket mondhatjuk, hogy a szerencse igen nagy szerepet játszott, hogy ilyen sokra vitte...

 • Chronos85

  tag

  válasz Sirandrish #6330 üzenetére

  Ehhez a rush témához csak annyit fűznék hozzá, hogy vannak classok amivel megtod csinálni könyebben. Ilyen pl.:
  A rugó a rengeteg tempo (sap, backstab) miatt ezeket általában az ember nem az első 10 lapnál szokta választani (legalábbis én nem:) ). Ugye a 2/3 környékén már látod, hogy mid van nyilván 1-2 evis, poison, weapon, assasinate és combo köré nem nehéz rush decket építeni.
  Vagy a warrior sikerül 2-3 fiery war axe-ot pickelni valamint legalább 1 arcanite-ot esetleg late game-ban egy gorehowle-t. Itt ugye az lenne a cél, h a fegyverrel takaríts a többivel meg az arcába.
  Aztán mindenki kedvence a hunter ahol nagyon nincs más választásod. Ugye tempo kártyák itt is vannak (csapdák) valamint board cleared is a rengeteg shot és kill command (ezt ugye hősre is nyomhatod) miatt. Esetleg fegyver bár ez ugye rare vagy epic végül pedig a hero power ami top deck warnál igen erős.
  Persze shámánnal is tudsz csinálni bloodlust+totem segítségével vagy mage-el ha felhúzol pár direkt dmget esetleg mellé egy pyrot. Viszont vannak erre sztem teljesen alkalmatlan classok, mint pl a priest vagy druid.

  Aztán itt a taunt téma, persze jó ha van, de sztem kevés az igazán erős late game taunt, a nem class specifikus lapok között, összesen 2 ilyen van fencreeper és a tehenész lány (sunwalker) esetleg még az abo, de ez ugye mindenkit sebez. A többinek (5 vagy 6 manáért) kifejezetten kevés a hp-ja, persze ha másik 2 pick rosszabb belehet választani, mint a tauren warrior-t is, de nem mindenáron kell az a taunt.
  Ugyan úgy igaz a healre is, ha palát vagy druidát választok akkor se szoktam a direkt helaeket pikkelni, nyilván 7ért Guardian nagyon jó (Lay on Handsről nem is szólva) vagy az Acient ha éppen úgy alakul bár a card draw többnyire gyakrabban kell. Szerencsére vannak mindenki számára elérhető jó healer lapok érdekes véletlen, hogy ebből is 2 van? :) Earthen Farseer és a Darkscale.
  A fentiek fényében nem is csoda ha elszaporodtak a rushok arénában, persze egészen addig eredményes is lehet amíg nem találkozik egy taunt heavy druiddal vagy mint ahogy ti is írtátok board clear spellel. Utóbbinál azért azt még hozzá lehet tenni, hogy a mage az egyetlen akinek erre jó basic lapja van.
  Szerintem az esetek 80%-ban hosszú távon jobban megéri olyan paklit építeni, ahol a board controllal tudod hozni a meccset.
  Nálam a rugó top3ban van, nagyon durva tud lenni, mint a mage is, viszont ugyan az a hátránya, ha nem kapsz combo-s lapokat vagy nemtod kijátszani akkor véged.
  Egyébként asszem pont itt volt linkelve, de akkor legyen megint [link] Remekül rangsorolja és le is írja, hogy melyik lap miért jó vagy nem. Itt láthatod, hogy a lord of the arena a Poor-ok között van 44. ként a 83ból.
  Remélem segített és bár mostanában nem nagyon volt időm arénázni. Hétvégén talán 3at sikerült menni bár azért azok elég jól sikerültek 6win 7win 5win ebből az első és utcsó gyenge draftal volt (rugó, mage) azért jól látható, hogy ezekkel bár várat nem, de elevickélni lehet.
  Üdv.: Chronos

 • Chronos85

  tag

  Ezt a druidát egy 0-3as vereség széria után sikerült draftolnom. Nagyon morcos voltam, hogy csak az eszetlen rush ment, persze nekem nem volt mivel fognom. Úgy hogy jól berágtam, befizettem még 1 körre és igyekesztem ennek fényében class-t és decket összerakni.
  [link]
  szerk.: Sorry vmiért csak kicsiben akarja linkelem inkább...

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz F-ECT$ #6419 üzenetére

  Igen sikerült jó "párat" nyerni vele én se gondoltam, hogy ilyen jó lesz. Bár a curve szinte tökéletes, a minoinok meg erőssek voltak különössen a late game. Valóban első ránézésre eléggé spell szegény pláne az 1 swipe-al, mikor feljött kezdésnél nem is passzoltam le soha:)
  Azért szerencsére az innervate is talán 1x maradt a kezemben. Sőt volt meccsem ahol coin scrubot sikerült meg fognom vele turn 1ben kijátszottam inner+worgen-t válasznak jött a coin+evis. Igaz turn 4ben előkerültek a scrubok, de addigra már nem olyan nagy fegyvertény meg ugye 1 evissel kevesebb is volt neki.

 • Chronos85

  tag

  válasz Chronos85 #6417 üzenetére

  Befejeztem a tegnapi druid draftot, meglepő 12-1es eredménnyel. Az 1 lose az wari volt nagyon jól jöttek neki a lapok fireOPaxe kézben, végig board hátrányban voltam. Turn 7ben kijátszik egy gorehowle-t persze vadul írtja a minionjaimat fegyverekkel, sajátjaival meg megy facere ahogy azt kell. Itt már csak 2 lapja volt gondoltam hátha tok fordítani, hp különbség nem nagy volt a fegyvereknek köszönhetően, oze+taunttal erre válasznak kirak 2 korkon chargert, gg wp.:)
  Azért nincs okom panaszra miért is lenne :)
  Nyertem 5 hexes, 1 storm, 2fire elis shámli ellen. Valahogy mindig elfogyott nekik a lapjuk lategamere a nagy rush közepette. A felhozatal a népszerű classokból volt.
  6 winnél jött egy priest nah erről vannak rémálmaim előzőekből mikor is 3 toughtstealel szivatotta meg szintén egy druidámat, de szerencsére nem volt vagy játszotta ki sőt még novát sem. Aztán talán 1 lock volt még az elején, de az is semmi extra. Persze mage-ek túlnyomórészt aztán pala rugó majd végül shámli druid.

 • Chronos85

  tag

  válasz Tyler Durden #6522 üzenetére

  pack+490g Itt jött második nagy felismerés, h a 2 pack nem garantált 12winnél. Persze semmi kimagasló nem volt benne 1 rare+commonok. Gold se olyan sok előző 12 winesekben 2 pack mellé volt 300-400 közötti gold. Legalább visszajött a 0-3as arénám ára is:)
  Grat elég jó nyitás

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz Sirandrish #6910 üzenetére

  Szvsz azért az erős túlzás, hogy nem lehet ebben a játékban farmolni. Körülbelül ugyan akkor kaptam én is a bétát, mint te. Annyi a különbség, hogy engem már az elején is az aréna mozgatott, mivel láttam elötte jó pár óra streamet, ahol egyesek egy kisebb ország éves GDPjét költötték packok vásárlására. Nyilván ez mellé ha tud egy átlagos szintet hozni akkor neked esélyed sincs az alap lapokkal.
  Szóval marad az aréna, ahol "egyenlő" feltételekkel indultok. Nyilván itt is kell egy kezdő mag, mert simán lehet 3at betlizni is akár egymás után. Ezt megkapod, ha legyőződ az összes AI-t + minden hőssel megszerzed az alap lapokat (lvl10) és ugye az első is ingyen van.
  Mára sikerült elérni 6-7wines átlagot. 7 win többynire már 150g+, ha szerencséd van akkor a 6is közel lesz (120+).
  Igaz, hogy mivel ultra casual vagyok van, hogy egy jeggyel 2-3 napig is eljátszok, de mint azt fentebb már írtam ilyen átlaggal akár egésznap farmolhatsz.
  Ami a dustokat illeti, törni eddig az elejétől eltekintve csak azt törtem, amin váltosztattak, mert 1/8ad áron nem bejövős. Van valami urban legend ha éles lesz nem változtatnak majd a lapokon akkor esetleg. Nyilván ha többet constractedeznék betörném és lekraftolnék pár alap lapot...
  Viszont a dust is szépen jön arénából, lehet nálam van vmi bibi de azért 3 runonként 1x felszokott bukkanni. Talán a legutóbbi 4-3as arénán 50dust volt pack mellé, ami valjuk be elég jó.
  Tudom, hogy neked nem bejövős az aréna, mivel ennek elég gyakran hangot is adsz. Sajnos a játék jelenlegi állása szerint vagy ez vagy csengetheted befelé a creditet.

 • Chronos85

  tag

  válasz Sirandrish #7133 üzenetére

  Twitch-en van lehetőség régebbi adásokat is vissza nézni a video szekciónál, ilyenkor a chatet nem látod. Illetve van külön fül kiemelteknek is. Valamint ha le scrollozol akkor van ilyen FAQ ahol felvan sorolva ki kicsoda és mit csinál(t). pl.: Hafu Moba-zot, Trump SC-zet meg volt kártya játék is bár nála asszem pont nincs ez felsorolva.
  Egyébként egyet értek Trump pl nagyon jól magyaráz pláne a streamek elején, hogy melyik lapot és miért.

 • Chronos85

  tag

  Most sikerült egy 11-1es arénát 11 winnel zárnom druiddal. Az utcsó 2 ellen lock és shámli. Mind2 rusholt és mind2nél coin volt. Persze a rossz lapjárás is közre játszott (tudom ilyen nincs ez urban legend). Kezdő kezem telivan 5ös minionnal ezt sikerült mind2 esetben három 6osra cserélni. Igaz hogy csak 7 2es 1 3as minionom volt +2spell, de nekem az RNG az összes 6os-t akarta adni a deckből.
  Legalább a twillight drake feljött így turn 4ben sikerült jó nagy hpval kijátszani persze nem sokáig élvezhettem rögtön kapta a shadow boltot vagy hexet. Persze 2 aoe-m is késve érkeztek már ha érkeztek.
  Félre értés ne essék örülök a 11 winnek szerencsére már volt pár 12es korábban.
  A másik amiért írom, Andris kérdezgette itt a dustokat erre kaptam 90dustot+365g és a pakli. Így jobban megérte mintha kaptam volna 12 winért még 1 paklit.
  Pakliban szokásos semmi, persze ha miracle rúzsot tolnék biztos jobban értékelném a preparition-t.

 • Chronos85

  tag

  válasz F-ECT$ #7405 üzenetére

  Tom, írtam is ide korábban h 12 winért csak 1 paklit kaptam +goldot. Arra gondoltam, hogy már szinte az összes common lap megvan ergó ha a legrosszabb pakli nyitást nézzük (1rare+4common) akkor a 90 dust jobban megérte.

 • Chronos85

  tag

  Ma megcsodálhattam én is a lebegő fegyvert. Arénában top deck pala wisdom 2/2es minionra rápakolja felhúz egy soj-t és az úgy a token és a minion között lebeg tovább (token az előző körben maradt kint). Nah ezt már nembírta a játék és befagyott emote-ot tudtam tolni, ismerősökkel chatelni. Az ő egér mozgását nem láttam, vártam 20 percet, mert lethal köv körben meglet volna, de a kanóc az istenért nem akart égni. Persze közben csak az autó emote-ok (wonder és tsa) jöttek kommunikálni nem tudott. Végül kiléptem, nem számolta semminek... Ha netán valakit érdekelne van shootom.

  ollie: Legalább tom, hogy nekem miért már csak 1 swipe szokott jutni :) Jó kis deck talán a 2es minionon kivül még kevés a tauntod azt a raid ladder-t nem vágom miért szeretik ennyire. Jó értem én h lehet kombózni az impekkel meg olcsó minionokkal. Arénában ritkán jön össze, mert az értelmesebbje inkább a board control-ra megy

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz Sirandrish #7670 üzenetére

  Ekkor még a rúzs is nagyon OP volt. Heropower-je stackelte a fegyvert, mint a wari upgrade spellje (ha nem volt éppen up akkor pedig az 1/2est idézte). Valamint scrubok is 2-2hpval jöttek.
  Volt arénám ahol shámli turn 1 coin+ 2 light warden-t tolt ki aztán lehet tippelni turn 2ben melyik totemet mákkolta. Mondjuk turn 4ben sikerült concecel letakarítani de addigra két 5/2es-re hízott.Turn 5ben mana tide + random totem. Késöbb még kijátszott két weaponsmith-t egyszerre. Tisztára mintha constractedben lennék, persze bukó let, de nem bántam legalább érdekes volt.

 • Chronos85

  tag

  válasz F-ECT$ #7676 üzenetére

  Passz. Gondolom ilyen BlueTracker (wowban így hívták de már 6 éve nem követem) lehet, de konkrét oldalt nemtok sose foglalkoztatott, hogy mi volt, az inkább, hogy mi van :) Ez a rugós is csak azért rémlik, mert mocskosul OPnek tartottam (nem volt bétám, csak streameken láttam).

  Egyébként sztem (tudjátok nem constractezek :) majd én is kiemelem mint Andris szokta :DD ) miracle rúzsot tauntal jól lehet fogni. Hand lockok, druidok előnyben :)

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #7727 üzenetére

  A Z-k ből itélve:
  1 priest: semmi druid: Tidecaller.
  2 priest: bomber miss druid: coin inner 2 tidehunter + oracle

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #7744 üzenetére

  Hajrá, hajrá várjuk a fejleményeket. A draft elég jó 3epic 1 legend jó pár rare +swipe hegyek :) Laphúzással lesznek gondok elég hamar top deckre futsz, az egyetlen legended ad lapot ha leverik valamint a wrathok.
  Nekem rémlik millhouse a tutorialból meg illidan, erre a makira konkrétan nem emlékszek.

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #7747 üzenetére

  Igaz, az teljesen el is felejtettem. Hiába reggel van még fel kell pörögni:)

 • Chronos85

  tag

  válasz Redcaster #7789 üzenetére

  Nekem ilyen akkor volt ha Full Screen mellett alt+taboltam keresés közben. Szerencsére kicsit vártam és helyre jött (elötte volt előfordult pink festés is a képernyőn). Azóta ablakban fut a játék és (kopp, kopp) nem futottam ilyenbe.
  Bíztam benne, hogy a karbantartás alatt megoldják a feltorlódó lapokat vagy a helycserés bugot, de úgyfest erre még alhatok párat.
  Nekem is az 1 rare 4 common paklikat dobálja többnyire. Tegnap sikerült nyitni 2epic+1rare+1golden common-t. Rare már persze volt 2, de legalább az epicek használhatók (pyro, gorehowl), nem úgy mint elötte a rák+doomsayer.
  Mikor változtatták az Argent Commandert az egyetlent betörtem (golden volt), ma kaptam végre egy simát (kb 2 hónap után). Még szerencse h a sima Argust nem törtem be:)

 • Chronos85

  tag

  válasz F-ECT$ #8585 üzenetére

  Azért érdemes ezt meglesni Leeroy shámli pakliban (King of the Hill ep. 10). Nekem volt szerencsém mind2höz igaz csak arénában. Alakir jó ha tod kombózni rockbitterrel, egyébként sztem nagyon gyenge. Nah most ez arénában többnyire nem jött össze. 1x sikerült spiritet+faceless-t rátolni rákövetkező körben, még a bubi is rajta volt (de már elötte is nyerő helyzetben voltam). Viszont Leeroy remek lap, nem 1x sikerült vele nyerni 6dmg 4manáért, 1 körben kitod játszani facelessel is akár.
  Asszem Ekop ilyen nagy Alakir mester, érdemes lehet néhány meccsét megnézni.
  Mostanában még annyi időm sincs játszani így összedobtam pár paklit napikhoz, szigorúan csak a homokozóban. Elég durva elleneket kapok pár fel is vett a legalacsonyabb rank7es volt. Még mindig igaz, hogy egy jól összerakott paklival lehet fogni a legend hordákat. Bár igaz h a pala paklim erre van kihegyezve. Látom a sok Paypal warrior könnyeit mikor egy wild pyro+ eqval letakarítom neki a nagy legendjeit, vagy egy peackeepet+kodót játszok meg.
  Mint a reklámban is az érzés megfizethetetlen, hát még mikor felvesz és látja h rank25.

 • Chronos85

  tag

  Jelentem, ma 10 winért végre nem kártyát adott:)
  270g+90dust volt a pack mellé. Látom a pack nyitásnál is erősebb let a lapok körüli köd.
  Azért a mezőny nem let könnyebb egy igen erős shámli paklival, ilyen három a magyar igazság lehetet volna a címe, 3-3-3 lightning, hex, fire eli. Mellé kaptam viszonylag jó lapokkal tide, doomhammer, axe, argus. Persze azért jutott 2 far sight is, ami azért is vicces mert alapból sem egy jó epic, de mind2x a 3 lap közül ez volt a "legjobb" választás.
  Az animációk nekem bejönnek, nagyon durva pl.: ahogy ragna megjelenik, de az assasinate is jó let ezt volt szerencsém többször is megcsodálni egy rugó ugyanis 3assa 3 sappot játszott ki. Nyerni nem tudott, de azért a végére már csak nevettem és vártam, hogy betoljon még 1 sprint sap kombót, de nem jött.
  Az utcsó meccs persze hunter volt, lehet pesszimistán is álltam hozzá, a start se volt vmi fényes és hát tapasztalatom szerint ezen a szinten már übear hunterek vannak, nem kellett csalódnom 7.körre lerusholt a francba.

 • Chronos85

  tag

  válasz föccer #9846 üzenetére

  Tod Pénztártól való távozás után...
  Egyébként azért az nem olyan rossz 8epic 45rare 1legend 40packból. Jó nyilván nem kimagasló, mint Andrish aki most sorban nyitja a legendeket.
  Tom ez nem vígasztal, de nekem még van common lap is ami hiányzik, rareről nem is beszélve. OK letudnám kraftolni, de inkább legendre és epicre tartogatom a dustot.
  Így 5 hónap után átlag napi 1 nyitással van 23 epicem (6 használható) és 8 legendem (2 questes) ebből 5öt az utóbbi 1 hónapban nyitottam.
  Felgyült egy kis gold patch elött vettem 15 paklit, bár csak akkor terveztem amikor új lapokat is beraknak, de amilyen ütemben halad addigra megint felfog gyülni. Ebböl "szerencsémre" 2 legend (sylvi és nozdromu) és 1epic (soj már 2. volt egyenlőre soknak érzem berakni) jutott. Bár pár óriásnak örülnék hogy ne szomorkodjon egyetlen tengerim meg, ugye ki is probálnám a handlockot. Igaz se alexem, se jarraxusom nincs és rareből is hiányzik, valszeg az összes dustom nem lenne elég rá így majd 1x ha nem nerfelik szét addig.
  Szóval ne legyél annyira elkenyődve, nem lehet mindenki mákostészta.

 • Chronos85

  tag

  válasz Sirandrish #9934 üzenetére

  Ellenben Istvánból már így is sok van :DD Jöjjönek csak lehetőleg arénában, h minél több winnel zárhassunk.
  F-ECT$: Tod a reményhal meg utoljára. Egyébként már várom h buffolják a rákot vagy a far sight-ot ne adj isten nerfeljék :) Mind2ből jutott sima+gold is aztán majd megyek büntetni a homokozóba.

  Inkább azt kérdezzétek, hogy hol van a pakliban hiba azt könyebb megmondani early-, late game, nincs laphúzás, mely lapok gyengék stb. Azért nem is szeretem ezeket a táblázatokat ahol rangsorolva vannak a lapok. Persze kezdőknek jó, de ugye curve-ot nem veszi figyelembe, esetleges class specialitásokat szintén nem, pl.: Hunternél baromi nagy előny ha van 1es minoinod (nem a farkasra gondolok), Locknál ugye szintén sok olcsó lap kell, hogy lehessen pörgetni a hero powert (azért utóbbinál ésszel).

 • Chronos85

  tag

  válasz whitezo88 #10012 üzenetére

  Azért ez legalább 2 sesonnal ezelötti deck lehet. Nekem hiányzik belöle a BL mivel elég sok a low dmges minoin. Az auctioneert se igazán értem (nat, tide, 2 drake, bloodmage mellé minek még laphúzás), bár igaz hogy nemvok nagy rankedes...
  Azért ne add fel nekem ma 11et sikerült mennem szintén 1 consec, 1 fegyver (soj), 2-2 hammer és bok. Úgyindultam neki, hogy majd azt az 1-2 wint letolom mellé ami hiányozni fog az 5 wines napihoz.
  Reward persze semmi 1 shield slam (már 2 volt) 195g 90dust +pack (szokásos minimum 1 rares).

  Szerk.: Ok elhiszem, tényleg nem értek hozzá csak kevésnek tünt a dmg, bár igaz h sok taunt van benne.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10287 üzenetére

  F-ECT$ már említette a kalózokat talán dread corsair (tauntos) is beférhet ha van 2-3 trusilver ingyért nem rossz pláne nem 4.körben. Egyébként amiket felsorolt azok jók pl.: enraged spithfull+light justice már egy deadlys daggerrel felér. Azért a legend kalóznál vannak sokkal jobbak, persze rosszabb is előfordulhat.
  Annyi esetleg még, hogy 3minoin mellé nem minden esetben érdemes kijátszani a token-t MCtech miatt (shámlinál dettó).
  A kobold+consec azért nem olyan jó mint druidnál spell power+swipe. 6.körben már jócskán előfordulnak 3+ hps minoinok a boardon. Személy szerint én igyekszek kerülni pala packliban a spell upot, mivel csak 2 spellre hat. Nyilván Azura Drake más tészta a laphúzás miatt +4/4 se rossz pláne nem 5 manáért.
  Secretek közül szvsz repentance használható nyílván ehhez ismerni kell az ellen class lapjait pl.: druida turn 5 elött kijátszani vagy magenél turn 4 elött. Azért is lehet nagy fegyvertény, mert általában noble sacrificera számítanak, mivel ez népszerűbb. Ettől függetlenül egyetértek kerüljök a pala secreteket ha van jobb választási lehetőségünk.
  Szerk.: Sorry most láttam h már van logoutos, ha hasznos emeled át nyugodtan plz. 2 helyre nem szeretném bemásolni.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz föccer #10366 üzenetére

  Most miért? Nincs még meg a golden fire eli, h berakd 3.nak? :)
  Tegyél be helyette egy hexet azzal is elmegy egy darabig. Egyébként tényleg durva h csak három közepes minoinod van a többi feletti + kiváló curve.
  DjDanee87: Grat 2 legend, még ha nem is a jobbak, de 1 packban nem semmi.

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10385 üzenetére

  Itt is Köszi, Korrekt let! Nálam is warriorra egy, bár ugye ha kezdőknek készül a sorozat, akkor inkább a másik kettőből kellene.
  A durva shámlis draftoddal meglet a 12win (earth eli+giant és 3 fire eli)?

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10439 üzenetére

  Van abban a deckben kakaó rendesen az biztos.
  Nyerj 3at napit kaptam csere után gondoltam, ez bármelyikkel meglehet rugó, warri, hunter trióból. Rugót válaszottam olyan "jó" draftot sikerült összeválogatni, azért 4-5win lehetet volna benne, de a szerencse nem állt mellém így 1-3al zártam. Úgy voltam vele ez olyan gyorsan ment, hogy tolok még1et ismét ugyan ez a trió (ezen itt már csak nevettem). Végül warrival estem neki. Heroic strike, Arathi, 2 Arcanite, Taskmaster, Warsong, Korkon elite adták a gerincet. Szintén 4-5win kis szerencsével.. Ehhez képest 9ig futotta volt olyan h 7. körben intéztem el egy shámlit mikor közben már tolt egy stormot és fire elit.
  Szóval a 2 runból napit is bele számolva 5gold profitom let. Dustokat nem számolva egyébként szokásos minimum roll 1rare+4common a deckben.Elsőért pack+common, másodikból 265g+rare+pack (9ért ez nagyon sok gold).
  Ezt csak azért írom ilyen hosszan (a szófosáson kívül :) ), mert szokták itt kérdezni, hogy az 1es draftokban mennyi win van. 2 teljesen átlag alatti draft és mégis hatalamas különbség. Mellesleg mostanában nálam ez a jellemző. 500g-t buktam az utóbbi 10runból, ok dustba átváltom nem ilyen drasztikus a dolog, meg nyitottam 2epicet+1 legendet. Játszani se felejtettem el így 5 hónap után. A mezőny se let erősebb, kaptam lockot akin látszott h abszolút kezdő 2.körben semmit nem csinált 5.ben pitlord, tradelni nem tradelt, lethal elött kirakta a kis lényeket, amik már kezdésnél nála voltak... Pusztán csak fortuna nem állt mellettem a napokban.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz ígyvanferi #10488 üzenetére

  5 hónapja heti 3-4arénát biztos megyek. Januártól sikerült a 6-7wines átlagot hozni. Az utóbbi pár hétben eléggé leszálló ágban vok, de 5ös átlag még így is megvan. Igaz tavaj is megvolt a 4-5win (max9winnél is). Azt azért hozzá kell tenni, hogy béta kulcs elött is sokat néztem aréna streameket és azóta is, bár annyit már nem, meg csak félszemmel, de szoktam nézni.
  Ezért is szoktuk javasolni, mert tényleg sokat el lehet lesni belöle. Ollie csinált magyar nyelvűeket, kezdőknek minden képpen javallot.

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10527 üzenetére

  Nem értem, miért nem vállalod, a lapjaikat ismered. Ha nagyon nincs rá senki akkor priviben, vagy ide eltom küldeni, de ilyen szépen megszerkesztve biztos, h nem menne. Viszont erre csak vmikor a jövő héten tudnék sort keríteni.
  Bár huntert én se sokat toltam, ugye nagyon két élű a dolog. Nálam utcsó háromban van priest és lock mellett.
  Rugót szoktam játszani, bár mostanában mage mellett ezt is hanyagolom. Ugye itt is az van, hogy ha nincs vagy nem tudsz combozni akkor veszted a tempot, majd a gamet.
  Lock az valahogy nem az én classom, ezzel a mazohista lapokkal meg hero powerrel. Persze értem én, h erőssek a lapjai és ezt kompenzálni kell vmivel, de arénában valahogy ez a stílus nem fekszik.
  Látom közben F-ECT$ bevállalná, akkor hárman csak sikerül vmit összedobni.

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10532 üzenetére

  Öszintén azt látom a 4db 6osból, hogy te mit rontottál el :) Ha ez az összes late gamed akkor nem szóltam. Az ellennél meg értem én, h kell a nyomás, de turn 1 abusive priest ellen... Turn 2ben már egy northsire+Power is megfogja. Ennél már a semmi vagy coin+totem is jobb.

 • Chronos85

  tag

  válasz kovsol #10572 üzenetére

  Szerintem egyáltalán nem erről van szó, inkább pont az ellenkezőjéről szól a video. Azért ez egy jól átgondolt decknek tünt nekem, alap lapokkal persze talán felguard volt csak rare (gondolom nem sokat nyitothatot még). 1HPt simán tudott volna hozni még egy elven archerrel vagy nightbladel akár 3at is a lock spelleken felül. Egyszerűen csak nem volt szerencséje. Ellenben trumpnak igen nagy a tauntokkal és a végén a fire eli.vel.
  Nekem tetszett, köszi a linket whitezo88

 • Chronos85

  tag

  válasz ígyvanferi #10574 üzenetére

  Ok, nekem ez a címből nem jött le, azt hittem casual. Youtube leírásig nem jutottam el my fault :W

 • Chronos85

  tag

  válasz ígyvanferi #10582 üzenetére

  a videó végén láttam, h 19es a shámán, meg írták itt is páran, hogy új accot kezdett. Boccs, azt mertem feltételezni, hogy buildet probál vagy ne adj isten arénára szedi a 10g-t, eselteg a napit tolja be.

 • Chronos85

  tag

  válasz BladeHero #10589 üzenetére

  Ritkán játszok constractedet. Ezért tessék fentartásokkal kezelni. Én lord of the arena-t is kukáznám Gyuri27 javaslatain felül. Probálj inkább valamilyen taktikát kialakítani ez ilyen se early se late game wari decknek tűnik. Nem ismerem a lapjaidat, de gondolom nem sok legended van ha Onyval tolod. Akkor inkább az early game és rush jöhet szóba. 2-2fegyvert pakolj be. Esetleg ha van Mortal Strike abból is mehet 2. Valamint probálj, amiket használsz abból kettőt berakni, már ha van, ezzel is csökkentve a randomot.
  Innen keresgélj ebben csak alap lapok vannak. Nemtom mennyire jók vagy napra készek. Persze finomíthatsz rajtuk a stílusodnak megfelelően.

  Szerk.: Látom közben Gyuri27 is írta az arena-t, azért nem törlöm ki. Hátha ha többen mondják jobban elhiszed :)

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz TheProb #10595 üzenetére

  Magenek erőssek még az alap lapjai. Sajnos az álltalad említett shámli és druida nem használható alap lapokkal. Sőt igazából olcsónak se mondanám egy-egy ütőképes deck összeállítását.
  Nincs mód jelenleg sajnos, h friend listedről megnézzék a lapjaidat. Felvehed videóra vagy lövögetheted a shootokat. Jobb oldalt tudsz szűrőt állítani h az alapokat ne rakja bele, illetve alul ha beírod a keresőbe, h rare akkor csak azokat látod.
  Aréna és Constracted között van átfedés, de inkább keress direkt ilyen leírásokat heartheaden. Itt a Tools alatt van aréna draft is, sztem kicsit sok legend és epicet ajánl fel, de nem rossz (vissza is tod nézni, hogy mikből válaszottál).
  Az aréna belépő ára fix 150g kivéve elsőt mert az ingyenes. Itt eltérnek a vélemények, de ha nem akarsz a játékba pénzt ölni akkor arénából több goldot kilehet szedni, hamarabb tudsz ütőképes decket összerakni. Összefoglalóban van táblázat is winekre bontva. Ollie cikkjei nagyon jó ki indulók, elötte csinált egy csomó youtube videót (aláírásában link) van amit kommentel is magyarul elsőket angolul. Ha nem gond az angol akkor Trump aréna videóit is nézegesd nyugodtan sokat lehet el lesni belölük.
  Ha arénázni akarsz fontos hogy ismerd a classokat és lapokat. Ezért sztem addig ne ess neki arénának amíg legalább 10es szint nincs meg minden classal. Ekkor már lesz egy kis pénz magod is. Közben ugye olvasgattad a leírásokat meg videóztál. Mivel nincs két egyforma draft ezért inkább a mehanickát probáld ellesni. Minden képpen javasolt a mage, druid, pala hármasból vmelyiket választani ha lehet. Ezekkel lényegesen könyebben boldogul egy kezdő.
  Ne keseredj el, ha nem sikerül elsőre sokat nyerned. Probálj tanulni az esetből, hogy késöbb jobban menjen. Ettől függetlenül előfordul, hogy nincs szerencséd vagy az ellennek hatalmas mákja van... Viszont egy jól össze válogatot pakli már fél siker.
  Redcaster 9winből 3-4 megvolt az első 5 arénámban. De én elötte sokat néztem Twitch-en, ezért is írom h rengeteget lehet mások játékából is tanulni. Nyílván ha tolod bele a 2 eurókat elöbb utóbb rájössz te is az apró trükkökre. Szerencsére mostmár van rengeteg jó leírás (magyarul is) és videó. Persze ez miatt kevesebb a gyengébb játékos is.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10605 üzenetére

  Gondolom ez a shámános draftból lett. Jó öreg golden common azért adja, de legalább a lap jó (bár a gold az nagyon min. gyanús). A nyitáshoz meg grat.
  Szerk.: Alap becsúsznak simán ilyen betlik a nagyoknál is, ezzel nem tudsz mit csinálni. Persze vannak akik 80% feletti winrate-et tolnak, de ők többnyire a fentebb említett 3 classal tolják ha tehetik. Pont ma láttam Krippet egy rugó deckel 10et ment a köviben egy erősebbet kraftolt, de csak 1 vagy 2 win jött össze neki. Pedig ő is napi 10 órát tolta, mostanában HoS-ozik, viszont ő nem nagyon magyaráz, ezért Trumptól többet tudsz tanulni.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  Hunter aréna elemzés (félkész)

  A megjegyzéseket korrekciókat szívesen fogadom, sőt mi több örömmel várom, hogy minnél több információval legyen gazdagabb az olvasó.

  A Huntert első sorban a már tapasztaltabb játékosoknak és a pörgős gyors játékot szeretőknek ajánlanám. Ha rangsorolnom kellene a kasztokat, nálam az utolsó háromban szerepelne, mivel nagyon két élű. Ha sikerül összehozni egy bika paklit, akkor nagyon élvezetes köröket tudunk menni, de sajnos amíg egy közepes vagy gyenge draftal a pala, mage, druid hármasnál kitudunk préselni 4-5 győzelmet addig hunterrel erre esélyünk sincs.
  Több removalnál is írom, hogy 2-3 is elfér, ez azért ennyire nem egyszerű, mert szükségünk lesz minoinokra is ha nyerni szeretnénk, Mindig nézzük meg, hogy mennyinél járunk és pl.: 5 kill command mellé valszeg már nem lesz szükségünk explosive shotra.

  Hero képesség: 2 manáért 2 direkt sebzés a hősbe elsőre nem tűnik valami jónak. De várjunk csak ezzel igen nagy előnyre tehetünk szert lategameben. Igyekezzünk minnél többször kihasználni. Ezért a draft során több olcsó minoinra lesz szükségünk a többi kaszthoz képest.

  A kaszt előnyei:
  - szuper hero képesség
  - szögegyszerű a játék vele (to the face baby)
  - nagyon erős paklit tudunk összerakni, ha elegendő "beast"-et ajánl fel

  Hátrányai:
  - nagyon szenvedős lesz, ha nem kapunk a draft során a kulcskártyákból

  Hunter Secretek: Szerves részeit képezik a kasztnak, ne féljünk beválasztani őket. Egy tapasztalt játékos persze kitudja játszani őket, viszont minden féle képpen hátrányba kerül miatta.

  Top kártyák:

  King Krush: A Hunter legendary lapja, 9 manáért 8/8 van jópár másik hasonló legend, de ezzel a kijátszott körben is tudunk támadni a charge képesség miatt, nem mellesleg beast.

  Gladiator's Longbow: 7 manáért egy 5/2es fegyver nem nagy szám, de várjunk csak ezzel támadva nem szenvedünk el sebződést. Nyugodtan beleszálhatunk akár egy óriásba is.

  Snake Trap (secret): 2 manáért 3db 1/1es kígyó kombózva igen nagy előnyre tehetünk szert. pl.: starving buzzardal kapásból három lapot is húzhatunk. Fontos, hogy csak direkt minoin sebzésre aktiválódik. Battlecry, spell, vagy mage pingje nem játsza ki a secretet.

  Savannah Highmane: 6 manáért egy 6/5ös elsőre nem nagy szám, de ha meghal 2db 2/2es hiénát idéz. Ezért mint a megjegyzésben is írja ez egy igazi szörnyeteg. 2-3at nyugodtan válogassunk be ha lehetőségünk van rá.

  Explosive Shot: Nem sok aoe sebzése van a hunternek. A célpont szomszédjait is sebzi 2vel, igaz a tapasztaltabb játékosok figyelnek már a boardon elhelyezett minoinok sorrendjére, de azért nyugodtan válasszunk be 2-3at is ha tehetjük.

  Eaglehorn Bow: Fegyver már ez is elég, de csapdák aktiválásával táplálhatjuk. Early gameben hatalmas előnyhöz juttathat minket, de lategameben se rossz 2t ha tehetjük.

  Deadly Shot: A random miatt lehet nem ide kéne sorolnom, de ha letudjuk a nagy dögök mellöl takarítani a kicsiket akkor egyértelműen top kártya 3 manáért akár egy óriást is leszed 2-3nál azért többet ne nagyon, mert a jóból is megárt a sok.

  Animal Companion: Ez a spell, mint írja is egy beastet idéz (4/4es taunt, 2/4es +1 dmg minden mobunknak a boardon vagy 4/2es charger). Olcsó, jó, nyugodtan akár 4-5öt is.

  Unleash the Hounds: Továbbiakban UTH. 2 manáért az ellenfél boardján lévő minoinjainak megfelelő 1/1es chargeos kutyát idéz. Elsőre nem nagy szám de kombózva pl.: Starving Buzzardal, Scavenging Hyenával, Hunter's Markal nagyon durva pusztítást lehet végezni velük. Ezért ha tudjuk kombózni egyáltalán nem sok a 3-4 se belöle.

  Starving Buzzard: A Hunter laphúzó kártyája, 1Hpja miatt csak abban a körben tegyük ki, amikor tudunk is húzni vele. 2-3 ha kitudjuk használni a képességét.

  Scavenging Hyena: Önmagában ez se valami nagy szám, de csunyán feltud hízni ha sikerül kombóznunk pl.: UTHval. igyekezzünk akkor kitenni mikor 2-3 beastet is be kell tradelnünk. 2-3 ha sok a beast lapunk.

  Hunter's Mark: Igyen kijátszható és bárminek 1re állítja a HPját. kell ennél több? :) Jól kombózható pl.: UTHval.

  Multi-Shot: Early gameben hatalamas előnyre tehetünk szert vele, késöbb is hasznunkra válhat.2-3 nyugodtan elfér belöle.

  Tracking: Elsőre nem tűnik valami jónak, de mi választhatjuk ki a három lapból a legszimpatikusabbat (a másik 2 visszakerül a pakliba). Ezzel hatalmas előnyt szerezve. Ennek ellenére 2nél többet ne pickeljünk, mert valamivel nyernünk is kell majd.

  Nem nagyon jó, de nem is rossz kártyák:

  Explosive Trap (secret): Az egyetlen aoeje a hunternek, de csak a hőst támadva aktiválódik. Ezért és 2 sebzése miatt early gamben igazán hasznos.

  Freezing Trap (secret): Tempo kártya, csak early gameben tudjuk kihasználni igazából és könnyen kijátszható ezért 1 maximum 2nél többet ne válasszunk belöle.

  Misdirection (secret): Nincs is jobb, mint mikor egy nagy sebzést sikerül valaki másra áthárítani, viszont könnyen kijátszható (fegyverek, druid hero power is aktiválja), ezért nem top.

  Flare: 1 manáért laphúzás, nem rossz. Secretet, Sthealthet semlegesíteni se rossz, de ezek eléggé szituációhoz kötöttek csak ez miatt nem top.

  Tundra Rhino: 2dmgvel nem nagy szám, de az összes beastünknek charge-ot ad amíg él (saját magának is). 5. körben kijátszva nagy valószínűséggel csak egy 2 manás lapot tudunk vele leütni. Ezért probáljuk kombózni mással, ez miatt 2nél többet ne is nagyon válasszunk belöle.

  Timber Wolf: Önmagában nem erős, de ha kombózni tudjuk pl.: UTHval, Buzzardal, Kill Commandal már igazán hasznos kis jószág. 2-3 ha paklink engedi.

  Houndmaster: Bármelyik beastünkből tauntert csinál +2/2es buffal. Nem hangzik rosszul, de 4/3as értékekkel nem valami nagy szám, ezért csak akkor válasszuk ha van már jó pár erős beastünk pl.: Oasis Snapjaw. 2nél többet azért ne.

  Arcane Shot: 2dmg bármire nem rossz, de igazi hasznát csak early gameben vesszük ezért 2nél többet ne pickeljünk ha van jobb.

  Rossz kártyák:

  Snipe (secret): 2 manáért 4 dmg, nem hangzik rosszul de könnyen kijátszható ezért kerüljük.

  Bestial Wrath: Tempót szerezhetünk vele early gameben, nem valami nagy szám mert csak beastre tudjuk rárakni és többnyire 1hpval fog ott maradni az amire ráraktuk.

  Hunter-el jól kombózható minionok:

  Fontos hogy az első körben tudjunk valamit kijátszani valamint késöbb a hero power mellett. Ezért a jobb 1 manás lapok pl.: Argent Squire, Worgen Infiltrator, Leper Gnome
  Jobb Charger lapok pl.: Bluegill Warrior, Wolf Raider, Arcane Golem, Argent Commander
  Jobb Beast lapok pl.: Bloodfen Raptor, Dire Wolf Alpha, Ironbeak Owl, Oasis Snapjaw, Stampeding Kodo stb...
  Abusive Sergeant: Ezt ne az elsőben rakjuk ki probáljuk UTHval kombózni.
  Stonetusk Boar: Ha nincs UTH hunter's markal ez is letakarít bármit vagy ha kell a Kill Command 5 sebzése.
  Knife Juggler: Alapból is jó, de UTHval egy getling géppuska.
  Wild Pyromancer: Hunter's Markal ha nincs kéznél UTH.
  Flesheating Ghoul: Ha nincs kéznél hyena ezt is etethetjük UTHval.
  Emperor Cobra: Beast és bármit letakarít Thundra Rhinoval kijátszva.
  Cult Master: Ha nincs kéznél Buzzard, UTHval.

  Mostmár mehetünk bátran vadászni! Mint látható jók a hunter lapjai, a gond akkor van ha ezeket nem tudjuk combózni. Viszont az aréna is kezd elmenni a gyors pörgős irányban, mint a constracted. Ezért még ha mi nem is fogjuk választani jó tisztába lenni a lapjaival.

  Itt meg is ragadom a lehetőséget, hogy megkérjem ollie-t ha méltónak találja (és kijavította a helyesírási hibáimat :) ) nyugodtan csapja hozzá az ő sorozatáhóz, blog bejegyzései közé is rakhatja. Nem haragszok meg ha egy csokorban lesznek, a vázat úgyis onnan vettem. Köszönöm.
  A rugót nem igérem meg, ha időm engedi akkor a héten meglesz. Azért azzal több tapasztalatom van.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz xavix13 #10800 üzenetére

  Igaz, ezt rögtön lehet is majd javítani. Sose figyeltem, most megnéztem Ai ellen és valóban így van.
  Nyílván így le is bukott a közepesekhez.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #10811 üzenetére

  Azért a nem sokkal több mint fél tucat hunter arénámmal én se mondanám magamat profinak. Csak azért írtam meg az összefoglalót, mert nem vállaltad. Tom, hogy valahol el kell kezdeni a blogolást, de az sem most lesz.
  Amúgy is inkább olvasni szoktam a forumokat, bár ide elég sokat írtam. Ennek a segítség nyújtáson kívül a másik fő oka az volt, hogy pozitív vissza jelzéseket kaptam egy-egy észrevételnél, tanácsnál.

  F-ECT$ Szerintem rendben van, jól összeszedted.
  Sinister strike max kombó kijátszásához jó, másra nem igen. Ma pont volt egy ilyen rugó ellenem 3at sütött el, ebből 1 volt kombóhoz. Persze mondanom se kell nem nyert.
  Minoinokhoz esetleg az enrage-eseket (amani, worgen, gurubashi) belehet rakni meg a spithful smith-t.
  szerk.: Megyek olvasom ollie rare lapjait:) elég termékeny ez a mai nap HS szemszögből.

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz ollie #16402 üzenetére

  Hali,
  Ennyi spell mellé beszorítanék egy gadgetzant, esetleg 2 argust. Sztem a 2 axe sok, valamint az amanit is kivenném, ha már olcsó minoin kell akkor inkább argentet totemmel, rockbitterrel elég jól meglehet kombózni.
  Persze még mindig inkább arénázok, pontosabban újra, kis szünet kellett hogy kipihenjem a sok rusht ami felvonul már ott is, szal tessék ehhez mérten kezelni a tanácsomat.
  Üdv.: Chronos

 • Chronos85

  tag

  Hali,
  Hearthead aréna draft generátorába már bekerültek az új lapok ([link]).
  Érdekes, hogy nem csak az első hetén megjelenőket ajánlja fel.
  Majd meglátjuk, hogy élesben is így lesz-e.
  Üdv.:
  Chronos

 • Chronos85

  tag

  válasz whitezo88 #16737 üzenetére

  Hali,
  Nekem bubis "zoo" palával nem volt nehéz anub és faerlina se, 2 heal 2 guardian 2 trusilverrel. Eredetileg LoH is volt, de faerlinánál gyorsan ki kellett szórni a handet és elég sokszor beragadt így redemption került helyére.
  Maexxna meg "módosított" miracle-el elsőre meglet kis buta mindig vissza adta leeroyt ahelyett hogy leverné:)
  Üdv.: Chronos
  Szerk: Látom közben megoldottad GZ:)

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz whitezo88 #16870 üzenetére

  Hali,
  Miért jobb lenne olyan draftokkal menni 4-5 win-t, amiben tod, hogy legalább 2x annyi van? Mert nálam ez a helyzet.
  A teljesen reménytelenekkel meg nevetségesen sokat sikerül össze kalapálni. Az utóbbi hónapban a legjobb (11 wines) runom egy olyan lockkal volt, amiben 1 bane of doom (ez ugye alapból egy gyenge epic) és 1 shadow flame volt az összes class lap, semmi legend természetesen ami esetleg felhúzná kicsit a win-t.
  A nyitások ugyan ezek. 100 fölös (több mint 2) rare lapom van, de kb fele ennyi még hiányzik és a packok többsége a minimumot adja (1 rare 4 common).

  Cathfaern: Az a 13 gold lehet nem tűnik soknak, de play modban is elég hamar eljutsz arra a szintre, ahol a paklid lesz a korlátozó tényező és rengeteg időbe fog telni 3 wint összekaparni 10 goldért. Persze lehet rank 20 körül tartani magadat és alázni a kezdőket, de az meg pont magát a játékot öli meg.

  Az meg, hogy ilyen ritka a jó eredmény manapság arénában szimplán betudható a játékos állomány fejlődésének. Több mint fél éve elérhető a játék annak aki jelentkezett bétára. A többségnek ha csak időt ölt bele, pénzt nem is, már megvan 1-3 bejáratott deckje rankedre. Ennyi idő alatt azért a játék alapjaival már tisztában van és képes egy átlagos arénát draftolni. Nagyon kevés a "friss" hús, azoknak meg többnyire elveszik a kedvét gyorsan az öreg rókák.

  Asszem éppen Amaz mondta a napokban, hogy az EU régió amúgy is a legerősebb játékos tudásban. Nyilván Kóreából az időeltolódás miatt ő nem a csúcsban tolja (du. 6-9ig), de elnézve néhány US streamet, azért ott lényegesen több gyengébb játékos fordul elő tapasztalatom szerint, de majd Ollie megcáfol vagy megerősít ebben.
  Üdv.: Chronos

 • Chronos85

  tag

  válasz Chronos85 #16878 üzenetére

  Úgy látszik csak sírni kell és aréna után nyit az ember egy king krush, prep, mana addict-os paklit. Igaz dinón kívül már volt mindből 2, de még így is a hónap egyik legjobb nyitása.

 • Chronos85

  tag

  válasz oba #31882 üzenetére

  Mint azt többen is írták már elöttem és te is jól láttad, egy új játékosnak igen mélyen a zsebébe kell nyúlni. Több AAAs játék árát rákölteni, és még akkor is hatalmas mákkal kitudsz állítani jó estben 3 életképes paklit ( kontroll wariról, handlockról ne is állmodj).
  Az összes ismerősömnek, aki belevágott volna mióta ugye már mobilon is lehetne tolni, sajnos ugyanezt kellett mondanom. A játék jelenlegi helyzetben nem kedvez az újonnan érkezőknek.
  A ranked rendszer amúgy is egy vicc, eléred egyszer a legenedt már ha érdekel egyáltalán a hátlap és ennyi. Rank 20alá meg sztem simán betudsz kerülni egy basic deckel is.
  Az arénát BRM óta kicsit megvarriállták sűrűbben ad classic lapot rewardként, persze többnyire a gold rovására. Ez ugye az újonnan érkezőknek jó lehet.
  Személy szerint nem probáltam, de többen is dicsérik heartharena az oldalt, nem csak megmondja, h melyik lapot pickeld a 3 közül, hanem tanácsot is ad milyen stílusú játékot kellene tolni az adott draftal.
  Nyílván ettől függetlenül még ismerned kell az adott ellen specifikus lapjait is pl.: mage ellen turn 6ban nem érdemes elárasztani a boardot kis minionokkal. Bár azért ha rank 14-15 környéke összejön, akkor olyan nagy meglepetés nem hiszem h érni fog.
  Tetszik vagy sem az aréna 70%ban a draftnál dől el, nyílván késöbb már nem lesz szükség az oldalra, jobban tudod igazítani a stílusodhoz is a pickeket.
  Készült itt pár elemezés az egyes klasszokról, de ezek még GVG elöttiek, azóta meg sok minden változott ezért sztem inkább twitch-en vagy youtube-on nézzél szét olyanok között akik sokat streamelnek arénát és lehetőleg közben magyaráznak is, h most mi és miért is történik. Ebben talán majd más tud konkrét neveket is adni, jelenleg ultra casual modban csak a napikat szoktam letolni, bár az igaz h többnyire azt arénában.
  Azért remélem az oldal segíteni fog, ha más nem is:)
  Üdv.:
  Chronos

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  Hali,
  Rank 10ig felváltva mid range hunter, patron meg nexus-champ mage-el haladtam.
  Aztán gondoltam megnézem ezt az agró druidot. Mivel a mai napig nincs meg a 2 lore a sima verzióhoz (lehet illene már lecraftolni végre) így mondhatom 0 tapasztalattal, ha 2x szakadt meg a streak rank5ig. Egy laza délután alatt meglet a cél rankeden, de biztos a patronnal van/volt gond. Igen egyetértek, hogy versenyen unalmas volt, de nekem ezt a 30perces fatique warit legalább annyira fájó nézni.
  Mind1 marad a mérsékelt aréna játszás. Ott meg ugye a 80%ban murlokos palákkal van tele...
  Ráférne arra is egy alapos rewamp, ha más nem legalább több lapból lehetne pikkelni... Jelenlegi helyzetben többnyire úgyis a legkevésbé rosszat kell választani, hála a sok új használható TGT lapnak.
  Tudom valszeg semmi új infó nincs a hozzászólásban, de gondoltam kiadhatom én is magamból nyugodtan.
  Üdv.: Chronos

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz Nordic #42091 üzenetére

  Ha jól rémlik akkor szombat volt nem vasárnap. Nem elejétől néztem a streamet kb. az utcsó 2 órát hallgattam, mert közben ment a játszás. Chatet amúgy se olvasgatom. Ahogy giorgio is írta, közölte, hogy erre most úgylátszik nincs igény majd egy aréna meccs közepén kinyomta. Elötte nem sokkal gondolom vkinek válaszként mondta, hogy "Ha az aréna nem elég változatos akkor nem tudja miaz".
  Egyébként nemtom mit várt, pláne szombat délután, hétköznap 10re már álltalában a monitor harcosoknak lövik a pizsit.
  Még annyi, h mikor lelőtte vissza tekertem, de a sok savazáson kívül ilyet láttam, hogy talán nem kapott semmi donate-ot ez idő alatt és ez is közrejátszhatott... Nem hiszem, hogy az a pár dollár számított volna, mert közel nem szokott akkora összegeket kapni, mint a külföldi streamerek. Sokkal inkább a kiégés lehet az ok, ami az utóbbi egy hónapban már erőssen érződött. Többször meg is jegyezte, hogy igazából azért streameli, ezt mert ha mással játszik akkor még ennyien se nézik. Szóval ez a szombati már tényleg az utolsó szög lehetet. A törléseket én is gyerekes dolognak tartom (pláne ha jól tom egy régen szavazó képes férfiről van szó).
  Szerettem nézni, sokkal szórakoztatóbb volt mintha Trumpot kellett volna, vagy Forsent, akinél az autómata minden faszságot beolvasott, amúgy se igazán jön be a srác stílusa.

  Egyébként legalább akkor sírások voltak, mint Krippnél ha annak a bizonyosnak a másik felére került, de kövezzetek meg nekem jól esett kinevetni és látni, hogy nem csak én szoktam puffogni, ha rngjesus kiszur velem. Nyílván voltak missplayek a játékában, de hát emberek vagyunk előfordul pláne nyomás alatt.

  Ami a savazást illeti, ez sajnos nem magyar sajátosság az elején raktam fel ide is 12 wines draftokat, többnyire olyanokat amikről nem ordított, hogy félkézzzel is végig darálja az ember vele a mezőnyt. Kaptam is, hogy ettől most biztos nagyobb az epeenisem, pedig tényleg csak oktató szándékkal és érdekességként történt semmi más nem volt mögötte. Szóval gyorsan leszoktam róla, mentegetem szépen magamnak, közben meglett a dream is (12-0) start után másfél évvel, aztán még 2-3x is sikerült, néha nézegetem, összehasonlítom, hogy a reward rendszer vagy a draft mennyit változott az egyes patchek óta. Szal nemérzem úgy h ettől kevesebb lennék, h nem írtam be ezeket vagy most több h mégis, de úgyláttam h vannak páran akiket ez frusztrál ezért döntöttem a nem miatt.
  Üdv. : Chronos

 • Chronos85

  tag

  válasz F-ECT$ #42359 üzenetére

  Hali
  "Mit érdemes most draftolni arénában?" Hát amit a gép dob :) Viccet félre téve egy jó mid. deckkel nem nagyon tudsz mellé lőni. (10-12 2-3 drop, 4 5+ drop, a többi mid)
  Egyértelműen most pala a no1. (rengeteg is van belöle) Neki vannak a legjobb sinergiák az inspire-al+ eddig is erős volt, de TGT+LOE-ből jó common class lapokat kapott.
  Aztán ugye mage, bár ha nem kapsz board clear-t vagy direct dmg spelleket akkor vannak gondok, de a conjurer beteg. Nekem bejön a rogue is, elég jó countere a paláknak, de ehhez minimum egy közepes draft kell meg egy jó tempo deck.
  Közép mezönybe sorolnám a lock, druid, shámlit. Locknak jók az új discoveres lapok, druidban a beastekkel egész jó sinergiát lehet menni, de gyenge a board clear ezért ha bukod akkor valszeg a meccs is elúszott, shámlinál meg ugye jók a TGT lapok viszont itt is nagyon érzékeny a boardod.
  Az alja az még mindig egyértelműen a hunter, priest, warrior. Bár én sose voltam jó hunterrel talán ha egy 12 winem van vele de a draft fele beast volt, biztos lehet durva agró deckel menni, viszont én többnyire csak szívni szoktam. Priest az nagyon lassú, warri meg ugye a sok pala miatt... Amúgy se erős szegény, de a Divine shield betesz neki rendesen.
  Üdv.: Chronos

  u.i.: Ha olyan jó lesz a köv. kieg is mint a TGT akkor azt simán letod craftolni a feles dustból. Nekem 9k gold+ 32k dust volt megjelenés elött. Most megint ugyan itt vagyok ( LOE-t goldból veszem ofc). Mindezt heti 3-4 arénával átlag 6-7win, TGT elött 7-8 volt. Ebből is jól látszik milyen sok jó lap érkezett. Nyilván nem is köt már le annyira mint 1 éve, de a jelenelegi aréna draft ennyi lap mellett siralmas, ugye ezt már többször ki is tárgyaltuk...

  Szerk.: Látom közben mások is hasonló véleményen vannak. Akkor valszeg a hiba nem bennem van...

  [ Szerkesztve ]

 • Chronos85

  tag

  válasz whitezo88 #43806 üzenetére

  Nyílván már itt is többször felmerült az aréna draft probléma. Nem hiszem, hogy olyan komoly erőforrásokat kellene beleölniük, hogy 3 helyett 5ből vagy késöbb még többől lehessen pickelni. Viszont láthatóan más módszert szeretnének, vagy annyira hátul van a prioritási listán, hogy szimplán nem érdekli őket.

  Ugye a következő új boosternél ez még komolyabb probléma lesz, mert nemcsak a lapok nőnek hanem az "értékes" paklira is lényegesen kevesebb esélyed lesz.

  Azt meg nem is merem remélni, hogy egyidőben két komoly újítás is jönne. Pedig nemhiszem, hogy annyira elenyésző lenne azok száma akik fizetnek egy aréna belépőért. Bár az is igaz, hogy ez az utóbbi időben erőssen közelíthet a 0hoz. Egy aréna szűz játékosnak aki jó esetben az első 10 draftjából jó ha 4wines átlagot ki tud hozni nem igazán nagy motiváció, hogy booster vásárlása helyett a "drágább" arénát válassza.
  Ugye itt van még a ranked változása is, már nem 3-4deck jön szembe (félre értés ne essék én örülök ennek), ezért gondolom ott is megtalálják azt a változatosságot, amit régen csak az aréna adott meg.

  Egy öregmotoros még mindig tud 6-7wines átlagot menni, estleg magasabbat is ha csak a sztár kasztokból pickel. Viszont sajnos az is igaz, hogy régen a mage volt a domináns most pedig a paladin, 70%ban biztos lehetsz, hogy az jön szembe, lehet még több is.

  Üdv.: Chronos

  u.i.: csak érdekesség képpen, hogy mennyire is vicces a helyzet, az utolsó lock draftomban egy démon volt, a voidcaller. :)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák