Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz SLYM #58854 üzenetére

    BB azt írta, hogy nagyon óvatosan kell hozzányúlni a ladderhez, mert ha túl könnyű feljutni legendig, akkor elveszik az egész értelme. Ezzel a módosítással gyakorlatilag lehetetlen mákkal feljutni, szóval nyugodtan lehet optimalizálni az alacsonyabb rankokat, mert ugye az a másik probléma, hogy a rank 18 az átlag player, miközben inkább 10-15 között kéne ennek lennie, hogy pszichológiailag jól hasson. Ennek ellenére nem cél, hogy a legend eléréséhez több meccs kelljen, ezért kéne csökkenteni a csillagokat.
    Amúgy minden egyes ranknak külön rewardja van, azért említik csak mindig a 15-10-5 lépcsőket külön, mert itt nagyobb az ugrás, mint az egyes lépések között között. Legend-hez meg azért nem szabad jelentősen nagyobb rewardot berakni, mert akkor kötelezőnek éreznék sokan ("ha nem éri el lemarad"), és tudjuk hogy mennyivel nagyobb grind, mint a rank5.

    Másik oldalról szerintem ez az egész ranked - win streak bonus - ládás rendszer hülyeség. Rankednek az lenne a lényege (ahogy BB is mondja), hogy tudd mennyire vagy jó. Ennek ellenére jelenleg a ranked egy dolgot jelent: mennyit farmoltál (lásd lentebbi post t1 - lightning bolt). Ez ugye a win streak bonusnak köszönhető, mivel enélkül ha béna vagy, akkor nem tudnál elmozdulni lvl20-ról se nagyon. Win streak bonus meg azért "kell" mert a rewardok miatt túl sokan éreznék úgy, hogy lemaradnak, ha nem jutnak semmire rankeden.
    Mi lenne a megoldás szerintem? Win streak eltörlése, ranked rewardok eltörlése. Persze valahogy motiválni kell az embereket hogy játszanak (boostereket vegyenek), szóval be lehet vezetni havi (szezon) "questeket". Legegyszerűbb implementálás az lenne, hogy "nyerj X játékot rankedben", ahol úgy lenne a reward struktúra, hogy kb. megegyezzen azzal amit most rankednál kapsz (szóval ha most kell, hasalok egy számot, 300, r5-höz akkor a szezon végén nyertél 300 ranked meccset, akkor ugyanolyan rewardot kapsz, mint most r5-ért). De ennél ki lehet találni érdekesebbeket is, nyilván mondjuk abban a szezonban amikor új lapok kerülnek be, rögtön be lehet dobni egy "Játsz ki X lapot a legújabb kiegből" questet :)

Új hozzászólás Aktív témák