Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    Random nem random kérdéskör:
    -Aki programozásban picit is elmélyült, az tudja, hogy a igazi randomot nem olyan egyszerű előállítani. (Egy rövid cikk az MIT egyetemről, akit érdekel.)
    -Sajnos nincs elég adat, hogy bizonyítsuk, hogy az algoritmus random-e, az ilyen "velem 5x előfordult" típusú észlelések nagyon kevesek egy tudományos alátámasztáshoz.

    2 érdekes kérdés van:
    -Érdeke-e a Blizznek kompenzáló jelleggel belenyúlni a randomba, azaz pl egy 0-3 aréna után olyan packot adni, amiben legend / epic / golden van? (És így növelni a játékos élményét, aki jó eséllyel tovább játszik a játékkal és talán majd pénzt is költ rá.)
    -Érdeke-e a Blizznek bevétel maximalizáló jelleggel belenyúlni a randomba, azaz pl direkt olyan legendet adni, ami már megvan, olyan helyett, ami nincs? (Btw nekem az utolsó 40-es nyitásomban 3 legend volt, amiből 2 hiányzott, és kellett is, és 1 volt olyan, ami már megvolt - nem mintha ez bármit is jelentene.)

    Ha csinálnák is az egyiket vagy a másikat, akkor jó eséllyel úgy tennék, hogy ezt ne lehessen kimutatni. De megéri ezt csinálni, mit nyernek, mennyi a lebukás veszélye, auditálva van-e valamilyen hatóság által a működésük?

    Ha ilyet kell valakinek leprogramoznia, akkor az magában hordozza a lebukás veszélyét, bár arról nincs információm, hogy bárhol is megígérte volna a Blizz, hogy a nyitás full random. Persze ha kiderülne, hogy nem az, az elég nagy negatív hatással lenne a cégre, és nem csak ezt a játékot, hanem az összeset érintené. Így én azt gondolom, hogy mivel amúgy is jól megy a cégnek, ezért nem éri meg felvállalni a kockázatot, de teljesen kizártnak sem tartom, hiszen egy kapitalista világban élünk.

    szerk: közben az elejét már más is leírta, így inkább a hozzászólásom második része releváns.

    [ Szerkesztve ]

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák