Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz fgordon #8909 üzenetére

    NTFS-sel több a szívás, jelszavas könyvtárak újratelepítés után bukta, stb...

    Azért ne túlozzunk, aki nem hallott még a tulajdonbavételről, ennyi év után már tényleg sajnálatra méltó. Hiszen a Win2000/XP megjelenése óta nyolcszázmilliószor le volt írva százmillió fórumon. Mert folyton le van írva, mert folyton megkérdezi valaki. Már fejből tudom hozzá a linket: http://support.microsoft.com/kb/308421/hu Mi több, a Starmenü/Súgó is elárulja, ha nagyon akarom.

    Nyilván nem az NTFS titkosításról van szó, az külön téma. Viszont titkosítani szándékosan lehet, csak úgy maguktól nem titkosítódnak a fájlok.

    Az NTFS naplózott fájlrendszer, ami az adatbiztonságot nagyban szolgálja, mondjuk áramszünet vagy más okból történő hirtelen leállás esetére, amitől egy FAT32 esetleg széthullik. Ettől függetlenül, oprendszer futtatására megfelel, talán gyorsabb is, én is ezt használom XP partíciónak. Windows nem nagy érték, másolatból is visszaállítható. De százgigányi adatokat nem mernék FAT32-re bízni. A partícióméret növekedésével a FAT32 megbízhatósága csökken, ami további érv az NTFS használatára, fontos adatok tárolásához.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák