Hirdetés

Hirdetés

  • Új órával készül a Black Shark

    ma A Xiaomi gaming brandje az S1 Pro formavilágát viszi tovább, amit immár MIL-STD szabványokkal egészít ki.

  • Premier előzetesen a Phantom Fury

    gp A minap végre elérhető lett a PC-s teljes kiadás, május végén konzolokra is megkapjuk a játékot.

Új hozzászólás Aktív témák

  • psl2003

    csendes tag

    válasz ZephX #53117 üzenetére

    Akkor az a legvalószínűbb, hogy nem igazán szeretik egymást. Sajnos a teljes és tökéletes kompatibilitás ennyi gyártó és ennyi termék esetén csak álom lehet. Bár azért furcsa a dolog, mert megnéztem az enyémet és nincs benne elektronika csak vezetékek, amik egyszerűen csak összekötik a különböző méretű csatlakozókat. Az persze lehet, hogy hanyag tervezés esetén előfordul egy nagyobb átmeneti ellenállásból eredő feszültségesés, leginkább az indításnál, amikor legnagyobb a motor áramfelvétele. A hdd-k kevés feszültségnél hajlamosak rendellenes hangokat adni. Nálad is erre tippelek, de csak statisztikai alapon. Nemrég vettem egy hub-ot, annak a kábelét cserélni kellett, mert kevés volt egy 2,5-ös HDD áramellátásához. Aztán vettem egy teljesen azonosat és láss csodát, a második kábel már tökéletesen megfelelt a HDD-nek. Hát lehet rá gombot varrni. Persze Kína nagy ország, ez-az megtörténhet. Digitális oszcilloszkóppal talán ki lehetne mérni, de gyanítom, ha értenél hozzá ennyire, nem is teszed fel a kérdést.
    A kompatibilitásról még annyit, hogy az még csak érthető, ha valamit hanyagul terveznek vagy gyártanak le stb. De hogy az én HGST lemezem meg semmilyen életjelet sem ad a keretben, az már megdöbbentő. Eddig azt hittem, valami vezérlő szintű eltérés van, az még érthető. De ha csak vezetékek vannak a keretben, akkor mi a fészkes fenéért nem tud összepasszolni a két szerkezet? Nincs rá más tippen, mint hogy még a csatlakozó kiosztások sem szabványosan vannak kialakítva.
    A konklúzió pedig az, hogy mérés nélkül felelősséggel nem igazán lehet megmondani, hogy hosszú távon mi fog történni azzal a lemezzel. Ha bizonyítható, hogy tényleg kevés a feszültség indításnál, akkor az okozhat problémákat talán napok, hónapok, de lehet csak évek távlatában, hiszen nem igazán tökéletes környezet. Viszont a bizonyításnál meg jóval olcsóbb, ha veszel egy olyan lemezt, ami nem nyafog. Döntened neked kell, mert szinte nulla az esély, bár nem lehetetlen, hogy valaki is garantált válasszal szolgáljon erre a problémára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák