Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasza blanka

    aktív tag

    válasz kasza blanka #53128 üzenetére

    Meg lett a gond: csak akkor hajlandó rendesen működni, ha a BIOS-ban a SATA vezérlőt fixen Gen2-re állítom. Ha AUTO vagy Gen3, akkor okoskodik.

    Ami azért érdekes, mert eddig is volt benne egy másik SATAII-es Samsung, egy F1 HD502IJ, és az tökéletesen működik AUTO vagy Gen3 beállítás mellett is.

    Biztos, hogy vezérlő/kompatibilitási gond, mert ha alvó állapotból pörög fel és indul a hideg HDD, akkor sem jelentkezik a probléma (mert ugye akkor már inicializálva van, a gép nincs leállítva).

    Magyarul, ha a vezérlő SATA3 módban van, akkor a Spinpoint F3-as HD103SJ felpörgés után nem tud rendesen inicializálódni vagy vmi ilyesmi, és csapkodja a fejet. Működik így is, de csak ha lehúzott SATA kábellel bekapcsolom a gépet, ha felpörgött, akkor rádugom a SATA kábelt, kap egy soft-resetet és utána már megy minden további nélkül, egész addig, amíg a drive le nem áll teljesen.
    Hard Power off-ra is elindul rendesen, ha elég gyorsan kapcsolom vissza, mielőtt teljesen leállna a tányér forgása.

    Az SSD miatt nyilván nem opció, hogy fixen Gen2-re legyen állítva, és a kábel lehúzásos duplaindítás sem menő..

    Azt nem értem, a két HDD ugyanúgy Samsung Spinpoint, és a problémás ráadásul később is, de még így is elég régi ahhoz, hogy a lapon lévő vezérlő kompatibilis legyen vele.
    A méreten kívül annyi a különbség, hogy az F1 ATA/ATAPI-7, az F3 pedig ATA8-ACS.

Új hozzászólás Aktív témák