Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz khron78 #51045 üzenetére

    Te írtad az eredeti hozzászólásban, hogy állítólag Seagate firmware van rajta, ha már itt tartunk. Az viszont nem derült ki, hogy mégis honnan van ez az információ és valós-e. Ahogyan az sem, hogy tényleg a firmware buherálása-e az oka a névlegestől eltérő kapacitásnak, vagy más, lásd a MaxLBA-val kapcsolatban a topikban lévő korábbi eseteket és megoldásokat.
    Aztán most kiderült, hogy ez egy talált HDD - ami eredetileg nem volt említve -, de akkor meg szintén nem világos, hogy mégis mi alapján, honnét jött az előbbi információ, valamint hogy Xbox 360 konzollal volt használva. :F Ha random talált, akkor ennyi erővel kb. akármi lehet ezeket illetően.

    Az előző válaszban egyébként már kaptál némi segítséget, meg az eredeti kérdésben még nem volt említve, hogy már rákerestél és töltöttél le firmware-t. Ha az le lett volna írva, akkor mondjuk nem linkeli az ember újból azt a 2 oldalt. Ha nincsen azokon az oldalakon az adott modellhez, modellszámhoz passzoló firmware, akkor nincsen, ennyi. Vagy lehet kísérletezni saját felelősségre másikkal, aztán vagy/vagy... De másrészről meg az a kérdés továbbra is, hogy csak a puszta "megmentése" miatt érdemes-e egyáltalán ezzel szórakozni, ha nincsen komolyabb oka (pl. adatmentés). Vagy nem-e lenne célszerűbb inkább hagyni a fenébe és venni egy normális, nem megbuherált HDD-t, ami 2,5"-os méretben azért nem olyan drága manapság, sőt amennyibe anno ez az 500 GB-os került, azért már simán 1 TB-osat lehet venni. Használtan, akár innen a hardverapróról meg még kedvezőbb áron lehet ilyeneket beszerezni. Valamint újabb sorozatok modernebb modelljeit ls, nem egy ilyen lassan muzeális Blue-t, amiben vélhetően már van egynéhány km.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák