Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!
    Van egy számomra érdekes eset, megosztanám veletek és a véleményetekre vagyok kíváncsi.
    Adott egy 1TB-os USB3-as Toshiba lemez, 2 vagy talán 3 éves. A házon USB3.0 Micro B aljzat van és ehhez való kábelt is adnak vele a csomagban.
    Viszont a kollégám USB2.0 Micro B kábellel adta ide, hogy mentsem le az adatait a régi notijáról erre a lemezre. Ezen nagyon meglepődtem amikor elővettem a cuccot, hogy nekifogjak. Fogtam egy rendes idevaló USB3.0 Micro B kábelt és azzal csináltam meg a lementést.
    Csináltam egy HDD Sentinel riportot a végén, hogy lássam milyen az állapota az öreg noti vinyójának. Az eredményen nem lepődtem meg elsőre, lévén egy 12 éves noti lemezéről van szó.
    Majd mikor jobban bogarásztam a riportot, nézem a kapacitást 1TB, ekkor kerekedett ki a szemem.

[link]

Szép, ugye?

Itt jön a kérdés. Ha ezt a lemezt huzamosabb ideig ezzel az USB2.0 Micro B kábellel használták (ugye az aljzat aszimmetrikus nagyobb részébe pont passzol). Az okozhat-e ilyen mértékű badsector keletkezést?
    Feltételezem erről a kábelről nem tudott felvenni annyi áramot, mint amennyi optimális lenne neki.
    Jól gondolom?

Új hozzászólás Aktív témák