Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Apple asztali gépek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire V7-581G laptopom, gyárilag 256 GB-os MSATA SSD-vel szerelve. Bővíteni akarok, ezért vettem egy 2.5-es WD Blue 1TB SATA SSD-t (újonnan). A laptopban gyárilag ki van alakítva a hely a 2.5-ös vinyónak illetve az alaplapon a csatlakozó is adott. Némi keresgélés után megvettem a megfelelő gyári Acer kábelt is.
Azt hittem egyszerű dolgom lesz, rádugom a vinyót, megformázom és kész. Ennek ellenére napok óta szívok vele, mint a torkos borz. Rádugom az 1TB-os SSD-t és meghülyül a gép, van hogy el se indul, van hogy bebootol csak nagyon lassan. De ha be is tudok lépni a W10-be, akkor is van gond bőven: nem ismeri fel rendesen a Windows, az eszközelőben látszik, MiniTools-ban és a Windows-os merevlemezkezelőben látszik; de nem tudom rendesen NTFS-re megformázni, RAW partícióként jelenik meg. MiniTools-on látszólag végigmegy rendesen a formázás, de akkor is marad RAW. BIOS-ban szétnéztem, látszólag minden ok, nem nagyon van mit állítgatni. Ami még igen érdekes: lehúzom a vinyót az alaplapról, egy SATA-USB3 átalakítóval feldugom a gépre, akkor minden príma, szépen le tudom NTFS-re formázni, megjelenik a vinyó a sajátgépben, stb. Viszont, ha az így megformázott vinyót visszadugom az alaplapra, kezdődik minden elölről (új kötetként ismeri fel, formázni akarja, RAW lesz, stb.)...
Szerintetek mi lehet a gond? Vinyó hiba vagy inkább kábel? Vagy egyik sem? (Mivel USB-n hibátlan, én a vinyó hibát talán kiejteném...) Más szívott már ilyennel? Mi volt a megoldás?
Köszönöm előre is

Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VGA kibeszélő offtopik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest