Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucclee

    tag

    Hello!
    Pár hete írtam egy problémáról ami mostanság is fenn áll ,de már teljesen biztos hogy nem a hardveres tunning miatt ,ugyanis minden alapjáraton megy(a gépem adatainál nincs jól -most 2500Mhz a proci a memória 358Mhz)
    A probléma lényegépben az hogy különösebb ok nélkü lefagy a gép mondjuk naponta egyszer.A konfiguráció szeptemberi ,de a hdd újabb. A korábbi hdd-vel(maxtor diamond 9 plus) is mindig lefagyott ,de az az utolsó köröket járta ,amit a smart is több adatban jelzett. akkor ezért fagyott ,ami egyébként hallható is volt ,hiszen gyakran erőteljes kattanások jöttek lefagyás elött a hdd-ből.
    Most van egy új western digital winyóm ,ami látszólag tökéletes ,ennek ellénére sokszor lefagy. Természetesen a windows friss ,elméletileg más hardvers gond nincs. A smart tökéletes ,és a wd biosos tesztprogija ,és a hard disk sentinel tesztjei sem találnak hibát. Általában proci terhelés nélkül fagy le (megy a uTorrent ,winamp ,firefox ,skype ,msn). Még egy dolog ,a merevlemez sataII csatolós ,és ugye nagyon halkan kerreg vagy recseg nem tudom mi a jó szó rá ,és az változó hogy lefagyásnál milyen hangot ad. Valamikor semmilyet(általában) ,van amikor csak zúg(nem olyat amikor dolgozik) ,de az egyértelmű hogy a hdd nem dolgozik lefagyáskor(a lámpa sem villog). Valahogy ki kéne szűrnöm a hdd-t ,mint probléma forrást.
    Az az igazság ,hogy most ara gyanakszom hogy nem az új hdd a hibás ,hanem a memória ,mert az kezdetektől fogva ugyan az(és ugye a lefagyás a maxtor winyóval is fenállt). Szóval lehet mindig is az miatt fagyot ,nem is a hdd, miatt.

    Köszi a tippeket ,és bocs hogy kicsit hosszúra nyúlt

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák