Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RobbeV0201

    tag

    Sziasztok!

    Van nekem egy 160GB-os IDE kábeles,SAMSUNG HDD-m
    A Hard Disk Sentinel szerint az üzemideje tóbb mint 1000nap.
    Már egy ideje kattog,(főleg egy nagyot indításnál de eleinte máskor nem kattogott)de ezt figyelembe sem vettem, használtam tovább.
    2napja már tapasztaltam azt is hogy,a rá telepített játék,vagy program beszaggat a vinyó bekattog és a gép újraindul.Tegnap,ez már olyan szinten módosult hogy újraindult a gép,bekapcsoltam egy zenét(a zene a másik winchesteremen van) És ha a sajátgépben böngésztem a (rossz) vinyón,a zene eszméletlenül beszaggatott és a böngészés is lassú volt... Ha egy játékkal akartam rajta játszani,az egész szaggatott amíg be nem katoggot és újraindult a gép.Ha újraindult vagy látta,vagy nem.Ez a hiba annyira "felidegesített" hogy kiszedtem a vinyót a gépből,kipucoltam a gépet,cseréltem IDE kábelt és visszatettem mindent.Ekkor a winyó (első indításra) fel sem pörgött,a gép nem látta.2. indításra felpörgött,de a windows betöltése közben elkezdett kattogni és a a rendszer nem töltött be... Ekkor kiszedtem az egészet,leszedtem a tetejét a winyónak rádugtam és láttam hogy az olvasófej(??) tikkel ide-oda és ez okozza a kattogást.Ezután arra az elgondolásra jutottam,hogy mégjobban szétszedem,mert hát én mindenhez értek(f*szt....) Kiszedtem a korongokat,leszedtem azt a házat amiben tikkel a fej,leszedtem a fejet,kis ecsettel kipucoltam ott is mindent(bár sok por nem volt benne) Összerakás után a fej nem tikkelt sehová,a vinyó felpörgött de a fej csak állt középen és ha kézi erővel mozgattam visszaugrott középre.Ahogy elkezdett betölteni a windows a winyó leállt és ennyi...
    Kérdésem a következő lenne:
    Betudom még valaha indítani ezt a .....-t legalább csak még egyszer,hogy a fontosabb cuccaimat lementsem róla,vagy kuka az egész? (pénzt nem igazán szándékozok rá költeni,csak ha másik kell...) :)

    [ Szerkesztve ]

    Könnyen, sőt, kimondottan gyorsan tanulok, csak nem mindig azt, ami le van írva.

Új hozzászólás Aktív témák